Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Say cheeeeese!

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

perjantai 16. lokakuuta 2009

Say cheeeeese!


Jotkut tarkkasilmäiset huomasivat viime postauksessa kuvanlaadun parantuneen hämmästyttävästi entiseen verrattuna - ja tottahan se on! Jätin ihan tarkoituksella mainitsematta asian, koska halusin nähdä, huomaako kukaan eroa. Näköjään joukossanne on tarkkaavaista väkeä, koska jotkut bongasivat asian heti. Eli aivan oikein, olen saanut käyttööni hiukan paremman kameran. Nikon reagoi leikkisään huhuiluuni paremmasta kamerasta tarjoamalla minulle lainaan uutta D5000 järjestelmäkameraa. No hulluhan minä olisin, jos tällaisesta mukavasta tarjouksesta kieltäytyisin, joten tällä viikolla kamera vihdoin saapui luokseni.


Olen järjestelmäkameroiden suhteen kokematon, enkä siis varmasti saa kamerasta kaikkia tehoja irti ainakaan heti alkuun, mutta tästä se harjoittelu alkaa. :) Huomasin kuitenkin eilen ottamissani testiräpsyissä (kuten edellispostauksen kuvat), että osaamattomissakin käsissä järjestelmäkamerasta saa valtavasti irti verrattuna tavalliseen pokkariin. Väri, syvyysvaikutelma ja tarkkuus ovat aivan eri luokkaa kuin pikkukameralla otetuissa kuvissa. Ilahduttavaa siis huomata, ettei tarvitse olla mestari onnistuakseen. Otin tänään pikkuruisen meikkauspeilini ääressä lisää testikuvia, jotta kamerakin saataisiin esiin. Kummasti meikitön aamunaamakin näyttää digijärkkärillä otetuissa kuvissa paljon paremmalta - onkohan tämä vain psykologista? :D Vaikka olen aiemminkin ollut aika tarkka blogini kuvien laadusta, jatkossa on siis luvassa mahdollisesti entistä parempia kuvia. :)


Tunnisteet: ,

19 kommenttia:

Blogger getpalmd kirjoitti...

Piti ihan kelata taakse yksi postaus ja kattoa oliko niissä tosiaankin huomattava ero, olihan se siinä kun katseli suurempaa versiota :-)

Oletan, ettei mistään lainasta kyse vaan että se tuli ihan omaksi kameraksi? En näe siinä mitään järkeä että haluaisivat käytetyn kameran takaisin :-)

16. lokakuuta 2009 klo 9.19  
Blogger getpalmd kirjoitti...

Ainiin siinä luki lainaan. En vieläkään ymmärrä mitä aikovat tehdä käytetyille palautetuille kameroille, outoa :-)

16. lokakuuta 2009 klo 9.21  
Blogger Jenni kirjoitti...

Getpalmd: Pienissä kuvissa ero ei niin näy, mutta isoksi klikatessa ero on huomattava. :) Ja kyllä kyse on ihan lainasta, lainasopimus on tammikuun 2010 loppuun asti. En minäkään tiedä, onko siinä mitään järkeä, mutta näin he ovat halunneet.

16. lokakuuta 2009 klo 9.21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti olettavat että kun totut kameraan et halua siitä luopua vaan lunastat sen itsellesi lainan päätyttyä. Kukapa haluaisi palata pokkariin kun järkkäriin tottuu! Mutta niinhän ne huumekauppiaatkin toimii.. ;) No okei ja kaikki mainostajat - varmin tapa saada kuluttaja ostamaan jotain on tarjota sitä ilmaiseksi ja ottaa sitten pois...

Mutta siis tokihan se laatu paranee, itselläni ei ainakaan ole paluuta pokkariin enää ikinä. En päinvastoin voi käsittää, miksi se pieni koko on joillekin niin tärkeää. Pienimmät järkkärit painavat hädin tuskin puolta kiloa!

16. lokakuuta 2009 klo 9.56  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

otappa toisella kädellä siitä objektista kiinni kuvatessa ;)

16. lokakuuta 2009 klo 10.13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hahhah mä aattelinkin että jotain eroa niissä kuvissa oli mutta en keksiny että mitä! :DDD jos haluaa oppia pari perustemppua järkkärillä kuvaamisesta, kannattaa lainata kirjastosta valokuvauskirja, sellasesta oli apua ainakin mulle. :)

16. lokakuuta 2009 klo 10.37  
Anonymous jösses! kirjoitti...

"Mutta niinhän ne huumekauppiaatkin toimii.. ;)"

Ahhahhaaa, meinasin tukehtua kahviini kun luin eräästä kommentistä tämän kohdan! Voi hyvät hyssykät ihmset! Nytkö sitten pahat Nikonin tädit ja sedät turmelee pikku-jennin?? Entäpä, jos kaikki vain haluaa hyötyä ja se myös sopii kaikille? Entäpä, jos jenni tyytyväinen saadessaan ilmaiseksi kameran lainaan ja nikonin väki saamaansa mainokseen?? Tarviiko kaikessa aina olla takana jotain niin kamalaa ja pahaa... huhhuh :D

16. lokakuuta 2009 klo 10.59  
Blogger Bisquits kirjoitti...

Hihi, tuo huumejuttu oli hauska. Ymmärrän kuitenkin idean, niinhän se menee. :-)

Itse ostin juuri järkkärin, ja tuskailen edelleen sen kanssa. Asetuksissa on hommaa, mutta onpahan haastetta!

16. lokakuuta 2009 klo 11.14  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi1: Jospa nyt taas rauhoitutaan näiden spekulaatioiden kanssa. :D Olen omilla aivoillani ajatteleva aikuinen ihminen, enkä usko että "paha" Nikon yrittää nyt aivopestä minua orjakseen, enkä myöskään koe tällaisen mukavan yhteistyön merkeissä tulevani millään tavoin hyväksikäytetyksikään. Tästä yhteistyöstähän hyötyvät molemmat osapuolet. :) En tiedä, mitä lainasopimuksen päättyessä tapahtuu, mahdollisesti saan lainaan jonkun toisen (vaikkapa uudemman) kameran. Minä itse teen omat kulutusvalintani ja päätän, haluanko omilla rahoillani ostaa/lunastaa itselleni järjestelmäkameran, mutta nuo spekulaatiot Nikonin motiiveista menevät kyllä aivan liian pitkälle ja täydeksi arvailuksi. :D

Anonyymi2: No annetaanpa nyt aloittelijan rauhassa harjoitella. ;) Jos pitelen kädessäni järkkäriä kutakuinkin ensimmäistä kertaa elämässäni, niin en ehkä osaa pidellä sitä juuri oppikirjaesimerkin mukaan oikein. :D Mutta kiitos vinkistä, ehkä jatkossa osaan paremmin. :)

Anonyymi2: Kiitos vinkistä. :) Olen myös ensi viikolla osallistumassa pienimuotoiseen opetustuokioon järkkärin käyttämisen osalta, joten ehkä saan sieltä taas hiukan lisäeväitä kameran kanssa kikkailuun. :)

Jösses!: No sanopa muuta. :D Minua melkein nauratti tuo huumekauppa-vertaus. On hassua, miten pitkälle ihmiset kehtaavat viedä omia arvailujaan. :D Kuvittelisin antaneeni täällä blogissa itsestäni sen verran fiksun ja kypsän kuvan, ettei ihmisten tarvitse huolehtia minun joutuvan pahojen mainossetien hyväuskoiseksi uhriksi. Minusta tämä on varsin kiva ja toimiva diili, joten en näe tässä mitään harmia kenellekään - päinvastoin. :)

Bisquits: No eiköhän tuo huume-vertaus nyt omassa älyttömyydessään ole jo hiukan liioiteltu. :D On toki mahdollista, että kertakaikkiaan ADDIKTOIDUN kameraan niin palavasti, etten voi elää ilman sitä yhteistyösopimuksen päättyessä. Mutta koska en ole aiemminkaan ollut minkäänsorttisten addiktioiden kanssa ongelmissa, uskon pystyväni ehkä juuri ja juuri kestämään tämän. ;)

16. lokakuuta 2009 klo 11.34  
Blogger tipitii kirjoitti...

Myös mun mielestä järkkärillä otetuissa kuvissa kaikki näyttää aina paremmalta ja kauniimmalta. Se ei voi olla psykologista, eihän? ;D

16. lokakuuta 2009 klo 11.47  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kuvan laatu parantunut huikeasti. Järkärillä kaikki näyttää paremmalta :)

16. lokakuuta 2009 klo 11.51  
Anonymous T kirjoitti...

^^^ ööö, montako ääliö-kommenttia mahtuu yhteen palauteboxiin...

16. lokakuuta 2009 klo 12.11  
Anonymous Vanill kirjoitti...

Oi, onnea uudelle... hmm, lainaajalle ;D
Täytyy kyllä sanoa että pienessä kokokuvassa ei mun silmääni juurikaan näkynyt eroa, mutta kasvokuvissa kylläkin. :)

16. lokakuuta 2009 klo 12.40  
Blogger Jenni kirjoitti...

Tipitii: Haha, ihmekamera tekee sinusta kauniimman! ;) Siinäpä vasta olisikin mainoslause. :D Onkohan tuossa sisäänrakennettu PhotoShop? ;)

Anonyymi1: Kiva kuulla, kiitos. :)

T: Mitä ilmeisimmin aika monta. :D

Vanill: Haha, kiitos. :D Kaukokuvassa näkyy isommaksi klikattuna, että se on paljon tarkempi kuin digipokkarilla otettu vastaava. :) Mutta varsinkin kasvokuvassa ero näkyy huomattavan selkeästi! Käyttelen varmaan jatkossa vähän molempia rinnakkain. :)

16. lokakuuta 2009 klo 13.16  
Anonymous ping! kirjoitti...

ei kyllä jaksais enää yhtään tätä mieletöntä bloggareiden lahjusrumbaa.
huhhuh.
sitten raapustetaan väliin analyyttisiä postauksia bloggaamisen oikeista tarkoitusperistä.
niitä täysin tyrmäämättä, onhan tää jo aika farssi.

16. lokakuuta 2009 klo 13.59  
Blogger Jenni kirjoitti...

Ping!: Ping on hyvä ja siirtyy sitten vehreämmille laitumille täältä Pupulandiasta, jos ei nappaa. :) En ymmärrä, miten se on keneltäkään pois, jos blogini kuvamateriaali lainakameran myötä muuttuu laadukkaammaksi. Ja itse ehkä jopa opin jotain valokuvauksestakin. ;)

16. lokakuuta 2009 klo 14.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mua on kanssa aina ihmetyttänyt toi kitinä bloggaajien saamista lahjoista ! onko ihmiset todella NOIN kateellisia? uskomatonta..

16. lokakuuta 2009 klo 14.41  
Blogger Molly Moll kirjoitti...

Itsekin olen huomannut, että järkkäreillä kuvatuissa kuvissa suurin osa ihmisistä näyttää aivan suunnattomasti paremmalta, kuin pokkarilla kuvatessa. Olenkin todennut että ainakin mulla on ns. kalliit fotogeenit, jotka toimivat siis vain järkkäreillä :P Rakastan myöskin syvyystarkkuudella leikkimistä, sillä saa hyvin esille sen halutun huomiopisteen kuvassa...

16. lokakuuta 2009 klo 21.38  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi: Samaa minäkin mietin.

Molly Moll: Minullakin taitaa siis olla kalliit fotogeenit. :D Ja sama juttu täällä, syvyysvaikutelma on <3.

17. lokakuuta 2009 klo 10.47  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu