Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Brunettes do it better?

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

torstai 18. joulukuuta 2008

Brunettes do it better?Vaikka blondeilla on kuulemma hauskempaa, haikailen jälleen tummemman hiusvärin perään. Tämän hetkinen vaaleanruskea on siis luonnollinen sävyni, jossa näkyy yhä hiukan auringon tekemiä raitoja. Kesäisin hiukseni tosiaan vaalenevat auringossa useamman asteen verran ja saavat niin selkeitä raitoja, että moni luulee niiden olevan kampaajan purnukoista peräisin. Tukan kasvaessa ja päivien pimetessä tukan väri kuitenkin himmenee ja tummuu aavistuksen kesäistä tylsemmäksi. Ja kukapa sitä tylsässä tukassa viihtyisi. :PSaan aina säännöllisin väliajoin inspiraatio-puuskia tummemman tukan suhteen ja nyt sellainen on taas menossa. Kesällä on kiva antaa hiusten vaalentua auringossa, joten en koskaan raaski värjätä kutrejani silloin, vaikka tummat hiukset kenties rusketusta (jaa mitä? :P ) vasten näyttäisivätkin hyvältä. Talvella tukka taas luonnostaan hiukan tummuu, joten minun logiikallani silloin on aivan sama sitten pistää vaikka vähän väriä päähän ja antaa sen tummua ihan kunnolla! Viime talvena uskaltauduinkin ihan ensimmäisen kerran kokeilemaan hiukan tummempaa hiusväriä ja kokeilu oli varsin onnistunut. Kestovärjäykseen en heti ensikokeilulla ryhtynyt, vaan käytin muutaman kuukauden hiuksissa pysyvää sävytettä. Sävykin oli hyvin maltillisesti vain muutaman asteen omaani tummempi, joskin selkeästi ruskeampi.Jotain jäi kuitenkin viime keväänä hampaankoloon, koska ostin jo silloin vielä pari astetta tummemman sävytteen oikeaa hetkeä odottamaan. Aluksi suunnittelin käyttäväni sen saman tien, mutta edessä oleva kesä ja oma vaalea sävy veivät tuolloin voiton. Olen pitkin syksyä ihastellut suloisia brunetteja - erityisesti Olivia B. Merilahtea ja Rachel Bilsonia (sekä typyköiden ihania otsatukkia, mutta leikkaus saa vielä odottaa). Sävyttepakettikin on poltellut kaapissa jo miltei vuoden. Hetki on koittanut! Olen päättänyt, että joulun välipäivinä väri vaihtuu! Siispä, be aware! ;) Vähän pelottaa, mutta toivokaamme yhdessä, että minusta ei tule gootin näköistä tai mitään muutakaan epäilyttävää värinvaihdoksen seurauksena. :D

Kokosin tähän loppuun kuvia tunnettuista blondeista, jotka ovat joskus kokeilleet eloa myös brunettina. :) Kuvissa siis Mischa Barton, Cameron Diaz, Kate Moss, Hilary Duff sekä Scarlett Johansson. Mischan hiusväri on ehkä lähinnä sitä, mitä itsekin tavoittelen.
Kuvat: Rachel, Olivia 1, Olivia 2, Mischa, Cameron, Kate, Hilary & Scarlett

Tunnisteet: , ,

9 kommenttia:

Blogger Tarzan kirjoitti...

Kokeilu-kuvaa klikkasin ja pakko sanoa, että toi tummempi sävy pukee sua tooodella hyvin! Mun mielestä sopii selkeesti paremmin sun ihon väriin, saa sen näyttämään jotenkin kuulaammalta... kiva pikku analysointi mulla täällä. ;)

18. joulukuuta 2008 klo 10.03  
Blogger ambe kirjoitti...

Kokeile vaan värinvaihdosta rohkeasti, kokeilu-kuvan perusteella näyttäisi sopivan sinulle täydellisesti tuo ruskeakin sävy! Itse aloin kesän alussa vaalentamaan hiuksiani, mutta värjäsin ihan vasta takaisin tummaksi.. en vain viihtynyt vaaleissa kutreissa yhtä hyvin kuin brunettena, ja luulen, että lämmin ruskea sopiikin minulle vaaleaa paremmin. ü

18. joulukuuta 2008 klo 10.40  
Blogger Sugar Kane kirjoitti...

Sulle sopii ruskeakin tosi kauniisti, kokeile ihmeessä! Vaikka olen otsatukan matkasaarnaaja, sun kasvoille sopii kyllä nykyisen kaltainen malli, kovin vahva otsis vois piilottaa sun sirot piirteet?

18. joulukuuta 2008 klo 11.36  
Anonymous Kielo kirjoitti...

Väriä päähän vaan, ainakin aikaisemman kokeilun perusteella näyttää oikein ihanalta :) Olen vähän kateellinen rohkeudellesi, itse värjäsin oman maantienvaalean pääni ruskeaksi kesän alussa, mutten kotiutunut siihen ollenkaan (ja se onneksi haalistuikin nopeasti). Tarvinneeko sanoakaan, että haluaisin kyllä leikkiä eri sävyillä, mutta hiusten kanssa temppuilusta saan aina aihetta liian moneen kriisiin...

Tuo Kate Moss -kuvan värisävy näyttää ihan täydelliseltä sinulle!

18. joulukuuta 2008 klo 13.58  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mischa ja Cameronilla on musta parhaat värit!

18. joulukuuta 2008 klo 16.40  
Blogger Ee kirjoitti...

Heh, itsekin samaa suunnittelen ja maanantaina toteutankin! Kesällä alkanut hiusten vaalennus saa nyt riittää, meitsi diggailee enempi tummaa!

18. joulukuuta 2008 klo 16.49  
Blogger Jenni kirjoitti...

Tarzan: Kiitos, tuo on tosi kiva kuulla. :) Katsotaan, miltä näyttää, kun sävy tummenee vielä muutaman asteen siitä viime kokeilusta. :D

Ambe: Kiitos. :) Minä en kyllä osaisi sinua jotenkin kuvitella vaaleassa tukassa ollenkaan! Tai että sinulle sopii juuri tuo lämmin ruskea niin hyvin. :)

Sugar Kane: Kiitos rohkaisusta! :) Otsatukkaahan olen siis kokeillut lukuisat kerrat ja se kyllä ihan kivasti sopii, mutta tämä sivuotsis on kyllä myös mieluisa. Tavallisessa otsatukassa on myös sitten aina se helvetillinen poiskasvattaminen tai jatkuva kampaajalla ravaus (itse kun en uskalla kutreihini kajota). Myös poikakaverini on selkeästi sivuotsiksen puolella, joten toistaiseksi otsis voittaa 3-1. :D

Kielo: Kiitos kivoista sanoistasi! :) Mutta kun tuossa kehut rohkeuttani, niin on minunkin kerrottava, että kyllä tuota ensimmäistäkin sävytyskertaa suunniteltiin varmaan miltei 10 vuotta. :D Siis haaveilin kyseisestä kokeilusta vuositolkulla ja puhuin siitä varmaan joka vuosi, mutta en vain koskaan uskaltanut tehdä asialle mitään.

Toisaalta sen viime joulukuisen rokkitukan leikkauttaminen vaati melkolailla rohkeutta myös. Sen myötä sain hyvän kimmokkeen sävyttää tukkani, kun paikoin tosi lyhyeksikin pätkitty tukka muutti väriään leikkauksen myötä aika paljon. Kaikki auringonvaalentamat latvat jäivät kampaajan lattialle ja sävy näytti sen takia tosi tylsältä leikkauksen jälkeen. Tuolloin päätin, että oli aika. :)

Rohkeutta sinulle! Sävyte on aina turvallinen keino kokeilla jotakin uutta väriä, koska se kuluu pois ajan myötä. Kannattaa ehkä kysellä kampaajaltakin vinkkejä, minkätyylistä sävyä kannattaisi lähteä hakemaan. Oma kampaajani neuvoi, että kannattaa aluksi kokeilla vain muutama aste tummempaa ja selkeästi samansävyistä väriä kuin omat hiukseni, eli lämpimät ja punertavat ruskeat suljettiin suoraan pois. Ehkä viime kesäinen hiussävysi oli vain väärä?

Anonymi: Minäkin tykkään heidän hiusväreistään. Erityisesti Cameronin kohdalla ero on valtaisa aiempaan blondiin kuontaloon verrattuna, mutta tumma väri sopii neitokaiselle todella hyvin. :)

Ee: Oikein! Go Brunettes! :D

19. joulukuuta 2008 klo 10.05  
Blogger kullanmuru kirjoitti...

Nuo muut brunetit olivat kivoja, mutta Scarletille ne eivät nyt vain millään sopineet. Mishan hiuksista kyllä tykkäsin ehkä eniten :D

20. joulukuuta 2008 klo 0.17  
Blogger Jenni kirjoitti...

Kullanmuru: Minustakin Mischan hiukset ovat kyllä ihanat. Scarlett näyttää ihan hyvältä tummanakin, mutta kyllä vaalea tukka hänen kohdallaan vie minunkin mielestäni voiton.

26. joulukuuta 2008 klo 15.02  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu