Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kysely muotiblogien kirjoittajille

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

sunnuntai 31. elokuuta 2008

Kysely muotiblogien kirjoittajille

Kuten olen jo aiemminkin blogissani maininnut, niin teen graduani muotiblogeista. Tarkemmin aiheena ovat muotiblogien kirjoittajien kokemukset blogien saamista kommenteista. Nyt olen vihdoin saanut työni siihen vaiheeseen, että kysely on valmis ja saatavilla netissä. Toivon siis, että kaikki muotiblogien entiset ja nykyiset kirjoittajat kantaisivat kortensa kekoon ja vastaisivat kyselyyni täältä löytyvällä nettilomakkeella. :)

Mitä nöyrimmin myös pyydän, että levitätte sanaa tästä kyselystä eteenpäin joko omissa blogeissanne tai ihan suullisesti, sillä luonnollisesti haluaisin saada kyselylleni mahdollisimman kattavan otoksen vastaajia. :) Toivoisin saavani vastaajiksi myös jo lopettaneita muotibloggaajia, sillä myös heidän kokemuksensa ovat tärkeitä.

Kysely löytyy siis tästä osoitteesta: http://www.betatesti.com/kysely/

Suuri kiitos kaikille vastaajille jo etukäteen. :)


Kuva täältä.

Tunnisteet:

21 kommenttia:

Blogger MouMou kirjoitti...

Oi, kivaa!:D

31. elokuuta 2008 klo 17.38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva kysely, vaikka en blogiani muotiblogiksi oikeastaan luekaan niin käväisin silti vastaamassa :D Mihin asti tuohon voi muuten vastata?

31. elokuuta 2008 klo 18.16  
Blogger Idhren kirjoitti...

Kai tämä gradu tulee sitten ladattavaksi pdf:nä jostain? ;) Olisi meinaan varmasti mielenkiintoista luettavaa jokaiselle aiheesta tai blogaamisesta kiinnostuneelle. :)

31. elokuuta 2008 klo 20.27  
Blogger Salla kirjoitti...

Olipa rentouttavaa tuon kirjoittaminen, sai höyryjä pihalle :D Mainostan huomenna blogissani!

Ja haluun kans lukea tuloksista!

31. elokuuta 2008 klo 21.02  
Blogger Mari kirjoitti...

Itse en vielä vastaillut kysymykseen sillä a) en ole oikein varma, lasketaanko blogiani muotiblogiksi b) blogissani on vielä sen verran vähän kävijöitä ja etenkin kommentoijia, että näkökulmani asiaan on hyvin kapea :P
Mutta kirjoittelin blogiini kyselystäsi ja linkkasin sekä tämän postauksen että suoran reitin kyselyyn. :)

1. syyskuuta 2008 klo 9.07  
Blogger amanda kirjoitti...

Lisäsin blogisi linkin omaan blogiini suosikeiden joukkoon, onhan okei <: ?

1. syyskuuta 2008 klo 15.12  
Blogger Lumianna kirjoitti...

Tottakai käyn vastailemassa. Olisi tosiaan myös mukavaa saada valmis gradu sitten luettavaksi, aihe ainakin on mielenkiintoinen :). Luulen nähneeni sinut tänään Kampissa ystäväsi kanssa. Jos se todella olit sinä, olet kyllä luonnossa vielä paljon kauniimpi kuin kuvissa! :)

1. syyskuuta 2008 klo 16.54  
Blogger Idhren kirjoitti...

Amanda, ei linkittämiseen tarvita lupaa! ;O Tseh, näin pitkälle on tekijänoikeushysteria mennyt, että alkaa ihmisillä jo hämärtyä piraattivaino keskellä sekin mitä SAA tehdä >_< Kohta varmaan kysellään lupia siihenkin saako mainita toisen nickin blogitekstissään tai saako lukea jonkun blogia >-<

Gäh, unohdin linkata tämän päiväisessä postauksessani - linkkaan huomisessa, sittenpä ainakin mahdollisimman moni sen huomaa ;o

1. syyskuuta 2008 klo 17.04  
Blogger amanda kirjoitti...

idhren, sorry. Tiedän, ettei siihen mitään lupaa tarvita ja käsitit vissiinkin muutenkin väärin, koska tarkoitin, että lisään blogin linkin omalle sivulle suosikeihin :) Että niin. Ajattelin vaan ilmoittaa, linkin olen jo lisännyt vaikken tätä tarkoittamaas "lupaa" olekkaan saanut. Eli tarkoitus ei ollut oikeasti mitään lupaa kysyä, ihan vaan infona tämän blogin pitäjälle, että pidän sen blogista. Lisäsin ton "onhan okei" tuohon loppuun ihan muodon vuoksi, mutta sorry jos sun päiväs meni tästä pilalle (=

1. syyskuuta 2008 klo 18.35  
Blogger Jenni kirjoitti...

MouMou: Hihii. :)

Ssu-: Minä katson, että jokainen, joka itse luokittelee oman bloginsa muotiblogiksi, saa vastata. :) En ole rajannut mitään tarkkaa päättymispäivää kyselylle, mutta ajattelin antaa sen olla saatavilla viikon-pari. Katson vähän, että mitä tahtia vastauksia tulee ja ilmoitan sitten, kun päättymispäivä lähenee.

Idhren: Toki laitan gradun esille luettavaksi kaikkia kiinnostuneita varten. :) Voi tosin vierähtää vielä useampi tovi ennen kuin tämä hetki koittaa. :D

Salla: No kiva kuulla. :D Ja kiitos mainostuksesta. :) Tulokset tulevat varmasti kaikkien saataville.

Mari: Minä kyllä luokittelisin sinunkin blogisi muotiblogiksi, sillä pukeutuminen ja vaatteet ovat olennainen osa sitä. :) Kuten tuossa aiemmin Ssu-:lle vastasin, niin jokainen, joka itse mieltää itsensä muotibloggaajaksi, saa vastata. :) Kiitos linkkauksesta!

Amanda: Toki se on ok. :) Olen imarreltu vain. :)

Lumianna: Kiitos osallistumisesta. :) Ja kyllä minä siellä Kampin suunnalla tänään tuossa iltapäivällä-alkuillasta pyörähdin, että varmaankin se olin minä. Ja kiitos kovasti kohteliaisuudesta. :)

Idhren: Näin tässä taitaa joillekin käydä. :D Mutta parempi niin, että ollaan hiukan liian kohteliaita ja kysytään kuin että tehdään sopimattomuuksia. ;) Ei se onneksi niin vaarallista ole! Ja kiitos kovasti jo etukäteen linkkauksesta. :)

1. syyskuuta 2008 klo 18.40  
Blogger Jenni kirjoitti...

Amanda: Ei varmasti kenenkään päivä tuosta pilalle mennyt. :D Mukavaa oli, että ilmoitit niin voinpahan olla mielissäni tästä myönteisestä huomiosta, hihi. ;)

1. syyskuuta 2008 klo 18.42  
Blogger wenya kirjoitti...

Vastailin, vaikka vähän tyhjiksi taisi osa kohdista jäädä, kun blogini on vielä niin uusi.. Mutta, ainakin jotain yritin runoilla (:

1. syyskuuta 2008 klo 20.17  
Anonymous sugar kane kirjoitti...

Täytyypä muistaa vastata, ja ssitten lukea sun gradusi! :)

1. syyskuuta 2008 klo 20.33  
Blogger Stazzy kirjoitti...

Kohdat joissa kysyttiin negatiivisista kommenteista olivat melko monitulkintaisia. Ehkä se oli tarkoituskin?

2. syyskuuta 2008 klo 15.21  
Blogger Idhren kirjoitti...

Amanda, aggressiivuuteni ei kohdistu sinuun, vaan enemminkin tekijänoikeusjärjestöihin ja lobbareihin, jotka hämärtävät tavallisten ihmisten oikeustajua samalla, kun vainontunne lisääntyy. Imho se on aika huolestuttava juttu. On meinaan ihmisiä, jotka ihan oikeasti tuntuvat kuvittelevan, että linkkaamiseen tai jopa siteeraamiseen tarvitaan lupaa.

Jenni, kohteliaisuus on joo jees, mutta soisin ihmisten tuntevan oikeutensa. Jos niitä ei tunneta, niitä on äärimmäisen helppo talloa, ja kun niitä nykyisellään tallotaan jo muutenkin samalla kun kansa nyökyttelee hyväksyvästi vierestä, niin ei hyvin mee >_<

2. syyskuuta 2008 klo 17.38  
Blogger Jenni kirjoitti...

Wenya: Kiitos osallistumisesta. :) Saa tosin nähdä, miten tiukan linjan vastausten kanssa otan eli voi olla, etten hyväksy vastauksia, joissa ei ole vastattu jokaiseen kohtaan. :/

Sugar Kane: Tervetuloa mukaan. ;) Ja gradu tulee luettavaksi sitten joskus valmistuessaan. :D

Stazzy: En ole ihan varma, mitä tarkoitat, mutta kysymysten pitääkin olla sellaisia, etteivät johdattele vastaajia liiaksi. Tietenkin vika on kysymysten laatijassa, jos niitä ei ymmärrä oikein, mutta toivon, että siitä ei ollut kyse. :)

Idhren: Tottahan tuo toki on. Mutta juuriki siitä syystä on hyvä, että on sinun kaltaisiasi ihmisiä, jotka tuntevat oikeutensa ja osaavat myös valistaa muita. :)

2. syyskuuta 2008 klo 21.46  
Blogger Irene kirjoitti...

vastasin ja laitan vielä omaan blogiin muistutuksen! ja juu mäkin haluun nähdä sen gradun!

3. syyskuuta 2008 klo 10.36  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hei missä yliospistossa teet gradua? mielenkiintoinen aihe kun miettii tässä omaa aihevalintaa juuri :)

3. syyskuuta 2008 klo 11.48  
Blogger Stazzy kirjoitti...

Mietin tuota monitulkintaisuutta ja negatiivisia kommentteja ihan ajan kanssa, yrittäen saada kiinni siitä, mikä minua häiritsi ekaa kertaa vastatessani.

Ihan samaa tunteeseen en pääse enää kun luen äxättä kertaa läpi (mikä on vain hyvä asia ja todistaa että olen vähän huolimaton),
mutta kyse oli ehkä lähinnä siitä, että pikkuisen häiritsee ns. neutraalin vaihtoehdon puute. Kysymyksenasettelu, jossa kommentit jaotellaan* positiivisiin ja negatiivisiin, kannustaa ehkä (huom. vain ehkä, sillä en tiedä miten muut lukevat ja tulkitsevat) klassifioimaan "kaikki" kommentit jompaan kumpaan:
"Noh, ei tää ny oo pahaa kritiikkiä, mut kuitenki enemmän negatiivista kuin positiivista, joten laitan sen vaikka tähän"

Ja "kaikki kommentit" ei nyt tietenkään tarkoita kaikkia "T-kauppa on auki kuuteen" -kommentteja, vaan niitä, joissa on jonkinlainen selkeä mielipide.

Minulla olisi ainakin joissain tilanteissa paljon vaikeuksia klassifioida joku kommentti positiiviseksi tai negatiiviseksi. Se voi olla hyvinkin opettavainen olematta selkeästi kumpaakaan.


*Kysyt toki: "Millaisia kommentteja muotiblogeissa yleensä annetaan?".
Kuitenkin sen jälkeen keskitytään ainoastaan kahteen "ääripäähän".
Enhän tietenkään tiedä, onko tarkoituksesi keskittyä nimenomaan tähän selkeästi tunnelatautuneeseen kommenttipuoleen, joten siksi sanoin aiemmin "Ehkä se oli tarkoituskin?" (Ilmaisten itseäni järjettömän huonosti alkuperäisessä kommentissa.)

9. syyskuuta 2008 klo 22.36  
Blogger Jenni kirjoitti...

Stazzy: Kiitos hyvin perustellusta vastauksesta, koska jäin itse miettimään tuota mainitsemaasi monitulkintaisuutta aika pitkäksi aikaa, että mihin sillä viittasit. :) Olen tietoinen tästä neutraalin ryhmittelyn puuttumisesta, mutta se oli kyselyssä tietoinen valinta. Jotenkin koen itse, että muotiblogeissa kommentit ovat yleensä selkeästi joko positiivisesti tai negatiivisesti latautuneita ja varsinaisten neutraalien kommenttien määrä on yleensä aika pieni. Kyselyn tarkoituksena on selvittää bloggaajien kokemuksia kommentoinnista, ja jotenkin voisi järjellisesti ajatella, että ns. neutraalit kommentit eivät välttämättä heilauta suuntaan tai toiseen, vaan nimenomaan positiiviset ja negatiiviset ovat niitä kokemuksia herättäviä kommentteja.

Toisaalta, en ole kyselyssä pyytänytkään vastaajaa jaottelemaan kaikkia saamiaan kommentteja joko positiivisiin tai negatiivisiin. Eli kysely jättää ikään kuin tilaa sellaiselle "harmaalle alueelle", joka ei kuulu noihin kumpaankaan kategoriaan, mutta johon kyselyssä ei vain yksinkertaisesti sen kummemmin puututa/syvennytä.

Mutta toivottavasti olet vastauksessasi ottanut esille myös tuon ristiriitaisen vaihtoehdon positiivisen ja negatiivisen välimaastossa, koska siitähän työni saa erittäin herkullista materiaalia. ;)

10. syyskuuta 2008 klo 7.17  
Blogger Stazzy kirjoitti...

"Toisaalta, en ole kyselyssä pyytänytkään vastaajaa jaottelemaan kaikkia saamiaan kommentteja joko positiivisiin tai negatiivisiin."

Joo, et tietenkään, sehän olisikin ollut jo huolestuttavaa :D
Ja ymmärrän paremmin kyselyä nyt, kun kerrot tosiaan hakevasi tiettyä tunnelatausta.

Tsemppiä siis täältäkin suunnalta isoon G:hen, aihe on kieltämättä mielenkiintoinen ja puhututtava :D

10. syyskuuta 2008 klo 10.03  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu