Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Mustan nahkalaukun metsästys jatkuu!

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

torstai 8. tammikuuta 2009

Mustan nahkalaukun metsästys jatkuu!


Kesällä jo haikailin mustan nahkalaukun perään, eikä sopivaa ole vieläkään löytynyt. Eivät vaatimukseni mitenkään aivan kohtuuttomat ole, mutta nahkalaukku on yleensä kertasijoituksena aika suuri, joten soisin sen olevan sitten oikeasti mieluisa. Isolla rahalla saisi tietysti vaikka miten täydellisen laukun, mutta laukkunbudjettini liikkuu valitettavasti parissa sadassa eurossa, ei niinkään parissa tuhannessa. :/ Ja köyhänä opiskelijana tietysti toivon, että laukku irtoaisi mahdollisimman edullisesti. Näin ollen 200e on aikalailla maksimi, mitä tällä hetkellä suostuisin pulittamaan, mutta elättelen yhä toivoa laukun löytymistä reilusti alle tuon summan.


Mitä sitten täydelliseltä laukulta toivon:
  • väriltään musta
  • aitoa nahkaa
  • tarpeeksi kookas (hyvä kriteeri on, että laukkuun pitäisi sujuvasti mahtua A4-kokoinen lehtiö tai mahdollisesti pieni läppärinikin)
  • mahdollisimman simppeli
  • tyyliltään rento (ei kamalan teräviä kulmia tai salkkumaista muotoa)
  • ei kullan tai pronssin värisiä yksityiskohtia
  • hinta luonnollisesti mahdollisimman vähän
Kaikki laukut, jotka edes suunnilleen täyttävät oheiset kriteerit, otetaan huomioon. Kirpputoreiltakin olen yrittänyt bongailla, mutta aitoa nahkaa olevat tarpeeksi suuret laukut tuntuvat olevan kiven alla (sekä taatusti erittäin haluttua riistaa). Toistaiseksi parhaat (ja edes jollain tavalla mahdolliset) vaihtoehdot olen bongannut Marc'O Pololta ja kotimaiselta Lumi-merkiltä. Molemmilta löytyisi oikeansuuntaisia vaihtoehtoja, mutta hinnat pyörivät valitettavasti 300 euron tuntumassa. Kuvassa näkyvä Lumi Supermarket-laukku on kiiltonahkaa, mutta pidän enemmän mattanahasta (kyseistä laukkua on siis saatavilla kumpanakin).Olenkin tuskaillut samaa kuin Honey Junkie joskus aikanaan: tekonahkaisia laukkutäydellisyyksiä tuntuu olevan kaikkialla, mutta mistä löytäisi samantyylisen nahkaisen version? Honey Junkie löysi täydellisen laukkunsa, joka vastaa hyvin pitkälti minunkin unelmalaukkuani ulkoisesti, muttei hintansa puolesta. Ehkä minun ei auta muu kuin säästää ja kitkuttaa vähistä rahoistani budjettiin satanen tai pari lisää, jotta löytäisin etsimäni. Olen kyllä bongannut jo useammankin ihan kivan, budjetin rajoissa olevan laukun, mutta haluan kartoittaa vaihtoehdot ensin perusteellisesti, ennenkuin teen päätökseni. Julistankin nyt laukkujahdin alkaneeksi! Allekirjoittaneelle voi siis erittäin mieluusti vinkkailla laukkubongauksista tai merkeistä, joita kannattaisi tsekata! ;)

Kuvissa potentiaalisia laukkuehdokkaita: Trume, Ellos, Lumi, Tuscany Leather, Filippa K & Tiger of Sweden

Tunnisteet:

22 kommenttia:

Blogger Lovely Frog kirjoitti...

Moi! InWearilla on melkoisen ihania ja laadukkaita, simppeleitä nahkalaukkuja. Omani bongasin sieltä, hintaa oli reilu satanen ja koko juuri sopiva; luentolehtiöt ja -kansiot mahtuvat hyvin kyytiin.

8. tammikuuta 2009 klo 13.47  
Blogger Matilda kirjoitti...

Olen itsekin painiskellut saman ongelman kanssa... Löysin ihan kohtalaisen yksilön Stockalta alkusyksystä: musta Global Accessoriesin laukku noin satasella. Ei ole paras mahdollinen vaihtoehto, mutta onpahan aitoa nahkaa ja ihan ok laukku joka päiväiseen käyttöön.

8. tammikuuta 2009 klo 14.17  
Blogger gossip girls kirjoitti...

mulla sama haku päällä! olen nyt muutamia kertoja käynyt tarkastelemassa don donnan laukkua rizzolla/accentilla..

testasin että sinne mahtuu ainakin jumppakamat sekä iso kalenteri, lompakko etc...

http://www.accent.se/system/search/product.asp?id=17&b=20&c=133&page=1&rnum=6

(linkki näyttää laukun ruskeana, musta siinä vieressä)

8. tammikuuta 2009 klo 14.26  
Blogger Anni kirjoitti...

Mulla on vähän samankaltaiset toiveet laukkuja koskien! Tykkään ehkä eniten ekasta.
Vanhemmat sanoivat tuoneensa 2 laukkua mulle Englannista niin jännittää millaset ne on :-)

8. tammikuuta 2009 klo 14.27  
Anonymous Annika kirjoitti...

Eccolla on muutamia nahkaisia reilunkokoisia yksinkertaisennäköisiä laukkuja. www.eccoshop.fi löytyy osiosta tarvikkeet.

8. tammikuuta 2009 klo 14.38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itsekkin metsästi mustaa nahkalaukkua ja sellaisen täydellisen löysin sitten kirpparilta. Yksi yllättävä nahkalaukun hankintapaikka saattaisi olla Indiska. Heillä olen hipelöinyt ihan kivoja mustia nahkalaukkuja, hinnat jossain 60 e kieppeillä. Juuri joulun jälkeen kääntelin Kampin Indiskassa yhtä kivan näköistä ja aitoa nahkaa olevaa.

Ps. hairahdin vuosi sitten ostamaan keinonahkaisen ja se muovilaukku kesti hyvänä n. kuukauden. Sen jälkeen päätin, etten sellaista osta enää ikinä.

8. tammikuuta 2009 klo 15.44  
Blogger Ellimari, Noora tai Linda kirjoitti...

Kirpparit on aiiika hyviä vaihtoehtoja, jos osaa ettiä oikeista paikoista :--D Iso, aitonahkainen ja musta palanahkalaukku irtos mukaan 1.5 eurolla ;)

-elli

8. tammikuuta 2009 klo 16.50  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

minäkin suosittelisin in wearia! :) hyvin on ainakin oma laukkuni kestänyt ja maksoi alle 150

8. tammikuuta 2009 klo 18.48  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moikka,
minulle kelpaisi tekonahkainenkin laukku, mutta en ole vielä löytänyt täydellistä tai edes tyydyttävää yksilöä. Tai onhan minulla sellainen, mutta alkaa olla niin kulunut ja hajoamaankin, että olisi aika hankkia korvike. Vaikeaa! :)
-Olivia

8. tammikuuta 2009 klo 21.51  
Blogger Juliet kirjoitti...

Samankaltaisella asialla olen itsekkin. Tosin itsellä ei ole mitään kiirettä sen löytämisen suhteen.

juliet xxx

8. tammikuuta 2009 klo 22.14  
Blogger Emmanuelle kirjoitti...

Tänään Stockalla katsoin Tiger of Swedenin mustia nahkalaukkuja. Hintaa en muista, mutta oli liikaa minulle(yli 100€). Friis&Companyllä on muutamia aitonahkaisia, mutta niissä taitaa olla liikaa krumeluuria. Cristelle&Collakin oli yksi musta malli, joka maksoi vain 60€. En tiedä nahkan aitoudesta tosin. Mutta kaikki mahdollisuudet kannattaa käydä läpi. Itekin kai joskus pitäisi sijoittaa aitoon laukkuun kun ei nuo keinonahkaiset oikein kestä.

8. tammikuuta 2009 klo 22.21  
Blogger Jenni kirjoitti...

Lovely Frog: Kiitos hyvästä vinkistä. :) Täytyy käydä tsekkaamassa InWearin valikoima tässä joku päivä!

Matilda: Minä olen myös Stockalta katsellut, mutta vielä toistaiseksi ei ole mieluisaa löytynyt ainakaan tarpeeksi edullisesti. Stockalla ajaudun helposti vain jonnekin Longchampin hyllylle, yhyy. :D

Gossip girls: Minäkin olen tuolla Rizzolla ja Accentilla käynyt pariin otteeseen. Siellä on kyllä osassa laukuista ihan kohtuulliset hinnat. :) Muutama ihan hyvä vaihtoehto on sielläkin, mutta ihan juuri sitä täydellistä en ole vielä löytänyt.

Anni: Minäkin pidän tuosta ensimmäisestä laukusta, mutta se taisi sitten kokonsa puolesta olla hieman liian pieni tarpeitani ajatellen. :/ Mutta sinä onnenmyyrä! Toivottavasti vanhemmat ovat osanneet ostaa ihanan laukun. :)

Annika: Kiitos kivasta vinkistä. :) En tiennytkään, että Ecco tekee myös laukkuja!

Anonyymi1: Kirppariltahan se varmasti kaikkein kivoin laukku löytyisi, jos siis löytyisi. Indiskan nahkalaukut bongasin itsekin vasta tällä viikolla! En olisi kyllä sieltä osannut etsiä muuten, mutta kun niitä roikkui seinällä ihan näyteikkunan vieressä, niin osuivat silmään. :) Hinta oli kyllä erittäin kohtuullinen!

Ellmari, Noora tai Linda: Kirppareita on kyllä koluttu läpi, mutta ei valitettavasti ole oikein suuria, mustia nahkalaukkuja tullut vastaan. :/ Se on niin tuuripeliä kirpputoreilla. Muita ihanuuksia olen kyllä kirppareilta löytänyt!

Anonyymi2: Hyvä tietää. :) Pitää ehdottomasti piipahtaa siellä lähipäivinä.

Anonyymi3/Olivia: Tekonahkalaukkuja onneksi on tarjolla runsain määrin. :) Kivoja olen nähnyt ainakin H&M:llä ja Piecesillä. Laadukkaampia tekonahkalaukkuja voi löytää laukkuliikkeistä, niissä ei monesti eroa tekonahan ja aidon nahan välillä edes meinaa erottaa.

Juliet: Eipä minullakaan mikään hengenhätä asian kanssa sinänsä ole, paitsi että olisin jo kypsä siirtymään nahkalaukkuun tuon tekonahkaisen korvikkeen sijaan. :D Ainoa todellinen miinus tekonahassa on, että se ei oikein kestä pakkasia. Synteettinen materiaali kovettuu pakkasessa ja saattaa halkeilla ja murtua. Joten yritän välttää tuollaista tilannetta. :)

Emmanuelle: Sehän siinä juuri on, että siinä kun tekonahka hajoaa ja kulahtaa, aito nahka yleensä vain paranee vanhetessaan. Tiger of Swedenin laukut ovat noista vaihtoehdoista lähimpänä omaa makuani juuri yksinkertaisuutensa takia. :)

9. tammikuuta 2009 klo 9.18  
Blogger Annu kirjoitti...

Uuuh, samanlainen ongelma täälläkin! Nahkalaukku sen olla pitää, ja musta ja reippaan kokoinen vielä.

Meinaan vielä epätoivoisena käydä tsekkaamassa jonkun paikallisen nahkakaupan tarjonnan, sitten alan määrätietoisesti netistä etsimään itselleni täydellistä kumppania :)

9. tammikuuta 2009 klo 13.52  
Anonymous Maj kirjoitti...

Kannattaa tarkistaa myös miesten laukut, jotka ainakin joissain kaupoissa on aseteltu eri paikkaan myyntiin. Viime kesänä etsin laukkua aika samoilla kriteereillä kuin sinä nyt, ja järkytyin sitä... bling-blingin määrää jota useimpiin naisten laukkuihin on tungettu. Oma, täydellinen laukku löytyi sitten lopulta sattumalta Stockalta, hintaa oli 200e mikä vähän kirpaisi mutta enpä toisaalta ole tuon ostamisen jälkeen enää muista laukuista haaveillut :D

9. tammikuuta 2009 klo 13.57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tiger of Sweden online shopissa on nyt -50% ale ja ainakin vielä muutama päivä sitten laukkuja oli vaikka millä mitalla, myös suurin piirtein kriteerisit täyttäviä. Hintakin alenee budjetille sopivaksi :)

9. tammikuuta 2009 klo 15.47  
Anonymous eriina kirjoitti...

Oman nahkalaukkuni löytyi Your Facesta eräänä tuskaisena iltana jona yritimme etsiä vaatteita äidilleni jolle ei siis kelpaa mikään. Löytö tuli sopivasti ennen joulua ja olikin näin hartain toiveeni. Laukku vastaa mielestäni sinun toiveitasi, joten ehkä kannattaisi piipahtaa ko. liikkeessä? Laukku on musta, tilava (ainakin macbook mahtuu), pussukkamainen, siinä on lyhyt, leveähkö nahkahihna joka on kiinni hopeilla, hillityillä metallilenkeillä. Laukku on valmistettu Italiassa ja läpäisi jopa nahka-asiantuntija isäni tarkastuksen (arvaa oliko nahkatakin löytäminen tämän takia hankalaa..) ;) Laukku kustanti 169e, tosin liittymällä kanta-asiakkaaksi ostoksista putoaa olikohan 5%/ostokerta.

Suosittelen lämpimästi ihanuutta, joka saa plusmerkinnän vielä kauniin violetista vuorestaan!

9. tammikuuta 2009 klo 16.07  
Blogger Sugar Kane kirjoitti...

Oma, tukevanahkainen ja läppärinmentävä musta loistolaukkuni on merkkiä Adex (myy Sokos ja muistaakseni Stockakin), ja hyvinkin minimalistinen, hopeisilla yksityiskohdilla. Tän ovh on ollut ehkä 200 paikkeilla, kuvan näet tuolta: http://sugar-kane.vuodatus.net/blog/1646274

Omani sain äidiltä, joka oli ostanut sen muistaakseen viime talven alennusmyynneistä alle puoleen hintaan.

9. tammikuuta 2009 klo 17.20  
Blogger Jenni kirjoitti...

Annu: Itse asiassa noista paikallisista nahkakaupoista saattaa joskus tehdä hyviäkin löytöjä! :) Olen itsekin miettinyt, pitäisikö alkaa tarkastaa pieniä nahkaliikkeitä, jos niistä sattumalta löytyisi.

Maj: Itse asiassa olen kyllä yleensä miesten laukut tsekkailutkin. :) Ne kun usein ovat simppelimpiä kuin naisten. Toistaiseksi ei ole miesten osastoiltakaan vielä löytynyt. Tai löysin kyllä, mutta nekin olivat Marc O'Poloa, joten hinnan puolesta jäivät haaveeksi. :(

Anonyymi: Kiitos vinkistä! Itse asiassa huomasinkin alennuksen, ja laukut ovat nyt alennettuina ihan kohtuuhintaisia! En vain sieltäkään löytänyt sitä ihan täydellistä laukkua - taidan olla liian nirso. :D

Eriika: Pitääpä sielläkin pistäytyä siis. Taisin joku kerta vähän puolihuolimattomasti valikoimaa vilkaista jo, mutta syytä ilmeisesti tehdä tarkempi kierros. :) Kanta-asiakaskin olen, joskaan en yhtään tiedä missä korttini on...? Hmmm... :D

Sugar Kane: Kiitos vinkistä. :) Täytyy pitää tuotakin merkkiä silmällä!

12. tammikuuta 2009 klo 9.48  
Blogger Alma kirjoitti...

Heippa. Itselläni oli aivan sama ongelma vielä tämän viikon tiistaihin asti.. Hakukriteerini oli yhtenevät sun mieltymysten kanssa. Marc O´Polon laukkuja katselin ja samoin Tiger of Swedenin. Noilla kahdella merkillä valikoimat mm Stoccalla on sellaiset, että sopivan värisiä ja kokoisia löytyi. Käypä katsomassa saitillani millainen tämä uusi lemmikkini on. Löytyi nimenomaan Stoccalta ja kahden päivän käytön jälkeen olen vakuuttunut laukun ihanuudesta!

22. tammikuuta 2009 klo 12.18  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

jos kiinnostaa vielä tämä laukkuasia, niin ebayssa on yksi aika potentiaalinen laukku !

http://global.ebay.com/BLACK_RING_BUCKLE_CELEBRITY_Fashion_Purse_Handbag_Bag/260347440454/item

22. tammikuuta 2009 klo 16.31  
Anonymous ann kirjoitti...

Toivottavasti sä vielä luet näitä vanhoja kommentteja, mutta eBayn käyttö varmaan sujuu?

Löysin muutamia sun vaatimuksiin sopivia:

http://i21.ebayimg.com/05/i/000/ed/33/7074_1_sbl.JPG

http://images.channeladvisor.com/Sell/SSProfiles/73000444/Images/7/Catwalk%20Karlie%20Black__G.jpg

http://images.channeladvisor.com/Sell/SSProfiles/73000444/Images/2/Nicoli%206255%20Black__G.jpg

http://i22.ebayimg.com/03/i/001/27/70/82d7_1.JPG

http://i10.ebayimg.com/04/i/001/11/a7/d24e_1.JPG

toi viimeinen on kyllä ehkä vähän turhan kiiltävä ollakseen laadukasta nahkaa, mutta mistäpä sitä tietää :)
Sinne vain reippaasti etsimään ;D

3. helmikuuta 2009 klo 18.06  
Anonymous dada kirjoitti...

itse pohdin kutakuinkin samoilla kriteereillä (no hintaraja oli mulla huomattavasti pienempi) mutta en löytänyt joten ostin 50sentillä mustan pehmeän miesten nahkatakin kirppikseltä ja ompelin itselleni täydellisen yksilön, mittatilaustyönä täsmälleen toiveitteni mukaan =)

28. heinäkuuta 2009 klo 0.21  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu