Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Jännittäviä uutisia treenirintamalla

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

lauantai 23. toukokuuta 2009

Jännittäviä uutisia treenirintamalla


Olen ollut tosi ilahtunut huomatessani, miten suurella innolla nämä treenijutut on otettu vastaan. :) On kiva huomata, että voin omalla esimerkilläni motivoida monen muunkin nousemaan sohvan pohjalta lenkkipolulle. Minua itseäni motivoivat parhaiten juuri tällaiset tosielämän esimerkit, kun joku oikeasti ihan nollatilanteesta aloittaa kuntoilun. On eri asia seurata ihmistä, joka on liikkunut enemmän tai vähemmän koko ikänsä. Mutta entäs jos liikuntataustaa ei oikeastaan ole ja lähtötaso on aivan pohjalla - eihän silloin ole mitenkään samalla viivalla aina liikuntaa harrastaneen kanssa. Siksi kaikkein rohkaisevinta minulle onkin nähdä jonkun aloittavan aivan alusta ja oikeasti silti saavan tuloksia. Se on kuin todiste siitä, että vaikka kuntoon pääseminen vaatii töitä, se on mahdollista! Eikä siihen loppujen lopuksi edes mene kovin kauaa, vaikka toki tulosten saavuttaminen vaatii paljon sitkeyttä ja myös sitoutumista uuteen harrastukseen.



Mainitsin edellisessä treenipostauksessa, että jotakin jännittävää olisi tulossa loppuviikosta. No tässä se sitten tulee... Minulle tarjottiin hiljattain sitten mahdollisuutta, että saisin kokeilla treenausta personal trainerin kanssa ilmaiseksi jonkin aikaa. Luonnollisesti olin tarjotusta tilaisuudesta hämmentynyt ja innoissani, eikä tähän tarjoukseen ollut muita vastauksia kuin: KYLLÄ! :) Homma toimii siis niin, että tapaan personal traineria noin kolmisen kertaa kuussa, toistaiseksi vielä määrittelemättömän jakson ajan ja sen jälkeen jatkan treenausta itsenäisesti. Toki joudun tänäkin aikana työskentelemään itsenäisesti paljon myös PT-tapaamisten ulkopuolella. Eilen minulla sitten oli ensimmäinen tapaaminen Elite Trainersin Janin kanssa. Ja olin aivan PANIIKISSA! Ensimmäisen tapaamisen ohjelmassa oli kuntotesti, enkä oikeasti muista, milloin minua olisi jännittänyt niin paljon. Sykkeeni lähenteli sataa, vaikka en ollut vielä tehnyt mitään. :D Onneksi alkujutustelun myötä rauhoituin vähän ja pahin jännitys katosi. Kävimme läpi tavoitteita, joita minulla treenille olisi ja osasin aika helposti nimetä muutaman. Vaikka olen luonnostaan hoikka, kroppani kaipaisi kovasti kiinteytystä. Haluan sen tiukan pyllyn! :) Ja olisihan se kiva olla paremmassa kunnossa ja jaksaa juosta esimerkiksi 10 km suhteellisen vaivattomasti.



Sitten aloitettiin testaus. Ensin minulta otettiin verenpaine ja sen jälkeen mitattiin rasvaprosentti, mikä oli aika jännää, koska minulla ei ollut aavistustakaan, mitä saisin tulokseksi. No tulos oli ihan hyvä, suunnilleen 26, kun naiselle hyvä rasvaprosentti on siinä 20-30 välillä (urheilijoilla se saattaa olla vähän alhaisempi). Samalla laitteella nähtiin myös mikä prosentti kehoni painosta on lihasta ja kuinka suuri on energian peruskulutukseni vuorokaudessa. Tämän jälkeen vuorossa oli aerobisen kunnon testaus, joka tehtiin sellaisella kuntopyörän näköisellä laitteella. En odottanut tuloksilta kovin suuria, koska tiedän olevani ihan rapakunnossa. Oli se silti aikamoista, kun sain testistä huonoimman mahdollisen tuloksen! :D En siis ollut ollenkaan liioitellut lähtötilanteeni surkeutta. No, pitää ajatella positiivisesti ja todeta, että tästä on suunta vain ylöspäin! Lihaskuntoni oli aerobiseen kuntooni verrattuna yllättävän hyvä ja esimerkiksi vatsa- ja selkälihaksista sain oikeasti hyvät tulokset. Jalkojen tulos oli ihan ok ja luirukäteni ovat lihaskunnon osalta kroppani ehdottomasti heikoin lenkki. Kuntotestin viimeinen osuus oli venyvyyden testaus, mistä sain myös ihan kohtuullisen hyvät tulokset.



Yhteenvetona tarvitsen kovasti aerobista treeniä ja kehooni lisää lihasmassaa. Keskustelimme myös siitä, kuinka paljon olen valmis käyttämään aikaa liikuntaan viikossa. Janin ohje oli, että liikkua pitäisi vähintään 5 tuntia viikossa, johon tulisi sisältyä 3 kertaa aerobista harjoittelua (kuten juoksua, uintia, pyöräilyä tai vaikka aerobicia) ja 2-3 salitreenikertaa. En ole oikeastaan koskaan käynyt kuntosalilla. En oikein osaa käyttää niitä laitteita ja jotenkin olen aina pitänyt salilla ähkimistä typeränä ja tylsänä touhuna. Nyt tilanteeseen tulee kuitenkin muutos, koska lihasten on kasvettava. Ensi viikolla menemmekin Janin kanssa salille ja hän laatii minulle sopivan saliohjelman - ehkä se ei hyvien ohjeiden avulla olekaan niin kamalaa. :) Kaikin puolin ensimmäisestä PT-tapaamisesta jäi tosi positiivinen fiilis. On kivaa, että sain selkeästi itse nimetä tavoitteeni (tiukka pylly!) ja nyt saan konkreettiset ohjeet, joiden avulla tavoitteen saavuttaminen helpottuu. Työtä se vaatii, siitä ei pääse mihinkään. Tämä tarjous tuli minulle kyllä erittäin hyvään saumaan, koska olin juuri aloittanut tämän elämänmuutoksen ja olin muutenkin motivoitunut asian suhteen. Nyt motivaatio kasvoi entisestään, kun voin jatkaa treenaamista kunnon ohjeilla. Toki jaan myös teidän kanssanne kaikki parhaat pyllyn kiinteytysvinkit, jos sellaisia saan. ;)

Ja jos joku nyt kiinnostui tämän jutun perusteella harjoittelusta personal trainerin avulla, Elite Trainers on luvannut Pupulandian lukijoille erikoistarjouksen. Kiinnostuneet voivat laittaa sähköpostia osoitteeseen hanna@elitetrainers.fi ja mainitkaa sähköpostissa, että bongasitte jutun Pupulandiasta. :) Ja muistakaa, että kysymällä ei häviä mitään, joten kannattaa ainakin tiedustella millainen tarjous olisi luvassa, jos yhtään kiinnostaa!

Tunnisteet:

33 kommenttia:

Blogger orchid kirjoitti...

Joo, pistä ehdottomasti tulemaan niitä kiinteytysvinkkejä, jos saat!! :D

Aika kuuma tuo sun PT :)

23. toukokuuta 2009 klo 11.39  
Blogger Tuulia kirjoitti...

Muutama viikko sitten poikkis teki mulle saliohjelman, ja olen ensimmäistä kertaa elämässäni innostunut salilla käymisestä :)

23. toukokuuta 2009 klo 11.41  
Blogger Pinja kirjoitti...

Salilla käyminen tuntuu kyllä aika turhalta, jos kukaan ei ole luonut saliohjelmaa. Varmasti toi personal trainer -palvelu motivoi treenaamaan tehokkaammin.

23. toukokuuta 2009 klo 12.11  
Anonymous Emmylou kirjoitti...

Oi vitsi kuika kiva juttu! Voi kun asuisinkin Helsingissä, lähtisin varmasti mukaan...
Oot meinaan ainakin mut saanut hyvin motivoitumaan kunnon kuntoiluun. Harrastan talvisin ahkerasti tanssia, mutta nyt kun treenikausi loppu, on vaikeaa raahata ittensä ulos lenkille (oon aina inhonnu lenkkeilyä), mutta nyt oon senkin pystynyt pikkuhiljaa alottamaan.
Personal trainerilla käynti olis kyllä ihan huippu juttu kun kuulis ammattilaiselta mitä kannattaa tehdä päästäkseen niihin omiin tavoitteisiinsa terveellisesti ja ns. oikealla tavalla. :)

Olis edellenkin tositosi kivaa lukee näitä kuntoilujuttuja sun blogista. :)

23. toukokuuta 2009 klo 12.11  
Blogger Christina kirjoitti...

Ihan mahtava juttu! Personalt trainer toimisi varmaan tosi hyvänä motivaationa. :)

23. toukokuuta 2009 klo 13.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hiukan hieno juttu toi personal trainer, oon kade! :D siitä saisi varmasti hurjasti lisää motivaatiota. ja nimenomaan se olisi ehkä paras puoli, että voi sanoa mitkä on ne omat tavoitteet ja saa ammattilaiselta konkreettisia vinkkejä niiden saavuttamiseksi :) ja toi sun PT oli kyllä aikas kuuma :) tsemppiä lihaskuntoharjoitteluun! minä en ole myöskään salilla koskaan käynyt, mutta olen hurahtanut täysin body pumpiin :) kannattaa kokeilla!

-mansikka-

23. toukokuuta 2009 klo 13.28  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsi kun saat mua myöskin innostumaan :) Lenkille meno käy joka päivä mielessä, mutta sitten mulla on niinkin typerä kammo kun mitä jos kaikki katsoo tyyliin naureskellen kun en jaksakkaan juosta :D En tajua kuka edes voisi huomata paljonko jaksan juosta koska yksin sinne lenkille olisin menossa, mutta tosiaan, nollakunnosta täälläkin pitäisi aloittaa! Oon ehkä maailman epäurheilullisin tyyppi, koska oon aina pysynyt hoikkana vaikka söisin mitä :D Heh. Lähitkö itse alottamaan suoraan juoksemisesta vai onko helpompaa lähteä alottamaan kunnon kävelylenkeistä vaan? :D

23. toukokuuta 2009 klo 13.31  
Blogger Jenni kirjoitti...

Orchid: Lupaan heti laittaa, kun saan tietää pyllyn kiinteytyksen suurimmat salat. ;) Ja joo, kyllä tuon näköisen PT:n perässä toistelee sarjoja ihan mielellään. En valita. :D

Winda: Minullakin oma poikakaveri on nyt toiminut personal trainerina, mutta tietysti tuolta ihan oikealta PT:ltä saan varmaankin itselleni parhaat vinkit. Mutta poikakaveri saa potkia sitten lenkille. :D

Pinja: Totta! No se varmaan onkin suurin syy, miksi se aina on tuntunut niin onnettomalta räpellykseltä. Päämäärätietoinen suunnitelma on nimittäin puuttunut. Eiköhän tuo salitreenauskin lähde nyt ihan uuteen nousuun, vaikka tuskin minusta mitään himotreenaajaa silti koskaan kehkeytyy. :D

Emmylou: Voi, ihan mahtava kuulla, että olen onnistunut motivoimaan sinua! :) Tanssi on myös yksi niistä harvoista lajeista, jotka minua kiinnostavat. Tunnen vain tanssisalilla usein itseni tosi kömpelöksi notkeiden ja sulavien tanssityttöjen keskellä. :D Mutta tosi kivaa, että nämä treenijutut kiinnostavat muitakin kuin vain minua. ;)

Christina: Paras tilannehan olisi se, että se traineri tulisi oikeasti mukaan joka lenkille, jne. Mutta sellaiseen taitaa olla varaa vain jollain Hollywood-tähdillä. :D

Anonyymi1/Mansikka: No olen kyllä itsekin kieltämättä aika innoissani tästä tilaisuudesta. :) On hyvä kuitenkin tässä kaiken keskellä muistaa, että tiukkaa pyllyä ei ilmaiseksi saa, vaikka olisi kymmenen personal traineria. Itse se työ on kuitenkin tehtävä. :) Olen joskus body pumpia kokeillutkin mutta tällä hetkellä en kuulu mihinkään kuntoklubiin, joten ohjattuja tunteja ei ole nyt saatavilla. Mutta kokeillaan tuota salitreeniä nyt vaihtelun vuoksi, että miten lähtee käyntiin ihan itsenäinen pumppaus. :D

Anonyymi2: Voi vitsit, tuo on kyllä parasta palautetta, mitä näistä postauksista voi saada! :) Ja oikeasti saan itsekin hurjasti lisäpuhtia, kun kuulen muiden treenikokemuksista. Tulee vähän sellainen fiilis kuin oltaisiin yhdessä aloitettu uusi harrastus. :) Mutta älä turhaan ujostele sitä juoksuharrastuksen aloittamista, kukaan ei nimittäin taatusti kiinnitä sinuun kovin kummoista huomiota. Vai kuinka usein itse tarkkailet ohi viilettäviä lenkkeilijöitä? ;)

Mutta jos juoksu tuntuu liian rankalta aloitukselta, niin voithan aluksi käydä vaikka parilla reippaalla kävelylenkillä. Ja kannattaa muistaa myös se, että kyllä juoksulenkinkin aikana saa kävellä. Itse olen aikaisemmin aloittanut juoksulenkit juuri siten, että teen vaikka puolen tunnin lenkin niin vuorotellen juoksua ja kävelyä. Esimerkiksi tyyliin 4min juoksua ja 1min kävelyä, ja sitten tuollaisia pätkiä vain tarpeeksi monta niin lopulta oletkin juossut yhteensä vaikka kuinka paljon. :)

23. toukokuuta 2009 klo 13.48  
Blogger patentti kirjoitti...

Ooh, varmasti tulen käyttämään tuota hyväkseni! Olen jo pidempään harkinnut juuri PT:n hyväksikäyttöä, mun alkutilanne on ihan sama kuin sun, ja tavoitteetkin aina linjoilla. Vaikka mä tyytyisin siihenkin että jaksaisin juosta edes sen kilometrin.. :F Mutta kiitos, loistavaa! :)

23. toukokuuta 2009 klo 14.16  
Blogger Unknown kirjoitti...

Kelpais mullekki toi PT ;) Aika komistus.

Sä oot kyllä saanu mutkin liikkumaan enemmän. Tykkään just siitä ku et oo semmonen himourheilija ja jaksat iloita siitä, että oot hölkänny jonkun lenkin ja pysähtyny vaan kerran sen aikana! Tommoset motivoi paljon enemmän kuin ne kaikki "juoksin tänään 9km ja kävin sen jälkee 5h salil ja sit viel uin 16km" :D

23. toukokuuta 2009 klo 15.09  
Anonymous Lotta kirjoitti...

Liikkua pitäisi vähintään 5 tuntia viikossa..? What madness, missä ihmeen välissä?? Itselläni n.2 kertaa viikossa salilla/jumpissa käyminen on ihan maksimi (työt, muut harrastukset ja sosiaalinen elämä vie aikaa), ja tähän päälle vähän hyötyliikuntaa. En ihan aina ymmärrä näitä kunto-ohjaajien hc-aloitusohjelmia, varsinkin jos ei ole aiemmin liikkunut tyyliin yhtään. Eikö olis parempi aloittaa pikkuhiljaa ja sitten lisätä kuntomääriä jatkossa (?). Muutoin voi käydä niin, että alkuinnostuksen jälkeen homma vähän pääsee lopahtamaan. Mutta hyvähän se on jos jaksat olla noin ahkera :)

23. toukokuuta 2009 klo 16.01  
Blogger Jenni kirjoitti...

Patentti: Oi, loistava kuulla. :) Raportoihan sitten, miten oma treenisi edistyy! :)

Kameleontti: Hihi. :) No olen ihan samaa mieltä, että tällaiset realistiset ja inhimilliset treenikokemukset ovat paljon innostavampia kuin jonkun himoliikkujan supersuoritukset. :)

Lotta: No eikö suositus ole yleisestikin ottaen, että peruskunnon ylläpitoa varten olisi hyvä liikkua kolmisen kertaa viikossa. Toki tuohon voi sitten sisältyä myös hyötyliikuntaa esimerkiksi työmatkapyöräilyn muodossa, tms. Mutta jos tavoitteena on parantaa kuntoa, olen ymmärtänyt että neljä liikuntakertaa viikossa on se määrä, jolla tuloksia alkaa oikeasti näkyä.

Olen itsekin rauhallisen aloituksen puolella, mutta en silti koe, että tuo 5h viikossa olisi mitenkään aivan järkyttävän paljon. Tein sellaisen pikaisen laskelman, että yöunien (8h/yö) ja työajan (8h/arkipäivä), ihmiselle jää 72h viikossa aikaa tehdä mitä ikinä haluaa. Ja minusta se nyt ei ole aivan järjetön uhraus käyttää tuosta yli 70 tunnista viisi oman kehonsa ja hyvinvointinsa ylläpitoon. :) Tulee varmasti eteen viikkoja, jolloin tuo 5 tuntia ei ihan täyty, mutta tuo onkin sellainen ihanteellinen määrä. Toki yksi tai kaksikin liikuntakertaa viikossa on silti parempi kuin nolla. :)

Olet toki oikeassa siinä, että liian rankka aloitus voi viedä innon koko touhusta. Ajattelin kuitenkin kokeilla, miltä tuollainen treenirytmi tuntuisi. Tässä ihan alussa palautumiseen menee yleensä useampi päivä, mutta kehitys on toisaalta aika nopeaa ja pian jo jaksaa enemmän. Mutta katsotaan miten voimat ja into riittävät. En välttämättä ihan tässä aluksi vielä saa tuota viittä tuntia täyteen, mutta yrittää aion silti. :)

23. toukokuuta 2009 klo 16.27  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

toi jani on scandinavian hunkseissa!

23. toukokuuta 2009 klo 16.40  
Anonymous Ulla kirjoitti...

Hannankin juoksua seuraan innokkaasti, oikein kivaa vaihtelua tämä tänne blogimaailmaan!
Pt on suunnitelmissa, jos keksisin kesä työtä!

23. toukokuuta 2009 klo 17.29  
Blogger Styledrop kirjoitti...

Haa, arvasin et sait pt:n! Onnittelut! Olispajoskus itsellä varaa. No, lenkkeily toimii mulla ja peruskuntoliikkeet. jaahan vinkkejä tännekin sitten! Kaikki apu oetaan vastaan:D

23. toukokuuta 2009 klo 20.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kaikki pepun kiinteytysohjeet jakoon vaan, täällä niitä ainakin tarvitaan... ;)
Itsellä liikuntakärpänen puri vuosi sitten. Aloin lenkkeilemään, harjoittamaan juoksukuntoa ja pyöräilemään töihin. Lähtötaso oli se sama nolla ja pikkuhiljaa kunto alkoi paranemaan. Enää en hengästy niin helposti ja pyörällä suhaan helposti monen sunnuntaipyöräilijän ohi. :) Mutta juoksukuntoa pitäisi vieläkin parantaa reilusti.

Lihaskuntotreenin suhteen oon vaan ihan lusmu. En ole vieläkään uskaltanut menemään salille! Kotona teen treeniä silloin tällöin, mutta silti ihan liian vähän. Ehkä sitä pitäis vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja uskaltautua sinne salille...

23. toukokuuta 2009 klo 20.56  
Blogger Herttainen kirjoitti...

Wautsi, hieno homma! Itte oon teettänyt uuden saliohjelman aina kun tauon jälkeen on alkanut treeni, se maksaa varmaan joku 15 € yliopistoliikunnassa. Siellä on kans kuntotesti, se vois olla hyvä tehdä. Ärsyttää kun nyt on vielä reilun viikon liikuntakielto mutta sitten kyllä pitää päästä taas kunnolla reippailemaan, nyt vaan nyhjötän sisällä ja läskistyn.

Kiinnostaako muuten irkkutanssi? Ilmottauduin ite tiiviskurssille mut sinne tarvitaan vielä 3 osallistujaa että se toteutuu. Se ainakin on hyvää treeniä! ;) Oon haaveillut lajista pitkään ja nyt mulla vihdoin ois aikaa aloittaa ja tiiviskurssikin on edullisempi kuin tunnit normaalisti talvikaudella.

23. toukokuuta 2009 klo 21.43  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kuuluuko muuten tähän sun projektiin myös joku tarkka ruokavalio vai ihan perusterveellistä vaan? :) Vai onko tää enemmänkin kuntojuttu, ettet syömisiä erityisemmin joudu miettimään?

23. toukokuuta 2009 klo 21.49  
Blogger nana kirjoitti...

Pakko kysyä, että ei kai ne oikeasti mitanneet rasvaprosenttia tuollaisella (pardon my french) paskavaa'alla? Ne eivät juuri koskaan pidä paikkaansa ja eri vaa'at voivat näyttää jopa 10 prosentin eroja.

23. toukokuuta 2009 klo 21.58  
Anonymous Miia kirjoitti...

Houkuttelis kyllä tuollainen PT, etenkin nyt kun oon muuttamassa kesäksi Helsinkiin ja kaikki kotikaupungin liikuntamuodot jää syksyyn asti tauolle.. Kiitos muuten näistä inspiroivista liikuntajutuista! Oon ollut varmaan maailman epäliikunnallisin ihminen, kunnes selkä meni paskaksi tossa talvella ja sen jälkeen oli pakko kunnostautua liikkumisen suhteen. Kiva siis lueskella jonkun toisen nollasta aloittaneen tarinointia aiheesta, se kyllä kummasti motivoi itseäkin liikkumaan. :)

23. toukokuuta 2009 klo 22.40  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hei, sä saat mutkin taas innostumaan liikunnasta! olin ennen aktiivinen joukkueurheilija, mutta sitten lopetin lajini ja en oikein tiedä mitä tapahtui. se into vaan katosi. nyt en melkein viiteen vuoteen oo tehnyt juuri mitään. tää sun projekti kuitenkin jotenkin o nyt avannut mun silmiä sille, että oikeasti ei tää näin voi jatkua loputtomiin.. saa nähdä onnistunko nyt pitämään ittestäni parempaa huolta. kerrothan sitten kaikki vinkit mitä saat! ois kiva itekin saada kiinteä pylly uusiin biksuihin ;)

24. toukokuuta 2009 klo 0.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moi:) Olen toista kertaa nyt eksynyt blogiisi ja yllätyin positiivisesti tuosta liikuntapostauksesta:)

Itse olen harrastanut lähes aina liikuntaa, tosin noin kolmeksi vuodeksi se jäi lähes kokonaan, satunnaisiin salikäynteihin:) Sitten tuossa pari vuotta sitten (olen nyt 23v) aloitin kunnolla treenaamisen, käyn salilla, spinningissä, juoksen, soudan ja uin jne.. Ja kyllä tuntuu olotilassa. Liikunnasta saatu hyvä olo on uskomaton ja se todellakin tuntuu virkeystasossa ja kunnossa kun jaksaa harrastaa:) Vaikka aloittaisi nollasta, niin sitkeys palkitaan. Olin itse aika rapakuntoinen pari vuotta sitten ja nyt minulla on kuitenkin jo normaalia parempi kunto ja mukavat vatsalihaksetkin ja jopa hauislihakset, vaikka käsivoimani ovat vieläkin onnettomat:)

Joten suosittelen liikuntaa ehdottomasti, kun siihen tottuu
ei osaa ilman olla:)
Nyt olen koukussa enkä osaisi olla liikkumatta, sen verran kuitenkin se rentouttaa ajatuksia, tulee levännyt olo lenkin jälkeen ja rasitus vain tekee kropalle hyvää:)
En osaisi edes kuvitella etten liikkuisi nyt, olisi ihan kamalaa:)

Pääasiahan on jokaiselle että löytää sen oman lajin ja liikkuu edes jotenkin, mutta eikös se "yleinen kultainen sääntö" ollut että kolmesti viikossa pitää hikoilla ja hengästyä, ja sopivassa suhteessa lihakset käyttöön:) Itse olen rakastunut punttisaliin, mikä nautinto "rääkätä" lihaksia;)

Kiitos kannustavasta postauksesta, varmasti hyödyllinen kaikille, sillä liikunta lisää terveyttä ja hyvää oloa, niin se vain on, tullut itsekin koettua:)
Ja onhan sekin plussaa kun on kroppa bikinikunnossa ympäri vuoden;D

Sori pitkä teksti, ilahduin vain kun joku kirjoittaa näinkin tärkeästä asiasta kuin kunnon ylläpidosta, se kun on nykyihmisillä aika huonolla tolalla. Hyviä treenejä sinulle ja kyllä se kunto kasvaa, kasvoi se minullakin ja samalla laihduin yli 10 kiloa:D

24. toukokuuta 2009 klo 0.46  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Liikkua pitäisi vähintään 5 tuntia viikossa..? What madness, missä ihmeen välissä?? Itselläni n.2 kertaa viikossa salilla/jumpissa käyminen on ihan maksimi (työt, muut harrastukset ja sosiaalinen elämä vie aikaa), ja tähän päälle vähän hyötyliikuntaa."

Se aika on vain otettava, esim. töiden/ruuan jälkeen tunti liikuntaa, sitten muita harrastuksia tai telkkua. Asiat tärkeysjärjestykseen. Kyllä sitä aikaa pitäisi jäädä, on työaika sitten mikä vain. Vaikka aamulla ennen töitä tai sitten illalla.
Ajankäyttö on yleensä suurin kompastuskivi suomalaisilla vaikka sitä aikaa riittäisikin, jos suunnittelee vähän etukäteen niin pitäisi riittää:)

Pinja sanoi: "Salilla käyminen tuntuu kyllä aika turhalta, jos kukaan ei ole luonut saliohjelmaa."

No, voihan se tuntua, mutta hyvät treeniohjeet löytää vaikka netistä ja itsekin olen hyvässä kuosissa ilman pt:tä. Toki he osaavat työnsä ja heidän vinkeillään kohdistuu oikeisiin asioihin ja tuloksia tulee nopeammin, mutta ei se kauan vie oma-aloitteisestikaan. Järkevästi, monipuolisesti niin ei voi mennä vikaan:) Työtä se vaatii, mutta on sen arvoista.

24. toukokuuta 2009 klo 0.52  
Anonymous miumiu kirjoitti...

Jos saat ruokaohjeita niin tänne vaan! Mulla mättää ruokapuoli varmaan eniten :( Onnittelut personal traineristä! täällä pieni punainen ötökkä olkapäällä kehottaa olemaan hippusen kateellinen tuosta mahdollisuudesta ;)

24. toukokuuta 2009 klo 18.10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Johtuuks sun huono kunto siitä, et oot luonnostaan hoikka, joten et oo kokenut tarvetta liikunnalle? Vai mistä tuo juontaa juurensa :) En kysy pahalla, eikä oo pakko vastata...

24. toukokuuta 2009 klo 18.59  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi1: Juu, oikein bongattu. :)

Ulla: Kiva kuulla! :) Hannalla onkin ensi viikolla näytön paikka, sillä Tukholman maraton on lauantaina. Onnea sekä kesätöiden että PT:n metsästykseen! ;)

Styledrop: Olipa hyvin arvattu. :) Lupaan jakaa kaikki vinkit, joista arvelen muidenkin olevan kiinnostuneita! :)

Anonyymi2: Kyllä vain, hyvä saakin joutaa kiertoon. ;) Ja muuten, juuri tuollaiset sinun kaltaisesti ihmiset inspiroivat minua kovasti. Hienoa! :) Ja mitä salitreeniin tulee, niin kannattaa pyytää jotakin ammattilaista tekemään sinulle saliohjelma, niin hommaan tulee enemmän pointtia. Monilla saleilla on ihan tarjolla sellaista palvelua, että pientä maksua vastaan asiakkaalle laaditaan henkilökohtainen treenisuunnitelma saliharjoittelua varten.

Rva Herttainen: Edullisesti saliohjelman saa myös Helsingin liikuntaviraston kautta. :) Esimerkiksi Töölön kisahallilla treeniohjelman laatiminen maksaa opiskelijalle vain 11 euroa! Kuntotestit ovat yleensä myös hyödyksi, kun niiden kautta näkee konkreettisesti, mitä osa-alueita pitää erityisesti kehittää. :) Irkkutanssi ei taida olla minun juttuni, mutta toivottavasti saatte ryhmän kasaan! :)

Anonyymi3: Kyllä tähän juttuun kuuluu myös ravinto-ohjeistusta. Pidän tällä hetkellä juuri ruokapäiväkirjaa syömisistäni ja sen pohjalta sitten saan jonkinlaisia neuvoja jatkossa, että miten ruokavaliota voisi parantaa. :) Lupaan kertoilla siitäkin sitten, kun tiedän itse tarkemmin!

Nana: Minä en osaa sanoa eri laitteiden toiminnasta sen tarkemmin, mutta tuo mittari oli sellainen, että paljain jaloin astuttiin tuon vaa'an päälle ja samalla käsin puristettiin sellaista kapulaa. Olen ymmärtänyt, että tuo menetelmä on ainakin paljon luotettavampi kuin se tekniikka, jossa rasvaprosentti mitataan ihoa venyttämällä ja puristamalla.

Miia: Aivan todella kiva kuulla, että treenipostaukseni motivoivat muitakin. Saan myös itse kommenteista lisäpuhtia harjoitteluun, joka tosiaan on vielä aika lähtökuopissaan. :) Mutta jos PT kiinnostaa, niin laitahan Elite Trainersille sähköpostia ja tsekkaa Pupulandian lukijoille tarkoitettu tarjous. :)

Anonyymi4: Ihana kuulla! :) Pyllyn kiinteytys ei varmaankaan enää täksi kesäksi onnistu, mutta ehkä ensi vuonna minulla on rantojen tiukin pylly. Ja teillä muilla treenauksesta innostuneilla myös. ;) Mutta laitan vinkit jakoon kyllä! Tsemppiä omaan liikuntaharrastukseesi!

Anonyymi5: Voi miten mukava kuulla. :) Olen kuullut kyllä paljon siitä, että treenaus todella vaikuttaa yleiseen virkeyteen ja jaksamiseen huimasti. Minä en ole vielä oppinut tuosta kuntosalitreenauksesta innostumaan, mutta ehkäpä sen henkilökohtaisen saliohjelman myötä tilanne muuttuu. :) Kiitos tsemppauksesta ja tosi kivasta palautteesta! :)

Anonyymi6: Olen itse ihan samoilla linjoilla. Eiköhän aikaa jokaisella löydy liikunnallekin, jos sitä vain haluaa löytää. Priorisointia peliin! :) Sitäpaitsi liikuntaa voi harrastaa myös hyötyliikunnan muodossa esimerkiksi pyöräilemällä työmatkat, tms. Kiitos tosi fiksusta ja asiantuntevasta kommentista! :)

MiuMiu: Älä turhaan kadehdi, lupaan jakaa parhaat vinkit kyllä täällä blogissa. :) Ja ruokajuttuja on varmasti tulossa piakkoin, kunhan pääsemme PT:n kanssa paneutumaan asiaan tarkemmin. :)

24. toukokuuta 2009 klo 19.08  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Mentiinpäs ristiin. :) Minusta esittämäsi kysymys on aika hyvä. Veikkaan, että huono kuntoni johtuu osittain juuri tuosta! Olen aina ollut luonnostani tosi hoikka, eikä minun ole tarvinnut liikkua pysyäkseni näissä mitoissa. Se on varmasti tehnyt minusta paljon laiskemman liikunnan suhteen.

Toinen syy on varmaankin se, että en ole koskaan oikein nauttinut liikunnasta, joten en ole siksi hakeutunut sen pariin. Ihan lapsena minulla oli muita harrastuksia kuten viulunsoitto ja partio, joten vanhemmat eivät minua liikunnan pariin edes patistaneet. Myöhemmin yritin muutaman kerran aloittaa liikuntaharrastuksen, mutta into lopahti usein aika äkkiä, koska en löytänyt mieluisaa lajia. Pelasin tennistä ihan harrastuspohjalta joskus yläaste-ikäisenä parin vuoden ajan (valmentajan kera tosin) ja pidin siitä kyllä kovasti. Muutto toiseen kaupunkiin kuitenkin tyrehdytti harrastuksen, kun tennishallia ja valmentajaa ei ollutkaan siellä yhtä helposti saatavilla.

Uskon, että on tärkeää kannustaa lasta liikunnan pariin jo pienestä pitäen, koska silloin kunto kehittyy kuin itsestään ja liikkuminen on mukavaa. Myöhemmin liikuntaharrastuksen aloittaminen nollatilanteesta on paljon työläämpää, kun pohjakuntoa ei välttämättä ole ollenkaan. Toinen juttu on pyrkiä löytämään se itselle mieluisa laji. On turha yrittää löytää liikunnan riemua lajista, josta ei pidä tai joka ei tunnu omalta. Esimerkiksi tanssi olisi voinut olla minulle mieluisa laji aikanaan, mutta enpä sitä osannut silloin ajatella. :)

24. toukokuuta 2009 klo 19.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuosta rasvaprosentin mittauslaitteesta..se ei todellakaan mittaa koko kehon rasvaprosenttia vaan ainoastaan kehon yläosan rasvaprosentin. Opiskellessani liikunnanohjaajaksi meille opetettiin mittamaan rasvaprosentti pihdeillä. Toki pihdeillä mittaus vaatii paljon harjoittelua ja rutiinia mahdollisimman oikean tuloksen saamiseksi. Kannattaa myös muistaa, että luvut ovat suuntaa-antavia, ei koko totuus.

24. toukokuuta 2009 klo 21.07  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: No menetelmiä on monia. :) Ja luvut ovat aina lukuja. Mutta tuskin tässä mitään absoluuttisen tarkkoja tuloksia tarvitaankaan, vaan juuri suuntaa antavia. Ja minusta paras mittari melkeinpä on se, millainen näkymä peilissä kohtaa. ;)

24. toukokuuta 2009 klo 21.37  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Pihdeilläkään ei mitata alaruumiin paikkoja, ainoastaan kädet, selkä ja vatsa.
Itseltäni mitattiin molemmilla tavoilla, eikä ero ollut suuri. Noin puolen prosentin luokkaa, joten kyllä nyt viilataan pilkkua täällä. Molempi menetelmä parempi ;=)
Sitä paitsi moni kokee kiusallisena rasvan mittaamisen näpeillä esimerkiksi vatsan seudulta, on hyvä olla toinenkin tapa mitata tuota laardin määrää. Heh.

24. toukokuuta 2009 klo 22.46  
Blogger nana kirjoitti...

Pihtimittaus on kaikista tarkin oikein tehtynä, noihin vaakoihin vaikuttaa mm. se kuinka paljon olet juonut vettä päivän aikana/kuinka paljon kehossasi on vettä. Toiset vaa'at laskevat tämän veden automaattisesti rasvakudokseksi jolloin rasvaprosentti voi olla todella suuri. Minulle muutamat vaa'at ovat näyttäneet rasvaprosentiksi jopa 38, vaikka peili ja pihtimittaus ihan muuta kertookin, eikä tuota lukemaa voi pitää minun kohdallani edes suuntaa antavana. Kannattaa ehdottomasti suosia pihtimittausta jos sitä tarjotaan :)

25. toukokuuta 2009 klo 12.24  
Blogger fffrida-frida kirjoitti...

herranjumala kuinka komea mies! rääkkäisin itteeni vaikka vuorokauden ympäri jos tollanen tsemppais mua :D huhhuh..

25. toukokuuta 2009 klo 17.47  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Minä en noiden laitteiden toiminnasta ja eri menetelmistä tiedä tarkemmin, mutta ainakin minun saamani tulos oli ihan realistinen. Ja on muuten totta, että jotkut saattavat kokea sen pihtimittauksen hyvinkin kiusalliseksi. :)

Nana: Omalla kohdallani tuo näytti ihan realistisia lukemia, joten uskoisin, että tulos oli hyvinkin oikean suuntainen. Mutta on hyvä, että menetelmiä on monia - eiköhän sieltä jokaiselle löydy sopiva. :)

Fffrida-frida: Hahaha. :D No katsotaan, miten hyvään vauhtiin pääsen... ;)

25. toukokuuta 2009 klo 18.54  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu