Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Alusvaatekaapin kasvojenkohotus

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

maanantai 18. toukokuuta 2009

Alusvaatekaapin kasvojenkohotus


Kirjoittelin jo pari vuotta sitten siitä, miten olen aika toivoton alusvaatteideni kanssa. Minun alusvaatekoriani kansoittavat värikkäät kuviopikkuhousut, joissa komeilee niin raitoja, palloja, kuvioita kuin Snoopy-koiriakin. Hauskaa ja huoletonta ehkä, mutta ei kovin aikuismaista, naisellista tai seksikästä. Tähän mennessä alusvaatteiden tärkeimmät kriteerit minulla ovat olleet helppous, mukavuus ja edullisuus höystettynä pienellä ripauksella söpöyttä. Minusta on kuitenkin alkanut tuntua, että alusvaatekaappini olisi aika aikuistua.

Ongelmani on alusvaatevaraston värikkyyden ja kirjavuuden myötä ollut myös se, että alaosaa on todella vaikea matchata yläosaan. Kaikki alusvaatteeni ovat aivan eri paria ja pahimmillaan myös aivan eri maailmoista. Tästä johtuen olen täysin suvereenisti käyttänyt yhdistelmiä tyyliin alaosassa Snoopy seikkailee mintunvihreällä pohjalla ja yläosa on mustaa pitsiä. :P Ehhh... Olen varmaankin vähän naisistunut, kun sarjakuvahahmot ovat alkaneet viime aikoina tökkiä pahemman kerran.

Mielessäni on pitkin kevättä ollut tavoite: alusvaatevarastoa on uudistettava! Ja tällä kertaa kauniilla ja naisellisilla alusvaatteilla. Viime viikolla sitten marssin kunnon alusvaateliikkeeseen tämä tavoite mielessäni. Hienoilla alusvaatteilla on yleensä myös hintaa, mutta tällä kertaa sekään ei ollut este, koska minulle oli siunaantunut lahjakortti Change-putiikkiin. Heti ensin on vihjattava, että kaikille teille, jotka ette ole koskaan käyneet rintsikkaostoksilla ihan kunnon alusvaateliikkeessä, suosittelen lämpimästi! Asiantuntevien myyjien avulla on helppo löytää oikea koko ja istuvuus, ja palvelu todellakin pelaa. :)Sain heti ensi töikseni kokea pienen järkytyksen, kun myyjä mittojen ottamisen jälkeen kiikutti minulle ensimmäiset rintaliivit sovitettaviksi. Kokolapussa nimittäin luki 65D - mitä ihmettä?! :D Olen tottunut siihen, että kuppikokoni on vaatimaton A tai B ja ympärysmitta yleensä 70. Tosin eipä tuolla 65 sentin ympärysmitalla normaaliliikkeistä juuri muuta löydykään kuin AA-kuppia. Mutta että D!!! Changen koot ovat ilmeisesti hiukan normaalia pienempiä, joten se selittänee asiaa. Ja kumma kyllä, koko oli minulle juuri oikea.

Sovittelukierroksen jälkeen suosikkiliivit valikoituivat joukosta helposti. Valkoiset, pitsein koristellut liivit istuivat parhaiten ja ulkonäkökin miellytti vaihtoehdoista eniten. Settiin kuuluvat pikkupöksyt lähtivät myös mukaan, jotta ei tarvitsisi aina kulkea eripari-alusvaatteissa. :D Innostuin alusvaateostoksista niin, että nappasinpa mukaan vielä vaaleankeltaiset söpöliinitkin ja maailman mukavimmat hipster-pöksyt. Aikuinen nainen mä oooooonnn.... ;)Tunnisteet:

40 kommenttia:

Blogger Heli kirjoitti...

Mulla on aina ollu vaikeuksia löytää tarpeeksi isoja rintsikoita ja kävin sitten viime kesänä kanssa tuolla Change-liikkeessä. Sieltä ostamani rintsikat tuntuivat täydellisiltä jonkin aikaa, mutta sitten tajusin niiden olevan edelleen liian pienet :S
Ranskalainen merkkihän tuo on ja ranskalaiset vaatteet ovat tunnetusti aika pieniä..

Yleisin virhehän rintsikoita ostaessa on juuri tuo, että ostetaan liian suurella ympärysmitalla ja liian pienellä kupilla. Mä aina ihan suosiolla metsästän niitä E-G kuppeja, kun tiedän että pienemmät ei vaan yksinkertaisesti käy. :)

18. toukokuuta 2009 klo 10.33  
Blogger Leena kirjoitti...

Changen rintsikat ei vaan ole liialla laadulla pilattuja, se on sellainen alusvaatteiden seppälä. Muista pestä käsin, ainakin mun kaksi paria on selkeesti kärsineet konepesusta.

Mun mielestä ne tyrkyttää liian pientä ympärysmittaa. Olen tottunut siihen, että kokoni on 75 C, noiden mielestä oikea koko on (rinnakkaiskoko kylläkin) 65 DD. Mä vaan olen niin mukavuudenhaluinen, että en halua muistaa koko ajan et on rintsikat päällä. Mulle sopivampi onkin (rinnakkaiskoko jälleen) 70 D.

Ei muuten ole ranskalainen vaan tanskalainen. Ja kiinassa tehty.

18. toukokuuta 2009 klo 10.40  
Blogger Ranna kirjoitti...

D?!
Jaiks, täytyy vissiin lähteä alusvaatekaupoille ihan vain siinä toivossa, että kuppikoko kasvaisi. :D

18. toukokuuta 2009 klo 10.42  
Blogger Rva Herttainen kirjoitti...

Wou, aikamoinen hypäys! Mulle yritetään monesti tyrkyttää niitä rinnakkaiskokoja, eli 75A->70B, mutta eikö ne myyjät koskaan tajua että ei se auta että se kuppi olis niissä sopivampi jos se ympärys kiristää ihan hulluna.

Mua harmittaa kun ostin vuosi sitten Espritistä Saksassa violetin setin, mutta en nyt sit tiedä mihin ne rintsikat ehti kadota matkalla Saksasta Suomeen, ehkä ne vielä jostain tulee. Mutta ostin viime vuonna onneksi myös toiset samansävyiset rintsikat niin ei mee ne pikkarit hukkaan, on jotain mitä sopii yhteen.

Mut joo, suurin osa munkin kalsareista on kikertävänkukertavia trikoopikkareita. Mutta kun La Senzassakin on niin söpöjä, mansikoita, omenoita, etanoita, perhosia jne. jne. niin ei voi vastustaa ;)

18. toukokuuta 2009 klo 10.48  
Blogger Rva Herttainen kirjoitti...

Ai niin, syksyllähän ostin morsiusalusvaatteet ja samaa sarjaa ihan perusmustat rintsikat, kaikki Calvin Klein, niin kävi tuuri kun keväällä Jyväskylän Sokoksella oli just niitä saman sarjan alusvaatteita alessa, niin raaskin ostaa vielä parit sopivat pikkarit. En ois raaskinut maksaa 20-30 € yksistä alushousuista mutta kympillä oli jo ihan ok.

18. toukokuuta 2009 klo 10.50  
Blogger Jenni kirjoitti...

Heli: Itse en isorintaisten putiikeista oikein tiedä, mutta ainakin Helsingissä on ihan suuriin kokoihin erikoistuneita liivikauppoja. Kannattaa siis suosiolla marssia sellaiseen kauppaan, jossa koot eivät varmasti lopu kesken. :) Olen myös kuullut, että netissä on tosi hyviä isojen kokojen alusvaate-verkkokauppoja. :) Onnea metsästykseen!

Leena: No nuo valkoiset rintsikat sain lahjakortilla keltaiset ostin sitten itse. Pitää tarkkailla, miten kestävät käytössä. Rintsikoitahan ei kyllä muutenkaan suositella pestäväksi pyykkikoneessa, joten käsinpesu on aina varmin tapa pitää liivit kunnossa.

Minulla yleensä tosiaan ympärysmitta on se 70, mutta minun mielestäni nuo ympärysmitatkin vaihtelevat merkeittäin. Esimerkiksi joissakin halpisliiveissä H&M:llä se 70 saattaa olla pienempi kuin monilla muilla merkeillä. Pienen ympärysmitan ongelma vain on yleensä se, että kokoja on tarjolla tosi huonosti. Monilla merkeillä ei ole edes 75:ä pienempää ja minulla tuo koko vain auttamatta pyörii päällä. Pienin ympärysmitta on yleensä 70 ja mikäli 65-mitalla löytyisikin, niin siitä ei ole lähes koskaan tarjolla muuta kuppikokoa kuin AA.

Minulle ohjeistettiin tuolla Changella, että rintsikat kannattaa ostaa aina niin, että mitta on sopiva viimeisessä hakasessa. Liivit venyvät ja löystyvät käytössä, joten ajan myötä voi sitten siirtyä sisempiin hakasiin. Mutta olet kyllä oikeassa siinä, että liivit eivät saa puristaa ja se oma tunne sopivasta koosta on tärkein mittari rintsikoita valitessa. :)

Ranna: No nii-in! :D Nyt äkkiä rintsikkaostoksille. Sinäkin saat Changella varmaan vähintään B:n tai C:n. ;) Onnea matkaan, haha!

Rva Herttainen: No eihän se kiristys ja puristus tietenkään hyvä ole. Tärkeintä on varmaan, että liivit tuntuvat hyvältä. Minä en yleensä ole tuon ympärysmitan osalta edes voinut kokeilla rinnakkaiskokoja, koska 65:sta ei ole ikinä tarjolla ja 75 on auttamatta liian suuri. Mutta pointti noiden rinnakkaiskokojen testailussa on varmasti se, että koot hiukan vaihtelevat merkeittäin. Ja myös se, että aivan järkyttävän moni nainen käyttää todellakin ihan vääränkokoisia rintaliivejä.

Ja tosiaan, voivat ne kuviopikkaritkin olla tosi nättejä. :) En varmasti raaski heittää söpöjä alushousujani pois vielä aikoihin, vaikka ostinkin nyt tällaisia aikuisempaan makuun sopivia yksilöitä. Ja totta sekin, että tarjouksista voi löytää tosi edullisestikin laadukkaita alusvaatteita. Olen monesti hyödyntänyt myös kaikenlaisia asiakasomistaja-tarjouksia, yms. :)

18. toukokuuta 2009 klo 11.11  
Blogger Tuhlaus kirjoitti...

hahaa. Change onnistui järlyttämään minutkin uudella kirjamella, 80 G!!!
Mutta se mitä leena tuossa edempänä sanoi mukavuudenhalusta ja liian pienbestä ympärysmitasta, niin ainakin itselläni oli todella hyvä, että myyjä sai mut ostamaan sen sovituskopissa kireältä tuntuneen 80 ympärysmitan 85 sijaan, sillä rintsikat antaa aika pian hieman periksi, jolloin ympärys muuttui mukavammaksi menettämättä kuitenkaan napakkuuttaan. Ainakin isojen rintojen kanssa se ympärysmitan napakkuus on ehdottoman tärkeää, eihän niistä liiveistä ole mitään iloa, jos kaikki paino killuu olkainten varassa.

18. toukokuuta 2009 klo 11.14  
Blogger Ambe kirjoitti...

Hmm, Leenan kommenttiin viitaten: en usko laadun olevan kiinni siitä, kestävätkö liivit konepesua vai eivät. Rintaliivejähän ei todentotta suositella pestäväksi koneessa, itse olen ainakin iät ja ajat pessyt kaikki liivini käsin! Ja ainakin omasta kokemuksestani Changen liivit ovat laadukasta tavaraa, yksiäkään en ole joutunut hävittämään huonokuntoisuuden takia vaan pikemminkin kuppikoon muutoksista johtuen..

Itse olen puolestani huomannut sellaisen seikan alusvaatepukeutumisessani etten enää osaa ostaa muuta kuin pitsiä :D siirryin tuosta kuvioiden ja helppojen alusvaatteiden maailmasta pois pari vuotta sitten ja nyt olen havainnut sen ongelman, etten enää omista tarpeeksi niitä "mukavia" ja kuvioituja snoopypöksyjä :D nyt olenkin sitten alkanut hamstraamaan niitäkin hieman, ne kun ovat käteviä muunmuassa urheiluun..

18. toukokuuta 2009 klo 11.28  
Blogger sumutar kirjoitti...

Kokeilin kerran alusvaatekauppoja kunnon putiikissa, mutta petyin niin pahasti, että siirryin takaisin H&M:n puolelle.

Minulle koko ostotilanne oli ahdistava kokemus. Sovittelin alusvaatteita myyjän seisoessa sovituskopin verhon takana ja huhuillen, onko hyvät. Toki alusvaatteet olivat kauniita, mutta kroppani loisteputkien karmeudessa aivan eri paria hienojen alusvaatteiden kanssa. Pelkäsin koko ajan, että myyjä laukkaa yhtäkkiä sovituskoppiin katsomaan ja paljastaa samalla kalpean lattarinta-selluliitti-taikanavartaloni koko putiikille. En kokenut olevani yhtään viehättävä vaan pikemminkin jotain naurettavan ja säälittävän väliltä.

Sovittelin lopulta hätäisesti muutamat alusvaatteet, jotka olivat vähän sinne päin, mutteivät ihan omilta tuntuneet. Vannoin pyhästi, että nyt alkaa ankara kiinteytys- ja kuntokuuri.

Myyjän kaiken vaivannäön ja ystävällisyyden jälkeen koin olevani jossain määrin ostovelvollinen. Visa vingahti vajaan 200e:n arvosta ja sain matkaani kaksi alusvaatekertaa, joita en pitänyt sen koommin, koska ne tuntuivat epämukavilta eivätkä olleet yhtään tyyliäni.

Henkkamaukasta olen loppujen lopuksi löytänyt mieluisimmat alusvaatteet ja mukavimmat koot. Parhaat löydöt ovat kestäneet käytössä useita vuosia. Mikä parasta, saan sovittaa kaikessa rauhassa, ilman että kukaan tulisi kopin taakse huhuilemaan.

18. toukokuuta 2009 klo 11.37  
Blogger Stargirl kirjoitti...

samanlainen alusvaateosaston kasvojenkohotus olisi tarpeen myös tämän tytön kaapissa :D Ehkäpä tästä postauksesta innostuneena saan jotain aikaiseksikin :)

18. toukokuuta 2009 klo 12.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Alusvaatteita on mukava ostella mutta erikoisliikkeet joissa on paras valkikoima, ovat mielestäni ahdistavia. Myyjä on yleensä vähän vanhempi nainen ja hän haluaa nähdä aina kuinka liivit istuvat - että tarviiko isompaa vai pienempää. Ja hän odotteleen sovituskopin ulkopuolella...en pidä siitä ollenkaan!
Olen itse kokoa 75D/75DD. Riippuu mallista ja useimmiten normi kaupoissa ns. nätit rintsikat loppuvat kokoon c.
Mutta hyvä että sinä löysit sopivat ja että palvele oli mieluista! :)

18. toukokuuta 2009 klo 13.08  
Blogger MouMou kirjoitti...

Sama operaatio täytyisi minunkin suorittaa.:)

18. toukokuuta 2009 klo 13.13  
Blogger Ee kirjoitti...

Change ei ole minun paikkani, sillä minun koolleni (65G) Changen liivien olkaimet ovat aivan liian kapeita ja joustavat liikaa! En ymmärrä, mitä järkeä on valmistaa suurikuppisia rintaliivejä, joiden olkaimet pureutuvat olkapään lihaan tai muuten vaan joustavat kuin jojot. Ihmeellistä, ei mitään logiikkaa. Hinnat olisivat kukkarolle mukavammat kuin esim Funky Ladyssa, mutta monenkin kokeilukerran jälkeen minun on vain myönnyttävä ja marssittava Fredan Funkyyn, josta saan kunnolla tukevia liivejä.

18. toukokuuta 2009 klo 13.24  
Blogger Ee kirjoitti...

Ainiin ja sitä piti vielä sanomani, kun pari kommentoijaa on ahdistunut rintaliiviliikkeiden myyjien tungettelusta: kannattaa ehdottomasti päästää heidät sovituskoppiin tarkistamaan, että liivit todellakin sopivat! Onhan se jo monesti eri naistenlehdissäkin todettu, että iso osa suomalaisista naisista ostaa itselleen väärän kokoisia liivejä. Asiantuntevassa liikkeessä myyjä näkee hyvin nopeasti, mikä liivi sopii ja mikä ei. Ja se tulisi minunkin muistaa, että jos liivi ei tunnu hyvältä sovituskopissa, se ei tule tuntumaan hyvältä kotonakaan... Näytti kuinka istuvalta tahansa.

18. toukokuuta 2009 klo 13.27  
Blogger Marita kirjoitti...

Yhdyn Een kommenttiin, ei se myyjä siellä huvikseen halua sopivuutta tarkistaa, vain tarjotakseen asiakkaalle parasta mahdollista palvelua varmistamalla ettei tule ostettua väärää kokoa.

Change-liikkeessä minulle jotkut mallit istuvat hyvin, toiset taas ei. Sain kuitenkin elämäni shokin kun D-kokoni muuttui liikkeessä G:ksi. Järkyttävää, mutta eihän kukaan sitä kokoa liiveistä sitten tarkista, istuvuushan siinä tärkeintä on. Liikkeessä myyjä myös huomasi, että olen vuosikausia käyttänyt liian suurta ympärysmittaa. Nyt tepastelenkin tyytyväisen mukavissa, sopivan kokoisissa liiveissa, ja hyvältä tuntuu. :)

18. toukokuuta 2009 klo 16.06  
Blogger ashtray_eye kirjoitti...

Tää oli tosi inspiroiva entry.! Mulla on ihan sama tilanne noitten alusvaatteiden kanssa. Kaikki jotain piececin ällön naiveja hipstereitä. Ehkä itsekin pitäisi oikeasti mennä hienoon liikkeeseen, kun en ole ikinä eläissäni pitänyt mukavan tuntuisi rintsikoita, en voi edes usko että sellaisia on olemassa:D

ja voi äh, kun itekki yhistäa tyyliin pitsiä ja jotain hellokittyä:P

18. toukokuuta 2009 klo 16.54  
Anonymous Ilona kirjoitti...

Mulla on vähän sama fiilis kuin Sumuttarella alusvaateliikkeistä - vaikka epäilemättä ne myyjät osaavat hommansa hyvin. Helposti sitä vaan sit ostaa jonkun setin jota ei tule käytettyä ikinä, jos malli tai tyyli ei miellytä mutta myyjä on vakuutellut että nää on sulle just ne parhaat ;)

Mutta samoista syistä kuin Jenni, minäkin marssin pian Changeen, epäilyksistäni huolimatta :)

18. toukokuuta 2009 klo 16.58  
Blogger Joy kirjoitti...

Oln Tuhlauksen kanssa kyllä aivan samoilla linjoilla, monesti liikkeessä hyvältä tuntunut 75 on muutaman päivän jälkeen aivan liian suuri ympärysmitta minulle, joten kyllä minustaa kannattaa harkita sitä pienempää ympärysmittaa, etenkin jos myyjä liikkeessä sitä oikein suosittelee!! Taitaa aika moni kuitenkin kulkea liian suurella ympärysmitalla varustetuissa liiveisä, jolloin liivien istuvuus ja täten myös oma mukavuus kärsii.

ps. voitin sen Tyylitaivaan Tunturi kisan, mutten ole asiasta mitään yhteydenottoa saanut?

18. toukokuuta 2009 klo 17.04  
Blogger Jenni kirjoitti...

Tuhlaus: Veikkaanpa, että moni juuri mukavuussyistä valitsee liian suuren ympärysmitan. Vaikka toki pitää myös itseään kuunnella, ettei osta liivejä, jotka eivät tunnu hyvältä päällä. Pienet rinnat eivät niin paljon tukea kaipaa, mutta rintavampien kohdalla tuohon kannattaa kyllä oikeasti kiinnittää huomiota, jotta povi saa parhaan mahdollisen tuen.

Ambe: Olen kanssasi samoilla linjoilla. Minä olen aina kuvitellut, että rintaliivejä ei oikeastaan edes saisi pestä pyykkikoneessa, koska ne tarvitsevat paljon hellävaraisemman kohtelun. Kyllä toisinaan laiskuuksissani tuosta lipsun ainakin joidenkin halpisliivien kohdalla, mutta en kyllä laadukkaampia ja muotoon prässättyjä kuppeja laittaisi pyykkikoneen myllättäviksi.

Tuossa oli kyllä myös hyvä pointti, että pitsistenkin alusvaatteiden kanssa voi joutua pulaan. :D Minäkin voisin ainakin urhelua varten säilyttää noita ei-niin-hienoja alusvaatteita. :)

Sumutar: On hassua, miten eri tavoin ihmiset voivat kokea tuollaisen asian kuin alusvaatteiden osto. :) Itse ajattelen niin, että myyjä on siellä minua varten. Hänen tarkoituksensa on auttaa, että asiakas löytäisi juuri hänelle sopivat ja istuvat liivit, enkä minä ainakaan koe sellaista tirkistelyksi tai ahdistavaksi. Toisaalta olen muutenkin tuollaisissa tilanteissa aika avoin, eikä minua esimerkiksi häiritse vaikka myyjä näkisikin minut alusvaatteisillani. Harvoinpa noissa sovituskopeissa niin imarteleva valaistus on, mutta väliäkös tuolla. Ymmärrän toki, että jos ei ole sinut oman vartalonsa kanssa, sitä tuskin haluaa tuntemattomien tätienkään näkevän. :)

Mutta oli tilanne mikä hyvänsä, niin asiakas ei ole ikinä missään kiitollisuudenvelassa myyjälle! Siitähän myyjälle maksetaan palkkaa, että hän palvelee asiakkaita. Tässä tapauksessa teit kyllä vähän hassusti, että ostit huonosti istuvat alusvaatteet vähän kuin "velvollisuudesta". Tässä tapauksessa istuvien liivien löytämistä olisi saattanut edesauttaa se, jos olisit rohjennut näyttäytyä asiantuntijalle. ;) Kyllä ne tissejä ovat ennenkin nähneet - monen kokoisia ja näköisiä. :D

Stargirl: Kyllä minäkin tätä olin ehtinyt jo aika kauan suunnitella, mutta tosiaan vasta nyt tässä tänä keväänä alkoi tuntua, etteivät nuo "lasten pikkarit" enää sovi tyyliin. :D Tsemppiä alusvaateostoksille! ;)

Anonyymi1: Ymmärrän kyllä, että jotkut kokevat sen ahdistavaksi, mutta se on vain ja ainoastaan hyvää palvelua. Asiantuntevan myyjän avulla on oikeasti paljon helpompi löytää sopivat liivit. :) Mutta ihan turha siellä sovituskopissa on ujostella, kyllä ne myyjät ovat satoja tissipareja nähneet. :D Tosi moni nainen käyttää väärän kokoisia liivejä, joten on ihan hyväkin kysyä joskus neuvoa. :)

MouMou: Tsemppiä uudistuksille! ;)

Ee: No onpas hölmöä suunnittelua sitten. Tällaisten pikkutissien kanssa moisesta ei tarvitse murehtia, kun etumusta ei juurikaan tarvitse kannatella, vaan rintavarustus kaipaa vain hiukan tukea. Mutta onneksi on tarjolla muitakin putiikkeja, joista myös rintavat naiset löytävät kauniita rintsikoita. :) Ja mitä tulee tuohon myyjien tungetteluun, niin juuri näin! Asiantuntevasta myyjästä on iso apu sopivia ja oikeankokoisia liivejä etsiessä. :)

Marita: Juuri niin. :) Ihmiset turhaan kainostelevat siellä sovituskopissa, koska ei se myyjä sinne tirkistelynhaluaan tunge, vaan aidosti yrittää auttaa. Eihän se ole liikkeenkään edun mukaista, jos asiakas ostaa sopimattomat liivit tai ei löydä etsimäänsä.

Ashtray_Eye: Nyt kuule marssit johonkin kunnon alusvaateputiikkiin ja etsit itsellesi kunnon rintsikat. Rintaliivien ei kuulu tuntua epämukavalta, joten sinulla on varmaankin vääränkokoiset liivit. Ja muista sitten antaa sen myyjän jeesata, koska asiantuntija näkee heti istuuko liivi hyvin vai ei. :)

Ilona: Onpas kurjaa, että noin monella on ahdistavia kokemuksia alusvaateliikkeistä. Tuolla Changen putiikissa ainakin oli tosi mukava nuori myyjä, joka osasi tosi asiantuntevasti jeesata oikeiden liivien valinnassa. Mutta kyllähän sitä jokaisen tosiaan pitäisi itse osata tehdä lopullinen päätös, tuntuvatko liivit hyvältä vai eivät. :) Kamalan helposti ihmiset tuntuvat ajattelevan, että sieltä on "pakko" ostaa jotain. :D Mutta toivottavasti shoppailureissu Changella jättää paremman fiiliksen kuin aiemmat alusvaateliikkeet. Ainakin Kampin myymälässä oli ihana myyjä ja ainakin viime viikolla rintsikat olivat vielä kaikki puoleen hintaan. :)

Joy: Niinpä. :) Tässä se nähdään, että niiden ammattilaisten mielipiteeseen kannattaa luottaa. :) Veikkaan, että tosi moni kulkee myös liian pienellä ympärysmitalla varustetuissa liiveissä, ainakin sen perusteella, miten monella liivien ympärysnauha näkyy vaatteiden läpi syvälle ihoon pureutuneena. Aijai, pahaa ihan tekee. :/ Tunturin edustajan on ollut tarkoitus ottaa sinuun suoraan yhteyttä, joten en Tyylitaivaan puolesta oikein osaa sanoa, mihin tuo yhteydenotto on sitten jäänyt. Mutta lupaan selvittää asian! :)

18. toukokuuta 2009 klo 17.38  
Anonymous leela kirjoitti...

Hmm, pitäisiköhän joskus uskaltautua sinne Changeen kun kaikki tuntuvat sitä kehuvan. Itse vaan en tykkää erikoisliikkeistä ja niiden tunkeilevista myyjistä pätkääkään joten siksi ostan liivini mieluummin Stokkalta jossa saan rauhassa pohtia mikä mua miellyttää (osaan mitata oman liivikokoni, se kun ei mitään "rakettitiedettä" ole insinöörille, eli jokainen varmasti osaa ottaa itsestään samat mitat kuin mitä liivikaupan myyjätkin :) Mitään halpismerkkiä ei kyllä 70D/70E koolla voi ostella, mutta eipä niitä edes tietysti ole missään tarjolla.

Rintaliivien pesemisestä...kommentoijissa on kyllä reipasta sakkia jos liivit pesette käsin...huh, ei minun laiskuudellani onnistuisi. Olen pessyt aina pessyt liivit koneessa pesupussissa ja reilun 10 vuoden aikana on yksi kaarituki irronnut (Gossardin liivistä). Koska mun kuppikoolla liivit eivät kestä loputtomiin, niin ei pesukone niille mitään pahaa tee. En kyllä harrasta mitään ohuita pitsiliivejä :) Mun mielestä rintaliivien koneessapesukiellot menee samaan kategoriaan kun esim. lähes kaikista vaatteista löytyvät rumpukuivauskiellot...eli turhaa varovaisuutta valmistajan taholta. Sen sijaan kannattaa huomata, että jos (tai kun) alusvaatteissa on elastaania, niin ehdottomasti ei huuhteluainetta (jonka funktiota en kyllä ymmärrä muutenkaan).

18. toukokuuta 2009 klo 18.57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minullakin kuppikoko Changen rintaliiveissä hyppäsi tupla D:hen siitä normaalista B:stä. Mutta kyllä liivit istuvatkin paremmin eikä tarvitse jatkuvasti asetella.

18. toukokuuta 2009 klo 19.05  
Blogger Ee kirjoitti...

Vielä lisää tähän postaukseen (aihe on lähellä sydäntä, jep!): olen leelan kanssa samoilla linjoilla liivien pesemisestä koneessa. Pesen aina kaikki liivini koneessa ja olenpa jopa kuivannut niitä kuivausrummussa... Ja kestävät kyllä, oikein hyvin! Mutta eiköhä siinäkin ole kyse liivien laadusta ja myös materiaaleista.

Tuhlaus ja Joy kirjoittelivat 75-kokoisten liivien muuttuvan liian suuriksi parin päivän käytön jälkeen: myyjät suosittelevat ostamaan sellaiset liivit, jotka sovitustilanteessa ovat tiukat elikkäs napakat, kun liivit napsaistaan kiinni kaikista uloimmista hakasista. Kun liivit sitten venyvät käytössä, on kiristysvaraa jäljellä vielä kaksien hakasten verran!

18. toukokuuta 2009 klo 19.05  
Blogger Minya kirjoitti...

Löysin Changen pari vuotta sitten, enkä ole sen jälkeen muualta rintsikoita ostanut. Hyvin on liivit kestänyt, kun on ostanut tosi napakat, joissa on varaa vähän löystyä.

Oma kuppikoko kasvoi liian pienistä 75D:n liiveistä 65G:hen. Suhtautuminen rintoihin muuttui täysin. Niistä tuli kauniit ja ilon lähde oikean kokoisilla liiveillä.

Ja suurin osa suomalaisista naisista käyttää väärän kokoisia liivejä..

18. toukokuuta 2009 klo 20.45  
Blogger Emmanuelle kirjoitti...

Nykyään kaikki rintsikkani on ostettu erikoisliikeesta ja melkein kaikki ovat samaa merkkiä. Ennen olleet Lindexin ja muut "halvat" rintsikat eivät kestäneet kunnollisina vaikka pesinkin ne käsin. Nuo laadukkaammat kestävät todella hyvinä ja kahdet olen joutunut hylkäämään väärän koon takia. Ennen kokoni oli 75B mutta sitten kuppikoko muuttuikin liian pieneksi ja ympärysmitta liian suureksi. Siten koko on 70C, mitä ei tavan kaupoista hirveämmin löydykkään. :/ Marie Jo:n La Aventura on ollut lempimerkkini jo vuosia. :)

18. toukokuuta 2009 klo 21.02  
Anonymous Jennifer kirjoitti...

Konepesuun vaikuttaa myös se, millaisista liiveistä on kyse. Toppaamattomat ja pitsiset eivät niin helposti mene miksenkään, elleivät kaarituet lähde irti. Sen sijaan muotoonprässätyt sileät t-paitaliivit eivät pyöritystä yleensä kestä. Kuppiin tulee helposti "viiruja" tai materiaali muuttuu epätasaiseksi, ja sen jälkeen alkuperäinen käyttötarkoitus on pilalla.

Paras alusvaateliike Helsingissä on muuten Le Slip, jossa tosin valikoima on kallis. Mutta jos aikoo satsata, niin kannattaa suunnata sinne. Myös Funky Lady on hyvä.

18. toukokuuta 2009 klo 21.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minunkin oli tarkoitus aikuistaa alusvaatelaatikkoni, mutta sitten kävin seppälässä ja löysin pikkareita joissa on mansikoita, leivoksia ja jäätelötötteröitä ! Ei niitä vaan voi vastustaa !

19. toukokuuta 2009 klo 6.29  
Blogger Jenni kirjoitti...

Leela: Varmasti näissä alusvaatejutuissa on hyvin pitkälti kyse makuasioista, yksi tykkää jostakin ja toinen toisesta. :) Mutta itselleni ainakin jäi tosi positiivinen fiilis Changesta tuon viimeviikkoisen perusteella, joten rohkeasti sinne vain. Siellä oli vielä ainakin viime viikolla vieläpä rintsikat puoleen hintaan, joten nyt on paras mahdollinen hetki alusvaateshoppailuille. :)

Minäkin kuvittelin, ettei tuo rintsikoiden ostaminen niin kovin vaikeaa ole (eikä ole ollutkaan), mutta kyllä myyjän apu silti auttoi löytämään parhaiten istuvat liivit. Koot saattavat vaihdella merkeittäin, enkä olisi ainakaan tuolla Changen putiikissa ikinä osannut valita oikeaa kokoa ilman myyjää. :)

Ja mitä tulee liivien pesemiseen... Olen itsekin aika laiska ja pesen yleensä ainakin halvemmat ja simppelimmät rintsikat koneessa pesupussissa. Jätän vain pesulämpötilan alhaiseksi ja huuhteluaineen pois (jota en oikein käytä muutenkaan). Mutta en esimerkiksi noita uusia valkoisia liivejä missään tapauksessa laittaisi koneeseen. Materiaalit näyttävät sen verran herkiltä ja kupin muoto saattaisi kärsiä myös.

Anonyymi1: No se lieneekin tärkein asia rintsikoissa, että ne tuntuvat hyvältä. :) Mahtavaa, että olet löytänyt hyvin istuvat rintsikat!

Ee: Pesen itsekin usein ainakin jotain halvempia ja yksinkertaisempia rintsikoita pesukoneessa pesupussissa, mutta yhtään hienommat ja herkemmistä materiaaleista olevat pesen kyllä mieluummin käsin. Ei huvittaisi pilata vaikkapa yli 70 euron rintsikoita väärällä pesulla. :) Mutta varmasti perusliivejä voi pestä koneessakin, kunhan muistaa laittaa ne pesupussiin, pitää pesulämpötilan alhaisena ja jättää huuhteluaineen pois. :)

Minäkään en ollut muuten hoksannut tuota, että liivit kannattaa valita siten, että ne ovat sopivat viimeiseen hakaseen kiinnitettyinä. Tosin tajusin juuri, mistä se ehkä johtuu. Changeltahan ostin rintsikat ympärysmitalla 65, mutta yleensä tarjolla on vain kokoa 70, jolloin joudun kiinnittämään sen siihen kireimpään hakaseen, jotta liivit eivät valuisi tai pyörisi päällä. Tämä kyllä tukee vahvasti myyjän väitettä, että sopivin ympärysmitta minulle on tuo 65. Harmi vain, että sitä ei oikein saa AA:ta isommilla kupeilla kuin erikoisliikkeistä. :P

Minya: Aikamoinen hyppäys tuli tuossa sinunkin kuppikoossasi, ja myös ympärysmitassa. :) Mutta hyvä, että sopivan kokoiset liivit vihdoin löytyivät! Veikkaan, että tulen myös itse asioimaan Changella toistekin. :) Ja todellakin, hyvin suuri osa naisista pitää vääränkokoisia rintsikoita!

Emmanuelle: Minä olen tuota 70C:tä nähnyt kaupoissa aika paljonkin, mutta pääasia että olet löytänyt itsellesi sopivan merkin. :) Minun kookseni todettiin tuolla Changella tosiaan 65D ja muilla merkeillä se olisi sitten varmaan 65C, kun Changen koot ovat kuulemma aika pieniä. Mutta tuo ympärysmitta aiheuttaa tosissaan ongelmia, koska yleensä 70 on pienin mitä löytyy. :P

Jennifer: Olen huomannut saman myös. :) Muotoonprässätyt kupit kärsivät yleensä konepesusta eniten, ja kupista tulee helposti muhkurainen tai epätasainen. Kiitos myös alusvaatevinkeistä. :) Olen tosi käsittänyt, että Funky Ladysta löytyy pääosin isoille rinnoille tarkoitettuja rintsikoita. Voin kyllä olla väärässäkin?

Anonyymi2: No juuri noin minullekin aina käy. :D

19. toukokuuta 2009 klo 8.35  
Blogger Mari kirjoitti...

Itse kävin viime keväänä ylioppilasmekkoni alle etsimässä kunnon olkaimettomia liivejä erikoisliikkeestä. "Normaali"kaupoissa kokoni on 75DD tai 80D, tosin ympärysmitta voisi olla vielä tuotakin pienempi ja kuppikoko isompi. Erikoisliikkeen myyjä sanoi, että kokoni ei voi olla enempää kuin 70D, koska muuten ympärysmitta menee liian suureksi.. Siis miten ympärysmitta JA kuppikoko voi mennä pienemmäksi samaan aikaan? :D Sovittamani liivit olivat surkean tuntoisia ja auttamatta liian pieniä (rinnat "roikkuivat" ja liivit tukivat vain alaosaa, eivät nostaneet rintoja normaalisti), mutta myyjä vakuutti, että ne ovat juuri oikean kokoiset. Onneksi olin liikkeellä äidin kanssa ja sain kakisteltua, että katselen vielä hieman muualtakin. :P Lopulta löysin sopivat ja aivan eri tavalla tukevat liivit Lindexiltä ilman myyjien apua. :)
Itse opin, että eivät ne myyjät erikoisliikkeissäkään välttämättä niin ammattitaitoisia ole. Kannattaa siis katsoa myös itse kriittisesti, näyttävätkö ja tuntuvatko liivit hyvältä! :)

19. toukokuuta 2009 klo 14.15  
Blogger Ee kirjoitti...

Ylemmälle kommentoijalle: Aika erikoinen myyjä, jos ei usko asiakkaan sanaa! Harmillista. Itsekin oli nyt pakko kantaa korteni kekoon ja kirjoittaa oma postaus samasta aiheesta... Löysin myös hyvän sivuston, jossa on paljon ohjeita liivien sovitusta varten!

19. toukokuuta 2009 klo 14.20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miten voi olla mahdollista, että suurimmalla osalla ympärys on ollut noin 65 cm? Taidatte olla melkoisen hoikkia tyttöjä. Aika harvalla vyötärökään on alle 65 cm, niin miten rintakehä voi olla 60-65cm? Itse olen ostanut Changesta kahdet liivit, ja en ole tyytyväinen laatu/hinta suhteeseen. Liivit hankaavat ja ovat venyneet, vaikka pesen käsin. Hassu juttu, että kokoni on aina liikkeestä ja merkistä riippumatta 75C, olen tarkistuttanut myyjillä pari kertaa. Ihmettelen, miksi lähes kaikilla muilla koko vaihtelee merkistä riippuen? Rintaliivimysteereitä, olen ihmetellyt näitä jo jonkin aikaa...

20. toukokuuta 2009 klo 8.02  
Blogger Jenni kirjoitti...

Mari: Kuulostaapa tosiaan erikoiselta! Mutta varmasti ammattitaidottomiakin myyjiä löytyy ihan joka alalta. Tosi ikävää vain, että olet joutunut sellaisen "uhriksi", koska tuon tyyppisistä tapauksista jää helposti juuri pieni kammo erikoisliikkeitä kohtaan. Rohkeasti vain johonkin toiseen liikkeeseen sovittelemaan, ammattitaitoisemman myyjän avustuksella. :)

Ee: No todella. Ei liene putiikinkaan etu, jos asiakas ostaa sopimattomat liivit ja lähtee kotiin tyytymättömänä. :P Ja kaikille muille vinkiksi, että kannattaa tsekata nuo Ee:n vinkit rintsikkaostoksille!

Anonyymi: Moni blogin lukijoista on varmaankin aika nuoria, joten se saattaisi selittää hoikkuutta. :) Mutta tosiaan, veikkaan että nämä ovat loppupeleissä aika makuasioita, yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta. Ikävää, että omat liivisi eivät ole kestäneet kulutusta - katsotaan miten minun käy!

20. toukokuuta 2009 klo 9.06  
Blogger Vendaval kirjoitti...

Samaa mieltä leelan kanssa, huuhteluaineella saa pilalle liivit kuin liivit.

20. toukokuuta 2009 klo 9.51  
Blogger Jenni kirjoitti...

Vendaval: Juu, näin on! Sehän pilaa jouston ja haprastuttaa kuminauhat. Nyt ymmärrän, miksi jotkut rintsikat menivät nuorempana konepesussa pilalle. Tai lähinnä rintsikoiden olkaimet, kun niistä katosi jousto täysin. Asuin tuolloin vielä vanhempieni luona ja äiti käyttää aina huuhteluainetta!

20. toukokuuta 2009 klo 10.54  
Blogger RagDoll kirjoitti...

Kauniita alusvaatteita olet löytänyt. =) Changessa tosiaan on se paras palvelu, löytävät äkkiä oikean koon ja mikäli malleja ei sillä koolla ole sillä hetkellä, he soittavat kun niitä saapuu! Minulla ongelmana juuri se, että ympärysmitalla 65 ja kuppikoollani ei yleensä ole malleja tarjolla, koska ne viedään heti käsistä, joten pyydän yleensä laittamaan viestiä, tai soittamaan, kun niitä tulee lisää. ;)

20. toukokuuta 2009 klo 13.08  
Blogger Jenni kirjoitti...

RagDoll: Kiitos. :) Varmasti muistakin alusvaateliikkeistä saa hyvää palvelua, mutta minulla on toistaiseksi kokemusta vasta Changesta. :D Erikoisemmat koot ovat kyllä hankalia, kun niitä tulee niin harvoihin myymälöihin ja yleensä vain yhdet tai kahdet. Mutta loistavaa, että palvelu pelaa! :)

21. toukokuuta 2009 klo 8.19  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mä en kyllä tajua, et millä mitalla ne myyjät noita ympärysmittoja oikein mittailee. kun mulla rinnanympärys on 70cm ja olen aika pienikokoinen, niin tuntuis oudolta et noinki moni ois mua 5-10cm kapeampi...

21. toukokuuta 2009 klo 14.29  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Veikkaan, että tähän postaukseen on sattunut kommentoimaan aika pienikokoisia tyttöjä. :) Mittasin vielä kotona ympärysmitan rinnan alta ja sain tulokseksi suunnilleen 67cm, eli aikalailla siitä 65 ja 70 välimaastosta.

21. toukokuuta 2009 klo 14.44  
Blogger Leena kirjoitti...

Anonyymi,
Changessa mitataan napakka mitta ja vähennetään siitä 5 cm ja sit viel pyöristetään lähimpään kymmeneen tai viiteen senttiin. Mun mitta 72 cm sai näinollen tulokseksi koon 65 cm. Joka on tälle mukavuudenhaluiselle tädille (39 v) liian tiukka, 70 on passeli.

22. toukokuuta 2009 klo 14.46  
Blogger stellagee kirjoitti...

käväisimpä minäkin changessa tänään ja mukaan tarttuivat kahdet liivit. olen mittauttanut itseni useasti ammattilaisella ja kokoni on muualla 70d, mutta jännästi changessa kokoni onkin 65f... mulle sopivasti niissä oli napakampi ympärys kuin 70-senttisissä, mutta kuppi jäi edelleen hiukan pieneksi (halusin itse mieluummin latistavan vaikutelman...).

suoraan sanottuna en usko hetkeäkään, että kyseisessä liikkeessa mitataan "oikea" koko, vaan että he mitottavat rintsikkansa siten, että jokainen voi tuntea itsensä isorintaiseksi.

pääasia, että sopivat. toivottavasti kestävät pesuakin.

22. toukokuuta 2009 klo 20.54  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei mahtava postaus! Mun kaikki alusvaatteet on aivan eri paria :--D

23. toukokuuta 2009 klo 21.56  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu