Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kohtalokas shoppailulakko

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

torstai 20. syyskuuta 2007

Kohtalokas shoppailulakko

Ihan ensialkuun on sanottava, että olette kirjoitelleet blogeihinne niin ahkerasti reissuni aikana, että vie kyllä aikansa päästä taas kärryille. :) Jos siis kommentointini on hieman jäljessä, älkää ihmetelkö!

On kummallinen tunne, kun nyt yhtäkkiä minun ei tarvitsekaan säästää yhtään mihinkään. Parisuhteeni aikana elin jatkuvalla säästöliekillä, koska puhelinlaskuni olivat lähes tähtitieteellisiä ja rahaa piti säästää lentolippuja varten. Nuo asiat olivat osasyy kesäkuussa alkaneeseen shoppailulakkooni kotiinpaluun lähestyessä. Nyt kuitenkin huomaan, että lakko on ikään kuin "jäänyt päälle" (, mikä sinänsä ei liene mikään huono asia).

En osaa enää shoppailla. Mennessäni vaatekauppaan, suhtaudun kaikkeen äärimmäisen kriittisesti ja minun on vaikea nähdä ympärilläni mitään kiinnostavaa. Jos ensisilmäyksellä ei näköpiiriin osu mitään mielenkiintoista, en ala penkoa rekkejä, vaan kävelen tyynesti kaupasta ulos. Silloinkin, kun satun löytämään jotakin, tutkin tuotteen tarkkaan ennen kuin edes harkitsen ostamista. Etenkin materiaali painaa vaakakupissani paljon ja tekokuidut jäävät auttamatta kaupan hyllylle. Sen sijaan olen jäänyt kirpputorikoukkuun. :) Se on oikeastaan tehnyt tavallisesta shoppailusta tylsää. Ei ole ollenkaan niin nautinnollista poimia vaaterekistä omaa kokoa oleva vaate kymmenien samanlaisten joukosta kuin löytää kirpputorilta jotakin sellaista, mitä varmasti ei ole kellään muulla.

Tästä pääsenkin oivan aasinsillan kautta aiheeseen, josta sekä minä että moni muu on kirjoittanut jo aiemminkin: kirpputorien nouseva hintataso. Aihetta on siis käsitelty ennenkin, mutta törmään tähän ilmiöön jatkuvasti, joten koen tarvetta jakaa turhautumiseni teidän kanssanne. Jokainen saa toki pyytää vanhoista rytkyistään juuri niin kovaa hintaa kuin itse haluaa, mutta tähän ahneeseen kilpailuun ovat lähteneet mukaan myös erilaisten organisaatioiden kirpputorit, jotka useimmiten vieläpä saavat kaikki myytävät vaatteet ja tavarat lahjoituksina. Eräänäkin päivänä löysin todella hyvin istuvat ja mukavat H&M:n housut, mutta katsottuani hintalappua, en edes periaatteesta viitsinyt ostaa niitä. Hinnaksi oli merkitty 7 euroa! Käytetyistä halpaketjun housuista en todellakaan aio pulittaa moista summaa, varsinkaan kun hyvällä tuurilla vastaavat pökät löytää uutena suunnilleen samaan hintaan. En aio nyt paasata aiheesta tämän enempää, mutta ei mahdu minun käsityskykyyni tuollainen hinnoittelu.

Tästä jupinasta huolimatta kirpputorikierrokseni ei osoittautunut ihan turhaksi. Löysin kivan tweed-tyylisen syyshameen sekä kerrassaan upeat korolliset nilkkurit. Tämäntyylisiä olen nähnyt uusina lähes joka kaupassa viime aikoina. Minun nilkkurini ovat kuitenkin selvästi vanhat, sillä ne ovat kotimaista tekoa ja firma vaikuttaa sellaiselta, ettei sitä ole enää olemassakaan. Kengät ovat vaaleanharmaata nahkaa ja erittäin hyvässä kunnossa. Pohjien perusteella niitä ei ole käytetty kuin muutaman kerran. Tämän kaiken lisäksi, kengät ovat todella mukavat jalassa ja niissä oli valmiiksi sisällä uudet ja pehmeät lämpöpohjalliset. :)PS. Olen aika tottumaton korollisten kenkien käyttäjä ja olen tehnyt kummia havaintoja nuo nilkkurit jaloissani. Katselen maailmaa yhtäkkiä ihan eri perspektiivistä kuin ennen, vaikka korkoa ei olekaan viittä senttiä enempää. Normaalisti olen suunnilleen samanpituinen kuin keskimittainen nainen, mutta yhtäkkiä olenkin selvästi useimpia vastaantulijoita korkeammalla. Tunnen itseni amatsooniksi, hurjaa! :D

Tunnisteet: , , ,

19 kommenttia:

Anonymous Akatora kirjoitti...

Onpa vain kerrassaan ihanat valkoiset nilkkurit! Itselläni on ollut tuontapaiset haussa jo jonkin aikaa..

20. syyskuuta 2007 klo 18.22  
Blogger Vendeta kirjoitti...

Vau, melkein täsmälleen tuollaisista on tullut itsekin haaveiltua! Pakko kysyä, että mistä ihmeestä teet nämä mielettömät kirpparilöytösi?! Koluan oman kaupunkini kirpparit viikoittain ja puolen vuoden saldona on ollut yhdet kengät ja kolme laukkua. Huh.

20. syyskuuta 2007 klo 20.22  
Blogger Salla kirjoitti...

Ihmekös, kun kirppareilta ei ikinä löydy kivoja kenkiä! Sinä olet kähveltänyt ne sieltä! Mahtavat nilkkurit! :)

20. syyskuuta 2007 klo 20.39  
Blogger kirsikka kirjoitti...

Siis hetkinen, löysit nuo nilkkurit KIRPPIKSELTÄ? Älytön löytö!

Aivan totta muuten tuo, mitä sanoit korkkareiden käytöstä. Minä kun laitan korkkarit jalkaan niin olen pidempi kuin monet miehet, sillon on kyllä aika lailla sellainen fiilis että tänäänhän minulle ei ryttyile kukaan :)

Ja noista kirppisten hinnoista, kyllä esim. UFFista on tullut jo törkeä kiskuripulju. Ymmärrän, että second hand on kallista sellaisissa kaupoissa joissa vaatteet on valikoitu tarkkaan, mutta UFF kun myy kaiken mitä ihmiset dumppaa sinne laatikoihin, ja sitten pyytää 20 euroa hupparista (kyllä!). Mitä hyväntekeväisyyttä siinä nyt enää on, kun kellään ei ole varaa ostaa sieltä mitään?

20. syyskuuta 2007 klo 20.40  
Blogger Jenni kirjoitti...

Akatora: Kuva saattaa hieman vääristää kenkien väriä, mutta ne ovat itse asiassa vaalean harmaat. Onnea sinulle metsästykseen! :)

Vendeta: Minä en oikein tiedä itsekään, miten teen nämä löytöni. Kotikaupunkini kirpputoritarjonta ei ole mitenkään kovin kummoinen, joten luulen, että olen vain ollut onnekas. :) Toki asiaa auttaa, että käyn kirppareilla aika tiiviisti ja olen hyvin ennakkoluuloton kokeilija. Täytyy silti sanoa, että parhaat kirpparilöytöni olen tehnyt Belgiasta. Kirpputorikiertely voi olla turhauttavaa, en minäkään useimmiten löydä juuri mitään. Mutta jatka vain koluamista, niin osuu sinunkin kohdallesi aarteita! :)

Salla: Hahaa! Se voi olla... ;) Tosin taidamme asua aika eri suunnilla, joten en ota vastuuta. :D

Kirsikka: Olen itsekin ällistynyt löydöstäni. Mietin jo hetken, että kuka hullu on laittanut ihan uudet kengät kiertoon, kunnes tajusin kenkien olevan peräisin jostain vuosien takaa (, vaikka kuntonsa puolesta uudenveroiset ovatkin).

Minä taas olen tottunut olemaan pieni, joten tuntuu kummalta olla yhtäkkiä pitkä. Pankkiautomaatillakaan ei tarvitse varvistella. :D

UFF taitaakin olla pahin kiskuri näistä peruskirppiksistä. Omassa kotikaupungissani ei kyseistä putiikkia ole, mutta muut kirpputorit tuntuvat ottaneen mallia, sillä esimerkiksi Fidan hinnat alkavat olla jo melko sikamaiset. Ärsyttää tuollainen.

20. syyskuuta 2007 klo 21.10  
Blogger Salla kirjoitti...

Kuitenkin kuljet ympäri Suomea (jopa maailmaa) kähveltämässä niitä :D

Ja tuosta jättiläisaiheesta vielä.. On se varmaan kiva olla hitusen normaalia korkeammalla, mutta itse olen monia miehiä pidempi korkkarit jalassa. Noloa! :D

20. syyskuuta 2007 klo 21.35  
Blogger maria kirjoitti...

Upeat nilkkurit! :)

Katsoin vähän samantyylisiä tänään Fidalla, mutta en sitten raaskinut ostaa niitä (10e, no ei paha niiden hyvään kuntoon nähden, mutta maksoin jo kerran kirpparilla saappaista 15e ja vähän ehkä harmitti). Kaupunkini Fidalla on ollut kyllä ainakin tähän asti ihan ok hintataso, esim. makeat nahkatakit n. 5-8 euroa, vitosella olen löytänyt monet saappaat. Ei mielestäni paha!

Tsemppiä ja jaksamista uuden elämänvaiheesi kanssa.

20. syyskuuta 2007 klo 21.46  
Blogger Jenni kirjoitti...

Salla: No hitto, nyt paljastuin. ;)

Itse asiassa mietiskelin juuri tuota pituusasiaa tänään, kun huomasin olevani montaa miestäkin pidempi kengät jalassa (taisivat tosin olla aika tappeja ne miekkoset). Olen aina ajatellut, etten osaisi olla itseäni lyhyemmän miehen kanssa, mutta enpä ole kyseisenlaiseen tilanteeseen koskaan edes joutunut, sillä melkein kaikki miehet ovat minua pidempiä. Maailmaa tuolta huimista yläilmoista (öh) katsellessani mietin kuitenkin, että olisi kai typerää antaa miehen pituuden vaikuttaa, jos nyt sattuisinkin olemaan luonnostaan pitkä. Sehän karsisi heti joukosta ison määrän ihania potentiaalisia tapauksia. :D Nooh, tässä vaiheessa tyydyn kiittämään onneani, että olen pieni, joten ei tarvitse murehtia moisia.

Veikkaan kuitenkin Salla, ettei sinulla ikinä elämässäsi tule olemaan ongelmia löytää seuraa. ;) Joten käytä rohkeasti korkoja ja ole vain niin pitkä kuin huvittaa!

20. syyskuuta 2007 klo 21.52  
Blogger Jenni kirjoitti...

Maria: Minulla alkaa kyllä kirpparivaatteiden kohdalla 7-10 euroa olla aikamoinen kipuraja, ellei kyseessä ole jotakin todella mahtavaa. Olen kyllä valmis maksamaan hienoista ja hyväkuntoisista löydöistä, mutta tavalliset halpaketjujen perusvaatteet jäävät kyllä kirpputorin rekkeihin noilla hinnoilla.

Ja kiitos tsemppauksesta. :) Myös muillekin, jotka ovat jaksaneet lähettää lohduttavia ja huomaavaisia kommentteja. <3

20. syyskuuta 2007 klo 21.56  
Anonymous Sanna kirjoitti...

Kerrassaan uskomaton löytö ja vieläpä omaa kokoasi! Noissa nilkkureissa on kaikki elementit kohdallaan, joten pidä niistä hyvää huolta. Me ollaan muuten molemmat tehty aika mageita kenkälöytöjä. ;)

20. syyskuuta 2007 klo 22.44  
Blogger Ee kirjoitti...

Minua kiinnostaa tietää, minkä merkkiset nuo nilkkurit ovatkaan? Vanhat suomalaiset valmistajat ovat aina mielenkiintoisia!

21. syyskuuta 2007 klo 11.08  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Fidassa pyydetään kyllä niin hirveitä hintoja ettei siellä tule enää juurikaan käytyä. Ylipäänsä täällä on tosi huonot kirpparit (asutaan samassa kaupungissa), tiedän monia pienempiäkin kaupunkeja joissa tarjonta on parempi.
Itse kannatan suuresti yo-kunnan kirppistä (joka järjestetään muutaman kerran vuodessa), siellä kun yleensä on about samanikäisiä myyjiä, jolloin harvemmin törmää esim. tuulipukuihin yms. keski-ikäisten muotiin. Ja hinnatkin on yleensä kunnossa ja useimmiten tinkiminenkin tuottaa tulosta!

21. syyskuuta 2007 klo 13.15  
Anonymous winda kirjoitti...

ihanat kengät! uff on kyllä nostanut hinnat pilviin, kun on tajunnut että ihmiset suostuvat maksamaan enemmän.. toisaalta ostan vieläkin mielummin uffilta 15e kengät, joita ei ole muilla, kun 50e kengät jostain tusinaliikkeestä..

21. syyskuuta 2007 klo 14.38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mitä nuo ihanuudet maksoivat?

21. syyskuuta 2007 klo 21.26  
Blogger kara kirjoitti...

Et ole ainoa kuka saa amatsonitunteen korolliset popot jalassa :) Ihanat kengät, tykkään!

21. syyskuuta 2007 klo 21.59  
Anonymous Pinja kirjoitti...

En voi käsittää, kuinka teet näin upeita kirpparilöytöjä! Tuntuu siltä, että olen kadehtinut ja kuolannut kirpparikenkiäsi siitä lähtien, kun blogisi perustit.

22. syyskuuta 2007 klo 21.55  
Blogger Jenni kirjoitti...

Sanna: Kiitos. No sinulla ainakin ovat kaapit täynnä ihanuuksia, mikäli blogiasi on uskominen. ;) Noista kengistä todella pitää mielellään huolta, koska ne ovat aivan uuden veroiset.

Ee: Merkki on sellainen kuin Erabella ja valmistuspaikkana Rauma. En löytänyt ainakaan Googlettamalla mitään tietoa kyseisestä firmasta.

Anonyymi: Minäkin pidän ylioppilaskunnan kirppiksestä, joka onkin muuten seuraavan kerran nyt ensi lauantaina. :) Olisin itsekin halunnut myymään, mutta vapaat pöydät menivät niin nopeasti, etten ehtinyt mukaan.

Winda: Tässä kaupungissa ei UFF:ia edes ole, mutta olen huomannut kyseisen ilmiön muiden kaupunkien UFF:eissa vieraillessani. Olen kyllä korkeista hinnoista huolimatta tehnyt Uffilta ihan hyviä löytöjä. Ja minäkin maksan mieluummin "uniikkikappaleista" kuin tusinatuotteesta.

Anonyymi: Nämä ihanuudet maksoivat 7 euroa.

Kara: Kiitos. :) Juu, itse tosiaan pääsin kokemaan tämän amatsooni-tunteen ensimmäisiä kertoja vasta näiden kenkien myötä. Olen nimittäin lättäpohjien uskollinen ystävä. :D

Pinja: Voi! Ihanaa kuulla, että kenkälöydöistäni pidetään. Valitettavasti joudun aiheuttamaan sinulle jälleen lisää kateuden väristyksiä, sillä esittelyyn ovat tulossa kahdet uudet kirpparilöytö-kengät. :D

24. syyskuuta 2007 klo 14.53  
Anonymous Linnea B. kirjoitti...

Aika upeat kengät kyllä! Ja tuo korkojen vaikutus oloon on kyllä huomattu, sillä itse katselen vastaantulijoita korot jaloissani yli 180 cm:n korkeudelta... :) Joten kyllä ne korot ja niiden mukana myös hyvä ryhti ovat selvä piristysruiske niin ulkonäköön kuin itsetuntoonkin.

24. syyskuuta 2007 klo 19.54  
Blogger Jenni kirjoitti...

Linnea B: Toden totta, ryhti paranee korkojen päällä keikkuessa kummasti! Minusta on hienoa, että myös pitkät tytöt käyttävät rohkeasti korkokenkiä, jos haluavat. :)

24. syyskuuta 2007 klo 19.58  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu