Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kaksilahkeiset, nuo vekkulit ystävämme

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

perjantai 28. syyskuuta 2007

Kaksilahkeiset, nuo vekkulit ystävämme

Insipiroidun Purple Passionin miesten tyyliä koskevasta postauksesta niin, että päätin kirjoittaa aiheesta itsekin. Olen huomannut, että tutkailen miesten tyylejä vuosi vuodelta vain tarkemmin ja kriittisemmin. Nyt sinkkuelämän jälleen alettua pääni pyörii ihmisten ilmoilla kuin hyrrä, kun tsekkailen uteliaana tarjontaa. Onneksi en ole vielä niskojani niksauttanut. :P

Kiinnitän yllättävän paljon huomiota siihen, mitä vastakkaisella sukupuolella on yllään ja kiva tyyli on alkanut selvästi olla yksi tärkeimmistä "mieskriteereistäni". Typerää tai ei, huomaan rankkaavani miehiä pois laskuista vain siksi, että "sillä oli rumat hiukset" tai "noilla kengillä, ei ikinä!" (Siis ikään kuin saisinkin ihan kenet ikinä keksin haluta, ja minulla on varaa tuolla lailla nyrpistellä, hah.) Tavallisemmankin näköisen hepun pisteet nousevat silmissäni heti, jos tyyli on kohdallaan. Sen sijaan komistus saattaa tulla tyrmätyksi vääränlaisen tyylin takia. Loogisesti ajateltuna tyyliä voi tietysti muuttaa, ulkonäköään ei ihan yhtä helposti. Minä kuitenkaan en halua kovasti alkaa ketään aivopestä omien mieltymysteni mukaiseksi, vaan ensisijaisesti haluan tyylin olevan miehen oma.

Eräs erittäin mielenkiintoinen ilmiö on, että ulkomailla olen selvästi vähemmän kriittinen miesten pukeutumisen suhteen. Belgiassa minulla ei ollut mitään ongelmia deittailla poikia, joiden tyyli ei ihan kolahtanut. Tähän voisi tietysti sanoa, että tyylistä oli helppo olla välittämättä, jos kyseessä oli vain harmiton tapailu, joka ei ollut johtamassa mihinkään syvempään. Mutta muutamia mainitakseni, olin ihan kovastikin kiinnostunut muun muassa jazzrumpalista, joka pukeutui reikäisiin villapaitoihin sekä maailmanparantajasta, joka näytti välillä kirjavine vaatteineen suunnilleen sirkuspelleltä (oikeasti, sateenkaaren väreissä hehkuva raitapaita sekä kirkkaankeltaiset housut kuuluivat tämän tyypin perusasuun!). Uskokaa tai älkää, mielestäni etenkin monet miehet pukeutuvat Suomessa paremmin kuin tuolla maailmalla, tai ainakin persoonallisemmin. Belgiassa keskivertopojan pukeutuminen oli jotenkin... mitätöntä. Minusta perusfarkut ja college-paita ilman printtejä eivät edusta kovin omaperäistä ajattelua pukeutumisessa.

Loppujen lopuksi pidän aika monenlaisista tyyleistä miehillä. Yleislinjausta antaakseni en ainakaan ihan suoraan tuomitse rokkareita (tosin glam-rokkarit eivät uppoa tähän tyttöön), skeittareita, sliipattuja joka äidin ihannevävyjä, wannabe-nörttejä, retropoikia, maltillisia hoppareita (, jos kaksi Jenniä mahtuu housuihin, ne ovat liian suuret ja jos koruja on enemmän kuin Jennillä, se on liikaa) tai cooleja kummajaisia. Ehdoton suosikkini on kuitenkin sellainen siisti renttu, sekoitus skeittaria ja rokkaria. Voin sieluni silmillä kuvitella unelmieni miehen talsivan vastaan päällään rennot mutta kapealinjaiset farkut, ajatuksella valittu printtipaita, kulahtanut neuletakki, nahkatakki, paksu kaulahuivi, jalassaan esimerkiksi Converset ja päässään löysä pipo, jonka alta pilkottaa sotkuinen (mahdollisesti hieman kihartuva, hehe) tukka. Valitettavasti tuollaisia ei ole kovin montaa vielä vastaan kävellyt.

Yritin etsiä street style -sivustoilta kuvia esimerkeiksi, millaisista tyyleistä pidän. Olen kuitenkin nähtävästi sittenkin todella kriittinen, koska en tuntunut löytävän oikein mitään, ja aluksi valitsemani kuvat näyttivät kaikki ihan samalta. :D Tässä nyt kuitenkin selailuni saldo:
PS. Mikäli Cheapo-kenkieni kohtalo kiinnostaa, lisäsin postaukseen pienen selonteon siitä, mitä tapahtui, kun otin yhteyttä kenkien valmistajaan.

Tunnisteet: ,

16 kommenttia:

Anonymous Noery kirjoitti...

Voi itse olen huomannut tekeväni aivan samaa! Huomaan varsinkin noiden kenkien kanssa olevani todella kriittinen; kerran eräs oli kiinnostunut minusta ja oli hän ihan lupaava kunnes sitten tajusin katsoa vähän naamaa alemmas, ja mitä näinkään. Lenkkarit! Siihen loppui se juttu. :D

28. syyskuuta 2007 klo 12.15  
Blogger Bisquits kirjoitti...

Itse en tykkää yhtään pilleihin pukeutuneista miehistä (tai eihän miehessä silloin välttämättä vikaa ole, vaan tyylissä). En myöskään tykkää liian löysistä housuista. Pukeutumisen pitää olla suht. siistiä. Oma (lakimies)mieheni pukeutuu päivisin työn pakosta pukuun ja kravattiin, mutta rennosti vapaa-ajalla.

28. syyskuuta 2007 klo 13.41  
Blogger Bisquits kirjoitti...

Niin ja vielä: lenkkarit olisivat viimeinen niitti meikäläisenkin kohdalla. Lenkkareita voi käyttää vain urheillessa, piste! :-)

28. syyskuuta 2007 klo 13.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

toi pinkkipaitainen! nam. oma ongelmani on se, että kuolailen ihan liikaa yhden pojan tyyliä edelleen, vaikka meidän juttu loppui jo kauan sitten. tyyli vaan on juuri oikein skeittari, mutta siisti.

28. syyskuuta 2007 klo 14.01  
Anonymous kate kirjoitti...

hmm... lähtisin ulos tuon listan ekan poitsun kans...

28. syyskuuta 2007 klo 16.25  
Anonymous till_i_collapse kirjoitti...

Mitä pidät iki-ihanan Mikko Leppilammen tyylistä...? Minä en voi sanoa muuta kuin H.O.T! Tsiisus!

28. syyskuuta 2007 klo 21.50  
Anonymous hansu kirjoitti...

Minulle ulkonäöllä on paljon väliä. Olen sanonu sen rakkaalle ukollenikin, ettei oltais yhessä jos ne näyttäs "normaalilta" ja pukeutuis leviksen 501:siin ja lenkkareihin :D eli ei pitäs itteestään huolta. Joku voi sanoo pinnalliseksi mutta mä en ainakaan haluais elämääni elää ihmisen kanssa joka ei mun silmää miellyttäis vaikka muuten mukava olis. Esteettisyys ennen kaikkea!

29. syyskuuta 2007 klo 9.08  
Anonymous ystävällinen hei kirjoitti...

Sama juttu. Suurin tekijä on _aina_ tyyli. En vaan kestä tyylittömiä miehiä (ehkä siksi olen ikisinkku).
Kaikki kuvien miehet oli kyllä suloisia ;>

Kunhan ei silti ota tyyliään liian vakavasti! Se olisi karmeaa.

29. syyskuuta 2007 klo 16.44  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Voin sieluni silmillä kuvitella unelmieni miehen talsivan vastaan päällään rennot mutta kapealinjaiset farkut, ajatuksella valittu printtipaita, kulahtanut neuletakki, nahkatakki, paksu kaulahuivi, jalassaan esimerkiksi Converset ja päässään löysä pipo, jonka alta pilkottaa sotkuinen (mahdollisesti hieman kihartuva, hehe) tukka."

<3

30. syyskuuta 2007 klo 15.37  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Voin sieluni silmillä kuvitella unelmieni miehen talsivan vastaan päällään rennot mutta kapealinjaiset farkut, ajatuksella valittu printtipaita, kulahtanut neuletakki, nahkatakki, paksu kaulahuivi, jalassaan esimerkiksi Converset ja päässään löysä pipo, jonka alta pilkottaa sotkuinen (mahdollisesti hieman kihartuva, hehe) tukka."

<3

30. syyskuuta 2007 klo 15.37  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ooh, eksyin blogiisi vasta tänään ja ihastuin niin, että luin myös kaikki vanhat postaukset ! tekstien ja kuvien oikean määrän lisäksi miellytti blogin selkeä mutta persoonallinen ulkoasu ja muutenkin helppolukuinen järjestys (; KEEP OON ROCKIN`!
ps. mikseivät ne pojat tajua lukea näitä blogeja, saisivat hekin hyviä tyylivinkkejä :DD

30. syyskuuta 2007 klo 20.15  
Anonymous Niina kirjoitti...

Ilmeisimmin meillä on aika samanlainen maku poikien tyylin suhteen, koska kuvauksesi osui minun kohdallani aika oikeaan (; Tosin olen hyvin laajamakuinen ja esimerkiksi rokkari- ja emopojat tyylinsä onnistuneesti toteutettuna ovat suoraan suosikkilistaltani. Ikävä kyllä varsinkaan näin pieneltä paikkakunnalta ei löydy lainkaan makumieltymyksiini sopivia poikia, vain paria varmaan edes kiinnostaa ulkonäkö ja itsensä toteuttaminen sen kautta.

Minulla menee täysin ohi jos pojalla on lenkkarit, nappiverkkarit tai jotain muuta hirveää. Olisi ihanaa, jos nähtäisiin enemmän vaivaa!

2. lokakuuta 2007 klo 7.40  
Blogger Laura kirjoitti...

Minusta on mukavaa, jos mies kiinnittää huomiota pukeutumiseensa, mutten voi sietää miehiä, jotka keskittyvät vain ulkonäköönsä. Valitsemasi miesten pukeutumistyylit kolahtivat osin myös minuun. :)

En kylläkään osaa kuvitella, että 192cm pitkä mieheni pukeutuisi pillifarkkuihin, mutta joillekkin nekin sopivat tyyliin.
Miehen tyyli pitää olla siisti, mutta rento. Myös toimistotyössä voi mielestäni pukeutua todella tyylikkäästi ja siististi käyttämättä pukua. (todistusaineistoa kotona! ;))

BTW. haastoin sinut blogissani esittelemään bloggausympäristösi. :)

3. lokakuuta 2007 klo 10.20  
Blogger Helmiä vai timantteja? kirjoitti...

heei :) Haastoin sut mukaan yhteen juttuun, ohjeet mun blogissa ;)

4. lokakuuta 2007 klo 16.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mihin oot kadonnut?

7. lokakuuta 2007 klo 18.00  
Blogger Jenni kirjoitti...

Noery: Kiva kuulla, että joku muukin on samanlainen nirppanokka. :D Lenkkarit ovat kyllä aikamoinen "No No" ellei olla lenkkipolulla. :)

Bisquits: Pillifarkut eivät kyllä sovi kaikille. Jos mies on kovin pitkä ja hoikka, voivat pillifarkut näyttää pelkästään koomisilta. Minusta parhaat farkut miehillä eivät ole ihan pillit, vaan kapealahkeiset, mutta silti rennon malliset.

Anonyymi 1: Sillä pojalla on varmasti kiva tyyli, mutta ajattele asiaa siltä kantilta, että tyylillä ei kuitenkaan voi korvata muita ratkaisevia puutteita. ;) Eli katse uuteen suuntaan vain! :)

Kate: Se poitsu on kyllä aika herttaisen näköinen. :)

Till_i_collapse: Itse asiassa Mikko Leppilammen tyyli ei ole minulle laisinkaan tuttu, joten en osaa kommentoida sitä. Täytyy kiinnittää huomiota seuraavan kerran, kun näen jossakin. :)

Hansu: No ehkei sentään ihan ennen kaikkea, mutta olen kyllä samaa mieltä. :) Minusta itseä miellyttävä ulkonäkö kumppanilla on hyvinkin olennainen asia. Jos parisuhteeseen lähtee sillä ajatuksella, että sen haluaa kestävän, ollaan pulassa jos toisen naamataulu ärsyttää jo alkuvaiheessa. :D

Ystävällinen hei: Se on minusta melkein negatiivinen ominaisuus, jos tyylinsä ottaa liian vakavasti. Jos mies puunaa itseään peilin edessä kauemmin kuin minä ja stressaa pukeutumisestaan, on se minusta jo vähän liikaa.

Anonyymi 2: Hyvä maku sinulla selvästikin. ;)

Anonyymi 3: Voi miten mukava kuulla. :) Toivottavasti olet vielä matkassa, vaikka uusia postauksia ei ole hetkeen näkynyt. :)

Niina: Se on kyllä totta, että yleisesti ottaen suurissa kaupungeissa panostetaan pukeutumiseen enemmän kuin maalla. Verkkarit ja lenkkarit kuuluvat minusta vain urheiluun ja muulloin pitäisi osata laittaa päälleen jotakin siistimpää.

Laura: Olen samaa mieltä tuossa pillifarkku-asiassa. Olen seurustellut tosi pitkien miesten kanssa (mm. 190- ja 197-senttisten) ja ajatus heistä ihoa nuolevissa pillifarkuissa on kieltämättä aika absurdi. Mieshän olisi pelkkää yhtä laihaa koipea. :D Farkut voivat kuitenkin olla kapealinjaiset olematta varsinaisesti pillit, ja sellaiset housut sopivat myös pitkälle ja hoikalle. Kokemusta on. ;) Ja kiitos haasteesta, vastailen siihen pikimmiten. :)

Helmiä ja timantteja: Kiitos haasteesta. :) Yritän vastailla piakkoin!

Anonyymi 4: Kommenttisi sai minut postaamaan tuon seuraavan postauksen. Tajusin vasta sinun kommenttisi myötä, miten kauan edellisestä postauksesta oli todella vierähtänyt. Kiireet ovat verottaneet aikaani niin, etten ole ehtinyt bloggailla, mutta uusia postauksia on tulossa tällä viikolla. :)

10. lokakuuta 2007 klo 8.32  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu