Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kaappien kätköistä

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

maanantai 30. maaliskuuta 2009

Kaappien kätköistä


Olen huomannut, kuinka uusia vaatteita ostellessa vanhat usein jäävät unholaan. On myös tyypillistä, että jämähdän pitkiksi ajoiksi käyttämään vain muutamia vaatekappaleita muiden lojuessa käyttämättöminä. Ihmisten pitäisi ensin tutustua jo olemassaolevaan garderobiinsa, ennen kuin säntäävät ostamaan aina uutta. :) Näiden aatteiden siivittämänä päätin sitten aloittaa uuden juttusarjan "Kaapin kätköistä". Homman ideana on se, että poimin asuun aina vähintään yhden vanhan tai kauan käyttämättömänä olleen vaatteen. Vuosi on vähimmäisvaatimus vaatteen iän suhteen, mutta mitä vanhempi, sitä parempi!Aloitin projektin tänään oikein tehokkaasti ja pyrin siihen, että kaikki asukokonaisuuteni vaatteet olisivat olleet mahdollisimman vanhoja. Lopputuloksena oli melko tavallinen perusasu, mutta olin tyytyväinen ensisijaisesti siihen, että sain kaapin perukoilla lojuneet vaatteet taas käyttöön. :) Olisin halunnut täydentää asuani vielä valkoisilla Converseillani, jotka olen hankkinut vuonna 2005, mutta kurainen sää sai minut valitsemaan mustat nahkaconverset valkoisten kangasversioiden sijaan.


  • farkut - Stella McCartney for H&M (2005)
  • toppi - Cheap Monday (2006)
  • neuletakki - Eve/JC (2006)
  • Converset (2008)


Tunnisteet:

18 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuota on tullut usein yritettyä, mutta aina sitä yhtäkkiä huomaakin jonkun ihanan vaatekappaleen olevan puhtaana kaapissa ja nappaa sen päälleen, vaikka sitä olisi pitänyt vaikka kuinka paljon viime aikoina:D
Joskus sitä jopa ajattelee, että miten sitä on ennen pärjännyt, kun ei ollut sitä ja sitä ja sitä vaatetta, vain nuo 'vanhat' :D

30. maaliskuuta 2009 klo 18.09  
Anonymous eMi kirjoitti...

Vitsi sulla on kyllä ihanan hoikat jalat <3

30. maaliskuuta 2009 klo 18.19  
Blogger huisi design kirjoitti...

Hyvä pointti! Ehkä ennemminkin pitäisi alkaa miettimään uusia, freshejä yhdistelmiä vanhoista vaatteista ja asusteista kuin "aina" ostaa uusia?!

30. maaliskuuta 2009 klo 18.42  
Blogger Anna-Maria kirjoitti...

Sä onnekas, kun sait nuo Stellan farkut! Tampereelta oli loppunut koot silloin vuonna 2005, kun niitä kuumeisesti metsästin. :) Mulle käy ihan samalla tavalla vaatteiden suhtein, aika ajoin on kiva tehdä löytöretkiä omaan vaatekaappinsa. :)

30. maaliskuuta 2009 klo 19.06  
Blogger Pinja kirjoitti...

Näyttääpä noi farkut kivoilta! Mun pitäis ostaa uusia farkkuja, kun tällä hetkellä on oikeastaan vain yhdet hyvät ja ne onkin sitten melkein päivittäisessä käytössä.

30. maaliskuuta 2009 klo 19.06  
Blogger Juliet kirjoitti...

Himoitsin koko Stellan kokoelmaa. Aika mahtavan näköiset sulla nuo.

juliet xxx

30. maaliskuuta 2009 klo 19.12  
Anonymous isla kirjoitti...

Loistava postausidea! Näitä lisää! Löysitpä kivan raikkaan keväisen asukokonaisuuden :) Itse kävin just läpi vaatekaapin ja vein turhat vaatteet kirpparille. Nyt tuntuu, että kaappi on järjestyksessä ja sieltä on helppo löytää taas unohduksissa olleita vaatteita.

30. maaliskuuta 2009 klo 19.15  
Anonymous Jenni kirjoitti...

Oih, noi farkut.. ja tennarit!! Miten kauniit. Ikuinen rakkaus valkoisiin tennareihin läikähti taas. <3 Olisipa jo kevät!

p.s. Ensimmäinen kommenttini, vaikka pitkään olen blogiasi seurannut. Kiitos suloisista ja positiivisista kirjoituksistasi! Palaan tänne aina vaan.

30. maaliskuuta 2009 klo 19.30  
Anonymous juppu kirjoitti...

pakko islankin lisäksi mainita, että aivan loistava postausidea. ihan ihan parhaimmistoa! Jään innolla venailemaan seuraavia... 8)

30. maaliskuuta 2009 klo 20.36  
Anonymous ruu kirjoitti...

hei kiva idea :> terveisin se, joka nappaa aina puhtaiden kasasta päällimmäisen paidan... ja unohtelee vaatteitaan :D

30. maaliskuuta 2009 klo 20.43  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuota pitäis kokeilla itekkin, kun kaikki vanhat vaatteet on kaapin perällä vaan :/.

Nuo farkut on kivat :)

30. maaliskuuta 2009 klo 20.47  
Blogger Ambe kirjoitti...

Ihanan piristävä asu, ja farkut näyttää ihan äärettömän kivoilta sun jalassas! Mä muistan tuon Converse-kuvan, heti tuon nähtyäni ymmärsin ensimmäistä kertaa valkoisten Conversejen päälle jotain, ja edelleenkin suunnittelen hankkivani moiset. Nyt tuli ihan nostalginen olo, ehkäpä sieltä kaapista löytyy toistekin jotain, mitä on täällä jo kauan sitten ehtinyt ihastella! ;)

30. maaliskuuta 2009 klo 21.35  
Anonymous Ilona kirjoitti...

Mä olen tämän kevään miettinyt oman vaatekaapin uudelleenkäyttöä myös, enkä olekaan ostellut juuri mitään.

Mutta miten sä olet saanut valkoiset converset noin valkoisina? Voiko ne pestä pyykkikoneessa?

31. maaliskuuta 2009 klo 8.55  
Blogger linda sofia kirjoitti...

niin kiva tuo toppi! :)

31. maaliskuuta 2009 klo 11.05  
Anonymous notsosunnyday kirjoitti...

Suloinen postausidea! Nykyään tuntuu, että muotiblogeissa jyllää vain materialismi ja koko ajan hankitaan uusia vaatteita, vaikka entiset lojuvat kaapin pohjalla käyttämättöminä. Propsit sulle!

Ps. Minäkin ihmettelen miten sun valkoiset Converset on niin valkoiset!

31. maaliskuuta 2009 klo 11.14  
Blogger Jenni kirjoitti...

Katjuska: Noin siinä käy tosi usein, ja varsinkin sellaisina "ei mitään päällepantavaa" -päivinä tulee yleensä turvauduttua niihin kaikkein helpoimpiin valintoihin. Huomaan itse myös ihmetteleväni monesti, miten olenkaan pärjännyt aiemmin ilman jotakin tiettyä vaatetta. :)

eMi: No kiitos. :D Ihan tavalliset ne kyllä minusta ovat. ;)

Huisi Design: Nimenomaan! Suosittelen tätä kaikille, koska tällä tavoin tulee oikeasti mietittyä sitä oman vaatekaapin olemassaolevaa potentiaalia. Samalla myös huomaa, mikäli joku vaate ei kertakaikkiaan istu nykyiseen tyyliin enää ollenkaan tai ei sovi muuten vain muiden vaatteiden kanssa yhteen - ja sen voi sitten laittaa huoletta kiertoon. :)

Anna-Maria: Olen kyllä tosi onnekas! :) Satuin paikalle itse asiassa ihan vahingossa, kun ihmettelin aamuluennolta palatessani, miksi Jyväskylän H&M:n edessä oli sellainen jono. Sitten muistin Stellan malliston lanseerauspäivän ja liityin joukon jatkoksi. Olin todella onnekas siinäkin mielessä, että sain käsiini mallistosta todellisia helmiä (villa-silkkisekoitetta oleva neulepaita ja nuo farkut) ja onnistuin nappaamaan vieläpä ainoat kappaleet oikeaa kokoakin. En ole moniakaan housuja käyttänyt yhtä paljon kuin juuri noita Stellan suunnittelemia farkkuja. :) Ne saavat myös usein paljon positiivista huomiota erikoisen leikkauksensa ansiosta.

Pinja: Minusta tuo on ihan hyvä juttu, että et ole haalinut farkkuja yli tarpeidesi - toisin kuin esimerkiksi minä, jolla on oikeasti varmaan 20 paria farkkuja. :P Periaatteessa minulle riittäisi, että olisi yhdet hyvät mustat, harmaat, tummansiniset ja vaaleansiniset. Tykkään kyllä myös vaaleanharmaista ja valkoisista. :)

Juliet: Minulta itse asiassa meni kokoelma etukäteen vähän ohi ja näin tarjonnan tosiaan vasta paikan päällä, satuttuani ihan vahingossa H&M:n ovelle juuri tuona kyseisenä lanseerauspäivänä avaushetkellä. Onneksi ehdin nopealla silmäyksellä poimia omat suosikit heti matkaan. Jälkikäteen olen bongannut kyseisen malliston vaalean silkkimekon kaveriltani - sen olisin myös voinut kelpuuttaa garderoobiini. ;)

Isla: Kiitos! :) On kyllä kiva huomata, ettei välttämättä tarvitse aina ostaa uutta - luovuudestahan tässä on kyse! Itse tein perusteellisen siivouksen vaatekaappiini vuodenvaihteen tienoilla, mutta tuntuu, että periaatteessa voisin tehdä kohta saman jo uudelleen. :D

Jenni: Minäkin tykkään valkoisista tennareista, mutta toistaiseksi en oikein raaski niitä vielä käyttää, kun ulkona on niin kuraista. :/ Kiva, että rohkaistuit kommentoimaan ja ilmoittele itsestäsi toistekin, kaima! ;)

Juppu: Kiitos kovasti kivasta palautteesta. :) Olen itsekin aika innoissani tästä uudesta juttusarjasta, joten uutta postausta ei tarvitse odotella kauaa. ;)

Ruu: Kiitos! :) Minullekin meinaa aina käydä noin, ja siksi pitääkin ihan tietoisesti toisinaan muistutella itseään siitä, että vaatevarasto on paljon laajempi kuin vain ne muutama toppi ja t-paita sekä farkkuleggingsit. :D

Sirpa: Farkut ovat yhdet suosikeistani. :) Istuvat tosi hyvin ja leikkaus on kivan erilainen! Minusta tuntuu, että kaappeja on hyvä siivoilla välillä ihan senkin takia, että hyllyjen perälle painuneet vaatteet voi löytää uudelleen. :D

Ambe: Mahtavaa, jos olen onnistunut herättämään sinussa ymmärryksen valkoisia Converseja kohtaan. :D Itse asiassa totesin, että oli aivan loistava kikka myös selailla omia vanhoja päivän asu -postauksia inspiraatiomielessä! Inspiroiduin omista vanhoista asuistani tosi paljon. :D Hassua, miten helposti omatkin oivallukset unohtuvat!

Ilona: Suosittelen suursiivousta kaappiin, teet varmasti löytöjä! :) Itse asiassa Conversejen valkoisena pysymiselle ei ole mitään muuta kikkaa omalla kohdallani kuin se, että käytän niitä varoen ja vain kuivalla säällä. Kurakelille en siis edes haaveile laittavani valkoisia kangastossuja, koska sen jälkeen eivät ole enää valkoiset. ;) Mutta käsittääkseni noita voi pestä myös koneessa, jos vahinko on sattunut. Itse en ole omiani joutunut kertaakaan vielä pesemään ihan vain huolellisuuteni ansiosta. Yksi tuttavani pesee valkoiset Conversensa säännöllisesti valkaisuaineen kera. Valkaisuaine kuitenkin kuulemma pidemmän päälle heikentää kenkien liimauksia, joten tuttavani on ottanut sen asenteen, että kestävät sen aikaa kuin kestävät - ja sitten ostetaan uudet. :D

Linda Sofia: Tykkään siitä itsekin kyllä. :) Punamusta väri vain tekee siitä helposti tunkkaisen, ellei sitä yhdistä johonkin raikkaaseen väriin. Tässä asussa valkoinen neuletakki ja siniset farkut tekivät kokonaisuudesta keväisen. Mustan neuletakin ja mustien farkkujen kanssa ei näyttänyt ollenkaan yhtä kivalta!

Notsosunnyday: Kiitos. :) Itsekään en oikein tykkää jatkuvasta ostamisesta, kun kaapit ovat jo ennestään täynnä vaatteita. Ylenmääräisen kulutuksen sijaan yritän löytää inspiraatiota jo olemassaolevista vaatteista. :) On kiva kuulla, että muutkin arvostavat tätä näkökulmaa! Ja valkoisena pysyneiden kenkien salaisuus on yksinkertaisuudessaan varovaisuus ja huolellisuus. :) Jätän suosiolla valkoiset tossuni kotiin kurakeleillä. :)

31. maaliskuuta 2009 klo 12.45  
Blogger Minna kirjoitti...

Ää oot hirveen söpö :D
Mut siis hyvä idea, munkin pitäs varmaan toteuttaa, kun on jääny nuita vaatteita kaappien perälle :)

1. huhtikuuta 2009 klo 16.37  
Blogger Jenni kirjoitti...

Minna: Voi kiitos. :D Suosittelen kyllä ehdottomasti kokeilemaan! :)

2. huhtikuuta 2009 klo 20.23  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu