Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Päätösten aika

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

tiistai 7. huhtikuuta 2009

Päätösten aika


Olen nyt punninnut vaihtoehtoja sen farkkutakkini suhteen ja tehnyt päätökseni värjäys-asiassa. Olin aluksi kallellaan kloriittivärjäyksen puolelle, sillä ajattelin, että takin voisi aina värjätä vaikkapa mustaksi, jos värjäys epäonnistuisi tai kyllästyisin kloriitti-lookiin Toisaalta järki kolkutteli takaraivossa ja muistutteli siitä, kuinka ajaton ja kaunis takki on jo sellaisenaan.Lueskelin myös teidän kommenttejanne ja poimin sieltä monta hyvää pointtia. On totta, että takki ei ole päässyt käyttöön montaakaan kertaa viime vuosien aikana, mutta voi olla, että tilanne korjaantuisi vain itsensä muistuttelulla. Nahkatakkini on nimittäin ollut aika syrjäyttämätön takkivalinta kesät talvet siitä lähtien, kun sen hankin. Joku myös maalaili kauhukuvia siitä, että kankaan alkuperäinen väri ei välttämättä olekaan valkoinen, joten kloriitin alta saattaa paljastua esimerkiksi ruskeaa. Ja itse asiassa tutkittuani takkia hiukan lähemmin, minussa heräsi vahvoja epäilyksiä siitä, että väri sinisen alla saattaakin olla jotain ruskehtavaa.Viimeinen sysäys päätökselleni tipahti kuitenkin tänään postiluukusta. Serkkuni lähetti minulle kortin ihan muissa merkeissä, mutta kortin loppuun oli kirjoitettu selkeä kannanotto sen suhteen, mitä minun pitäisi tehdä. :DTunnisteet:

14 kommenttia:

Blogger Sugar Kane kirjoitti...

Hyvä päätös! Mun piti itse aiemmin kommentoida, etten itse värjäisi tuota yksilöä: Mulla alkaa tulla kloorijutut tällä kierroksella jo korvista ulos, ja kaunis tummansini näyttääkin taas freesiltä. Ja tosiaankaan noista pohjaväreistä ei tiedä. Lisäksi nimimerkillä kokemusta on täytyy todeta, että valkaisun jälkeen takaisin esim. tasaisen mustaksi värjätty näyttää huonolta kompromissilta, ja siniseksi värjäys ei toimi ollenkaan sillee farkkumaisesti.

Mulle on käynyt monen kirpparilöydön kanssa niinkin, että ne ovat levänneet kätköissä muutaman vuoden, mut sitten niiden aika on todellakin tullut. Mitä klassisempi vaate tai kenkäpari, sitä suuremmalla todennäköisyydellä niin käy, joko muoti kääntyy niiden suuntaan tai itse jotenkin alitajuisesti kehittelee niille käyttöä ja sopivia yhdistelmiä.

7. huhtikuuta 2009 klo 9.29  
Blogger Rva Herttainen kirjoitti...

Hyvä päätös ja hyvä serkku ;)

7. huhtikuuta 2009 klo 9.29  
Blogger Joy kirjoitti...

Hahahahahhahah, ihana kortti!!!
Minusta hyvä päätös.

Sen verran kuitenkin pakko vielä höpöttää tuosta, että jos farkku on ihan OIKEAA farkkua, ei siis mitään ohuempaa tai elastaania tms sisältävää, lopputuloksen pitäisi olla valkea, ei ruskea.

7. huhtikuuta 2009 klo 9.44  
Anonymous Anu kirjoitti...

Mä olen joskus 90-luvun alussa valkaissut kloriitilla (vaalean)sinisen farkkutakin, sitten kyllästynyt siihen ja värjännyt sen jollain Dylon-värillä mustaksi ja siitä tuli oikeasti tummanvihreä. Eli se kloorivalkaisu voi myös vaikuttaa myöhempään värjäystulokseen jotenkin.

Siihen aikaan farkuista tosin tuli helposti vähän kellertäviä kloorilla valkaistaessa, en tiedä, käyttäytyvätkö nykyajan väriaineet samoin.

(Ja mä oon kans samaa mieltä kuin Sugar Kane siitä, että kloorijutut tulee jo korvista ulos, sen verran paljon niitä näkyy nyt joka paikassa.)

7. huhtikuuta 2009 klo 10.32  
Blogger Maria kirjoitti...

Hehe, nyt on pakko kertoa vähän samantapaisesta jutusta. Pohdiskelin itse tuossa joku aika sitten yksien farkkujen leikkaamista farkkushortseiksi. Seuraavana päivänä kaverin poikaystävä, joka ei todellakaan ole paljastanut lukevansa blogiani, totesi jossain sivulauseessa ohimennen: "älä leikkaa niitä farkkuja" :D Eipä ole tullut siis leikeltyä :)

Mutta hyvä päätös minunkin mielestä olla värjäämättä takkia :) Sitten harmittaa älyttömästi, jos tulos ei olekaan toivotunlainen, eikä siitä enää tuollaista takaisin saa.

7. huhtikuuta 2009 klo 12.15  
Blogger kullanmuru kirjoitti...

HAha, serkku kyllä tietää :D

7. huhtikuuta 2009 klo 13.15  
Blogger AG kirjoitti...

Ha, olipa hauska kommentti serkulta. <:

Ja vaikka itekki olin kloriittituunauksen puolella (oon edelleenki), mutta ymmärrän päätöstä hyvin! Ehtiihän sitä myöhemminki kloriitilla leikkiä, jos vaikkapa käytössä huomaa että takki kaipaakin jottai uudistusta.

7. huhtikuuta 2009 klo 13.17  
Blogger Aliina kirjoitti...

Täytyy myöntää, että ihan fiksun päätöksen teit, vaikka itsekin kannustin värjäämään.

Luettelemasi järkisyyt kuitenkin painoivat - ainakin minusta - ihan sen verran, että kannatti jättää värjäämästä ja kokeilla myöhemmin jollekin "vähemmän arvokkaalle" samaa, jos vielä kiinnostaa.

7. huhtikuuta 2009 klo 17.37  
Anonymous maria kirjoitti...

hyvä päätös sillä tuon värisenä takki on ajattomampi :) tuunattuun olisit kyllästynyt, koska se on vain tämän ajan muoti-ilmiö.

7. huhtikuuta 2009 klo 17.48  
Anonymous heini kirjoitti...

Olen ihan samaa mieltä kuin serkkusi:-D Sitä paitsi, voithan aina ostaa jonkun halvemman rytkyfarkkutakin ja kloorata sen!! Tee se:---)!! Siitähän voisi samalla tehdä 3/4-hihaisen ja lyhyempihelmaisen...:----)))<3

7. huhtikuuta 2009 klo 22.51  
Blogger Jenni kirjoitti...

Sugar Kane: Minä en niin innostu niistä kovin räikeistä kloorijutuista muutenkaan, mutta työkaverini oli värjännyt farkkunsa tosi kivasti. Housut ovat melkein täysin valkoiset, vain siellä täällä aivan hailakoita, ohuita sinisiä suiruja. :) Mutta ehkä tämä oli paras ratkaisu tällä kertaa, koska tykkään takista ihan tuollaisenaankin.

Rva Herttainen: Kyllä hiukan nauratti, kun luin tuon kortin. :D

Joy: Kyllä tosiaan huvitti tuo kortti. :D Takki on kyllä ihan kunnon farkkua, mutta muiden pelottelut hiukan jättivät varovaiseksi. :)

Anu: Tuo olikin hyvä varoittava esimerkki! En ainakaan itse tullut edes ajatelleeksi, että kloorivaalennus pohjalla saattaisi muuttaa väriaineen sävyä, jos haluaisi värjätä vaatteen uudelleen. Olet varmaan ihan oikeassa tuon kloorivärjäyksen suhteen muutenkin, mutta en tosiaan siis ajatellut värjätä takkia sellaiseksi laikukkaaksi - ei ole minun juttuni. Idea oli lähinnä sellainen, että takki olisi ollut melkein valkoinen, vain aavistuksenomaisilla sinisillä häivähdyksillä. :) Mutta parempi näin - lopputulos kun ei välttämättä ole aina yhtä alkuperäisen suunnitelman kanssa!

Maria: Kyllä minuakin harmittaisi, jos takki menisi pilalle värjäyksen takia. Mutta nuo ovat yleensä kaikkein hauskimpia hetkiä, kun joku paljastaa lukeneensa blogia jotenkin ohimennen hassussa yhteydessä. :D

Kullanmuru: Kyllä! :D

AG: Idea oli kyllä minusta kiva, mutta tykkään takista myös tuollaisenaan. Uskon myös, että tuo kloriittijuttu menee aika nopeasti ohi, joten sitten jälkikäteen värjäys saattaisi harmittaa. Puhumattakaan epäonnistumisen mahdollisuudesta. :P

8. huhtikuuta 2009 klo 10.10  
Blogger Jenni kirjoitti...

Aliina: Totta. Punnitsin vaihtoehtoja muutaman päivän ja tämä päätös tuntui järkevimmältä. :)

Maria: Noihin trendeihin monesti kyllästyy aika äkkiä, mutta klassinen pysyy tyylikkäänä aina. :)

Heini: Kuulostipa hyvältä tuo idea. ;) Pitääkin alkaa kirpputoreja koluta ihan uusin silmin. ;)

8. huhtikuuta 2009 klo 10.12  
Anonymous Vimps kirjoitti...

Serkkusi on niin oikeassa! Loistava päätös!

8. huhtikuuta 2009 klo 23.30  
Blogger Jenni kirjoitti...

Vimps: No hyvä, että muutkin ovat sitä mieltä. :)

9. huhtikuuta 2009 klo 9.01  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu