Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Jäähyväiset juurikasvulle

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

maanantai 9. maaliskuuta 2009

Jäähyväiset juurikasvulle


Lupasin raportoida, millaisia kokemuksia Schwartzkopfin mystinen "juurikasvukynä" minussa herätti ja nyt niitä on luvassa. Kokeilin juurikasvun värjäämiseen tarkoitettua tököttiä parin viikon ajan ja euron ostokseksi se toimi yllättävän hyvin. Kynää käytetään vähän kuin tussin tapaan, eli sillä vain väritetään hiuksen pinta. Luonnollisestikaan tällainen menetelmä ei takaa pysyvää lopputulosta, vaan itse koen kyseisen tuotteen lähinnä ensiavuksi pahimpaan tuskaan. Tuotetta voi käyttää oikeastaan vain jakauksen kohdalla, joten kyseessä oli todellakin vain eräänlainen silmänlumeeksi tarkoitettu kikka. Väri lähtee hiuksista jo muutamassa pesussa ja itse lisäsin sitä oikeastaan päivittäin.

Vaikka kynä ei peitä juurikasvua täysin, minä onnistuin sen avulla saamaan juurikasvusta silminnähden huomaamattomamman. Muutama kaveri luuli minun jopa värjänneen tukkani uudelleen, vaikka olin vain sutinut tuota kynää jakauksen kohdalle. Voin siis suositella sitä eräänlaisena hätävararatkaisuna, jos juurikasvu häiritsee, mutta ei ihan vielä halua ryhtyä radikaalimpiin toimiin. Kynä on myös näppärä apukeino, jos esimerkiksi haluaa tilapäisesti saada juurikasvun piiloon esimerkiksi juhlien alla.

Itse tympäännyin tähän tilapäisratkaisuun parissa viikossa ja marssin viime viikon lopulla kauppaan ostamaan hiusvärin. Viimeksi käytin L'Oréalin Casting Créme Gloss -kevytväriä ja päätin turvautua samaan merkkiin tälläkin kertaa. Edellisellä kerralla valitsin sävyksi ruskean (400), joka minun hiuksissani näytti aluksi melkoisen tummalta. Väri kesti tukassa todella hyvin ja vielä reilut kaksi kuukautta sävytyksen jälkeen hiukset olivat kauniin tummanruskeat. Pidin haalistuneesta väristä alkuperäistä sävyä enemmän, joten pyrin siihen, että hiukset eivät juurikasvua värjätessä tummenisi kovinkaan paljon. Tällä kertaa valitsin sävyksi astetta vaaleamman "vaaleanruskean" (500), joka ainakin paketin kuvissa näytti olevan aika lähellä sen hetkistä sävyäni. Suomennos sävystä oli kyllä aika kumma, koska varsinaisen vaaleanruskean kanssa sävyllä ei ole edes paketin kuvassa mitään tekemistä.Perjantaina sitten päätin toimia ja ryhdyin värjäysurakkaan ihan omin nokkineni. Levitin väriaineen vain juurikasvuun, annoin vaikuttaa ja lopuksi sudin väriä latvoihin ihan muutamaksi minuutiksi. Poikakaveri auttoi hiukan värin levittämisessä pään takaosaan. Homma sujui yllättävän vaivattomasti ja lopputulos on erittäin onnistunut. Väri on todella tasainen ja juurikasvu täydellisesti poissa. Hiusten sävy tummeni ehkä aavistuksen lähtötilanteesta, mutta on kuitenkin selkeästi vaaleampi kuin edellisellä värjäyskerralla.Tunnisteet: ,

12 kommenttia:

Blogger Lumianna kirjoitti...

Mielenkiintoista :). Itse värjäilin pari päivää sitten juuri mm. sinun innoittamanasi myöskin tummaksi - kiitos vain inspiraatiosta :). Värinä oli tuo samainen Casting Creme Gloss 500. Väristä tuli todella tumma, melkein musta, mutta sellaista halusinkin ja tykkäilen kovasti :). Itselleni käy tummakin väri, kunhan sävy on viileä.

Hassua vain, että minulla on edelleen tallessa aivan samannäköinen paketti samalla sävynumerolla, mutta tässä värin nimi on suomeksi "vaaleanruskea". Hieman harhaanjohtavaa mielestäni, väristä kun ei pitäisi sävynumeron, kuvan tai mallitupsunkaan mukaan kovin vaaleaa tulla...

9. maaliskuuta 2009 klo 17.20  
Blogger Jenni kirjoitti...

Lumianna: Pidän myös noista viileistä tummista väreistä, ja ne käyvät ihoni sävyyn myös hyvin. :) Itse asiassa piti tekstiä hiukan muokata tuon kommenttisi jälkeen, koska tosiaan vaaleanruskeana tuota tosiaan suomeksi kaupitellaan! Minulla ei ollut pakettia enää tallella ja loogisesti ajattelin sävyn olleen suomeksi keskiruskea, kun se englanninkielisessä paketissa on medium brown. Ihmeellinen suomennos tosiaan, koska tuolla sävyllä ei todellakaan ole mitään tekemistä vaaleanruskean kanssa. :D Mutta paketin kuva ja mallitupsu kai ne paremmin antavat käsityksen sävystä kuin se nimi. Voisi tästä silti melkein palautetta antaa, koska sävyn nimi on niin harhaanjohtava.

9. maaliskuuta 2009 klo 17.30  
Anonymous mimmi kirjoitti...

Noista castingeista kannattaa valita sävy tummanvaalea, ei tule niin tumma kuin ruskeasta tai vaaleanruskeasta, mutta silti kivan sävyinen ruskea. Castingeissa on se paha juttu, että ne eivät tahdo kulua pesussa, ainoastaan juurikasvu tulee näkyviin... Kampaajakin suositteli tummanvaaleaa, kannattaa ens kerralla kokeilla =)

9. maaliskuuta 2009 klo 17.38  
Blogger Jenni kirjoitti...

Mimmi: Itse asiassa taisin kokeilla sitä tummanvaaleaa joskus reilu vuosi sitten, kun ensimmäisen kerran sävytin tukkaani tummemmaksi. Se ei kuitenkaan ollut ihan tarpeeksi tumma minun makuuni. Tosin voi olla, että sävy näyttäisi nyt erilaiselta, kun tukkani on huomattavasti pidempi kuin viime talvena.

9. maaliskuuta 2009 klo 17.50  
Blogger Shine kirjoitti...

Mä värjäsin joskus taannoin myös tuolla samalla värillä ruskealla, ja se sävy oli 400.. Mun hiuksista tuli mustat :s Nyt sitten värjäsin uudestaan saman sarjan värillä sävy numero 530 ja tuli melkee mustat taas.

Noi värit ei pysy kauheen hyvin mun päässä, näitten kahen kokeilun perusteella.
Sulla on muuten tosi ihanat silmät! :)

9. maaliskuuta 2009 klo 18.44  
Blogger trésors kirjoitti...

Oi kun nätit kynnet sulla ja huulipunasta pidän myös. :)

9. maaliskuuta 2009 klo 21.49  
Blogger Jenni kirjoitti...

Shine: Minulla väri taas on pysynyt tukassa tosi hyvin, vaikka hiukseni ovat juuri sellaiset liukkaan lasimaiset. Vielä kahden kuukauden jälkeenkin tukka oli aivan tumma, mutta juurikasvu pakotti nyt sävyttämään uudelleen. Mutta se on kyllä totta, että näillä tulee aika tummaa jälkeä. Voisi melkein sanoa, että kannattaa valita kaikkein vaalein sävy, joka tuntuu yhtään oikeansuuntaiselta, koska tukassa sävyt ovat ehkäpä tummempia kuin osaisi arvata. Ja kiitos. :)

Trésors: Kiitos. :) Pidän kynnet aina lyhyinä, koska siten ne pysyvät parhaiten siisteinä. :)

10. maaliskuuta 2009 klo 9.12  
Blogger Girzi kirjoitti...

toi punainen huulipuna käy tosi kivasti sulle:> itekki oon koukus siihen..

10. maaliskuuta 2009 klo 16.42  
Blogger Jenni kirjoitti...

Girzi: Kiitos. :) Hassua, miten se mieli muuttuu - muutama vuosi sitten en olisi voinut kuvitellakaan laittavani punaista huulipunaa. :D

10. maaliskuuta 2009 klo 20.38  
Blogger Nelliina kirjoitti...

Meillä on sama väri käytössä :) aluksi laitoin kanssa tuon ruskean, millä tuli todella tumma lopputulos, ja sitten tajusin napata hyllystä "vaaleanruskean" joka tosiaan on kaukana nimestään :D se on ihana, justiinsa oikea väri minulle.

11. maaliskuuta 2009 klo 10.26  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ihanat silmät :)

15. maaliskuuta 2009 klo 11.35  
Blogger Jenni kirjoitti...

Nelliina: Samankaltaisia kokemuksia meillä siis! :) Olen myös ollut tosi tyytyväinen tähän "vaaleanruskeaan". :D

Anonyymi: Kiitos. :)

17. maaliskuuta 2009 klo 12.49  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu