Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Matkalla kohti omaa tyyliä

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

tiistai 22. joulukuuta 2009

Matkalla kohti omaa tyyliä


Olen saanut viime aikoina useita kommentteja, että tyylini on jollakin tapaa kehittynyt tai muuttunut. Siitä, onko muutos sitten ollut hyvään vai huonoon suuntaan, on oltu montaa mieltä. :) Jotkut ovat kuvailleet tyylini jotenkin selkiytyneen, toiset ovat jääneet kaipaamaan tyttömäisempää otetta tunikoineen ja mekkoineen. Huomaan itsekin viimeisten parin vuoden aikana tapahtuneen muutoksen pukeutumisessani, mutta en oikeastaan tiedä mistä se johtuu. Toisaalta muutos on ihan luonnollista - ennen blogiakin tyylini yleislinja ehti opiskeluvuosina muuttua moneen otteeseen, vaikka olenkin aina pitänyt kiinni kameleontti-luonteestani, joka sallii kaikenlaiset kokeilut ja mielialapukeutumisen.Millaisia muutoksia itse sitten huomaan pukeutumisessani tapahtuneen? Allekirjoitan edelleen samat sanat, joilla kuvailin tyyliäni muutama vuosi takaperin: yksinkertainen, kameleontti ja tyttömäinen. Jos noista pitäisi nyt valita se hallitsevin puoli, olisi se epäilemättä yksinkertainen. Minulla oli muutama vuosi sitten vielä se ongelma, että vaatekaapissani ei ollut juuri laisinkaan mustaa. Jossain vaiheessa heräsin huomaamaan mustan puuttumisen ja aloin hamstrata mustia neuleita, toppeja, housuja, farkkuja, mekkoja... Käytän yhä värejä, mutta nykyään pukeutumistani hallitsevat mustan, valkoisen ja harmaan sävyt - värit ovat enemmänkin maustamassa mustavalkoista tyyliä. Koen myös, että tyylini on yhtenäistynyt aiempaan verrattuna. Siinä missä olin aiemmin todella kameleontti ja saatoin peräkkäisinä päivinä näyttää ihan erilaiselta, olen nyt löytänyt selkeämmän ja yhtenäisemmän linjan, jonka puitteissa kyllä kokeilen rohkeasti uusia juttuja.


Vaikka koen edelleen olevani selkeästi tyttömäinen, on pukeutumiseeni tullut mukaan paljon entistä enemmän maskuliinisia elementtejä. Tykkään löysistä kauluspaidoista, väljistä neuleista ja boyfriend-farkuita, mutta yhtä lailla rakastan yhä mekkoja ja tunikoita. Olen kuitenkin siinä määrin mukavuudenhaluinen, että tähän vuodenaikaan kiskaisen mieluummin ylleni housut kuin mekon, ihan vain siitä syystä että palelen niin herkästi. Siinä kenties syy viimeaikaiseen housuvallankumoukseen asukuvissani. :)Kaikkein selkeimmin huomaan tyylissäni tapahtuneen kehityksen ja selkiytymisen katsoessani vaatekaappiini. Olen parin viime vuoden aikana määrätietoisesti ryhtynyt karsimaan omistamiani vaatteita rankalla kädellä. Vaikka kaappia on myös täytetty, enemmän sieltä on lähtenyt pois. On ollut tietyllä tavalla hyvinkin vapauttavaa uskaltaa luopua jutuista, jotka eivät vain enää tunnu omalta. Ehkäpä villeimmät kameleonttivuodet olivatkin vain välivaihe matkalla kohti nykyistä ja tulevaa tyyliäni. :) Voinkin hyvillä mielin sanoa viihtyväni nykyisessä tyylissäni todella hyvin, joskaan en usko tämän tyylin kehitysprosessin olevan koskaan täysin valmis. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että oma tyyli on vihdoin alkanut jotenkin hahmottua ja asettua uomiinsa. Katsotaan, miltä näytän taas parin vuoden päästä... ;)PS. Kokosin postauksen kuvitukseksi kuvia tyylistäni pari vuotta sitten ja nyt. Osan asuista voisin hyvinkin vetää päälleni yhä edelleen, osaa taas en mitenkään - kameleontti. ;) Klikkaa kuvat suuremmiksi!

Tunnisteet: ,

20 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oih toi punainen neule ja saappaat.. Kyllä saisi enemmänkin väriä löytyä jengiltä nykyäänkin.

Hassusti huomasi tästä kollaasista, että poseeraat aina vasen poski kameraan päin. Onko se sun parempi puoli? :)

22. joulukuuta 2009 klo 10.56  
Blogger sarakissa kirjoitti...

Hauska postaus, oli kiva katsoa tyylin kehitystä noin selkeästi :) minäkin olen huomannut muutosta, mutta muutos onkin oikeastaan aika luonnollinen olotila, ja tyylit yleensä ajan kanssa kehittyvät suuntaan tai toiseen. Ja vaikka sanot että maskuliinisuutta on lisätty, mun mielestä tyylisi on silti nykyisin jotenkin naisellisempi -tai siis näytät enemmän naiselta kuin tyttömäiseltä, kuten noissa vanhemmissa kuvissa :) Vaikka on se söpö tyttömäisyys siellä silti mukana vieläkin!

22. joulukuuta 2009 klo 11.00  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Molemmat ovat vielä tallessa, sekä neule että saappaat. :) Saappaat vain kaipaisivat kipeästi suutaria, joten sen takia niitä ei ole näkynyt. Ja kyllä! Vasen puoli on ehdottomasti parempi puoli - tämän muuten totesi kerran ihan ammattikuvaajakin. :D

Sarakissa: Kiitos. :) Minä myös koen, että muutos on luonnollinen olotila, enkä osaisi jämähtää paikalleni johonkin yhteen juttuun. Ja itse asiassa itsekin huomasin jo kuvia valitessani, että monelta osin tyylini on muuttunut tietyllä tavalla myös naisellisemmaksi, vaikka maskuliinisiakin elementtejä on tullut mukaan. Ehkäpä sitä ollaan pikkuhiljaa aikuistumassa? :D

22. joulukuuta 2009 klo 11.07  
Blogger Saraseeeni kirjoitti...

Sanoisin, että kuvia ja asuja vertaillessa tyyliisi on tullut selkeyden lisäksi ripaus omaleimaista särmää. : ) Tai kourallinen.. sopivan verran!

22. joulukuuta 2009 klo 11.11  
Anonymous hettar kirjoitti...

jos olet kyllästynyt neljännen "ennen"kuvan puuterinväriseen mekkoon, voisin ostaa sen pois kaapistasi kuljeksimasta =)

22. joulukuuta 2009 klo 11.20  
Anonymous Vastarannankiiski kirjoitti...

Miksi minä en näe sitä muutosta mitkä muut näkee? Nuissa kollaaseissa mielestäni oili ainoastaan kaksi asua, jossa muutos näkyi selvästi. Muuten paidan helman pituus tai pillifarkkujen/leggingssien väri oli vain muuttunut. No ehkä mä oon tällänen vastarinnankiiski tässäasiassa :D Oon muuten lukenut sun blogia jo jonkun aikaa kommentoimatta ja oon tykänny kovasti. Viimeaikoina postaukset on ollu ehkä vähän liian samanlaisia, mutta eihkän sitä aina mintään uutta ja ihmeellistä tule eteen arjessa. Mukavaa joulunaikaa.

22. joulukuuta 2009 klo 11.27  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Emmäkään näe noissa kuvissa muuta muutosta, kuin sen mitä muodissa on muutenkin tullut (esim. pidemmät paidanhelmat)....mut oikeasti mun piti tulla kehumaan noita vanhoja maihareita. Toosi kivannäköset pillifarkkujen kanssa :-)

22. joulukuuta 2009 klo 12.16  
Blogger Jenni kirjoitti...

Saraseeeni: Kiitos. :) Särmä on aina hyvä juttu!

Hettar: Olen varmaankin luopumassa siitä, joten pysy kuulolla. :) Olen laittamassa Huuto.nettiin myyntiin valtavan kasan vaatteita lähiaikoina.

Vastarannankiiski: Loppujen lopuksi muutos ei välttämättä näy kuvissa yhtä selkeästi kuin miten sen itse huomaa. En myöskään postaillut asukuvia kovin usein aiemmin, joten niiden perusteella ei välttämättä saa parin vuoden takaisesta tyylistäni kovin kattavaa kuvaa. Kuten totesin itsekin, koen yhä sopivani samaan "muottiin" pukeutumisen osalta kuin ennenkin eikä mitään järjettömän radikaalia muutosta ole tapahtunut. En kuitenkaan osaisi yhtään kuvitella itseäni esimerkiksi tuohon puuternväriseen, romanttiseen mekkoon enää nykyään. Erot nykyhetkeen muodostuvat pienistä jutuista, jotka varmaankin itse huomaa kaikkein konkreettisimmin vaatekaapin sisältöä karsiessa. :) Oikein mukavaa joulunaikaa myös sinne suunnalle!

Anonyymi: Totesinkin tuossa juuri edellisessä vastauksessa, että muutos ei välttämättä näy yhtä paljon muille kuin se näkyy itselle. Mutta vaatekaapista on kadonnut pari-kolme jätesäkillistä tavaraa viimeisen vuoden aikana. :D Muutos ei ole mitenkään valtavan radikaali, eikä se välttämättä näiden kuvien kautta tule parhaiten esillekään, mutta itse huomaan kehityssuunnan selvästi. :)

22. joulukuuta 2009 klo 12.29  
Blogger Prefecta kirjoitti...

Nyt kun mainitsit kauluspaidat, mulla on kp-aiheinen skaba blogissa jos ehdit/viitsit/jaksat/valitse itse käydä vilkaisemassa...
(sori tämä häpeilemätön mainostaminen, saat vapaasti myös poistaa tän kommentin)

http://anotherfabday.blogspot.com

22. joulukuuta 2009 klo 12.49  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei! Olen seurannut blogiasi vasta vähän aikaa ja tykkään! Huomasin noissa kuvissa ainakin sen eron että vartalosi näkyy nyky kuvissa paremmin, hoikka ja pitkä vartalo korostuu nyky tyylissä todella hyvin! ja varmaan muotikin vaikuttaa omalta osaltaan tyylin kehitykseen.

T:Karoliina

22. joulukuuta 2009 klo 13.50  
Anonymous ninni kirjoitti...

Kivoja nuo vanhemmatkin asut mutta kyl sulla on aivan upee tyyli nykyään :) Ihanan yksinkertainen mut silti erityinen. Mikä on omasta mielestäni paras mahdollinen vaihtoehto!

22. joulukuuta 2009 klo 14.36  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mäkään en näe mitään muutosta.. ennen ja jälkeen asut on ihan saman tyylisiä..

22. joulukuuta 2009 klo 15.27  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Herranjestas näytät Kate Mossilta, ja nyt tarkoitan hyvällä,ihanat hiukset! ja sitten kyselisin mistäs tuo harmaa (oiskos ekojen kuvien) villatakki on kotoisin? ja pinkki tunika (ristin kanssa)?
Kiitän ja kumarran.

22. joulukuuta 2009 klo 16.15  
Anonymous Annu kirjoitti...

Voi luoja, olet kaunis. Blääh.. :)

22. joulukuuta 2009 klo 16.50  
Blogger HvD kirjoitti...

anteeksi kauheesti nuuskimiseni ja uteliaisuuteni, mutta mistä on toi pinkki pitkä paita? ihanan lämpimän värinen♥ sen verran voin sanoa tyylistäsi, että pidän tästä uudesta kehittyneemmästä puolesta :D huomaan samaa itsessäni, ihanteeni oli kolme vuotta aivan samat, mutta nyt olen jalostanut tyyliä pidemmälle :D jatka vain samaa rataa ja jouluja! *<:)

22. joulukuuta 2009 klo 17.39  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Pakko kerrankin kommentoida pitkäaikaisena blogisi seuraajaana omat viimeaikaiset mietteeni. Ennen tyylisi oli mielestäni TODELLA tavallinen, ihmettelinkin muutama vuosi takaperin että miksi pidät muotiblogia, tai lähinnä sitä että miksi koet vaatteisi olevan esittelemisen arvoisia. Mielenkiintoisia juttujasi jaksoin toki jo silloin innolla lukea. Mielestäni tyylisi on muuttunut jotenkin silmin nähden ihan viimeisen puolen vuoden sisällä aivan mahtavaan suuntaan, olet myös jotenkin kaunistunut uskomattoman paljon (ainakin minun) silmissä, ja näytät vaan kertakaikkiaan ihan mahtavalta! Olet vaan yksinkertaisesti ihana! Ja mikä parata vaikutat siltä myös sisäisesti :)

22. joulukuuta 2009 klo 18.01  
Anonymous Minttu kirjoitti...

Olipas piristävä postaus (: On tullut huomattua että omakin tyyli on muuttunut, ehkä rohkeammaksi, ja pelkistetymmäksi :)
Yksi kysymys heräsi: Mistä on tuon vikan kollaasin viimeisen kuva löysä taskupaita, aivan I-H-A-N-A !! Mukava ois tommonen saada vaatekaappiin : D
-minttu

22. joulukuuta 2009 klo 20.33  
Blogger Anu kirjoitti...

Minusta tuosta kollaasissa näkyy selvästi se muutos joka on tapahtunut: olet oppinut asustamisen vaikean taitolajin! Jokaisessa uudessa asussasi on jokin juttu, siinä missä vanhemmissa on sinällään ihan kivat mutta hyvin tavalliset vaatteet.

Olet kyllä kaunis nuori nainen! :)

23. joulukuuta 2009 klo 8.17  
Anonymous Jej kirjoitti...

vau! tosi kiva postaus! herätit mun mielenkiinnon blogiasi kohtaan uudelleen :)

23. joulukuuta 2009 klo 8.51  
Blogger Minka kirjoitti...

Mä kuulun siihen joukkoon, jonka mielestä tyyli on muuttunut parempaan suuntaan. Luin jo tulleet kommentit, ni onhan se totta, et tyyli (esim paidan pituus) on muuttunut myös muodin mukaan. Mutta mielestäni vasemmat kuvat ovat massaanhukkuvia teinijuttuja ja nyt-kuvat persoonallisia ja tyylikkäitä. Jopa kasvot ja hiukset on jotenki paremmat nykyään :D

23. joulukuuta 2009 klo 18.18  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu