Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Pakkanen puree kovaa

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

tiistai 15. joulukuuta 2009

Pakkanen puree kovaa


Apua, nyt se talvi sitten tuli! Heräsin eilen pakkasaamuun ja totesin, ettei minulla oikein taida olla mitään tarpeeksi lämmintä, edustuskelpoista talvitakkia. Tai väärin, talvitakkeja kyllä löytyy, mutta tällaista super-palelevaa ihmistä villakangastakitkaan eivät pakkasilla lämmitä tarpeeksi. Perintö-kelsiturkki löytyy myös kaappien kätköistä, mutta se olisi taas -10 asteen pakkasella liian kuuma. Olen miettinyt, että mikä ihme siinä on, kun kunnon paksuista talvi- ja toppatakeista ei vain tunnuta saavan kivannäköisiä. Kyllähän noita vaihtoehtoja siis on, mutta jotenkin en itse ole löytänyt sellaista omannäköistäni, persoonallista takkia talvipakkasia varten - ei sillä, en ole nyt kyllä kauheasti etsinytkään. Tein pikaisen surffailukierroksen nettiputiikeissa ja tutkailin, löytyisikö verkkokaupoista kiinnostavampaa valikoimaa. Onnistuin kyllä bongaamaan muutaman toppa- tai untuvatakin, mutta suurin osa netissä kaupattavista talvitakeista on juuri niitä villakankaisia, jotka eivät minusta tarjoa riittävää suojaa Suomen talvessa, ainakaan tällaiselle minun kaltaiselleni vilukissalle.

Kerrospukeutuminen on tietysti kaiken A ja O, se on selvää. Mutta minusta olisi niin paljon helpompaa, jos ei tarvitsisi pukea ulkovaatteiden alle kymmentä kerrosta villapaitoja ja aluskerrastoja selvitäkseen bussipysäkillä odottelusta. Helpompaa olisi, jos päälleen voisi kiskaista vain paksun takin, joka pitäisi lämpimänä varmasti. Kertokaahan siis, jos olette bongailleet kivoja talvitakkeja jostakin! Ja kertokaa myös, miten itse selviätte talvipakkasista?

Tunnisteet: ,

37 kommenttia:

Anonymous Lilli kirjoitti...

Heippa!

Hei mistä nettikaupasta bongasit tuon Adidaksen mustan "raidallisen" toppiksen? Mahtava! :)

15. joulukuuta 2009 klo 14.26  
Blogger Noora kirjoitti...

Mulla on Peakin iso ja lämmin untuvatakki, joka on jo 7 vuotta vanha. Hyvin pelittää! Himoitsin tuota cheap monday takkia mutta en onnistunut löytämään sitä mistään Suomesta mustana...Ostin sitten Zoo York parkan.

15. joulukuuta 2009 klo 14.40  
Blogger imlacking kirjoitti...

Täällä on ollut mittarin mukaan vielä kylmempi kuin eilen mutta silti eilen tuntu ilma paljon kylmemmältä. Ei ennen joku -20 astetta tuntunut miltään mutta kun nykyään on niin harvoin mitään kovia pakkasia.

Mulla on peräti 1 talvitakki mitä voi käyttää + kaks joista toisesta on vetoketju rikki ja toisessa repsottaa vuori :/.

15. joulukuuta 2009 klo 14.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Talvipakkasilla unohdetaan vähäksi aikaa se tärkein eli ulkonäkö ja pukeudutaan sään mukaan. Kai sitä nyt pari viikkoa kestää.. Vai?

15. joulukuuta 2009 klo 15.24  
Anonymous saara kirjoitti...

tuota monkin takkia olen kyyläillyt jo ihan liian kauan ja mun on pakko saada se! haluan nähdä sen liian kuuman turkin(?).

15. joulukuuta 2009 klo 15.26  
Blogger Jenni kirjoitti...

Lilli: Adidaksen takki löytyi mielestäni ihan Adidaksen omilta sivuilta, joille päädyin verkkokauppojen valikoimia listaavan sivuston kautta (jonka nimeä en tietenkään muista). Joten tsekkailehan Adidaksen omat sivut. :)

Noora: Zoo York voisi tosiaan myös olla tsekkaamisen arvoinen. :) Kiitos vinkistä!

I'm lacking: Eihän tuo -10 astetta edes niin paljon ole, mutta jotenkin se tuli nyt niin yhtäkkiä, että tuntui aivan shokilta. En muutenkaan kyllä koskaan ole pitänyt talvesta juuri tuon kylmyyden takia.

Anonyymi: Oi, kerro minulle mihin päin Suomea pitää mennä, että saisi vain parin viikon talven? ;) Minä kieltäydyn vain mukautumasta siihen, että talvella pitäisi väistämättä pukeutua jotenkin tyylillisesti huonommin. Nyt suunnittelijat, alkakaahan suunnitella kivoja vaatteita myös arktisiin olosuhteisiin! :D

15. joulukuuta 2009 klo 15.29  
Blogger Jenni kirjoitti...

Saara: Mentiin ristiin! Pitää esitellä se kelsiturkki jossain vaiheessa. :)

15. joulukuuta 2009 klo 15.30  
Blogger Liza in London kirjoitti...

Ihanan ajankohtainen postaus! Juuri tämän aamun postauksessani ihastelin pitkän talvitakkini lämpöisyyttä. En voisi kuvitellakaan meneväni nyt ulos villakangastakissa, hui! :)

Omat lempitalvitakkini ovat Suomessa löytyneet Zarasta ja Mangosta. Siinä on tietysti se puoli, että sama takki saattaa kävellä vastaan joka toisessa kadunkulmassa, mutta niin kauan kuin vaate oikeasti sopii minulle hyvin, minua ei sellainen haittaa :). Samasta takistakin saa hyvin erinäköisen riippuen siitä, mitä muuta päällä on ja millaiseen pipoon ja kaulaliinaan sen yhdistää.

Lontoossa ollessani bongasin kuitenkin täydellisen talvitakin UniQlolta. Firman ideahan on se, että se myy yksivärisiä vaatteita, ja satuin löytämään toppatakin kirkkaassa lempivärissäni. Tosin sekin pääsi päälleni jo lokakuun puolella. Juttelin juuri viikonloppuna ystäväni kanssa siitä, kuinka tyhmää on käyttää talvitakkia keskellä syksyä, mutta päädyimme siihen tulokseen, että jos muuten palelee, on paljon fiksumpaa pukea tarpeeksi päälle kuin pelätä muiden kummastuneita katseita :D.

Kerrospukeutumista tarvitaan talvella tietysti, mutta kyllä minustakin olisi ihana löytää takki, joka olisi niin lämmin, että voisin joskus laittaa alle vaikkapa vain pelkän puseron. Baareissa on aina tosi kiva ruuhkauttaa narikka, kun kaivautuu bilevaatteissaan esiin sieltä toppatakkien, kaulaliinojen, pipojen, villaneuleiden ja poolojen alta ;).

15. joulukuuta 2009 klo 15.30  
Blogger Niina kirjoitti...

Laskettelutakkeja on tosi paljon erinäkösiä, ovat lämpimiä, säänkestäviä ja käytännöllisiä.

Onhan ne kalliita ja onhan ne varmaan joidenkin mielestä ihan kauheita tyylimokia tms, mutta minä mieluummin pysyn lämpimänä kuin näytän aina huolitellulta. Ja minusta esim. Haltilla on paljon oikeasti hienoja laskettelu- toppatakkeja!

Nimim. kotona eilen -25, olisimpa siellä enkä täällä etelämmässä missä on tänäänkin vaivaiset 15 pakkasastetta :)

15. joulukuuta 2009 klo 15.36  
Blogger Eveliina kirjoitti...

Mä löysin tämän (http://anotherfabday.blogspot.com/2009/12/oikea-talvi-real-winter.html) toukkatakkini muutama (?) vuosi sitten Zarasta. Sol-pesula on pitänyt sen oikein hyvän näköisenä ja kuohkeana ja mikä mukavinta, se on LÄMMIN.
Ilmeisesti pakkanen on vielä kirsitymään päin täällä etelässäkin, joten ONNEKSI on tuo :D

15. joulukuuta 2009 klo 15.43  
Anonymous Netta kirjoitti...

Kymmenen pakkasastetta menee ihan villakangastakilla. Takki tosin on vanha ja ostettu kirpparilta niin, että vanhat laput olivat takissa vielä kiinni. Ei palella, ei. Kuulostan varmasti vanhalta mummolta, kun sanon tämän, mutta kyllä ennen vain osattiin tehdä kunnolla takitkin. Ei noilla nykypäivän villakangastakeilla tarkenekaan.

15. joulukuuta 2009 klo 15.50  
Blogger Lotu kirjoitti...

Mä menen näillä 10 pakkasasteen keleillä jo kelsiturkissa. Eipä tarvitse sinne turkin alle sitten panna hirveästi vaatteita alle, kun on lämmin. Kovemmilla pakkasilla lisään turkin alle vielä yhden paitakerroksen lisää ja taas pysyy hyvin lämpimänä :)

Harmittaa, ettei Suomessa ole enää laajaa vaateteollisuutta ja ruotsalaisketjujen vaatteetkin tehdään maissa, joissa ei tajuta, että toppatakissa täyttyy olla toppaa paaaaljon enemmän, jotta niillä tarkenee Pohjolan pakkasissa. Laskettelutakkien seasta löytyy jotain lämpimiä ja kivoja takkeja, mutta hinta on turhan kova. Jos jouluna saan lahjaksi rahaa, taidan ruokkia säästöpossuani, jotta viimeistään ensi talveksi saisin ostettua oikeasti lämpimän ja tyylikkään takin. Tai sitten opettelen ompelemaan ja teen takin itse ;)

15. joulukuuta 2009 klo 15.54  
Anonymous Shoegal79 kirjoitti...

Samaa takkiongelmaa olen vuosikaudet pohtinut ja mennyt vaan "villakangastakki ja alla kaksi neuletta" -tyylillä, mikä on todella epämukavaa ja hankalaa siinä vaiheessa, jos pitäis ottaa ne kerrokset jossain vaiheessa vähemmälle, eikä yleensä edes oikein lämmintä.

Mutta, kesällä bongasin huuto.netistä tosi kivan Filippa K:n mustan parkan, jossa on kunnon toppavuori sisällä. Takki on myös pitkä, melkein polviin ulottuva ja siinä on huppu ja korkea kaulus. Olen pari päivää ollut niin kiitollinen tästä löydöstäni; ei palella ja mielestäni näyttää ihan tarpeeksi hyvältä. Takin ovh ainakin jotain 350 euroa (eli mulle liian kallis) ja maksoin käytettynäkin reilut 80, mutta on mielestäni todellakin sen arvoinen.

Alkusyksystä käytin kylmemmillä ilmoilla takkia niin, että alla saattoi olla jotain 3/4-hihaisia vaatteita ja oli niin ihanaa, kun silti tarkeni! :) Nyt sitten neuletakki alle ja se riittää. Nimim. Todellinen vilukissa.

15. joulukuuta 2009 klo 16.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moi! Mistä löysit tuon Monkin takin? Tosi hieno :)

15. joulukuuta 2009 klo 16.20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

carlingsilta ostin pari kuukautta sitten alesta 30 eurolla jättimäisen mustan takin, jolla pärjää vaikka millä keleillä! alle ei tarvitse nollakeleillä kuin t-paidan, nyt pitää käyttää jo pitkiäkin hihoja mutta kylmä ei silti tule. villakangastakit on tarkoitettu kai etelä-euroopan talviin, niillä ei tee näillä keleillä mitään.

15. joulukuuta 2009 klo 16.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Lotu, "
Harmittaa, ettei Suomessa ole enää laajaa vaateteollisuutta ja ruotsalaisketjujen vaatteetkin tehdään maissa, joissa ei tajuta, että toppatakissa täyttyy olla toppaa paaaaljon enemmän, jotta niillä tarkenee Pohjolan pakkasissa." vaatteet suunnitellaan eri maissa kuin ne tehdään =)

15. joulukuuta 2009 klo 16.25  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

No ei talvi itsessään kestä paria viikkoa mutta näitä paukkupakkasia etelässä harvemmin on ja jos on niin kestävät muutaman viikon kunnes taas on lämpimämpää. Pakkasia enemmän itseäni häiritsee kylläkin harmaus ja jatkuva vesisade. Pakkasilla sentään ei kastu ja ulkona on kauniimpaa.

15. joulukuuta 2009 klo 17.11  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onneksi keväällä Monki avaa liikkeen myös Suomeen. :P

15. joulukuuta 2009 klo 17.12  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ainiin se unohtu sanoa, että kannattaa satsata takkiin, jossa on kunnon lämmin iso huppu ja vielä pipo. Jos on pää/niska-seutu hyvin suojattu tarkenee paremmi. Tietty toinen strateginen paikka on takapuoli, joten sen peittävä takki on myös must.

15. joulukuuta 2009 klo 17.15  
Blogger Sofia kirjoitti...

Itselläni on Espritin nilkkoihin asti ulottuva untuvatakki. Ihan naisellisesti leikattu eli ei mikään säkki.
Ei ole vielä kertaakaan täällä napapiirilläkään tarvinnut kiskoa housujen alle kalsareita.

Ja ostin vasta Helly Hansenin nauhoitettavat pitkävartiset saappaat karvavuorella. Ei ehkä mikään muodin riemuvoitto, muttei kyllä palele.

15. joulukuuta 2009 klo 17.29  
Blogger Matilda kirjoitti...

Nimpun laskettelutakkikommentista tuli mieleen, että laskettelutakit ovat muuten oikeasti lämpimiä ja jotkut todella sööttejäkin :) vai mitä sanot tästä?

http://pointblog.fi/UserImages/FI/BlogPostImages/500005109/964deb3962d1494b903aebd75ddb7d59_500005109.jpeg_600x600.jpe

15. joulukuuta 2009 klo 17.33  
Blogger Lotu kirjoitti...

Anonyymi sanoi: "-- vaatteet suunnitellaan eri maissa kuin ne tehdään =)"

Toki suunnittelu tapahtuu muualla, mutta suunnittelijat tuntuvat katselevan vaatteissa vain ulkonäköä, ei lämmittävyyttä. Ja lisäksi monissa takeissa tunnutaan kuvittelevan, että kuohkea ulkonäkö lämmittää, mutta monilla kuohkeillakin takeilla on tapana ekassa loskasateessa lässähtää lituskaksi, joka ei lämmitä enää lainkaan. Ja sitten on tietysti takit, joissa toppaus valahtaa parin käyttökerran jälkeen helmukseen yhdeksi kasaksi.

Mulla selvästi on kokemusta huonoista talvitakeiesta ;) Ehdoton "suosikkitakkini" oli musta toppis, jonka toppaukset lässähtivät parin käyttökerran jälkeen ja loskasäässä takki puski kankaan pinnalle valkoista vaahtoa. Sen jälkee kärsinkin tovin toppatakkikammoa ja sain äidiltä vanhan kelsiturkin, jota siis nyt käytän pahimmat pakkaskaudet. Pikkupakkasilla kuljen yleensä Lontoosta seitsemän vuotta sitten ostetulla toppatakilla, jonka mielelläni vaihtaisin uudempaan, kunhan rahatilanne sallii panostuksen oikeasti hyvään takkiin. Huonoja korvikkeita en enää naulakkooni huoli.

15. joulukuuta 2009 klo 17.33  
Blogger Sophia kirjoitti...

Villakangastakissa tarkenee ihan hyvin -25 asteessa. Laatu, laatu ja varsinkin vuoren laatu... :) Eihän sellaisilla "Onlyn, HM:n ja Zaran" takeilla pärjääkään; ovatkohan edes villakangasta. Kannattaa satsata villakangastakissa laatuun ja hyvään, lämpimään vuoreen. Minulla on ollut kohta 10 vuotta sama musta klassisen mallinen Mascaran villakangastakki ja hyvin tarkenee. Aina hämmästelenkin, kun ihmiset kulkee villakangastakeissa jo nollakeleillä - tukehtuisin kuumuuteen omassani.

Tietysti lisään yhden lämpimän villatakin sen alle, kun mittari näyttää -20, mutta kyllä se villatakki on näillä pakkasilla tarpeen monin paikoin sisälläkin. Vielä kun löytäisi sopivat, ohuet villahousut hameen alle peppua lämmittämään ja hupullinen takki olisi toki vielä parempi... :)

15. joulukuuta 2009 klo 17.39  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kannattaa käydä your face -liikkeessä kuikuilemassa (tai heidän jälleenmyyjillään), olen heiltä ostanut viime talvena todella nätin villakangastakin (ennen kaikkea kaunis ja klassinen, mutta silti nuorekas), jossa on thinsulate-vuori. Ei tule koskaan kylmä, ihan huippu.

15. joulukuuta 2009 klo 17.58  
Blogger Saara kirjoitti...

Aamulla pakkasta -25 astetta, joten ainoa vaihtoehto on pukeutua paksuun toppatakkiin. Onneksi viime vuonna Zarasta ostamani takki on sen verran kaunis, että sen pukee päälleen ihan mielellään :D Ja mikä parasta, alle riittää vain yksi pitkähihainen eikä ulkona tule edes ollenkaan kylmä ;)

15. joulukuuta 2009 klo 18.22  
Blogger misu kirjoitti...

Toi Monki on mun lemppari!

15. joulukuuta 2009 klo 18.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

toi mathhew williamsin tai mite ikinä kirjotetaanka takki on tosi järkyttävä :D mut katoin heti et toi on ihan sun takki. en tarkota nyt millään pahalla niinku (::

15. joulukuuta 2009 klo 21.49  
Anonymous adeli kirjoitti...

Joo samaa mieltä kuin Sophia. Villakangastakkeja löytyy monen laatuisia. Joistakin "villakangastakeista" löytyy villaa tuskin nimeksikään, siis kannattaa tsekata ne villaprosentit heti alkuunsa. Laadukkaalla villakangastakilla pärjää.
Mulla on Elvinen talvitakki villakangastakkien lisäksi, ja se tuntuu materiaaliltaan lämpimältä.

15. joulukuuta 2009 klo 22.49  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onnellinen, mutta hiukan pettynyt Monki takin omistaja: Eipä tuo takki juurikaan ole minua lämpimänä pitänyt. Ongelmana on etumuksen kolme nappia ja neppari, eli eristys ei ole parasta luokkaa. Takki on tosin kivan näköinen, varsinkin edestä, takaa yläselässä on inhottava rypytys joka tekee siihen kummallisen sivuprofiilin. Pikku pakkasilla ihanan lämmin, mutta näissä keleissä saa pistää muutaman villapaidan alle.

16. joulukuuta 2009 klo 11.12  
Blogger päivi kirjoitti...

Ostin muutama vuosi sitten Clairesta (silloin kun Kämp Galleriassa vielä oli sen myymälä) villakangastakin, jossa on thermoinsula-vuori. Takki on hyvännäköinen ja sillä olen tarjennut Kanadan paukkupakkasissakin. Kaupunkipukeutumisessa ei siis ole pakko turvautua laskettelutakkeihin, kun pitää löytää päälle riittävän lämmintä.

16. joulukuuta 2009 klo 13.31  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voiko Monkin takkeja ostaa muualta kuin kaupoista - onko niitä ollenkaan nettikaupoissa?

16. joulukuuta 2009 klo 14.07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mä just samaa mietin, että mistä tollasia monkin takkeja voi ostaa? ^^ :) näyttää nimittäin tosi hienolta.

16. joulukuuta 2009 klo 15.10  
Blogger linda kirjoitti...

Itse asun hornankuusessa jossa paukkupakkasia on useasti vuodessa ja ne kestää monta viikkoa. Kaunista mutta lämmintä talvitakkia arvostettaisiin täällä yhtä paljon (ja ehkä enemmänkin) kuin siellä etelämmässäkin ;)
Laskettelutakeissa olisi joitakin vaihtoehtoja, mutta en aio pistää takkiin lähemmäs 300 euroa kun vaarana on että kyllästyn kuosiin parin vuoden sisällä. Ja yksiväriset laskettelutakit ovat omaan makuuni liian tylsiä.

Tänään menin kyllä ihanalla violetilla villakangastakillani, joka melkein piti lämpimänä. Suurin ongelma on jäätävä viima joka kylmää kasvoja. Ongelman ratkaisin tänään kahdella kaulahuivilla, mutta ei sekään ihan täysin poistanut tätä ongelmaa. En sitten tiedä mitä ihmiset ajattelisivat kommandopipo päässä pyöräilevistä tyypeistä... ei ehkä kovin hyvää? :D

16. joulukuuta 2009 klo 22.40  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse löysin ihan intersportista catmadoon snoukka takin. se on ollut aivan ihana

17. joulukuuta 2009 klo 11.52  
Blogger Jenni kirjoitti...

Dolce far niente: No aihe on todellakin ajankohtainen, se on totta! Nautin suunnattomasti tuosta valoisuudesta ja auringopaisteesta, jotka kirpakan pakkaskelin myötä taas tulivat ilostuttamaan päiviämme, mutta kylmyydestä en kyllä tykkää. Minäkin palelen yleensä jo alkusyksystä lähtien ja olen siis myös saanut osakseni kummastuneita katseita toppatakkeineni, kun muut vielä huitelevat ohuissa syystakeissa. Totesin kuitenkin, että palelen talvella joka tapauksessa, joten miksi en edes hetken aikaa pukeutuisi tarpeeksi lämpimästi, kun se kerran on mahdollista! Se oma täydellinen lämpöistäkin lämpimämpi takki on vielä löytymättä, mutta jatkan etsimistä. ;)

Nimppu: Minä en jotenkin noihin laskettelutakkeihin syty, koska arkityylini ei ole mitenkään sporttinen. Rentoon tyyliin laskettelutakkikin sopii, mutta ei ehkä oikein korkkareiden kaveriksi. ;) Mutta pidän vinkit mielessä, jos kaipailen sporttisempaa tyyliä. :)

Prefecta: Oijoi, takkisi näyttää superlämpimältä. Minä haluan myös ehdottomasti pyllyn peittävän takin, mutta en ehkä ihan noin pitkää. :) Mutta onneksi olkoon loistavasta takkilöydöstä!

Netta: Olen ihan samaa mieltä tuosta, että ennen vaatteet tehtiin paremmin! Kyllä tämä kertakäyttökulttuuri on monelta osin johtanut siihen, että materiaalit ja työn jälki on huonompaa. Kirppareilta voikin tehdä mahtavia takkilöytöjä. :)

Lotu: No olen harkinnut itsekin jo samaa. Mutta palelen sisälläkin, joten villapaita on näillä keleillä melkein MUST. :P Mutta tosiaan, itse tekemällähän sitä hienoimman takin saisi, toden totta. :D Harmi, että käsityötaidot ovat hiukan ruosteessa!

Shoegal79: Minustakin on epämukavaa pukea kauhean monia kerroksia päällekkäin. Kommenttisi sai minut muuten tsekkaamaan H&M:n takkini villakankaan, ja toden totta. Siitä vain 60% on villaa eikä takissa ole juurikaan vuorta. Jotenkin en silti jaksa uskoa, että hyväkään villakangas lämmittäisi silti yhtä hyvin kuin paksu toppavuori. Mutta tosiaan, käytettynäkin voi löytää tosi mahtavia juttuja - etsinnät jatkuvat. :)

Anonyymi1: Monkin sivuilta bongasin. :)

Anonyymi2: Varsinkin kostealla säällä villakangastakki on kyllä yhtä tyhjän kanssa, koska se ei hylji kosteutta kovin hyvin. Carlingsilla on kyllä ollut hyviä takkialennuksia, joten ehkä pitää vilkaista sekin valikoima. :)

Anonyymi3: Näinhän se on. Mutta vastaako toteutus sitten suunnittelua, siitä en tiedä. :)

Anonyymi4: Totta. Ja pikkupakkanen on usein miellyttävämpi muutenkin kuin nollakeli, koska juuri se kosteus tunkeutuu inhottavimmin luihin ja ytimiin. Minulle riittäisikin mainiosti sellainen parin asteen pakkassää, ei tarvitsisi mennä alle -10 asteen. :D

Anonyymi5: Juu, odotan innolla! :)

Anonyymi6: Kullanarvoisia vinkkejä! Minä todella arvostan pitkiä, pyllyn peittäviä takkeja. :) Ja olen moneen otteeseen nyt todennut, että se huppu olisi myös aika hyvä juttu!

Papaija: Muistan, kun nuo kokopitkät toppatakit olivat muodissa. Itse varmaan tuntisin olevani makuupussissa. :D Mutta sitä en epäile hetkeäkään, etteikö olisi lämmin!

Matilda: Laskettelutakeissa on kyllä kivojakin malleja ja kuoseja. :) Mutta en jotenkin koe, että ne aivan istuisivat tyyliini, kun tykkän kuitenkin pitää esimerkiksi korollisia nilkkureita ja naisellisia saappaita. :)

17. joulukuuta 2009 klo 13.12  
Blogger Jenni kirjoitti...

Lotu: Se on kyllä totta, että laadukkaan talvitakin erottaa halpiksesta loppujen lopuksi aika helposti. Halvemmissa takeissa täytteet ovat helposti lässähtävää höttöä ja kangas ei useinkaan hylji kosteutta. Voisi melkeen sanoa, että laadukkaan talvitakin tunnistaa usein painosta - kertoo, että siellä on oikeasti lämmittävää toppausta vuoren ja päälliskankaan välissä. :)

Sophia: Tsekkasin tosiaan oman takkini villapitoisuuden ja eihän se ollutkaan kuin 60%. Minulla on kyllä parempikin villakangastakki, mutta en koe sitä ihan omannäköisekseni enää. Lämpimiä takkeja kyllä löytyy kaupoista, siitä ei ole epäilystäkään. Mutta haluaisin takin, joka tuntuisi juuri omalta, eikä sellaista kompromissiratkaisua. :)

Anonyymi7: En ole yleensä kokenut niitä Your Facen vaatteita ihan omannäköisikseni, mutta pitää ehkä käydä uudelleen silmäilemässä. :)

Chic: Hauska juttu, että espanjalaisketju osaa valmistaa tällaisiinkin olosuhteisiin oikeasti sopivia vaatteita. Usein nimittäin noissa ulkomaisissa ketjuliikkeissä tunnutaan kuvittelevan, että vähän täytettä siellä täällä riittää lämmittämään paukkupakkasissa. Ehkä pitäisi siis tsekata myös Zaran valikoima. :)

Misu: Se taisi olla monen muunkin lemppari. :)

Anonyymi8: Hahah. :D Eli ruma takki on minun tyyliseni? :D En oikein osaa päättää, onko tuo minusta mahtava vai kamala. :D

Adeli: Uskon, että myös vuori vaikuttaa. Jos takissa on ohutkin vuori, niin se on jo ihan eri asia kuin esimerkiksi pelkkä vuorikangas. :)

Anonyymi9: No höh, ei se sitten riitä kunnon talvikeleille. Mutta nätti takki joka tapauksessa! :)

Päivi: Minäkin uskon, että tarpeeksi lämpimiä takkeja on muuallakin kuin urheiluliikkeissä. :)

Anonyymi10: Minun käsittääkseni Monkin vaatteita ei saa muualta verkkokaupoista juurikaan kuin Mintun Go 4 it vol. 2 -blogiputiikista. Tosin takki ei taida kuulua sen valikoimiin. Mutta toukokuussa Helsinkiin on tulossa Monkin liike, joten sitten saa Suomestakin! :)

Anonyymi11: Toistaiseksi varmaan saa vain Ruotsista. :(

Linda: Tuo on kyllä ihan oma haasteensa sitten, että miten suojata kasvot jäätävältä viimalta. Huiveja vaan kerroksittain nassun eteen tai sitten se kommandopipo. :D

Anonyymi12: Sporttiseen tyyliin nuo snoukkatakit sopivatkin tosi hyvin, mutta itse en oikein osaisi kuvitella arkena käyttäväni laskettelu- tai snoukkatakkia. :)

17. joulukuuta 2009 klo 13.13  
Blogger Maija kirjoitti...

Noita Cheap Mondayn takkeja oli ainakin vielä tällä viikolla Kampin Galleryssa myynnissä alle satasella - kannattaa siis käydä katsomassa!

Oma talvitakkini on muutaman vuoden vanha Benettonin hyvin klassinen villakangastakki, mutta tässä tilanteessa laatueron halpistakkiin tosiaankin huomaa. Näilläkin pakkasilla olen monena päivänä kulkenut hameessa ja sukkahousuissa, takki lämmittää niin paljon ettei tarvitse pukeutua toppahousuihin... :)

20. joulukuuta 2009 klo 11.33  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu