Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Inhimillisyydestä...

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Inhimillisyydestä...

Salla heitti minua jokin aika sitten hauskalla haasteella, johon jo moni bloggaaja onkin vastaillut.

Kerro itsestäsi jotain, mikä tekee sinusta ihmisen. Voit vaikka tehdä kokonaisen listan huonoista puolistasi, pahoista tavoista tai muusta. Tai voit vaikka kertoa elämäsi nöyryyttävimmän kokemuksen. Mitä tahansa, mikä muistuttaa ihmisiä, että "minäkin olen vain ihminen".

Minusta on ihan hyvä muistuttaa sekä itseään että muita omasta inhimillisyydestään. Täydellisyyttä tavoittelevassa maailmassa ebbojen ja muiden ihmenaisten keskellä on niin helppo hairahtua uskomaan siloiteltua ulkokuorta ja unohtaa, että kaikki me olemme loppujen lopuksi ihmisiä inhimillisine tapoinemme ja ominaisuuksinemme - vieläpä aika samanlaisia. :) Tässä tulee siis minun listani:

1. Minäkin, monien muiden tavoin, kaivan nenääni. En vain kestä ajatusta, että nenässäni pyörisi jotain ylimääräistä ja eiväthän ne kuivuneet kökkäreet sieltä kaivamatta ulos lähde. :D

2. Olen tolkuttoman kärsimätön. Saatan soittaa jollekulle viisi kertaa viiden minuutin sisään, jos puhelimeen ei heti vastata. Ihan vain siksi, etten kykene odottamaan, vaikka TIEDÄN, ettei se ihminen todennäköisesti ole puhelimensa ääressä puolen minuutin päästä yhtään sen enempää kuin nytkään.3. Nenänkaivuun lisäksi muutkin ällöttävyydet kuten näppyjen puristelu ja kaikenlaisten karvojen nyppiminen (varsinkin juuri niiden ihon alle kasvaneiden!) kuuluvat myös repertuaariini. Finnejä itselläni on nykyään kovin harvoin, mutta auta armias, kun sellainen pukkaa naamaan. Puristelun lopputulos on yleensä rumempi kuin itse finni. :P

4. Olen todella perso herkuille. Suurin heikkouteni ovat sipsit, joita pystyn helposti hotkaisemaan 300 gramman pussillisen kerralla. Dippikastikepurkillinen riittää hädin tuskin puolelle pussille sipsejä. Tähän asiaan liittyy olennaisesti myös itsehillintäni puute, jota valotan enemmän seuraavassa kohdassa.

5. Minun itsehillintäni on asiassa kuin asiassa todella surkea. Jos tenttiinluku ei huvita, en vain saa otettua itseäni niskasta kiinni ja aika kuluu helposti vaikkapa netissä surffaillen. Herkkuhimoakin on mahdoton vastustaa. Älkäämme unohtako myöskään taipumustani purskahdella nauruun/itkuun täysin sopimattomissa tilanteissa.6. Minusta on kauhean mukavaa käydä vessassa ovi auki. Kotona harrastan sitä jatkuvasti ja tutuimmat ihmiset ovat jo täysin sinut asian kanssa. Vietän mielelläni aikaa kotona myös alasti, mitä en kuitenkaan harrasta kovin usein muiden ihmisten läsnäollessa. Vieraiden kyläillessä asuksi kelpaavat kuitenkin esimerkiksi kulahtanut toppi ja pitkät kalsarit. Tervetuloa meille! ;)

7. Olen käsittämättömän itsepäinen ja aina oikeassa. Näihin ominaisuuksiin, kun lisätään vielä kohtalaisen räyhäkäs temperamenttini ja ylimaallinen herkkyyteni, on koossa jo melkoinen paketti. :P Onneksi tulistun näkyvästi lähinnä vain kaikkein läheisimmille ihmisille ja pidän mölyt mahassani muiden seurassa. Harrastan myös jankuttamista.8. Olen wannabe-siisti. Inhoan sotkua, mutta olen aika huono ylläpitämään siisteyttä. Jos näkisitte asuntoni tällä hetkellä, joko kauhistuisitte syvästi tai alkaisitte nauraa. Vaatteita lojuu aivan kaikkialla ja paikka paikoin jopa liikkuminen on vaikeaa. En koskaan anna epäsiisteyden jatkua kovin kauaa, mutta nämä hetkittäiset sotkut ovat sitäkin hurjempia. En ole myöskään tainnut imuroida kahteen viikkoon (, tosin onneksi asuntoni ei jostain syystä pölyty kovinkaan helposti).

9. Silmäni ovat kuulemma aina pikkiriikkisen auki nukkuessani. Näyttää varmasti sekä epäviehättävältä että pelottavalta. :D10. Jännitän esiintymistä toisinaan aivan järjettömän paljon. Kaikkein eniten minua pelottaa julkisesti laulaminen, vaikka todistetusti osaankin laulaa. Useimmiten se näkyy myös ulospäin tomaatinpunaisena naamana sekä tärinänä ja vapinana. Ihmiset saavat useimmiten palautetta jännittämisestä tyyliin "Ei se edes näkynyt päällepäin!" Minulle sen sijaan eräänkin esityksen jälkeen kommentoitiin: "Hei, älä jännitä niin paljon. Ei mitään syytä!" Jepjep.Kertokaahan kaikki myös omia inhimillisyyksiänne. Palan halusta tietää! :D (Postauksen kuvituksesta tuli hieman synkähkö, mutta älkäähän ahdistuko!)


Teemaan sopien tällä hetkellä soi:
Carpark North - Human

Tunnisteet:

18 kommenttia:

Blogger Tomikoo kirjoitti...

Muakin ärsyttää jos joku ei heti vastaa puheluun tai tekstiviestiin. Sitten alan miettimään miksi ihmeessä sillä ei ole puhelin mukana tai missä se on kun ei kuule että soitan. Itse kun vastaan viesteihin heti ja nopeasti.

19. maaliskuuta 2008 klo 13.57  
Anonymous Fluxor kirjoitti...

Eikä! Ihan kuin olisin itse kirjoittanut tuon tekstin. ;D Pelottavaa, että joku voi olla noin samanalainen. Hmm.. me tultais varmaan hyvin juttuun? Tai siis tultiinkin siellä Yolla mitä nyt muistan. :D Mulla kun on 99%aivan samat salaisuudet. Ainoa, että en tietääkseni nuku silmät raollaan, nukun kyllä suu auki...muuten olen aivan kuin sinä!

19. maaliskuuta 2008 klo 13.59  
Anonymous Hanna kirjoitti...

Haha, mahtavaa.

-tunnistan ja tunnustan kohdat 1,4,5,6,7 ja 9.

-Olen töissä samassa rakennuksessa kuin sinä jatkossa.

-All Things to All People soi aamulla mp3-soittimessani matkalla töihin.

Olen tykännyt blogistasi paljon jo aiemminkin (arvostan ja kadehdin kirpparitilannetajuasi!). Tämä ei ainakaan sitä tilannetta vähennä :)

19. maaliskuuta 2008 klo 14.05  
Blogger vippe kirjoitti...

Mä kans hermoon heti jos joku ei vastaa puhelimeen. Soittelen heti uudestaan ja kyttään omaa puhelinta jos en vaikka kuulisi soittoa. Taidan olla hieman liian kiinni kasvanut puhelimeeni :D

Kohta 8 (se siivous, olihan se 8*) pitää myös paikkaansa. EN vain jaksa imuroida. Entinen opettajani sanoi: Siisteys ei pysy ylläpitämällä vaan tekemällä. Että näin :D

19. maaliskuuta 2008 klo 14.33  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsi, ihan kuin minun kirjoittamaa. Meissä taitaa olla paljon samoja piirteitä.

19. maaliskuuta 2008 klo 15.14  
Blogger MouMou kirjoitti...

Niin se vaan menee, että vessassa on jännempi käydä ovi auki:)

19. maaliskuuta 2008 klo 16.42  
Blogger Bereniikke kirjoitti...

Hahha, ihanaa luettavaa :D

19. maaliskuuta 2008 klo 16.50  
Anonymous kakku kirjoitti...

Käytkä sä jossain töissä sun opiskelun ohella? :) vai oletko vain täysipäiväinen opiskelija? olis kiva saada tiuetää

19. maaliskuuta 2008 klo 18.06  
Anonymous ystävällinen hei kirjoitti...

Hauska postaus!

Usein jos sanon olevani ujo niin kukaan ei usko sitä todeksi. Mutta todellakin olen, jos joudun outoon tilanteeseen tuntemattomien kanssa. Oli tilanne mikä tahansa muu niin olen se puhuja aina!
Myös jos joudun keskustelemaan jonkun oudon ihmisen kanssa niin alan räpeltämään käsilläni jotain. Se on noloa, koska sen huomaa.

ps. nyt ne silmälasit tulossa 8)

19. maaliskuuta 2008 klo 22.09  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Apua, tuntuu että olisin itse kirjottanut tän postauksen :D Erityisesti toi siivousjuttu.

20. maaliskuuta 2008 klo 0.00  
Anonymous Takku kirjoitti...

Hmm, mielenkiintoista :D Hyvällä tavalla, ehdottomasti!
Itse stressaan kaikkea aivan liikaa, saatan jännittää kolmen pysäkin bussi matkaa tuskastumiseen asti ja sitten yleensä myös myöhästyn siitä ensimmäisestä bussista :D Myös lentomatkat (vaikka kuinka ihania ovatkin <3) ovat maailman stressaavin paikka. Matkustin perheeni kanssa viime kesänä Milanoon (kannatan käymistä!)ja jännitykseltäni unohdin/en vain pystynyt syömään ja olin todella heikko koko neljän päivän vierailun ajan. Ei mukavaa! Mutta sitten kuitenkaan en jännitä etukäteen ihmisten edessä puhumista, ääni ja kädet alkavat täristä tapahtuman alussa, muuten siinä ei olekkaan mitään. :D

Ehh, anteeksi pitkä kommentti :'D

20. maaliskuuta 2008 klo 22.10  
Blogger Runway kirjoitti...

mulla on ihan sama juttu etten siivoa lähes koskaan, mutta heti jos on tulossa vieraita niin koti on priimakunnssa:D En tahdo että kukaan muu kuin poikaystävä näkee millainen sottapytty olen.

20. maaliskuuta 2008 klo 23.53  
Blogger Jenni kirjoitti...

Tomikoo: Kyllä! Miten ne kehtaavat olla vastaamatta, kun MINULLA on asiaa! :D

Fluxor: Hahaa, onpas hauskaa! :D Kenties meidän pitää ottaa uusinta ja ihan ajan kanssa siitä Yo-talosta. :D Lohdullista tietää, että löytyy joku toinenkin kaheli tästä maailmasta. ;) <3

Hanna: Hahaha, mainiota! Olemme sitten tulevaisuudessa melkein naapureita. ;) Kiitos tosi mukavasta kommentista! :)

Vippe: Hahaa, no se tekijä on ilmeisesti tässä kämpässä hieman laiskanpuoleinen, joten epäsiisteys johtunee siitä. Huvittavaa sinänsä, että entisen poikakaverini kanssa suurimmat riidat tulivat hänen sotkuisuudestaan (, vaikka nyt tosiaan on nähty, etten itsekään ole mikään pyhimys).

Pinja2: Hauskaa! :) On aina mukava löytää hengenheimolaisia. :)

Moumou: Niinpä! Pystyy keskustelemaan pöntöltäkin! :D

Bereniikke: Kiitos. :D

Kakku: Tällä hetkellä käyn töissä erään tavaratalon ruokakaupassa opintojeni ohella. Elättelen toivoa, että kaupantädin hommat olisivat osaltani ohi Helsinkiin muuton jälkeen. :D

Ystävällinen hei: Ujous on onneksi aika yleinen vaiva, ja monien mielestä jopa aika söpöäkin. :) Ja hei, onnea laseista! ;)

Anonyymi: Haha, toinen sottapytty siis! :D

Takku: Kuulehan, pitkiä kommentteja ei koskaan tarvitse pyydellä anteeksi, päinvastoin! :) Jännitän itsekin usein esimerkiksi jotain bussimatkoja, jos reitti on minulle outo.

Runway: Vieraat ovat kyllä oivallinen siivous-motivaattori. :D Käytän sitä itsekin! :D

21. maaliskuuta 2008 klo 12.25  
Blogger emila kirjoitti...

Näitä oli hauska lukea! Monia yhtäläisyyksiäkin löytyi. Kuten esimerkiksi kohdat 2, 4, 5 ja 7. Huh, helpottavaa kuulla muistakin jännittäjistä. :) Innostuin lukemani myötä itsekin listaamaan paljastuksiani blogiini.

Pitää vielä mainita että tuo Carpark Northin kappale on mitä mainioin, samoin video joka on todella taidokasta käsialaa.

22. maaliskuuta 2008 klo 20.17  
Blogger christina kirjoitti...

Ihanan inhimillinen postaus :>

Ja ilmeisesti en ole ainoa, joka tunnisti itsensä yllättävän monesta kohdasta!

23. maaliskuuta 2008 klo 18.02  
Anonymous kaikkihan me kirjoitti...

Hahaa :-D minäkin kaivan nenääni, hengailen nukkaantuneissa pitkissä kalsareissa, inhoan olla väärässä (vaikka siis olenhan aina oikeassa) ja nukun silmät sekä suu auki. Vaan puheluihin tai viesteihin en vastaa koskaan ajallaan, sillä puhelimeni on usein kiinni tai jossain aivan muualla kuin minä.. tästä saan usein moitteita, ups.

Silmien pitämisestä auki nukkuessa on varmasti ääriesimerkkinä eräs ystäväni, joka joskus nukkuu silmät täysin auki. Oikesti hui, se näyttää jo pelottavalta :-D

23. maaliskuuta 2008 klo 22.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minuakin ärsyttää jos puheluun tai tekstiviestiini ei vastata nopeasti.
Lisäksi olen bakteerikammoinen ja epäilen aina ruuan tuoreutta (nuuhkin jokaista makkaranpalaista epäilevästi ennen leivän päälle laittoa :D).

25. maaliskuuta 2008 klo 15.58  
Blogger Jenni kirjoitti...

Emila: Mukavaa, että innostuit tekemään aiheesta oman postauksen. :) On aina hauska lueskella muidenkin nolouksia! ;)

Christina: Taidamme olla aika samanlaisia kaikki, loppujen lopuksi. :)

Kaikkihan me: Aijai sinua. Juuri sinunlaistesi takia me kuumakallet revimme pelihousujamme. :D Mutta ihanaa, että joku ei ainakaan ole puhelimensa orja! Ja kuulostaa todella hurjalta tuo ystäväsi... Itse en varmaankaan uskaltaisi edes nukkua sellaisen ihmisen vieressä. :D

Xylitol: Nauroin ääneen tuolle makkara-paljastuksellesi. Voin oikein kuvitella sinut nuuhkimassa epäluuloinen ilme kasvoillasi. :D

25. maaliskuuta 2008 klo 21.04  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu