Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Valkoistakin valkoisempi

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Valkoistakin valkoisempi

Mainitsin taannoin postauksessani valkoiset Conversen kangastossuni ja sen myötä moni intoutui kyselemään, miten olen onnistunut pitämään kenkäni niin valkoisina. Koska kysymys esitettiin kommenttiboksissa monta kertaa, päätin jakaa omat vinkkini vielä ihan postauksen muodossa. :)Omistan monet valkoiset kengät, joista kahdet kankaiset Converseni ovat varmaankin ahkerimmassa käytössä. Erityisesti kangaspinta on kuitenkin hyvin herkkä likaantumaan ja valkoisten tossujen väri muistuttaa pian tunkkaista harmaanruskeaa, jos niistä ei huolehdi hyvin. Miten kengät sitten saa pidettyä puhtaina?

  • Käsittele kengät suojasuihkeella ennen käyttöönottoa. Suoja-ainetta kannattaa suihkia kengille säännöllisesti, niin likaahylkivä vaikutus pysyy.
  • Älä pue valkoisia kenkiä kurakelillä! Yksinkertaisin ohjeeni on pyrkiä välttämään valkoisia jalkineita märällä tai kuraisella säällä. Ennaltaehkäisy on tehokkaampaa ja vaivattomampaa kuin jo sotkeentuneiden kenkien puhdistus.
  • Valkoisia nahkakenkiä kannattaa pyyhkiä kostealla käytön jälkeen, koska kuratahrat saattavat nahkaan imeytyessään jättää pinttyneitä jälkiä. Nahkaa tulee toki huoltaa myös muuten - hyvin hoidettu nahkapinta hylkii likaa ja tahroja.
  • Mikäli valkoiset kangaskengät pääsevät suojatoimista huolimatta likaantumaan, ne voi kyllä useimmiten pestä pyykkikoneessa (värilliset nauhat kannattaa poistaa pesun ajaksi, ellei halua esimerkiksi vaaleanpunaisia kenkiä). Jos pesukaan ei auta, voi kokeilla kenkien pesemistä valkaisuaineella. Valkaisuaine yleensä tehoaa sitkeimpiinkin tahroihin, mutta olen kuullut, että pidemmän päälle se heikentää kenkien liimauksia.


Eräs tuttavani on vain hyväksynyt sen tosiasian, että valkoisia kenkiä ei saa loputtomiin pidettyä puhtaina. Niinpä hän pesee Conversejaan säännöllisesti (valkaisuaineella ja ilman) ja kun kengät eivät enää lähde puhtaaksi tai niiden liimaukset ovat liiallisesta valkaisuaineen käytöstä haprastuneet, hän yksinkertaisesti ostaa uudet. Harvat kengät kestävät ikuisesti, joten joskus on vain osattava luopua ja siirtyä seuraavaan. :)Tunnisteet:

20 kommenttia:

Blogger Styledrop kirjoitti...

Totta, on osattava luopua. Helppoa se ei ole, mutta onneksi monta kenkäparia auttaa siihen, että harvemmin sitten kuluvat.

1. huhtikuuta 2009 klo 12.38  
Blogger Duussi kirjoitti...

Itse olen toistaiseksi toteuttanut vinkeistä valkoisten Converse-tossujeni kohdalla vain kurakelien välttämistä - noin muuten Conssien ei omasta mielestäni kuulukaan olla puhtaan valkoiset! Elämä ja ahkera käyttö saa näkyä. :)

1. huhtikuuta 2009 klo 12.42  
Blogger Jenni kirjoitti...

Styledrop: Huomaan itsekin, että aikansa eläneistä kengistä on välillä tosi vaikea luopua. Ja tosi rupsahtaneitakin suosikkeja tulee käytettyä, vaikka ulkoinen olemus ei ole enää sieltä hehkeimmästä päästä. :)

Duussi: Siinä olet kyllä oikeassa, että monesti hohtavan valkoiset tennarit näyttävät lähinnä hiukan hassuilta. Pieni kuluminen ja elämä saa kyllä näkyäkin kengissä, eikä likaantumista voi täysin välttää mitenkään, vaikka käyttäisikin kenkiä varoen ja vain kuivalla säällä.

1. huhtikuuta 2009 klo 12.50  
Blogger tuijja kirjoitti...

Tuli mieleen vielä, että valkoisten nahkakenkien puhdistamiseen kannattaa kokeilla myös satulasaippuaa.

Tämän vinkin bongasin Bubble gunin blogista viime vuoden puolella, tarkemmin juttua siis täällä:

http://sarakissa.blogspot.com/2008/11/valkoista-nahkaa.html

1. huhtikuuta 2009 klo 12.53  
Blogger PinkSircus kirjoitti...

Mä en osaa käyttää valkoisia kenkiä. Valkoinen sopii kyllä juhlakenkiin, mutta ei yleiseen tallusteluun. Näin siis mun mielestä.

1. huhtikuuta 2009 klo 12.56  
Anonymous heini kirjoitti...

Viimeiset kengät näyttävät ihanilta <3 Ja ihan totta - minusta silloin luopumisen tunne on jopa jollain lailla ihana ja vapauttava, kun tietää, että näille on nyt kaikkensa tehnyt ja niitä on rakkaudella käyttänyt. Sitten voi hyvällä omalla tunnolla taas ostaa siihenhetkiseen makuun parhaiten passaavat uudet popot :-) (tai mitä vaan) Mieluummin tuollainen tunne kuin se, että "äääk, tätäkään paitaa en ole käyttänyt kahteen vuoteen". Kiva, kun teet tällaisia asiapostauksiakin! ^^

1. huhtikuuta 2009 klo 13.05  
Blogger jella kirjoitti...

Mukavaa, että laitat taas tämmöisiä aiheeseen liittyviä postauksia, päivän asujakin oli kiva nähdä. Olin vähän aikaa jo vähän huolissani, ootko muuttanu linjaasi blogin suhteen.

1. huhtikuuta 2009 klo 13.41  
Blogger Santeri kirjoitti...

Joskus muutkin kuin suoraan kenkiin liittyvät puhdistusaineet toimivat yllättävän hyvin.

Ihan kengän valkaisuun kaveri suositteli valkoista hammastahnaa. Keino on kuulemma hyväksi todettu.

itse pesen kuraisia lenkkareita (muitakin kuin valkoisia) Marseillensaippualla (=kissasaippuapala) ja suihkusienellä. Loska ja muut tahrat lähtevät minuutissa ja kengät eivät mielestäni tästä isompia kärsi. Toimii erityisesti esim. Superstarien valkoisiin kumireunoihin. :)

1. huhtikuuta 2009 klo 13.49  
Blogger Taina kirjoitti...

Valkoiset nahkakengät on hyvä pitää puhtaana, mutta ite tykkään valkoisista converseista enemmän sellasina vähän likasina ja kuluneina. Alkuun käytin niitä nimenomaan kurakeleillä kun vieroksuin vähän hohtavaa valkoista :D

1. huhtikuuta 2009 klo 14.02  
Blogger kullanmuru kirjoitti...

Hyvät vinkit!! Tosin mun olis varmaan pitäny ajatella noita jo aikasemmin. Pitäisi hankkii nahansuoja-aineet!! :D

1. huhtikuuta 2009 klo 14.58  
Blogger AG kirjoitti...

kissasaippuaki toimii ihan mihin vaan! nii kenkien kuin tietokoneen puhistukseen. ;> oma mäkki ainaki on ihan in lööv siihen.

ja kyllä, rupsahtaneet ja itelle jotenki rakkaat kengät saattaa kulukia jalassa vaikka minkä näköisinä.. voi niitä ruskeita vagabondeja joita pidin 6 kesää ja hieman kevättä ja syksyäki. äiti ne sitten roskiin nakkas, vastusteluista huolimatta! :(

1. huhtikuuta 2009 klo 15.00  
Blogger anette kirjoitti...

Must on hassua et kengät voi pestä pesukoneessa. :D Kuulin ton jutun itseasias vasta joku viikko sitten työkaverilta ja olin ihan ihmeissäni. Siis tiettyhän toi koskee vaan lenkkareita ja sen tyylisiä, eikä tyyliin jotain nahkasaappaita. :D

1. huhtikuuta 2009 klo 17.23  
Anonymous letukka kirjoitti...

Millä aineella suojaat kangas-Converset? Semmoisella suihkeella, jota nahkakenkiinkin käytetään (esim. Woly)? Vai oletko ostanut jotain muuta? Itse en ole koskaan suojannut kuin nahan ja mokan.

1. huhtikuuta 2009 klo 17.54  
Blogger Jenni kirjoitti...

Tuijja: Kiitos vinkistä! :) Satulasaippuasta en ole tainnut ennen edes kuulla.

PinkSircus: Hassua, miten näinkin pienissä jutuissa voivat maut erota tällä tavoin. :) Minä tykkään kyllä valkoisista kengistä ihan arkenakin.

Heini: Se on kyllä totta, että on toisaalta kiva tunne luopua vaatteesta tai kengistä, josta tietää ottaneensa ihan kaiken irti. Monesti ei vain malttaisi vielä heittää pois, jos vaate on ollut kovin rakas. Snif.

Jella: Ei tarvitse olla huolissaan! :) Huomaan, että bloggailussa aiheet menevät minulla usein sykleissä niin, että päivän asuja tulee usein monta putkeen ja sitten taas muunlaisia juttuja samoin. Mutta ei tämä linja ole mihinkään muuttumassa! :)

Santeri: Valkoinen hammastahna kuulostaakin kiinnostavalta! Voisin kyllä kuvitella, että siinä voisi olla ideaa - hammastahnatahrathan usein näkyvät vaatteissa pesunkin jälkeen. Marseille-saippua on kyllä aivan todella mystinen juttu. Tuntuu tehoavan IHAN kaikkeen! :) Kiitos muistutuksesta!

Taina: On kyllä totta, että hohtavan valkoiset tennarit usein tuntuvat olevan vähän "liiankin valkoiset". Mutta luotan siihen, että väri himmenee ihan arkikäytössä sopivasti ja pysyn kaukana kuralätäköistä. :D

Kullanmuru: Haha. :D No jossain vaiheessa voi aina olla liian myöhäistä, mutta seuraavien kohdalla kannattaa aloittaa huolto jo hyvissä ajoin. :)

AG: Se on kyllä aivan todella mystistä ainetta, kun tuntuu tehoavan ihan kaikkeen mahdolliseen! Ja joo, sitä tulee helposti jotenkin sokeaksi sille rakkaimmalle vaatteelle eikä huomaakaan, miten se rupsahtaa, kun ei vain malttaisi luopua. Minä esimerkiksi en malttanut heittää lempiballerinojani roskiin, vaikka ne olivat aivan reikäiset ja käyttökelvottomat. Vasta parin vuoden kaapissa hautomisen jälkeen lopulta sain ne heitettyä pois. :D

Anette: On se minustakin vähän hassua. :) En ole koskaan pessyt mitään kenkiäni koneessa, mutta tiedän monia ihmisiä, jotka tekevät niin.

Letukka: On olemassa sellaisia sekä nahalle että kankaalle tarkoitettuja suojasuihkeita, mutta yleisesti ottaen uskoisin niiden nahkasuihkeiden sopivan myös kangaskengille. :)

1. huhtikuuta 2009 klo 20.04  
Blogger Riikka kirjoitti...

mulla on kans aika paljon valkosia kenkiä ja oon kovasti aina yrittäny huolehtia niistä. ostin just uudet ihanuudet mutta täällä oulussa ei kyllä käytetä niitä vielä moneen viikkoon... :( niin sanoppa mikä on sellanen hyvä suoja-aine kangastennareille?

1. huhtikuuta 2009 klo 21.30  
Blogger Riikka kirjoitti...

ahaa, nyt kun luin noita edellisiä niin vastaus tuliki jo! no kiitos vinkeistä! :D

1. huhtikuuta 2009 klo 21.33  
Anonymous anni kirjoitti...

aivan järjettömän upeat noi converset!

2. huhtikuuta 2009 klo 13.50  
Blogger Jenni kirjoitti...

Riikka: Niille kangaskengille käy mielestäni tosiaan ihan samat aineet kuin nahkakengillekin. :)

Anni: Kiitos. :) Tykkään itsekin kovasti!

2. huhtikuuta 2009 klo 20.21  
Blogger Crislia kirjoitti...

Valkoiset Converset <3 Pakko saada. Nyt heti :D

3. huhtikuuta 2009 klo 13.36  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse olen sita mielta, etta Converset on parhaat silloin kun ne on nayttaa rahjasilta ja 'totally beaten'. Muuten nayttaa ihan Prinssi Williamilta...

15. joulukuuta 2009 klo 19.50  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu