Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lontoon kuulumisia, part 1

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

perjantai 30. lokakuuta 2009

Lontoon kuulumisia, part 1


Minuun iskikin sitten joku oikein ärhäkkä pöpö, koska kuume on ollut nyt pari päivää jo 39 asteen kieppeillä. Aika on kulunut rattoisasti nukkuessa, joten tylsää ei ole ehtinyt olla. Nyt olon hetkellisesti kohennuttua päätin tehdä Lontoon reissusta ensimmäisen postauksen, kun homman voi hoitaa mukavasti makuuasennosta, kiitos läppäreiden. :) Tällä kertaa luvassa lähinnä yleisfiiliksiä matkasta ja myöhemmin on tulossa sitten vielä omat postauksensa muun muassa Specsaversin iltagaalasta, jossa oli myös mallikisan finaali sekä shoppailuista ihan oma juttunsa. :)Kiitän heti alkuun kaikkia teitä ihania, jotka jaoitte matkavinkkejänne ennen reissuun lähtemistäni. Valitettavasti en päässyt matkan varrella nettiin, joten monet hyvät neuvot menivät sivu suun. Ne on kuitenkin laitettu korvan taakse seuraavaa visiittiä varten! Päätin tällä reissulla muutenkin skipata suosiolla nähtävyydet ja keskittyä shoppailuun, koska aikaa oli matkan lyhyyden ja järjestetyn ohjelman puitteissa todella rajallisesti. Sainpahan erinomaisen hyvän syyn palata takaisin Lontooseen. ;)Oli ilahduttavaa huomata, miten näinkin pieni pikaloma tarjosi täydellisen rentoutuksen arjen keskelle. Kolme päivää ilman töitä, nettiä tai minkäänlaisia velvollisuuksia oli todella vapauttava kokemus. :) Ihastuin Lontooseen kovasti ja oli hauska kokemus, kun kerrankin matkalla ollessaan ymmärsi likimain kaiken, mitä ihmiset ympärillä puhuivat. Ilmassa leijui hiukan samankaltainen tuttuuden tunne kuin esimerkiksi Tukholmassa käydessä - melkein kuin olisi kotona, muttei sinne päinkään. :D Meillä oli myös aivan uskomaton tuuri sään suhteen, eikä reissulla satanut kertaakaan! Päinvastoin, sää oli lämmin ja aurinkoinen koko ajan. :)Lontoosta jäivät päällimmäisenä mieleen ystävälliset ihmiset, kaunis arkkitehtuuri, pastelliväriset talot, puistot, monikulttuurisuus, double deckerit ja perinteiset taksit sekä mieletön ihmisvilinä kaikkialla. Mietin moneen otteeseen, miten ihmeessä joka puolella voi kaikkina vuorokauden aikoina olla niin paljon ihmisiä, mutta joku olikin täällä blogin puolella informoinut, että Briteissä on juuri tällä viikolla syysloma. Se selittänee poikkeuksellisen hälinän ja hulinan - tosin Lontoossa taitaa turistivilskettä olla ihan aina.Pääsin myös huristelemaan kuuluisalla Lontoon metrolla, joka lienee kaikkein näppärin tapa liikkua kaupungissa. Aluksi metroverkon laajuus ja monimutkaisuus pökerrytti hiukan, mutta melko nopeasti hommaan pääsi sisälle. Voinkin suositella lämpimästi kaikille Lontoon matkaajille Oyster Cardia eli paikallista matkakorttia, jolle ladataan rahaa. Älykortti laskee itse päivän aikana tehtyjen matkojen mukaan, tuleeko edullisemmaksi maksaa yksittäisistä matkoista vai kiinteästä päivähinnasta ja velottaa kortilta rahaa sen mukaan. Kannattaa myös hankkia London A-Z -opas, joita myydään lähes joka kioskilla. Kirjanen kustantaa pari puntaa ja sisältää kaikki Lontoon kartat, paljon tietoa julkisesta liikenteestä sekä metrokartan.


Tunnisteet:

8 kommenttia:

Blogger Ida kirjoitti...

Lontoon metrojärjestelmän tosiaan oppii aika nopeasti, minäki opin melkein heti vaikken ikänäni ollu metrolla ennen kulkenu :D

30. lokakuuta 2009 klo 17.14  
Blogger teresa kirjoitti...

Voi kun minäkin haluaisin käydä Lontoossa! ps. odottelen shoppailu postausta innolla, mutta koita parantua ihan rauhassa. :)

30. lokakuuta 2009 klo 17.14  
Anonymous Mju kirjoitti...

Mikä kamera oli mukana? :)

30. lokakuuta 2009 klo 19.07  
Blogger Anna-Maria kirjoitti...

Oi Lontoo!

Tuo sun taudinkuva vaikuttais samalta kuin mun, possunuhaa on liikenteessä, joten sitä se taitaa olla. Kannattaa juoda paljon paljon vettä ja ottaa iisisti. :)

30. lokakuuta 2009 klo 21.05  
Anonymous Johanna kirjoitti...

Ai että, mäkin ehkä pääsen ensi viikolla Lontooseen. <3 Isoveljeni menee sinne työmatkalle, minä menisin hänen vaimonsa kanssa sitten Lontooseen. Toivottavasti vaan saataisi vielä lentoliput. :)

31. lokakuuta 2009 klo 9.10  
Blogger Jenni kirjoitti...

Ida: Aluksi se tosiaan tuntui kamalan monimutkaiselta, kun niitä linjoja on miljoona ja pysäkkejä vielä enemmän. :D Mutta äkkiä sen oppi ja matkustus hoitui varsin näppärästi. :)

Teresa: Shoppailusta tuli vähän esimakua jo tänään, mutta alkuviikosta sitten luvassa ihan kunnon ostospostausta, kun alan itse olla taas kuvauskunnossa. :D

Mju: Tälle reissulle en ottanut järkkäriä mukaan ollenkaan. Se on niin painava ja sen kanssa joutuu olemaan niin super-varovainen. Mukana oli siis ikivanha Canonin digipokkarini sekä Nikonilta lainassa oleva digipokkari, josta tulossa juttua myöhemmin. :)

Anna-Maria: Joo, tämä voi hyvinkin olla sitä possuflunssaa, mutta en taida joutua lääkäriin asti, kun vointi on sen verran hyvä. Harmittaa, että menee kiva viikonloppu nyt sängyssä maaten, mutta ehtiihän sitä pitää hauskaa myöhemminkin. :)

Johanna: Oi, onnekas sinä! Luepas huolella ne kaikki lukijoiden jakamat vinkit tuolta aiemmasta postauksesta, niin et missaa mitään olennaista. :)

31. lokakuuta 2009 klo 13.38  
Anonymous Sari kirjoitti...

Siis hetkinen, miten toi Oyster Card -juttu toimii? Mä kun olen käsittänyt, että pitää ostaa etukäteen joko koko päivän/viikon kortti (vrt. kausilippu) tai ladata arvoa kortille yksittäisiä matkoja varten. Miten ja mistä ostitte tuon Oyster Cardin?

2. marraskuuta 2009 klo 9.26  
Blogger Jenni kirjoitti...

Sari: Tuota Oyster Cardia saa ostettua metroasemien palvelupisteistä. Kortissa on muutaman punnan (olisiko 3 puntaa) pantti ja kortille ladataan sitten vielä erikseen rahaa oman tarpeen mukaan. Korttia näytetään lukijalaitteelle sekä metroon astuessa että sieltä poistuessa ja kortti itse laskee ajan ja matkan mukaan, tuleeko matkustajalle edullisemmaksi maksaa kertamaksu vai päiväkohtainen maksu, ja velottaa kortilta rahaa sen mukaisesti. :)

2. marraskuuta 2009 klo 16.42  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu