Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Vielä jaksaa!

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Vielä jaksaa!

Tänään koin taas jänniä hetkiä, koska oli vuorossa toinen tapaaminen personal trainerini kanssa ja tällä kertaa suuntasimme kuntosalille. Jani oli tehnyt minulle saliohjelman, jonka kävimme nyt sitten yhdessä läpi. En ole oikein koskaan käynyt kuntosalilla, joten asiantuntevat neuvot tulivat tarpeeseen. Ensimmäisellä tapaamisella teimme siis erilaisia kuntotestejä ja kävimme vähän läpi omia tavoitteitani. Aerobinen kuntoni osoittautui testeissä luokattoman huonoksi, joten sitä saan harjoittaa nyt aika ahkerasti. Lihaskuntotestien tulokset olivat vatsan ja selän osalta erinomaiset, jalkojen osalta keskitasoa ja käsien osalta heikohkot. Nyt siis tarkoituksena on kiinteytyä ja saada treenaamalla lisää lihasmassaa. Seuraavalla tapaamisella puhutaan sitten syömisestä ja mietitään, miten voisin parantaa ruokavaliotani. Mutta nyt salijuttuihin!

Saliohjelmaani kuuluu kattavasti liikkeitä kaikille kehon osa-alueille ja PT:n avulla sain omalle kropalleni mahdollisimman sopivat harjoitukset jokaiselle lihasryhmälle. Minulla esimerkiksi huono ääreisverenkierto häiritsee joidenkin liikkeiden tekemistä, kun kädet puutuvat ollessaan ylhäällä. Olikin erityisen mukavaa, että Jani oli osannut tehdä juuri sellaisen ohjelman, josta löytyi minulle sopiva vaihtoehto jokaisesta harjoitteesta. Muutamaa harjoitetta muutettiin vielä paikan päälläkin, kun alun perin valittu laite tai asento ei tuntunut hyvältä.Ihan aluksi pitää aina muistaa lämmitellä (5-10min), jotta lihakset ovat sitten valmiita raskaampiin suorituksiin. Minulle suositeltiin, että jokaista liikettä olisi hyvä tehdä kolme 12-15 toiston sarjaa. Tällaiset pitkäkestoiset sarjat ovat juuri avain kiinteytymiseen. Vastukseksi valitaan luonnollisesti suurin mahdollinen paino, jolla kolme sarjaa jaksaa suorittaa. Sarjojen välillä voi pitää noin puolen minuutin tauon, jonka aikana ehtii vaikka hiukan hölskytellä tai venytellä lihaksia. Ideana kuitenkin on, että sarjat tehdään melko tiiviissä tahdissa ilman pitkiä taukoja. Tunnin pitäisi riittää koko ohjelman suorittamiseen, joten kelloa voi käyttää hyvänä mittarina sen suhteen, että tahti on sopiva. Treenin jälkeen voi tehdä lyhyitä venytyksiä, mutta kunnon venyttelyn tulisi tapahtua vasta 2-4 tuntia harjoittelun jälkeen. Löysin muuten Pakkotoisto-sivustolta tosi hyvän venyttelyoppaan, jossa käydään läpi koko kehon venytykset kuvien kanssa, joten sieltä saa hyviä vinkkejä kotona venyttelyyn. :)Olen itse vähän sellainen mukavuudenhaluinen treenaaja, jonka on vaikea piiskata itseään äärirajoille. Ihminen kuitenkin jaksaa yllättävän paljon vielä siinäkin vaiheessa, kun voimat tuntuvat jo hiipuvan, jos vain oikeasti rutistaa kunnon raivolla. Itsensä haastaminen onnistuu usein helpommin, jos vieressä on joku komentamassa tai kannustamassa - huomasin sen erittäin konkreettisesti tänään. Olin monta kertaa jo ihan valmis luovuttamaan, mutta Janin käskyjen/kieltojen/kannustusten voimalla löysin itsestäni yllättäviä voimia. Saa nähdä, miten treenaus sujuu sitten itsenäisesti, kun vieressä ei olekaan valmentajaa huutamassa (vaikka ei se Jani minulle kyllä huutanut, ihan kiltisti puhutteli). :D Suunnittelin jo, että joudun varmaankin pyytämään sieltä salilta jonkun ison ja pelottavan näköisen miehen siihen viereen kaikkein raskaimpien liikkeiden ajaksi karjumaan, että en varmasti luovuta liian aikaisin. Hah.

Treenin jälkeen marssin toimistoon hankkimaan salikortin ja suosin jälleen taktiikkaa, joka perustuu henkiseen painostukseen. :D Puolimaraton-aikeistani olen tosiaan vouhottanut jo niin monelle, että paluuta ei ole. Salitreenin osalta hoidin homman hankkimalla itselleni kausikortin peräti 4 kuukaudeksi. Pakkohan siellä on käydä, kun olen maksanut jo neljästä kuukaudesta etukäteen. ;) Tavoitteena olisi siis tehdä 2-3 salitreeniä viikossa.Vinkiksi voisin nyt antaa kaikille kuntosaleja kammoaville, että kannattaa oikeasti teettää itselleen huolella laadittu saliohjelma. Osittain kuntosalikammoni on varmasti johtunut ihan jo siitä, ettei minulla ole ollut hajuakaan, mitä siellä pitäisi tehdä. En ole tiennyt, millaisilla painoilla minun pitäisi treenata, miten monia toistoja ja miten pitkiä sarjoja tehdä. Puhumattakaan siitä, miten niitä monimutkaisen näköisiä laitteita ja vempaimia käytetään. Jos personal trainer ei sovi budjettiin, niin useimmilla saleilla on mahdollisuus saada ohjausta ja maksua vastaan henkilökohtainen treeniohjelma. Eikä se yleensä ole edes kallista. Esimerkkinä mainittakoon, että Töölön kisahallilla saliohjelman laatiminen kustantaa opiskelijoille vain 11 euroa ja ei-opiskelijoillekin vain 22 euroa.

Niille taas tiedoksi, joiden budjettiin personal trainer saattaisi sopiakin, että Elite Trainersilta on luvattu Pupulandian kautta tuleville uusille jäsenille erikoistarjous. Kiinnostuneet voivat laittaa sähköpostia osoitteeseen hanna@elitetrainers.fi ja mainitkaa sähköpostissa, että bongasitte jutun Pupulandiasta. :)PS. Ja niitä pyllyn kiinteytysvinkkejä kaipaaville osaan kertoa sen verran, että erilaiset kyykyt ja jalkapunnerrukset (tosi virallisia termejä varmaan, haha) ovat yleensä aika tehokasta pakara- ja takareisitreeniä. Yksi tehokas liike on esimerkiksi askelkyykky. Takapuolen kiinteytys on kuitenkin aika pitkäkestoinen prosessi, että kärsivällisyyttä ja sitkeyttä peliin tytöt! Jos hankin Jessica Alban tukan, niin voisinkohan saada samalla tuon pyllynkin?


Kuvat: 1, 2, 3, 4 & 5

Tunnisteet:

18 kommenttia:

Blogger Sini kirjoitti...

Tsemppiä vaan! ihaskuntoharjoittelu on yksi parhaista asioista mitä ihminen voi tehdä itselleen :)
aloitin 2 vuotta sitten säännöllisen bodypumpin ja epäsäännöllisen kuntosalin siihen rinnalle. Jo bodypump kiinteytti niin paljon, ryhty parani, jalat jaksavat (juoksu lähti ihan eri tavalla kuin ennen lihaksia) ja kädet jaksavat, ja itsetunto nousi sen sata prosenttia!!

Joten kiva kuulla että joku muukin aikoo parantaa fiilistään ;)

27. toukokuuta 2009 klo 18.52  
Blogger Milla kirjoitti...

Hei, muistathan sitten nostaa painoja reippaasti ja ehkä joskus jopa vaihdella toistojen ja sarjojen määrää (tästä toki pt:si pitänee huolen, mutta ajattelin muistuttaa, koska kuntosalitreenailun alkuinto voi lopahtaa, kun homma alkaa käymään liian rutiinilla + keho tarvitsee haastetta kehittyäkseen).

Sinin kommenttiin on pakko sanoa, että varmasti se bodypumppikin jo "jotain" auttaa, mutta salin puolella harjoittelua ei kannata unohtaa :) mieluummin ilmeisesti niin, että säännöllisesti salin puolella ja epäsäännöllisemmin pumppia vaihtelun vuoksi. Monta vuotta työkseen ohjaillut ystäväni on todennut, että vain bodypumpia tehdessään hän on "pökkylä" - muotoa lihaksiin saa sieltä salilta :)

Ei muuta kuin tsemppiä vain, saliharjoittelu antaa paljon :> Jaksaa, jaksaa! :)

27. toukokuuta 2009 klo 19.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Vähän jäi harmittamaan tuo "erikoistarjous" sillä se vissiin sisältää vain yhden ilmaisen hieronnan.:/ Onhan sekin jotain mutta harmittaa kun innostuin niin paljon siitä omasta PT:stä muttei mulla ole opiskelijana varaa pariin sataan euroon kuussa kun vuokran jälkeen jää juuri se pari sataa.:D

27. toukokuuta 2009 klo 19.13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Yhdyn Millaan (ja menee offtopiciksikin?).

Tuntuu säälittävältä niitä kohtaan, jotka vuodesta toiseen juoksevat BodyPumpeissa sun muissa "perseenheilutusjumpissa" ja odottavat tuloksia, kun sillon tällöin (itse kerran pari viikossa) isoilla painoilla tehden saa ne itse lihaksetkin näkymään.
Naiset pelkäävät helposti isoja painoja, koska rinnastavat ne muskeleihin, mutta aika paljon saa rautaa nostaa ennen kun suuria tuloksia alkaa näkymään.

Ja itse asiaan, miksi tulin kommentoimaan. En hitto tajua miksi käsketään venyttelemään sarjojen välissä tai heti treenin jälkeen edes kevyesti? Siitä ärsykkeestähän se lihas kasvaa ja jos se heti "laukaistaan" venyttelemällä, niin anteeksi, mikähän oli sitten tämän treenin idea? Ehkä siinä vaiheessa voi kesken harjoituksen venytellä, jos kramppi on suunnaton, muutoin suosittelisin vaan pitämään kehon liikkeessä palautuksessa, eli (nousta pois laitteesta ja) kävellä pari askelta ja heilua.

27. toukokuuta 2009 klo 19.14  
Blogger Sini kirjoitti...

Ei tarvii sääliä, käy sinä vaan salilla ja minä käyn pumpissa ja minulla on hyvä fiilis itestäni ihan näinkin. Yhtä lailla siellä pumpissa saa isoja painoja laitettua, voi sielläkin käydä useammin kuin kerran viikossa, ja ohjelma vaihtuu kolmen kuukauden välein.

Ei tarvii ruveta haukkumaan muiden lajeja, kaikille löytyy omansa.

27. toukokuuta 2009 klo 19.31  
Blogger Kirsikka kirjoitti...

Hywiä vinkkejä, kiitos! :)

27. toukokuuta 2009 klo 19.33  
Blogger Jenni kirjoitti...

Sini: Kiitos. :) Ehkäpä se juoksukin lähtee kulkemaan entistä paremmin, kun saan lihaksiin vähän lisää voimaa. :) Myös ryhti kaipaa parannusta, joten toivotaan, että sitäkin löytyy salilta!

Milla: Juu, ei siitä liian kevyestä treenistä mitään hyötyä ole. :) Ja meillä on PT:n kanssa jossain vaiheessa sitten sellainen uusintakäynti salilla, jolloin katsotaan vähän, millaista kehitystä on tapahtunut.

En ota itse kantaa tuohon bodypumpin tai muiden vastaavien tehokkuuteen, koska en asiasta tiedä sen tarkemmin. :) Mutta onhan se totta, että salilla tehdään yleensä kovempia rutistuksia ja pidempiä sarjoja, joten varmaankin ihan hyvä tehdä jumppien ohella myös kunnon salitreeniä.

Anonyymi1: Itse asiassa olen käsittänyt, että tuohon erikoistarjoukseen varsinaista hintaakin on pudotettu normaalitasosta jo roimasti. Eli normaalihintaan verrattuna tarjous on aika hyvä ja sitten kaupan päälle on tosiaan vielä se hieronta. Mutta tuollaiset eksklusiivisemmat palvelut maksavat vähän enemmän ja harvalla opiskelijalla onkaan varaa personal traineriin. Mutta muista, että monilla kuntosaleilla on omia ohjaajia, joilta voi pyytää neuvoja ja apua esimerkiksi treeniohjelman laatimiseen. :)

Anonyymi2: Olet varmasti oikeassa siinä, että monet mieltävät salitreenauksen aika miehiseksi jutuksi. Toki bodypumpit ja muut lihaskuntojumpat ovat parempi kuin ei mitään, enkä täysin niitäkään vähättelisi oman kokemukseni perusteella, mutta eihän se kunnon salitreeniä koskaan vastaa. Mutta se on totta, että sellaisten suurten ja näkyvien lihasten saavuttamiseen saa kyllä aika kovasti tehdä töitä, eikä varmasti tarvitse pelätä, että vahingossa alkaisi näyttää liian lihaksikkaalta. :D

Ja mitä tuohon venyttelyasiaan tulee, olen ymmärtänyt itse, että tärkeintä venyttely on nimenomaan tunteja treenin jälkeen. En ole tässä aiheessa mikään asiantuntija, mutta kyllä aika yleinen ohje on, että heti harjoituksen jälkeenkin voi halutessaan tehdä lyhyet venytykset. Tuossa harjoitusten välillä ei toki ole tarkoituskaan alkaa sen kummemmin venyttelemään, eihän siinä puolessa minuutissa mitään oikein edes ehtisi. Mutta ainakin personal trainerini sanoi minulle tänään, että kannattaa sarjojen välillä vähän heilutella jäseniä ja vaikka nousta seisomaan. Ja sanoi myös, että voi tosi lyhyitä pieniä venytyksiä tehdä myös, jos haluaa. Mutta ei kai se kovan harjoituksen teho yhdestä pikku-venytyksestä mihinkään katoa? :)

Sini: Samaa mieltä minäkin. :) Varmasti mahdollisimman monipuolinen treeni takaa parhaat tulokset, mutta mielestäni noissa bodypumpeissa yleensä tehdään aika rankkojakin harjoituksia ja 2-3 sarjaa per liike. Ja treenin tehokkuutta voi tosiaan lisätä valitsemalla raskaammat painot. Itse koen hyväksi puoleksi noissa ohjatuissa jumpissa juuri sen tsempin, mitä ohjaajalta saa. :)

Kirsikka: Ei kestä! Kiva jos vinkeistä oli iloa. :)

27. toukokuuta 2009 klo 19.51  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sini: Ei tarvitse vetää hernettä nenään, sinne Pumppiin vaan, jos on tietoinen faktoista ja tyytyväinen tuloksiin.
Tarkoitin sellaisista henkilöistä, joista huomaa kuinka tosissaan ne koittavat saada kesäkuntoa siinä onnistumatta.

Ja seuraavaksi varmaan kysyt, miksen mene heille henkilökohtaisesti sanomaan tämän anonyymipaasauksen sijaan...
a) Tällaisia tapauksia on paljon
b) No my problem
c) Miksi tekisin PT:n hommia ilman palkkaa?

Jenni: Aivan, pari tuntia treenin jälkeen pitääkin venytellä. Pisti vaan niin pahasti silmään, koska haluan sinulle "kaikkea hyvää" tämän urheiluinnostuksen puraistua. :) Hienoa päästä seuraamaan, kuinka kuntosi kehittyy nollasta sataan. Saisiko johonkin postaukseen noita painoja, joilla mitäkin liikettä teet?

Ja yleisesti, onhan Pumppi hyvää lihaskestävyystreeniä, muttei siellä ole minkään fysiikaalisen lain mukaan järkevää hyppätä monta kertaa viikosta, jos tavoittelee sitä unelmavartaloa, missä kurvit on kohdillaan eikä allit roiku (ja haluaa päästä tuloksiin sieltä mistä aita on matalin, eli vähäisillä salikerroilla). Fakta on se, ettet kykene tekemään 5 minuuttia yhtä lihasryhmää niin suurilla painoilla, jotta lihas kasvaisi merkittävästi.

Anteeksi suomeni.

27. toukokuuta 2009 klo 21.04  
Anonymous kirpppu kirjoitti...

Onko tuolla huonolla ääreisverenkierrolla todellakin yhteys siihen, että käsien pitäminen ylhäällä alkaa heti tuntumaan ikävältä? Sama ongelma itelläkin, mutta olen luullut asian johtuvan lähinnä yläkropan huonosta lihaskunnosta...

Tosi kiva lisä sun blogiin tämä treenihässäkkä!

27. toukokuuta 2009 klo 21.07  
Blogger Nina kirjoitti...

Joudut kohta uusimaan vaatekaappisi, kun lihakset herää kasvamaan! ;) tv. ex-pikajuoksija, jonka reidet eivät vieläkään oikein sovi farkkuihi :-D

27. toukokuuta 2009 klo 22.15  
Blogger Sandra kirjoitti...

Lisään vielä lusikkani tähän venyttelysoppaan. Salitreeni kunnon painoilla aiheuttaa pieniä repeämiä lihakseen (näihin perustuu myös se lihaskasvu) ja jos venyttelee välittömästi treenin jälkeen, voivat lihakset repeytyä enemmän kuin on hyväksi ja aiheuttaa näin ollen ei-toivottuja vaurioita.

Minäkään en oo kyllä vielä tavannut naista, joka ois saanu body pump-käynneillä itelleen kunnon lihakset ;) Mutta ehkä se lihaksikkuus on myös suhteellista..

27. toukokuuta 2009 klo 22.24  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Haha, nollasta sataan. :D Voi olla että siinä menee aika pitkä tovi, ennen kuin sataan asti päästään, mutta jos nyt ensin kiihdyttäisin vaikka kahteenkymppiin. ;) Voin kertoa saliohjelmastani tarkemmin joskus lähitulevaisuudessa, kun se varmaankin montaa ihmistä kiinnostaa. :) Ja siis on mukavaa, että asioista enemmän tietävät jakavat vinkkejään tällaiselle noviisille!

Kirpppu: En osaa sanoa, voiko sillä huonolla kunnollakin olla osuutta asiaan, mutta omassa tapauksessani lienee kyse enemmänkin siitä verenkierrosta, koska vain tietyt asennot aiheuttavat puutumista. Eivätkä ne ole yleensä sellaisia asentoja, jotka treenaisivat varsinaisesti ylävartaloa, vaan esimerkiksi sellaisia, että tehdään askelkyykkyjä tanko harteilla. Siinä tangosta kiinni pitäessä minulla yleensä puutuvat kädet niin pahasti, etten kertakaikkiaan voi pitää tankoa harteilla, vaikka jalat jaksaisivatkin pumpata. :/ Mutta kiva kuulla, että nämä treenijutut on otettu hyvin vastaan! :)

Nina: Hahaha, siitä tuskin on pelkoa. :D Mitään muskelimimmiä ei tästä tytöstä tule! Ja aika kauan saisin varmaankin rehkiä, ennen kuin sellaisiin tuloksiin edes päästäisi. ;)

Sandra: Minä en nyt näihin asioihin ota tämän enempää kantaa, koska en ole mikään asiantuntija. Enemmän tietävät voivat kinastella keskenään. :D Mutta sen verran voin sanoa, että itse teen lihakuntoa kuitenkin sen verran pienillä painoilla, että mitään kovin suuria repeämiä tuskin pääsee syntymään. Ja tänään tyydyin kyllä pelkkään ravisteluun. Mutta tosiaan, mitään kunnon venytyksiähän tuossa ajassa ei edes ehdi tekemään, korkeintaan pari sekuntia per puoli, mikäli nyt haluaa sarjojen välissä jotain tehdä.

Ja mitä tuohon lihaksikkuuteen tulee, niin veikkaanpa että ihmisten käsitykset siitäkin ovat tosiaan aika pitkälti henkilöstä kiinni. Jollekin riittää lihaksiksi se, että kroppa kiinteytyy ja siitä ylipäänsä näkee, että ihmisellä on lihakset. Toisille se taas tarkoittaa kunnolla näkyviä (joskus jopa suuria) lihaksia. Näkemyksiä on monia. :)

27. toukokuuta 2009 klo 22.44  
Blogger veerra kirjoitti...

Mulla on polvessa joku ongelmanpoikanen, mikä estää esim. just kyykkyjen ja jalkaprässin tekemisen. Siihen alkaa pistää ikävästi ja tosi kivuliaasti, jos sille varaa painoa :/

Mut tsempit sulle hei!

27. toukokuuta 2009 klo 22.53  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Lihaksista.. Mulla meni about kaks vuotta siihen että sain lihasta jopa hauiksiin, vatsaan, takapuoleen ja reisiin, siis niin että ne erottaa ihan normitilassa. En ole lihaksikas tai miesmäinen, vaan treenattu nainen.
Joten se on harhaluulo naisilla, että lihakset tulee yhdellä salikäynnillä viikossa parissa kuukaudessa.

Samoin kuin se, että jos nainen lihoo kymmenen kiloa vuodessa, se ei ole lihasta koska se ei ole mahdollista. Pari kiloa korkeintaan voi tulla, useimmiten kuitenkin 1-1,5kg.
Ihan selvennykseksi.

Itse suosittelen säännöllistä salitreeniä 3-5 päivänä viikossa ja juoksulenkkejä päälle, jos haluaa unelmakropan. Salilla lihaksia kokonaisvaltaisesti monipuolisin liikkein, soutua, crosstraineria, kuntopyörää jne..
Monipuolinen liikunta takaa kauniin kropan, tajuaahan sen jokainen ettei kävelylenkit tuo timmiä vatsaa:)

Ei ole oikotietä onneen, mutta vaikka itse jumppailen silloin tällöin, ei ne auttaneet mielestäni itseäni yhtään. Vain juoksulenkeillä ja nimenomaan punttiksella olen muokannut kroppani. Lihakset nimittäin merkkaa paljon, ne tuo kiinteyttä ja kauniita muotoja, ja niitä ei saa kuin salilta.

27. toukokuuta 2009 klo 23.46  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, ja jokaiselle toki sopii eri ohjelmat ja määrät, mutta kyllä minusta jotkut Cosmopolitanin jumppaohjeet kesäkuntoon on naurettavia. Itseäni ei ole koskaan auttanut ne, ainoastaan kunnon treeni, sellainen missä tehdään kanssa eikä löysäillä.
Uintia kannattaa myös suosia..

Muistakaa ihmiset, että normipainoisen ihmisen on vaikeaa laihduttaa tai treenata, joten työ on tavallaan kovempi kuin esim. ylipainoisella. Toki rankkaa molemmilla, mutta se on fakta. Ylipainoisen ei tarvitse liikkua yhtä rankasti ja saa syödä enemmän, ja laihtuu silti. Joten älkää masentuko kun tuloksia ei heti tule, kyllä se palkitaan kun sitkeästi yrittää, itsellänikin vei melkein kaksi vuotta.
Erilaisia kun olemme, esim. minä en liho helposti, mutta en myöskään laihdu.

Joten jos joku haluaa kesäkuntoon laihduttamalla tai salilla, niin kannattaa vain syödä oikein ja liikkua, IKINÄ ei jättää syömättä kunnolla. Silloin menettää lihaksia jos laihtuu liian nopeasti, ja ne lihakset on niitä jotka polttaa kaloreita joten jos niitä on vähemmän, jatkossa on vaikeampi pysyä laihempana. Joten, lihaksista on myös se hyöty että ne kuluttaa kaloreita..

27. toukokuuta 2009 klo 23.55  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

jessica ablba treenaa about varmaan pari tuntia päivässä, mikä on aika mahdottomuus tavallisille ihmisille päivätyön ja rajallisen rahamäärän (ja motivaation) takia!! tsemppiä silti

28. toukokuuta 2009 klo 12.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mä leikkasin hiukset Ablan mukaan, mut ei tullu piukkaa pyllyä.. toiveajattelua :)

29. toukokuuta 2009 klo 10.14  
Blogger Jenni kirjoitti...

Veerra: Voi ei, se kyllä hankaloittaa hommaa sitten huomattavasti. :/ Mutta hei, sinun kannattaisi juuri kysellä joltain ammattilaiselta, olisiko joitakin vaihtoehtoisia liikkeitä, joiden avulla pyllyä voisi kiinteyttää. Olen varma, että sinullekin sopivia vaihtoehtoja löytyy! Ja kiitokset tsempistä. :)

Anonyymi1 ja 2: Kiitos hyvistä vinkeistä ja esimerkeistä. :) Veikkaan, että itselläni tuo jakauma tulee menemään enemmänkin niin, että aerobista treeniä kolmisen kertaa viikossa ja salitreeniä kaksi. Katsotaan nyt miten saan aikaiseksi. :) Mutta se on totta, että oikotietä onneen ei ole, vaan timmin kropan saavuttaminen vaatii aina kovasti työtä. Toivottavasti jaksan alkuinnostuksenkin jälkeen olla ahkera. :)

Anonyymi3: No huh, siihen ei taida kenelläkään tavallisella ihmisellä olla mahdollisuuksia. Mutta toivotaan, että timmin pyllyn voi saada vähemmälläkin treenauksella. ;)

Anonyymi4: Haha. :D Veikkaan, että joudun sen suhteen itsekin pettymään. :P

30. toukokuuta 2009 klo 19.17  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu