Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kampaajan tuolissa

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

perjantai 3. huhtikuuta 2009

Kampaajan tuolissa


Villit kikkarani ja hurjan meikin näittekin jo parissa edellisessä postauksessa, mutta nyt on aika esitellä, mitä siellä kampaajan tuolissa sitten saatiin aikaan. Ihastuin kyllä korkkiruuvikiharoihin niin, että tahtoisin sellaiset mielellään ihan pysyvästi. Valitettavasti permanentilla ei kuitenkaan saa kuin tosi tiukkaa käkkärää aikaiseksi ja minun tyyliini sopisivat paremmin tuollaiset suuremmat kiharat. Kuvissa nähty kiharakampaus luotiin suoristusraudalla ja olisi kivaa kokeilla tuollaista toistekin. Olen itse kuitenkin aivan totaalisen tumpelo tukkani suhteen enkä edes omista suoristusrautaa, joten se niistä kiharoista. Täytyy siis tyytyä suoriin kutreihin niin kauan kuin loivempia kikkaroita loihtivaa permanenttia ei ole keksitty.Olen tottunut siihen, että kun menen kampaajalle, palaan sieltä yleensä aivan eri näköisenä. Tällä kertaa niin ei kuitenkaan tapahtunut. Tukkani on nyt ensimmäistä kertaa ollut oikeasti melko pitkä, enkä halunnut pätkiä sitä heti kamalan paljon lyhyemmäksi. Latvoista napsittiin siis vain pakolliset kuivat pois ja muuten pituutta sai jäädä. Asetin yhdeksi toiveeksi myös sen, että otsatukkaa minulle ei leikattaisi - kesää kohti mentäessä se on vain niin hankala (=hiostaa, on tiellä ja peittää otsan auringolta). Näillä rajoituksilla ei vain valitettavasti voi mitään kovin villiä leikkausta luoda. Malli on nyt vahvasti kerrostettu ja melko rikottu, takaa A-linjainen ja sivuotsis pysyi (hiukan lyhyempänä vain). Periaatteessa ihan kiva, mutta minun mittapuullani auttamattoman tylsä. Ja siis oma vikahan se on. Saara visioi ties mitä epäsymmetristä ja graafista kokonaisuutta, mutta itsepähän nuo rajoitukset keksin. Nooh, toisaalta on varmaan ihan hyvä, että pääsen kokeilemaan tätä pidempää tukkaa ihan kunnon malliin leikattuna. Näkee sitten vähän, miten tätä saa laitettua ja tuntuuko se lopulta niin tylsältä. Mutta voi hyvinkin olla, että istun kampaajan tuolissa muutaman viikon päästä uudestaan. :D Toisaalta tätä tukkaa on kyllä aika helppo laittaa, jos vain jaksaa yhtään panostaa, joten ehkä pitää vain antaa mahdollisuus. :)EDIT: Tarkennukseksi vielä tuosta permanentti-asiasta... En siis todellakaan ole mikään permanenttien asiantuntija, joten voi olla, että niitä onkin monenlaisia. :) Mutta mitä Saaran kanssa keskustelimme, niin tuollaista suurta korkkiruuvikiharaa ei kai tällä hetkellä saa permanentin avulla tehtyä. Loivia permiksiä toki on olemassa, mutta niillä käsittääkseni pystyy tekemään lähinnä sellaisia laineita, eikä niinkään korkkiruuvikiharaa. Meikäläinen taas haluaa sellaiset suuret korkkiruuvit! :)

Tunnisteet: ,

8 kommenttia:

Blogger Paula / DPT kirjoitti...

Tää on vähän random kommentti nyt, mutta onhan semmosia laimeempiakin permanenttejä keksitty... meinaan mun poikaystävällä on permis, ja sillä on vaan semmoset loivat kiharat. En tosin tiedä, onko tää vaan joku Japan speciality, mutta kyllä täällä saa kaikenkokoista kikkuraa!

3. huhtikuuta 2009 klo 8.29  
Blogger Annu kirjoitti...

Kiva uus tukka! Ja itsekin olen innostunut suoristusrautakiharoihin, vaikka päässäni ihan luonnollisetkin kikkarat ovatkin. Joskus on vain mukava saada oikein pirteä lopputulos, eikä se mielestäni kyllä edes mitenkään erityisen vaikeaa ole :)

3. huhtikuuta 2009 klo 8.30  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tykkään tuosta uudesta tukastasi tuollaisena :) Enkä sanoisi tuota tylsäksikään. Eihän se erityisen dramaattinen tai villi ole, mutta toisaalta malli näyttää yksinkertaisella tavalla hyvältä, on luultavasti kivan näköinen ilman kovaa laittamistakin, ja voihan sitä dramaattisuutta etsiä olemukseen muillakin tavoilla kuin tukalla :)

Toisaalta pitkässä tukassa täälläkin päin ärsyttää kyllä se, että mitään erikoisempaa on vaikea keksiä... Haluaisin pitää pitkän tukkani, koska sitä on kasvatettu kauan ja hartaasti ja nyt se lopultakin alkaa olla aika pitkä, mutta haluaisin silti jotain muutosta. Otsatukkaa en haluaisi leikata, koska minulla on suhteellisen pyöreät posket ja pelkään otsatukan tekevän minusta nuoremman näköisen, ja muuten vaihtoehdot ovatkin sitten vähissä, niin kuin sanoit tuolla itsekin. No, täytynee jossain vaiheessa vaikka pohtia värjäystä.

Permanenttiasiasta täytyy sanoa, että kyllä minun käsittääkseni on olemassa jotain kevyempiäkin permanentteja, siis tyyliin tukan taipuisuutta lisääviä tms... En oikeasti tosin tiedä asiasta yhtään mitään, joten en sano enempää, mutta tällainen mielikuva mulla jostain syystä on ollut.

3. huhtikuuta 2009 klo 8.57  
Blogger Milla Breaks The Silence kirjoitti...

Olet hirveän kaunis. Sulle sopisi joku vähän ns "särmikkäämpi" tukka. Korostaisi enemmän kasvonpiireitä :)

3. huhtikuuta 2009 klo 9.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuo tukkahan on ihana just noin.

3. huhtikuuta 2009 klo 9.16  
Blogger Jenni kirjoitti...

Paula/DPT: Siis kyllähän sellaista loivempaa kiharaa permiksillä täälläkin, mutta loivemmissa permanenteissa se kihara on enemmänkin lainetta. Minä taas haluaisin selkeää korkkiruuvikiharaa, mutta suurta sellaista. :)

Annu: Kiitos. :) Nooh, ihan ensin pitäisi hankkia se suoristusrauta, että voisi aloittaa edes harjoittelun. :D Mutta olen siis yleisesti ottaen aivan onneton tukkani laittamisen kanssa. Letti on jo minulle aikamoinen haaste. ;)

Anonyymi1: No eihän tämä tukka varsinaisesti tylsä ole. :) Monelle jo näinkin rikottu leikkaus olisi hurja! :D Mutta olen itse tottunut kokeilemaan niin erilaisia leikkauksia, että tuntui tosi hassulta tulla kampaajalta kotiin melkein samannäköisenä kuin menin sinne. ;)

Yksi toiveistani tukanleikkausta suunnitellessa on yleensä aina se, ettei hiuksia tarvitsisi laittaa kauheasti. En ole kovin hyvä laittamaan tukkaani ja laiskuuskin vaivaa. :D Aamuisin on harvoin aikaa väkertää, joten useimmiten tukka saa vain kuivua vapaasti. Sitten suihkin siihen vain vähän jotain mömmöjä päälle ja se on siinä. :D

Milla Breaks The Silence: Kiitos kovasti. :) Yleensä minulla onkin ollut aika särmikkäitä leikkauksia, mutta kokeillaan nyt vaihteeksi jotain rauhallisempaa. ;)

Anonyymi2: Kiitos. :) Tykkään nyt tästä kyllä jo aika paljon. :)

3. huhtikuuta 2009 klo 10.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miten tuon otsikon yläpuolella olevan "3. HUHTIKUUTA 2009" saa suurennettua nuin isoksi? Jos sen saa suurentaa sieltä HTML-koodista, niin voisitko antaa jonkun konkreettisen esimerkin siitä kohdasta mistä sen saa tehtyä? :)

3. huhtikuuta 2009 klo 11.34  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Koodissa on määritetty h2-otsikolle seuraavanlaiset ominaisuudet:

h2 {
margin:1.5em 0 .75em;
font:normal normal 100% 'Trebuchet MS',Trebuchet,Arial,Verdana,Sans-serif;
line-height: 1.4em;
text-transform:uppercase;
letter-spacing:.2em;
color: #339999;
}

Ja sitten päiväyksen kohdalla on käytetty vain tuolle otsikolle määritettyjä tyyliasetuksia. :)

h2.date-header {
margin:1.5em 0 .5em;
color: #808080
}

En ole mikään koodaus-ekspertti, mutta toivottavasti tästä oli jotakin iloa. Kannattaa muuten itse klikata tuolta selaimen ylävalikosta kohta "Näytä" ja sieltä lähdekoodi auki. Monissa sivupohjissa on aika tarkkaan ja selkeästi koodin seassa selostettu, missä viitataan mihinkin sivun kohtaan, jne. Huomaat itse, kun kurkkaat esimerkiksi minun blogini lähdekoodia. :)

3. huhtikuuta 2009 klo 11.40  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu