Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Aloittelevan salitreenaajan tuskaa

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

torstai 4. kesäkuuta 2009

Aloittelevan salitreenaajan tuskaa


Ei hätää, treenausintoni ei suinkaan ole hiipunut, vaikka blogissa on ollut treenijuttujen suhteen hiukan hiljaisempaa viime päivinä. Olen tässä välissä kokeillut salitreenausta rauhassa itsekseni pari kertaa ja kohdannut muutamia vastoinkäymisiäkin. Kävin siis kutakuinkin elämäni ensimmäisen kerran kuntosalilla viime viikon keskiviikkona, kun personal trainerini Jani oli tehnyt minulle saliohjelman. Koska en ollut käynyt salilla koskaan aiemmin, Jani komensi minut uudelleen treenaamaan jo seuraavana päivänä, jotta opitut harjoitukset eivät unohtuisi. Kuuliaisena tyttönä marssin salille urheasti heti torstaina, vaikka lihakset jumittivat sen ensimmäisen harjoituskerran jälkeen aika tuntuvasti. Jo parin ensimmäisen harjoituksen jälkeen tuli tenkkapoo, koska en muistanut mitä minun olisi kolmannessa harjoituksessa pitänyt tehdä. :D Eipä siinä muu auttanut kuin ottaa puhelin kauniiseen käteen ja soittaa Janille. Puhelu meni kutakuinkin näin:

- No moikka!
- Moiiiii! Oon nyt täällä salilla!
- Etkä muista mitä sun pitäis tehdä?
- Niin!

Haha. No onneksi sain hyvän selostuksen puhelimitse ja treeni jatkui ongelmitta sen jälkeen. :D Ainakin siihen asti, kun minun piti lähteä kotiin... Jalat ja erityisesti takareidet olivat niin totaalisen jumissa, että hyvä kun sain köpöteltyä bussipysäkille asti. Juokseminen olisi ollut täysin mahdoton ajatus niillä puupökkelöillä. Tunsin oloni kuin vanhaksi papparaiseksi, mutta selvisin silti kotiin. Ja sitten alkoi toipuminen. Vaikka kuinka ahkerasti venyttelin loppuviikon, olin vielä sunnuntainakin (!) niin jumissa, että pystyin hädin tuskin jalat suorana yltämään sormilla puoleen sääreen, vaikka normaalisti saan kämmenet helposti lattiaan.



Maanantaina raahauduin taas urheasti salille! Tein vieläpä pyörälenkin siinä samalla, kun polkaisin ensin kotoa Hietsuun rannalle, rannalta salille ja vielä salilta kotiin. Yhteensä lenkkiä tuli noin 12km, joten sain siinä vähän arobistakin treeniä samalla. Tällä kertaa salitreeni sujui melko helposti, enkä ollut sen jälkeen läheskään yhtä jumissa kuin viime viikolla. Eniten minua kuitenkin hämmästytti se, että jaksoin todella polkea pyörällä kotiin salilta 4 kilometriä, vaikka viime viikolla sadan metrin päähän bussipysäkille käveleminenkin oli taistelua. :D



Sitten alkoivat ne vastoinkäymiset... Olin suunnitellut meneväni tiistaina pienelle juoksulenkille, mutta eipä siitä sitten mitään tullut. Vaikka lihakset eivät nyt olleet niin jumissa kuin edellisen salikerran jälkeen, huomasin pari sataa metriä juostuani, ettei askel vain kulje. Jalat olivat yksinkertaisesti yhä niin väsyneet kuntosalin jäljiltä, että en vain jaksanut juosta. Juoksulenkki vaihtui kävelyksi ja olin kamalan pettynyt. Keskiviikkona en edes yrittänyt lenkille, koska tunsin jalkojen painavan vieläkin enemmän kuin yleensä. Toisaalta, onko tuo jaksamisen puute ja palautumisen hitaus mikään ihmekään, jos sekä salitreeni että juoksulenkit ovat molemmat minulle uutta.



Tänään torstaina minulla olikin sitten salitreeni jälleen PT:n kanssa. Kävimme saliohjelman läpi uudelleen ja sain yksityiskohtaisia neuvoja, miten suoritusta ja asentoja voisi vielä parantaa. Sain myös ruokavaliota koskevia ohjeita, mutta kerron niistä enemmän huomenna. Kyselin Janilta tästä väsymisestä ja palautumisen hitaudesta, että mitä asialle voisi tehdä. Kuulemma tilanne helpottuu muutaman ensimmäisen viikon kuluessa, mutta aluksi keholla menee hiukan aikaa tottua treeniin ja palautuminen vain on hidasta. Kärsivällisyys on siis valttia, eikä ole syytäkään tehdä sellaista, mikä tuntuu kropassa huonolta. Aerobisena treeninä voi kokeilla vaikka uintia, pyöräilyä tai reipasta kävelyä, jos juoksu tuntuu nyt alussa liian rankalta salitreenin ohella. Sovimme kuitenkin jo maanantaiksi juoksutreenit, joten juoksujutuista kertoilen lisää sitten seuraavalla viikolla! :) Kiinnostaako teitä muuten yksityiskohtaisempi selostus saliohjelmastani? Voisin tehdä siitä ihan oman jutun vielä, jos kiinnostusta on.



Elite Trainersilta on luvattu Pupulandian kautta tuleville uusille jäsenille erikoistarjous. Omasta personal trainerista kiinnostuneet voivat laittaa sähköpostia osoitteeseen hanna@elitetrainers.fi ja mainitkaa sähköpostissa, että bongasitte jutun Pupulandiasta. :)


Kovin tasokasta kuvamateriaalia salilta ei saatu, koska minua ei yhtään huvita palloilla kamera kourassa siellä kuntosalilaitteiden lomassa. :D Sain myös todeta, että personal trainerini kuvaustaidot eivät ole kovin kummoiset. ;) Huomatkaa ero itse ottamieni ja Janin ottamien kuvien tarkkuudessa. :D

Tunnisteet:

30 kommenttia:

Blogger ei käytössä kirjoitti...

Oi, sä vaan niinkun treenaat tollasen Hunksin kanssa! :D Vois se tämä tyttökin innostua salijutuista jos ois tollanen personal trainer ;> Tai sitten kävisi ihan päin vastoin..hävettäisi oma rapakunto ja piiloutuisi vain tiiviimmin kotisohvan uumeniin :D

4. kesäkuuta 2009 klo 18.40  
Blogger Astrid kirjoitti...

Minullekin tuli mieleen, että varsinainen hunksi tuo sinun PT:si! :D En ees uskaltais lähteä salille sellaisen kanssa...

4. kesäkuuta 2009 klo 18.55  
Blogger Joy kirjoitti...

Mua ainakin kiinnostaa tuo saliohjelmasi, jos vaikka saisin jotain vinkkiä itselleni.

Ei sitten ilmeisesti ainkaan toistaiseksi kuulu personal trainerin koulutukseen valokuvaus, on se kumma juttu! ;)

4. kesäkuuta 2009 klo 18.56  
Anonymous ria kirjoitti...

Laita ihmeessä lisää treenijuttuja tulemaan.

Lohdutuksen sanana, että kyllä se palautuminen ja jumittuminen tuosta helpottaa. Aloitin keväällä pitkän tauon jälkeen salilla käymisen, ja parin ekan kerran sattui joka puolelle monta päivää, mutta pikkuhiljaa se helpottaa.

Saako udella, että millä salilla treenaat? Onko Elitellä oma sali?

4. kesäkuuta 2009 klo 19.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kun keho huutaa hoosiannaa eikä pysty liikuttamaan evääkään, paras keino on lähteä reippaasti liikkeelle kivusta huolimatta, niin saa kuonat liikkeelle. Itsellä ainakin pelkkä venyttely melkein vaan pahentaa tilannetta.

Parempi siis ehkä salin jälkeen polkea kotiin 4km, kun kävellä bussille 100m. ;)

4. kesäkuuta 2009 klo 19.07  
Blogger Aura kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

4. kesäkuuta 2009 klo 19.26  
Blogger Aura kirjoitti...

Voi että nämä treenijutut ovat mielenkiintoisia! Ja todellakin kiinnostaisi tarkempikin kuvaus saliohjelmastasi: mitä laitteita, paljonko toistoja, millä painoilla, kuinka usein...

Ai niin, ja täytyy vielä lisätä, että ainakin minulla lihakset vaan yksinkertaisesti alkavat palautua nopeammin, kun salitreeniä on ehtinyt pari viikkoa harrastaa. Jos on ehtinyt tulla pitempi tauko treenaamiseen, esimerkiksi kuukausia, muutaman ensimmäisen salikäynnin jälkeen tosiaan lihakset saattavat olla aivan jumissa sen 3-4 päivää, mutta aika nopeasti vaan huomaa, että vaikka harjoitukset tuntuisivat niitä tehdessä ihan yhtä raskailta, niistä palautuu selkeästi nopeammin.

4. kesäkuuta 2009 klo 19.29  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Todellakin kiinnostaisi yksityiskohtaisemmin kuulla saliohjelmastasi.

4. kesäkuuta 2009 klo 19.42  
Anonymous iippis kirjoitti...

Taidan olla ainoita, joita nämä salijutut ei kiinnosta, tosin varmasti siksi, että harrastan aktiivisesti liikuntaa jo ihan muutenkin, vaikken siitä lemppariblogistani lukisikaan. Enemmän tyylijuttuja toivoisin siis itse pupulandiaan ja vaikka oma blogi tälle treeni-innostukselle?

4. kesäkuuta 2009 klo 19.56  
Blogger Camilla kirjoitti...

Mielelläni kuulen lisää treeniohjelmastasi! =) Itse olen hieman laiskistunut enkä meinaa jaksaa herätä salille sitten millään.. Tällä viikolla jäi kokonaan välistä.. ;)
Olisipa joku joka komentaisi salille ja kertoisi mitä pitää tehdä, niin tulisi ainakin tehtyä.

4. kesäkuuta 2009 klo 19.58  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Nää sun treenijuttusi inspiroi oikeasti ihan hirveästi itseäkin liikkumaan!
Sää ei tosin ainakaan juuri nyt houkuttele lenkille :D

4. kesäkuuta 2009 klo 20.00  
Anonymous Lraa kirjoitti...

KIINNOSTAA! siis salitreeni :)

4. kesäkuuta 2009 klo 21.28  
Anonymous iinamoi kirjoitti...

Kiinnostaa tarkempi juttu saliohjelmasta, jos sitä vaikka itsekin uskaltautuisi sinne kuntosalilaitteiden äärelle!

4. kesäkuuta 2009 klo 22.03  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostaa, kiinnostaa, kiinnostaa. Itsekin olen aloittanut juuri kuntosalilla käymisen ja juoksemisen, joten kiinnostaisi ihan kamalasti saada vinkkejä, kun kerran tuollaisen ammattilaisen kanssa pääset treenaamaan :) Ravintovinkit olisivat myös tervetulleita!

Blogisi on muuten hurjan kiva, oon tainnut lukea sitä jo.. hmm.. ainakin vuoden kommentoimatta kertaakaan :O ohhoh. no nyt tuli sitten eka kommentti :)

t. ninnu

4. kesäkuuta 2009 klo 23.22  
Anonymous aniliini kirjoitti...

Muakin kiinnostaa salitreenit, juoksut ym. koska olen itsekin vastikään alkanut taas innostua juoksemisesta ja kotona treenailenkin samalla.
Mutta uuuu, mikä hottis toi sun pt! :D Tulisin ehkä vähän äkkiä tonne sun salille jos asuisin yhtään lähempänä. Mäkiiiiiiin tahdon tommosen pt:n!!! Miten sä pystyt keskittymään treenaamiseen ollenkaan kun tommonen ihanuus pällistelee vieressä?!?! Muista nyt kertoa sille että sun blogin lukijat kuolaa sen perään ;)

4. kesäkuuta 2009 klo 23.54  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ehkä toisinaan voi olla salitarinoitakin, nykyinen tahti lienee sopiva?

ja edelliseen kommenttiin viitaten, miesmakuja on näemmä monia ;)

5. kesäkuuta 2009 klo 0.07  
Blogger jella kirjoitti...

Oikein mukavassa tahdissa postaat salimeiningeistä - ei ne saakaan täyttää koko blogia! Ja laita ihmeessä tulemaan yksityiskohtaisempaa postausta saliohjelmasta, kiinnostusta löytyy.

Oon taas tykästyny blogiisi. Menee vähän ailahtelevaisesti mulla aina, mistä lukemastani blogista pidän eniten, en tiedä johtuuko itsestä vai juttuaiheista vai mistä. On tosin kiva kuulla ihan oikeasti aloittelijan treenausjuttuja, oon kyllästyny lukemaan himotreenaajien brassailua. Vaikkei se ehkä brassailua ole mutta tuntuu siltä tällaisesta sohvapotusta. Mm voisin tulostaa ton Janin kuvan seinälle kehyksiin.. siis ihan vaan muistuttamaan lenkille lähöstä ;D

5. kesäkuuta 2009 klo 0.53  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

heiii, käydään samalla salilla! en oo kyl koskaan nähny sua siellä, mut ehk joku päivä törmätään ni tuun moikkaan : ))

T.jenna

5. kesäkuuta 2009 klo 1.17  
Blogger Jann kirjoitti...

Joo kirjoita ihmeessä tarkemmin ja mielellään usein treenijutuista :) Ne todella on motivoivia! Itse olen käynyt salilla jo useita vuosia, mutta innostus meinaa aina kadota teille tietämättömille muutaman viikon pituisen tehokkaan jakson jälkeen. Myös juoksemassa yritän käydä, mutta se on minulle sellaista tuskaa, että lähteminen lenkille on vielä vaikeampaa. Ja minun kuitenkin pitäisi kai omata edes jonkinlainen pohjakunto :D

Todella paljon tsemppiä uusille harrastuksille. Minusta on aina jotenkin ihanaa, kun ihmiset innostuvat liikunnasta ja innostavat muita, sillä liikunta tekee todella hyvää niin fyysiselle kuin henkiselle kunnolle ja jaksamiselle.

5. kesäkuuta 2009 klo 7.48  
Anonymous Ella kirjoitti...

Minuakin aloittelevana treenaajana kiinnostaisi kuulla ohjelmastasi, sekä pt:n ruokavinkeistä. Liikuntajutut ovat hyvä lisä muotiblogiin ja on kiva seurata kokeiluasi ja kehitystä. Mistään HC-treenaajien blogeista kun tällainen aloittelija ei oikein saa irti muuta kuin inspiraatiota.

5. kesäkuuta 2009 klo 10.07  
Anonymous Sinttu. kirjoitti...

Saliohjelmasi kiinnostaa kovasti, opiskelijabudjettiini ei oikein mahdu tällä hetkellä personal traineria, joten siitä voisi saada jotain vinkkejä. On ollut hauska seurata kuntoiluasi, vaikka muotijuttujen takia tätä olenkin aikanaan alkanut lukemaan :)

5. kesäkuuta 2009 klo 10.41  
Anonymous morgan kirjoitti...

No mulla on vähän sama tilanne kuin iippiksellä. Olen urheillut aktiivisesti jo niin pitkään, ettei välttämättä nämä jutut kauheasti kiinnosta. Hyvä ideahan voisi juuri olla se, että tekisi oman bloginsa tälle "kuntoprojektille". Mutta jos se on liian vaivanloista, niin voinhan hypätä nämä jutut yli.. no problem :)

5. kesäkuuta 2009 klo 13.08  
Anonymous netta kirjoitti...

Ehdottomasti kiinnostaa lukea treenijutuista.:) Nykyisin Pupulandiaan tullessa itseasiassa toivon, että olisi taas juttua treenauksesta ja erityisesti PT:n kuvilla maustettua.;) Hih, tosiaan mietityttää täälläkin, miten sitä oikein pystyt treenailemaan moisen tsemppaajan edessä.:D

5. kesäkuuta 2009 klo 14.27  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Joojooo laita vaa juttua et minkälainen sun sali ohjelma on! :) Oon ittekki nyt alkanu inostua salilla käynnistä niin kiinnostas :)

5. kesäkuuta 2009 klo 17.04  
Blogger Jenni kirjoitti...

RiinaR: Haha. :D Ei tässä onneksi ole tarvetta hävetä, vaikka olenkin rapakunnossa. :) Eihän personal traineria tarvittaisi, jos olisin huippukunnossa jo valmiiksi. ;)

Annikki: Hahah. :D Hunksipa hyvinkin! Mutta toistaiseksi olen uskaltanut ihan hyvin salille lähteä, ja tästä on suunta kunnonkin suhteen vain ylöspäin. ;)

Joy: Okei, toive pantu korvan taakse ja teen saliohjelmastani tarkemman postauksen jossain vaiheessa. :) Ja tosiaan, saisi PT-koulutukseen kuulua joku valokuvauksen peruskurssi. ;)

Ria: Kiva kuulla, että näistä jutuista tykätään. :) Itsestäni on tosi mukava kirjoitella treenijuttuja vaatehömpän lomassa. Ja kyllä tosiaan huomaan jo nyt, että palautuminen on sujunut paljon nopeammin kuin viime viikolla, joten eiköhän tämä kehitys tästä lähde käyntiin. :) Käyn itse Helsingissä Töölön kisahallin uudella kuntosalilla. Elite Trainersille on valmistumassa oma kuntostudio jossain vaiheessa, mutta minä käyn tosiaan tuolla "Kisiksellä". :)

Anonyymi1: No tilanne alkaa nyt tosiaan olla jo vähän eri kuin noiden ihan ensimmäisten salikertojen jälkeen. Nyt voisin ehkä jo kuvitellakin pyöräileväni tai vaikka juoksevani, mutta sen ensimmäisen salikerran jälkeen en oikeasti olisi pystynyt nousemaan pyörän selkään, kun pelkkä kävelykin tuotti tuskaa. :D En kuitenkaan jäänyt sohvan pohjalle makailemaan, vaan seuraavana päivänä olin siellä Tallinnan reissulla ja kävelin koko päivän. :)

Aura: Kiva kuulla, varmaankin sellainen tarkempi juttu saliohjelmastani tulee sitten jossain vaiheessa. :) Kiitos rohkaisusta salitreenin suhteen! Huomaan jo nyt palautumisen olevan paljon nopeampaa kuin viime viikolla, koska jalat eivät ole eilisen treenin jäljiltä ollenkaan niin poikki kuin aikaisemmin. Kehitystä on siis jo tapahtunut. :)

Anonyymi2: Kiva kuulla. Tuo toive varmasti toteutuu lähitulevaisuudessa. :)

Iippis: Olenkin miettinyt, että lukijoiden joukkoon mahtuu varmasti ihmisiä, joita nämä treenijutut eivät niin kiinnosta. Olen oikeastaan ollut vähän yllättynytkin, kun treenipostaukset ovat tähän mennessä saaneet lähes yksinomaan positiivista palautetta. Ymmärrän hyvin, jos kaikkia eivät nämä jutut niin innosta, mutta aion toistaiseksi pitää ne osana blogiani, koska minun itseni lisäksi niin moni niistä tykkää. Näitä treenipostauksia on kuitenkin melko harvakseltaan muihin juttuihin verrattuna, joten ehkäpä voit skipata nämä ja lukea vain sinua kiinnostavat jutut? :)

RagDoll: Eli saliohjelmasta tulee sitten tarkempaa juttua tulevaisuudessa, koska niin moni sitä kaipailee. :) Tuosta PT:stä sen verran, että toki hän kannustaa ja ohjaa mukavasti treenissä, mutta kannattaa muistaa, että viime kädessä se vastuu on kuitenkin itsellä. Ohjaustapaamisia on kuitenkin vain noin kerran viikossa tai harvemmin, joten sillä välillä on pystyttävä työskentelemään itsenäisesti, jos tuloksia haluaa oikeasti. Motivaatio syntyy minulla parhaiten siitä, kun pidän vain tavoitteeni aktiivisesti mielessä ja muistan, että tuloksia ei saada ilman työtä. :)

Katjuska: Ihana kuulla! :) Lenkkisäät ovat kyllä nyt olleet noista ilmoista kaukana, mutta onneksi on muitakin vaihtoehtoja aerobiselle treenille. Esimerkiksi uinti tai vaikka tanssitunti korvaavat juoksulenkin mainiosti, jos sää on karmea. :)

5. kesäkuuta 2009 klo 22.41  
Blogger Jenni kirjoitti...

Lraa: Hyvä homma! :) Postausta siitä siis tiedossa. :)

Iinamoi: En varmastikaan ala kovin yksityiskohtaisesti liikkeitä selostamaan, joten tarkempia neuvoja kannattaa kysyä ammattilaiselta, jos jossakin liikkeessä on epäselvää. :) Mutta ajattelin yrittää tehdä postauksen, jossa olisi ainakin osasta liikeitä kuva mukana havainnollistamassa. :)

Anonyymi3/Ninnu: Kiva, että uskaltauduit vihdoin kommentoimaan. :) Ravintovinkkejä ehdinkin jo oman ruokavalioni pohjalta antamaan, mutta tosiaan näiden toiveiden pohjalta sellainen tarkempi salitreenijuttu on tulossa lähitulevaisuudessa. Tsemppiä sinullekin treeniin! :)

Aniliini: Kiva kuulla, että muutkin ovat saaneet kiinni tällaisesta positiivisesta elämänmuutoksesta. :) Täytyy sanoa, että ihan mielellään tuon Janin ohjauksessa tulee jumpattua. :D Toistaiseksi keskittyminen on silti onnistunut ihan hyvin. :D

Anonyymi4: Niinpä niin. ;) Maut ovat monet! Jani ei ehkäpä ole aivan minunkaan miestyyppiäni, mutta kyllä hänen perässään kelpaa silti puntteja nostella. ;)

Jella: Hahah, tulosta kuva seinällesi ihan vapaasti, jos se auttaa inspiroitumaan... lenkille tai muuten vain! ;D Minä itsekin koen, että on kiva inspiroida muita sohvaperunoita liikunnan pariin! Inspiroiduin itse nimittäin juuri sellaisen ihmisen esimerkistä, joka aloitti treenauksen ihan nollasta ja on nyt oikeasti aika hyvässä kunnossa. Se on lohdullista ja ikään kuin todiste siitä, että kaikki on oikeasti mahdollista. :)

Anonyymi5/Jenna: No tule ihmeessä moikkaamaan! :) Tunnistat minut punaisesta ja hikisestä naamasta. ;) Ja saatat muuten joutua vahtimaan minua staattisissa vatsalihasliikkeissä, etten lusmuile. :D

Jann: Tosi kiva kuulla inspiroivansa muita liikunnan pariin. Välillä on itselläkin semmoinen fiilis, ettei lainkaan huvittaisi, mutta silloin ei tarvitse kuin tulla lukemaan täältä muutama kommentti ja heti on helpompi potkia itsensä lenkille tai salille. :) Tarkempaa salitreenipostausta on tulossa tässä lähiaikoina, koska sitä on nyt kovasti toivottu. :)

Ella: Olen samaa mieltä, että monesti aloittelijan on vaikea löytää innostusta kovan treenaajan jutuista, koska taso on itsellä niin eri. On paljon kivempi seurata, miten joku oikeasti ponnistaa ihan pohjalta ja kehittyy pikkuhiljaa. :)

Sinttu: Muotijutut eivät täältä tule tämän liikuntainnostuksen myötä minnekään katoamaan, sitä ei tarvitse pelätä. :) Mutta tosi kiva kuulla, että uusi harrastukseni on otettu niin suurella kiinnostuksella vastaan! Esittelen saliohjelmani tässä lähitulevaisuudessa, joten siitä voi sitten napata vinkkejä. :) Ja muuten, monilla saleilla saa edullisesti teettää itselleen saliohjelman, vaikka treenariin ei olisikaan varaa. :)

Morgan: Olen itse ajatellut pitää nämä treenijutut osana tätä blogia, koska näitä on kuitenkin suhteessa kaikkien postausten määrään aika vähän. Vain muotijutuista kiinnostuneet voivat sitten vaikka jättää nämä vain lukematta. :)

Netta: Arvasinkin, että PT:n kuvat otettaisiin innolla vastaan. :D Ja tosiaan, eihän se aina niin mahtavaa ole hikoilla ja puuskuttaa komean miehen edessä, mutta eiköhän PT ole ammatissaan sellaiseen jo tottunut. ;)

Sirpa: Kiva kuulla! Tarkempaa treenijuttua on siis luvassa. :)

5. kesäkuuta 2009 klo 22.41  
Blogger hannian kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

6. kesäkuuta 2009 klo 0.03  
Blogger anskusiili kirjoitti...

Näitä on kauhean kiva lukea, ihana kun joku on oikeasti tehnyt suuren muutoksen. En osaa kuvitella, miten vaikeaa sinun on ollut aloittaa, kun liikunta on minulle itselleni ollut aina olennainen osa elämää!

Sinulle on varmaankin kyllä kerrottu, mutta ajattelinpa vinkata kuitenkin! Jos olet kiinnostunut vaakasi lukemista, painosi saattaa jopa nousta lihasharjoittelun tuloksena. Itselleni kävi näin, kun lisäsin lihastreeniä, sillä lihashan painaa enemmän kuin rasva.

6. kesäkuuta 2009 klo 22.57  
Blogger Henna kirjoitti...

Näitä juttuja on kyllä kiva lukea, inspaa itteäkin samalla! Ootko muuten miettinyt että käyttäsit palautusjuomia? Varmaan oma pt:si osaa neuvoa paremmin, ainakin itse olen niistä saanut hyötyä mukavasti. Vähentää sitä jumitusta (toki venyttelen lisäksi) :)

16. kesäkuuta 2009 klo 15.18  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kauhee miten vahva sä olet aloittelijaksi kun katoin miten paljon sulla on vastusta tossa etureisiprässissä! Ittelläni aloituspaino taisi olla 15 kiloa :D

11. elokuuta 2009 klo 13.56  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu