Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Pupulandian Pieni Shoppailuopas, osa 2

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

keskiviikko 30. heinäkuuta 2008

Pupulandian Pieni Shoppailuopas, osa 2


Koska Ilta-Sanomien shoppailujuttu ei ilmestykään vielä tänään, ajattelin tarjota kaikille vinkkinälkäisille ensiapua. :) Pupulandian shoppailuoppaan toinen osa käsittää oikeastaan vain yhden ohjeen: älä ole itsekäs. Useinhan sitä shoppaillessa ajattelee vain itseään. "Mitä minä haluaisin? Mitä minä tarvitsisin?" Nyt puhaltavat kuulkaa uudet tuulet! Tästä eteenpäin haastan teidät ajattelemaan myös lähimmäisiänne, erityisesti alennusmyyntien aikaan. Jutun juju piilee siis siinä, että alennusmyynneistä voi tehdä mainioita hankintoja myös muille kuin itselleen. Minulla on ollut tapana katsella vaatteita usein esimerkiksi pikkuveljilleni tulevia syntymäpäiviä ja joulua ajatellen. Ja voi miten stressitöntä onkaan elämä ollut sen jälkeen, kun on vain syntymäpäivän tai joulun koittaessa voinut kaivella lahjavarastoistaan tilanteeseen sopivan (hyvällä alennuksella aikanaan ostetun) merkkipaidan tai mitä ikinä nyt onkaan kätköihinsä haalinut.

Olen kenties oppinut tämän viisaan neuvon äidiltäni, joka aina alennusmyynneissä pitkin vuotta on jo kaukaa viisas ja pitää mielessään läheisten tulevat merkkipäivät. Jostain syystä parina viime vuonna olen unohtanut tämän loistavan ohjeen aivan tyystin ja pari päivää ennen joulua joutunut säntäilemään paniikin vallitessa kauppojen jouluruuhkissa. Nyt siis on tilaisuutenne! Alennusmyynnit jatkunevat vielä tämän viikon, joten nyt olisi täydellinen hetki muistaa läheisiään ja penkoa alerekit vielä kertaalleen läpi!

Kuva täältä.

Tunnisteet:

12 kommenttia:

Blogger eimie kirjoitti...

toi on kyl niin totta. jostain syystä vaan unohdan sen joka kerta. sit juostaan 23.12 metsästämässä joululahjoja koko suvulle..

30. heinäkuuta 2008 klo 10.05  
Anonymous *jossu* kirjoitti...

Tämän jutun aiheeseen liittymättömänä olisi juttutoive: olen itsekin muuttamassa Jkl:stä Helsinkiin kuten sinäkin aikoinaan. Lomareissujen shoppailut pääkaupunkiseudulla ovat rajoittuneet lähinnä Forumiin, mutta luulen että kaupungista löytyisi paljon muutakin kivaa ;). Miten olisi pieni opas muuttajalle? Keskittyen siis shoppailupaikkoihin (ja siihen miten niihin löytää :D) ja ehkä myös siihen mitä muuta kivaa siellä voisi tehdä.

30. heinäkuuta 2008 klo 10.06  
Blogger tipitii kirjoitti...

Joulusta puheen ollen täytyy tänä vuonna aloittaa oikeasti se lahjojen haaliminen hiukan aiemmin kuin edellisinä vuosina. Säästyy sillä tavoin kauhealta stressiltä, eikä joulumielikään kärsi!

30. heinäkuuta 2008 klo 12.29  
Anonymous winda kirjoitti...

Kaverit nauraa kun rupean hankkimaan joululahjoja lokakuussa, mutta kyllä hymy hyytyy kun he juokseva viikkoa ennen joulua kauppoja läpi, ja minulla on jo kaikki lahjat paketoituna ja valmiina odottamassa. Lahjoista tulee myös henkilökohtaisempia kun ostaa jonkin jutun juuri tiettyä ihmistä varten, eikä vain siksi että täytyy hankkia lahja. Toimii myös synttärilahjoja hankittaessa..

30. heinäkuuta 2008 klo 15.08  
Blogger MouMou kirjoitti...

Uuh, hyvä idea!<3 Juuri tilailin poikaystävälleni kosmetiikkaa.:)

30. heinäkuuta 2008 klo 15.53  
Blogger teetyttö kirjoitti...

Tuo on kyllä hyvä idea, pitääkin alkaa soveltamaan sitä :) kunhan muistaisi sitten ensikerrallakin kun on kaupassa

30. heinäkuuta 2008 klo 15.55  
Anonymous muotityttö kirjoitti...

Olisi kiva jos tekisit joskus shoppailu opaksen hesan parhaimmille kirppiksille. niitä kun niin harvoin mainostetaan!

30. heinäkuuta 2008 klo 16.44  
Blogger apple kirjoitti...

Tuo on todella hyvä vinkki, jota itsekkin välillä käytän.
Olen huomenna tulossa Helsinkiin, ja haluaisin tietää kannattaako minun käydä itäkeskuksessa?

30. heinäkuuta 2008 klo 20.06  
Blogger Jenni kirjoitti...

Eimie: No sanopa muuta! Parina vuonna olen unohtanut itsekin tuon ja sitten aivan paniikissa joutunut säntäilemään.

*Jossu*: Juttuvinkki laitettu korvan taakse. :) En ole itsekään vielä mikään Helsinki-spesialisti näin muutaman kuukauden jälkeen, mutta ehdottomasti toteuttamisen arvoinen idea. :)

Tipitii: Niinpä. Siinä joulun alla on yleensä muutenkin aina kaikkea hässäkkää ja kiirettä, joten stressiä voi huimasti helpottaa, jos ei tarvitse murehtia siinä vaiheessa enää lahjaostoksista. :)

Winda: Minustakin on mukava ostaa lahjoja ajatuksella. Harmittelen aina, jos on tullut ostettua jotakin vain hätäisesti viime tingassa. Tietysti joskus on vaikea keksiä jotain tosi persoonallista, mutta jos homman aloittaa ajoissa, niin on aikaa miettiäkin enemmän. :)

MouMou: Go for it, girl! ;)

Teetyttö: No siinähän se juuri on! Täytyy muistaa se vielä sitten kaupassakin. :D

Muotityttö: Kiitos juttuideasta. :) Olen tosiaan asunut Helsingissä vasta muutaman kuukauden, joten en ole vielä itsekään ehtinyt ihan kaikkiin tutustua, mutta katsotaanpa, kunhan ehdin koluta läpi niitä hieman enemmän. ;)

Apple: En ole itse käynyt kauheasti Itäkeskuksessa, mutta sanoisin, että jos sinulla ei ole muuta asiaa sinne suunnalle, niin ei sinne ehkä erikseen kannata lähteä. Suurin osa Itäkeskuksen kaupoista löytyy varmasti myös keskustasta. Jos kauppakeskus-shoppailu kiinnostaa, niin ennemmin suosittelen ydinkeskustasta löytyviä Forumia, Kampin keskusta sekä Kämp Galleriaa. :)

30. heinäkuuta 2008 klo 22.47  
Blogger alfie kirjoitti...

heei toi vinkki pitää tosiaan ottaa käyttöön, säästäis rahaa ja hermoja :D

30. heinäkuuta 2008 klo 23.30  
Anonymous Pipa kirjoitti...

Poikaystävälle on kiva ostaa ilahdukseksi t-paitoja, hajusteita ynnä muuta pientä aina alennuksista. (:

31. heinäkuuta 2008 klo 9.16  
Blogger Jenni kirjoitti...

Alfie: Tee itsellesi palvelus ja muista tämä neuvo. ;)

Pipa: Poikaystävää ei tällä hetkellä ole, mutta toisinaan ostelen pikkuyllätyksiä ystävillenikin ihan vain huvikseni, jos löydän jotakin aivan heidän näköistään! :)

31. heinäkuuta 2008 klo 12.15  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu