Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lontoon kuulumisia, part 2

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

lauantai 31. lokakuuta 2009

Lontoon kuulumisia, part 2


Okei, tiedän mitä te kaikki eniten sen Lontoon reissun osalta odotatte: niitä shoppailujuttuja tietysti! ;) Päätin, että varsinaiset ostokset esittelen vasta, kun kykenen ne jotenkin järkevästi esittelemään. Toisin sanoen vasta, kun olen jälleen elävien kirjoissa ja myös näytän siltä - mitä todennäköisimmin alkuviikosta. :) Tähän ajattelin kuitenkin koota vähän niitä ostospaikkoja, joissa itse vierailin Lontoossa sekä tehdä pientä yhteenvetoa siitä, mitä siellä tuntui tällä hetkellä näkyvän kaupoissa eniten.

Kuten olen jo tässä moneen otteeseen todennut, niin aikaa Lontoossa kiertelyyn oli hyvin rajallisesti, joten päätin keskittyä tällä erää shoppailuun ja muutamaan isoon ostoskatuun aikaa säästääkseni. Camden Town sekä kaikenlaiset torit ja markkinat olisivat kiinnostaneet kovasti, mutta hivenen kaukaisemman sijaintinsa ja matkan ajankohdan (viikonloppu olisi ollut otollisempi aika niitä ajatellen) takia ne saivat jäädä odottamaan seuraavaan Lontoon matkaa. Myös musikaalit, nähtävyydet ja muut must-jutut jäivät tällä erää väliin, koska matkaan kuului järjestettyä ohjelmaa. Muillekin matkaajille tiedoksi, että kannattaa ehdottomasti tsekata Pupulandian lukijoiden vinkit ennen Lontooseen lähtöä! :)


Pirtelöpaussi Starbucksilla, nam nam. :)

Hotellimme sijaitsi High Street Kensingtonissa metrolinjan varrella, joten siitä oli varsin näppärää huristella eri puolille kaupunkia. Shoppailukierrokseni rajoittui lähinnä juuri High Street Kensingtonin kupeeseen sekä legendaariselle Oxford Streetille. Samoja putiikkeja löytyi kummaltakin kadulta, mutta Oxford Streetillä sijaitsivat liikkeiden valtaisat lippulaiva-myymälät, joissa valikoima luonnollisesti on kaikkein kattavin. High Street Kensingtonilla meno oli myös huomattavasti rauhallisempaa, kun Oxford Street kuhisi turisteja välillä ihan tuskastumiseen asti.



Tällainenkin löytyi Oxford Streetin varrelta.


Omaksi kohtalokseni koitui tällä reissulla Topshop, johon onnistuin tuhlaamaan pienen omaisuuden ja kulutettuani kaikki rahani sinne, sainkin katsella muiden putiikkien valikoimia lähinnä kaihoisin silmin. :D Totta puhuen, mitään todella kovasti himoitsemaani en joutunut hyllyyn jättämään, joten no regrets! Kävin Topshopin lisäksi esimerkiksi Urban Outfittersillä, Primarkissa, Dorothy Perkinsillä, BikBokissa sekä lukuisissa muissa Oxford Streetiltä löytyvissä liikkeissä. Lontoossa sattui muuten juuri sopivasti olemaan joku season sale -kausi menossa ja monessa liikeessä oli melko hyviäkin alennuksia tarjolla - lucky me. :) Kaikkien kovasti hehkuttama Primark oli ihan perus-hintatasoltaankin edullinen, mutta itselläni iski pieni pakokauhu jo ulko-ovella, kun katsoin mikä tungos kaupan sisällä vallitsi. Kävin kuitenkin urhoollisesti pyörimässä sukkahousuosastolla hetken ja pakenin sen jälkeen parit sukkikset kainalossani kassajonoon, joka sekin oli varsin kiintoisa kokemus. Mene ja koe. ;)

Suloinen lintupaita Topshopissa, paljeteilla varustettuna tietysti.


Tein ihan huomaamattani pääni sisällä pientä koontia kauden trendijutuista kaupoissa kierrellessäni - niin selkeitä ilmiöitä rekeiltä ja hyllyiltä oli bongattavissa. Paljetit, niitit, yksiolkaimisuus, ruutukuosi, kukkakuosi sekä kaikenlaiset neulepalloviritelmät. Ainiin, mainitsinko jo paljetit? :P Nyt vietetään kyllä kaikkien paljettiharakoiden kultakautta, koska kimallusta on tungettu liki jokaiseen vaatekappaleeseen eikä loppua näy! Ja mikäli jotakuta kummastuttaa tuo "neulepalloviritelmä", niin tosiaan kaikenlaisia lankatupsuja, neulepalloja ja -pampuloita näkyi huiveissa, paidoissa, pipoissa, ties missä. Itsekin melkein hairahduin Topshopin söpöön pampulaneuleeseen, mutta viime tingassa jätin paidan ostoskorista pois, kun jotakin oli pakko karsia.

Jokaisen paljettiharakan unelmien läppärilaukku, Urban Outfitters.


Topshopin ihana pampulaneule, joka tiukan henkisen taistelun jälkeen jäi kauppaan.


Yksi juttu, mitä Lontoosta varmasti jää ikävä, ovat ne lukemattomat ruokailumahdollisuudet. Tarjolla on oikeasti melkein mitä vain ikinä keksii haluta! Perinteiset kolmioleivätkin ovat aika kaukana noista Suomen kammottavista kestopakatuista käntyistä, joiden täyte on jotakin epämääräistä mössöä. Halusin edes kerran testata tuota peribrittiläistä lounasta ja yllätyin todella positiivisesti - nuo herkut olivat oikeasti hyviä ja tuoreista, terveellisistä raaka-aineista valmistettuja. Oma leipäni sisälsi muun muassa falafelia, tuoretta tomaattia, tuoreita pinaatinlehtiä sekä jogurttikastiketta, eikä mitään lisäaineita!


Pitää syödä, että jaksaa... shoppailla!

Tunnisteet: ,

11 kommenttia:

Blogger Riikka kirjoitti...

Noi kolmioleivät on ihan parhaita! Kesän reissulla vakio lounas oli kolmioleipä, joka nautittiin hyde parkissa "piknikillä" :)

31. lokakuuta 2009 klo 13.13  
Blogger Christina kirjoitti...

Oi, Lontoo on vaan niin ihana! Oikea ostos-, nähtävyys- ja ruokaparatiisi! :)

31. lokakuuta 2009 klo 13.48  
Blogger Minttu kirjoitti...

Ah Starbucks! Tännekin on kuulemma tulossa yksi, mutta Arlandan lentokentälle!!

Blogissani on sulle haaste! :)

31. lokakuuta 2009 klo 14.07  
Blogger Herttainen kirjoitti...

Onneks täällä pohjoisessa on pienempi tungos Primarkissa, mä sain ihan rauhassa hakea sukkahousuni :D Ja olin kans tosi iloinen mid-season salesta, ei olis Topshopissakaan muuten ollut varaa tehdä ostoksia. Ja onneks punta on halpa ;)

Ja tiiätkö ihan samanlaisia havaintoja tein kaupoissa kiertäessäni. Ja etenkin niitä paljetteja siis on JOKA paikassa, mm. ne mammakalsarit mitkä itsekin postasin. Sai kyllä tosi hyvän käsityksen mikä on tällä hetkellä hip ja pop. Onneks niihin juttuihin ei tarvi mennä mukaan, monet oli ainakin itselleni turhan extremeä kestääkseen kauemmin.

31. lokakuuta 2009 klo 14.14  
Anonymous Kati kirjoitti...

Aaahh! PRETIN LEIVÄT!! Ja tuttuja kulmia.. Voi kyynel, kun olisi rahaa. MUTTA MISSÄ se pirun Perkins oikein on!?!? Kävelin Oxford Streetin melkein päästä päähän useaan kertaan eikä sitä löytynyt! Kaikki muu kyllä tuli koluttua, joten nou hätä.. ;)

31. lokakuuta 2009 klo 14.22  
Blogger Jenni kirjoitti...

Riikka: Joo, mieleni muuttui tuolla reissulla kolmioleivistä kyllä täysin. :)

Christina: Todellakin! En malta odottaa, että pääsen sinne uudelleen. :)

Minttu: No niinpä! Meikäläinen ei kahvin päälle ymmärrä, mutta mansikkapirtelö oli harvinaisen maukas. :) Ja kiitos haasteesta! Olen tuon ehtinyt jo tehdäkin joku aika sitten, mutta kiitos silti. :)

Rva Herttainen: Joo, voi myös olla, että olin Primarkissa huonoon aikaan päivästä - vasta joskus neljän-viiden aikaan. Ja siis todella, noita trendejä oli mielettömän helppo bongailla kauppojen valikoimista, kun suurimmat ilmiöt todella oikein hyppivät silmille. Itsellä alkoi tulla jo yliannostus paljetteja siinä kimalluksessa. :D

Kati: Pretin leipä oli kyllä herkkua. :) Ja Dorothy Perkinsillä oli ainakin kaksi liikettä Oxford Streetin varrella, joten ensi kerralla katselehan ympärillesi tarkemmin! :D

31. lokakuuta 2009 klo 14.36  
Blogger Sara kirjoitti...

Paljettinen läppärilaukku! Oooh!

31. lokakuuta 2009 klo 20.03  
Blogger Saara kirjoitti...

Toi pusero ja läppärilaukku vei kyllä mun äänet, ihanat :)

1. marraskuuta 2009 klo 13.03  
Blogger Laura Romo kirjoitti...

Näitä sun Lontoon kertomuksia (niinkuin tietty koko sun blogia) on tosi mukava lueskella. Matkasi innoittamana kirjoittelin omaankin blogiini shoppausvinkkejä Lontooseen. Pretin leivät on kyllä mahtavia ja Primarkin kassajonot tosiaan mielenkiintoinen kokemus...

t. 1,5 tuntia joskus jonottanut

1. marraskuuta 2009 klo 19.17  
Anonymous Sari kirjoitti...

Ne Lontoon kolmioleivät on tosiaan jotain _niin_ erilaista kuin Suomen vastaavat! Olen elänyt niillä jo neljä Lontoon reissua ja ajattelin elää seuraavankin :D Mä en käsitä, miksei Suomessa osata tehdä yhtä hyviä leipiä. Ehkä täällä jotenkin kuvitellaan, että sitä majoneesia pitää tunkea ihan kaikkeen. Ja ah, Starbucksin strawberries & cream frappuccino...

2. marraskuuta 2009 klo 9.55  
Blogger Jenni kirjoitti...

Sara: Arvasin, että tuosta muutamat innostuisivat ja siksi otin kuvankin. :D

Saara: Joo, ihania olivat molemmat. Pampulapaidan kanssa kävin todella henkistä taistoa, mutta lopulta jätin sen kauppaan, kun jostakin oli pakko luopua. Kaikenlaista ihanaa löytyi silti, odotahan vain. ;)

Yummy: Taisin olla onnekas, kun Primarkin jonossa meni itsellä ehkä vain pari minuuttia. Muutama ylimääräinen minuutti vierähti sitten kassalla, koska sain opettaa kassapojalle suomea, kun hän tunsi jonkun suomalaisen ja halusi oppia pari suomenkielistä fraasia. :D Haha. Täytyy tsekata ne sinunkin Lontoo-vinkkisi seuraavaa matkaa varten! :)

Sari: En ole ikinä edes uskaltanut maistaa niitä suomalaisia kolmioleipiä, koska ne näyttävät niin yököttäviltä. Sellaisia kestopakattuja känttyjä, joissa on jotakin epämääräistä majoneesitahnaa sisällä, hyh. Toivottaisin mieluusti Suomeenkin tervetulleeksi tuollaisen tuore-kolmioleipä-innostuksen. :)

2. marraskuuta 2009 klo 16.47  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu