Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Taisteluun paukkupakkasia vastaan!

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Taisteluun paukkupakkasia vastaan!


Penkoessani vintiltä haettua talvivaatesäkkiä muistin, etät minullahan on kelsiturkin ohella myös toinen siistimpi kunnon talvitakki. Löysin pari vuotta sitten UFF:n tasarahapäiviltä edullisesti karvakauluksisen, tosi vanhan villakangastakin, jota olen käyttänyt tähän mennessä vain kerran. Takki oli aivan valtavan suuri, mutta kömpelömpikin käsityöläinen sai sen kustomoitua sopivaksi nappien paikkoja reilusti siirtämällä. Helma ei ehkä tästä syystä asetu aivan täydellisesti "synkrooniin", mutta ei ainakaan meikäläistä haittaa.

Tänään vilkaisin aamulla lämpömittariin ja kauhistuin sen näyttäessä -15 astetta. Tällä kelillä eivät oikeasti enää halpis-villakangastakit riitä. Tuumailtuani tilannetta hetken totesin, että tätä kirpparitakkiahan voisi ihan oikeasti käyttää. Maksoin takista aikanaan varmaan noin 5 euroa, joten sanoisin tehneeni loistolöydön. Ylle pääsivät takin lisäksi tänään villapaita, farkut (ja pitkät kalsarit!) sekä myös kirpparilöytönä tehdyt saappaat, joissa on ihanan lämmin karvavuori. Oikeasti ei voi muuta kuin todeta, että kyllä ennen vaan osattiin tehdä kunnon talvivaatteita!


  • talvitakki - second hand
  • farkut - Tiger of Sweden
  • nahkasaappaat - second hand
  • myssy - H&M
  • kaulaliina - H&M

Tunnisteet:

17 kommenttia:

Anonymous Kerttu kirjoitti...

Kauniilta näyttää takki ja sinä itsekin! :) Jotenkin sellainen tuo takki ja saappaat, että niitä voi käyttää vuodesta toiseen eikä ne vaikuta yhden talven jutulta. Ja sun hiukset on söpöt!

16. joulukuuta 2009 klo 11.32  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihanan naisellista ja klassisen tyylikästä. Tuohon suuntaan ehdottomasti! Oon sitä mieltä, että jos naisella on vyötärö, niin sitä pitää korostaa, eikä pukeutua säkkeihin, vaikka ne olisikin muodikkaita (sorry, mutta en oo vieläkään päässy yli siitä yhestä jättipussitakista, joka sulla oli aiemmin syksyllä). Tää on aivan ihana!

16. joulukuuta 2009 klo 11.45  
Anonymous Annu kirjoitti...

Toi helmahan on kiva, kun se ei ole täysin symmetrinen! :)

En tiedä ootko täällä maininnut asiasta, mutta bongasin sut ranskalaisesta WAD-lehdestä!? Siinä oli kuvia tämän kesän Flow:sta.

16. joulukuuta 2009 klo 12.06  
Blogger Jenni / North and South kirjoitti...

Ihana takki! Keskustelin tässä äitini kanssa turkiksista ja mietiskelin, miten harvoin ne on (aitona tai feikkinä) muodissa. Viisi vuotta sitten ainakin turkista olisi tullut mieleen vain vähän vanhemmat tädit itärajan tuolta puolen! :D

16. joulukuuta 2009 klo 12.25  
Blogger Tara Hound kirjoitti...

Ihan törkeän hieno takki! Asukokonaisuutesi on ihanan tyylikäs ja naisellinen, ei yhtään sellainen "vilukissan tuhat vaatekerrosta"-asu kuten minulle yleensä päätyy päälle :D

16. joulukuuta 2009 klo 13.11  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Eihän viistoista pakkasastetta ole edes kovin kylmä, täällä oli aamulla kaksikymmentä ja saisi olla vieläkin enemmän :)

16. joulukuuta 2009 klo 14.12  
Blogger Noora kirjoitti...

Tosi nätti karvareunus :) ihana kun et valita pakkasesta, vaan pukeudut sen mukaan. Niin sitä pitää!

16. joulukuuta 2009 klo 14.30  
Anonymous LiiSa kirjoitti...

Ihana karvakaulus. :)

On tosiaan ollut kylmää, mutta kun on oikeat varusteet niin kyllähän sitä pärjää, ja voi nauttia auringon valostakin, kun sitä vihdoin näkyy. :D

16. joulukuuta 2009 klo 14.48  
Blogger Saara kirjoitti...

takkihan on just ihana! ja tosi kivan näköinen nappeja siirtämällä! <3

16. joulukuuta 2009 klo 14.53  
Anonymous miuiu kirjoitti...

vitsi toi sun otsatukka on kiva! varsinkin tolleen pipon alta kurkistaen :)

16. joulukuuta 2009 klo 15.57  
Blogger Livia kirjoitti...

Voi ei tuo -15 vielä mitään, meillä oli eilen -29!:D

16. joulukuuta 2009 klo 17.32  
Blogger AinoLinda kirjoitti...

Tosi söpö takki. Miks mulla ei ikinä käy kirpparilla tollanen tuuri? :)

16. joulukuuta 2009 klo 20.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

näyttää että oot kietonu raadon kaulaas

16. joulukuuta 2009 klo 22.56  
Blogger Saara kirjoitti...

Ihana takki <3

17. joulukuuta 2009 klo 11.27  
Blogger Jenni kirjoitti...

Kerttu: Voi kiitos. :) Tuollaiset vanhat takit ovat monesti tosi ajattomia ja se onkin hyvä juttu, koska kunnon talvitakki ei ole mitään kertakäyttökamaa. :)

Anonyymi1: Kiitos. :) Eihän tämä nyt ihan meikäläisen ominta tyyliä ole, mutta onneksi kameleonttina voi pitää melkein mitä vain. :D Itse tykkään silti enemmän säkkitakista, vaikka sinua järkyttikin, hihi.

Annu: Hahaa, no tuossa kuvassa se kyllä näyttääkin ihan kivalta. Ja jos helman haluaa tasaiseksi, niinyksi piilonappi korjaa tilanteen helposti. :) Ja kiitos WAD-vinkkauksesta! Yritin metsästää kuvaa jo edellisestä numerosta, mutta luulin, ettei sitä sitten koskaan julkaistu.

Jenni / North and South: Turkikset ovat kyllä aika vahvasti mielipiteitä jakava juttu. Minä voin itse kuvitella käyttäväni tuollaista pienellä turkis-yksityiskohdalla varustettua takkia, joka on nimenomaan second handia. Mutta en kyllä varmaan ihan uutta turkista ostaisi.

Tara Hound: Voi kiitos. :) Suosittelen sinuakin tsekkaamaan kirpparien talvitakkivalikoimat! Sieltä voi löytää vaikka millaisia aarteita menneiltä vuosikymmeniltä. :)

Anonyymi2: Minulle parikin pakkasastetta on ihan riittämiin, kun palelen plussakeleilläkin. :D

Noora: No en minäkään pakkasesta nauti, mutta totuushan on, että kyllä siitä oikeanlaisilla varusteilla selviää. :) Kunnolla vaatetta päälle vain!

LiiSa: Kiitos. :) Olen ihan samaa mieltä, että on ihana saada vaihteeksi valoa ja auringonpaistetta. Pakkasta voisi kyllä olla pari astetta vähemmän. :D

Saara: Kiitos. :) Tuon tason kustomoinnista meikäläinenkin onnistui selviytymään. ;)

Miuiu: Kiitos. :) Otsis kyllä sopii kivasti pipojen kanssa!

Skie: Ai tsiisus. Meikäläinen varmaan kuolisi siihen pakkaseen. :D

Aino: Kannattaa suunnata ainakin UFF:lle silloin tasarahapäivien ensimmäisenä päivänä, niin siellä on vaikka mitä herkkuja halpaan hintaan tarjolla!

Anonyymi3: Vai siltä näyttää. :)

Hoppu Design: Kiitos! :)

17. joulukuuta 2009 klo 13.21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi sentään! Minulla taitaa itsellänikin olla lähes samanlainen takki, kirpputorilta sekin, kolmen euron löytö. Onko tuo takki Kaunotar-merkkinen? Jos on, niin ollaan takkisamikset! On aivan ihana takki, rakastan omaani yli kaiken! Tuo karvakaulus on niin ihanan pehmeä ja lämmin, että aina syksyisin kaivaessani takin taas esiin, saatan jäädä pitkiksikin ajoiksi silittelemään sitä.

17. joulukuuta 2009 klo 21.09  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti karvakaulus ei ole oikeaa turkista...olisi ikava nahda miten natista tytosta tulee julman ja sydamettoman nakoinen. Ihan sama onko takki 2nd hand vai uusi, elain tapettu kuitenkin, vuosi tai 20v sitten, sama juttu. En ole mikaan turkki-aktivisti, mutta silti ihmettelen miten piittamatta ihmiset pitaa paallaan turkis-somisteisia vaatteita. Kannattaisi katsoa muutama turkistarhauksen video Youtubesta ja miettia turkis-somisteita omaavien vaatteiden (tai edes tekoturkkia omaavien, koska antaa kuvan, etta turkin pito ok!) kayttoa uudelleen. Jos somisteesi takissa on todellakin oikeaa turkkia, niin voi olla myos koiranturkkia...kylla, ihan oikeasti, meidan rakkaita lemmikkeja kidutetaan ja tapetaan Kiinassa jne, jotta lannen naiset saa keikailla typerissa turkis-somisteisissa takeissan ja hatuissaan. Niinko se on, etta mita sen valia vaikka pieni koiran/ketun/kissanpentu on kauhuissaan odottanut kuolemaansa jotta voi tulla takin kaulukseksi. En vaan tajua miten kukaan voi haluta olla osallinen moista, tosi surullista. :(

3. tammikuuta 2010 klo 2.26  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu