Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ne vaikeat aamut

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

maanantai 23. marraskuuta 2009

Ne vaikeat aamut


Olen huomannut, että monesti aamuisin minulle on aivan täysi mahdottomuus yrittää keksiä jotakin päällepantavaa, varsinkin jos on yhtään aikainen herätys ja kiire. Olen kykenemätön suunnittelemaan asujani etukäteen, vaikka se varmasti olisikin fiksua. En jaksa edellisenä iltana miettiä, mitä seuraavana päivänä pukisin ja olen muutenkin niin mieliala-pukeutuja, että illalla valittu asu voisi tuntua aamulla jo totaalisen väärältä. Tällaisia hetkiä varten on hyvä olla olemassa sellaisia turva-univormuja, joista on helppoa ja vaivatonta koota toimiva asu ilman pienintäkään inspiraatiota.On jotenkin kertakaikkisen karmivaa yrittää aivot unesta kohmeisina keksiä jotakin luovaa ja mahtavaa, joten viivytän päätöksentekoa pukeutumisen osalta yleensä mahdollisimman pitkään. Käyn ensin suihkussa ja meikkaan, syön aamupalaa ja lueskelen rauhassa blogeja. Kunnes tajuan, että hittolainen, kohta pitäisi olla jo bussissa, enkä ole vielä pukenut. Tällaisia aamuina yleensä tyydyn turvalliseen ja tavalliseen. Lontoosta löytyi kaksi niin täydellistä turvavaatetta, että ne ovat ehtineet pelastaa jo monta aamujumitusta: farkkupaita ja mukavuusneule. Niiden kummankin kanssa käyvät niin farkut, leggingsit kuin farkkuleggingsitkin, erilaisista kenkävaihtoehdoista puhumattakaan. Helppoa kuin mikä!


Olen luonteeltani yleensäkin spontaani, mutta tässä huomaan, että spontaanius ulottuu myös pukeutumiseen. Olen spontaani pukeutuja. Toki minäkin hiukan suunnittelen asujani esimerkiksi erityistilaisuuksien tai juhlien edellä, mutta arkipukeutumisen osalta elän hetkessä. Ihailen salaa ihmisiä, jotka asettelevat tuolin selkämykselle järjestelmällisesti seuraavan päivän asukokonaisuutensa ja pääsevät sen ansiosta aamutoimissaan helpolla. Itse revin tukkaani ja etsin pengon kaoottisesti viskomieni vaatteiden kasasta jotakin kelvollista. Kiitos farkkupaita ja mukavuusneule, kun tulitte elämääni helpottamaan niitä vaikeita aamuja!

Tunnisteet: ,

16 kommenttia:

Blogger fudge kirjoitti...

Itsekin tajusin juurikin tuollaisena aamuna, että iso ja pehmoinen neule toisi pelastuksen moneen aamuun. sellainen etsinnän alla.

23. marraskuuta 2009 klo 17.00  
Blogger MouMou kirjoitti...

Noita varmoja valintoja pitäisi olla enemmänkin kaapissa.:) Ainakin itseltäni niitä puuttuu.

23. marraskuuta 2009 klo 17.01  
Blogger dolce far niente kirjoitti...

Koskeeko sulla varmat valinnat vain arkiaamuja? Mulla ne toimii myös bileiltoina, siinä vaiheessa kun on sovittanut viittä uutta toppia ja päätyy kuitenkin pukemaan sen vanhan ja tutun :).

23. marraskuuta 2009 klo 18.32  
Blogger Reetta kirjoitti...

Ihana sama tilanne on aina minulla. En osaa suunnitella edellisenä iltana asuja valmiiksi koska aamulla voi olla todellakin niin eri fiilis. Pitäisi opetella koska sitten meinaa aamulla myöhästyä ja aina on vaatekriisi. Minulla on onneksi myös lempparivaatteita jotka kiskaisen päälle pahassa kriisitilanteessa. Ainut vain että välillä tuntuu että on aina ne varmat vaatteet päällä.

23. marraskuuta 2009 klo 19.01  
Blogger Em♥ kirjoitti...

Täytyy itsekkin hankkia jotain tuollaisia nopeitakaikkienkanssasopivia-vaatteita,kiitos ideasta :)

23. marraskuuta 2009 klo 19.53  
Anonymous Liina kirjoitti...

Mistä olet ostanut toisessa kuvassa näkyvät "nörttilasit"? (:

23. marraskuuta 2009 klo 19.58  
Anonymous vesiheinikki kirjoitti...

Hahahahahaha, minulla on juuri tuollainen kello!

23. marraskuuta 2009 klo 20.11  
Blogger Varpu kirjoitti...

Itse saan kyllä joskus aikaiseksi suunnitella illalla seuraavan päivän asun - itse asiassa saatan joskus unohtua pitkäksikin toviksi vaan kaivelemaan vaatekaappia ja sovittelemaan ylle kaikenlaista :D mutta on mullakin usein aamupaniikkeja, ja ratkaisuiksi omat luottovalinnat (esim tämä harmaa löllöpaita).

Kiva blogi sulla, en käsitä miten ehdit päivittää niin usein!

23. marraskuuta 2009 klo 20.31  
Blogger milaina kirjoitti...

itse inhoan suurinta osaa aamuista, sillä pukeutumiseni suunnitelmallisuus on yhtä kuin iso sekamelska sovitettuja vaatteita nojatuolillani, jotka aamun viimeisinä kiirehetkinä sitten kätken sängynpeitteen alle. :D petaamaton sänkykin näyttää siistimmältä kuin aamumyllerrykseni.

kaipaisin kyllä kovasti kaiken pelastavia luottovaatteita, mutta pelkään toisaalta jumiutuvani liikaa niiden käyttöön, jos ne ovat liian luotettavia. :> kaikista paras fiilis on kyllä niinä aamuina, jolloin ihan vahingossa onnistuu keksimään uuden, ihan loistavan yhdistelmän entisistä vaatteista!

ps. onneksi en enää kulje bussilla. käydessäni koulua naapurikunnassa saatoin menettää ihan kokonaisen päivänkin siksi, etten keksinyt ajoissa sopivaa asukokonaisuutta. :D yhden vuoron iloja.

23. marraskuuta 2009 klo 21.23  
Blogger raita 2 kirjoitti...

tosi kivoja noi molemmat. :) joo mullakin on aika usein sama tilanne, se on niin ärsyttävää. :D

23. marraskuuta 2009 klo 21.48  
Anonymous Tuikku kirjoitti...

Minulle joka ikinen arkiaamu on Niin Vaikea Aamu, etten voisi kuvitellakaan (muutamaa vuotuista poikkeusta lukuunottamatta..) meneväni illalla nukkumaan ilman, että kahvinkeitin on valmiiksi ladattuna, käsilaukku pakattuna ja seuraavan päivän vaatteet ovat sääennusteen mukaan valittuina & silitettyinä tuolilla pukeutumisjärjestyksessä alusvaatteista koruihin saakka. Iltaihmisenä paljon mieluummin nipistän vaikka hetken nukahtamisestani kuin jätän mitään ajattelua vaativaa aktiviteettia aamun oi niin horroreihin hetkiin. Ja ne muutamat vuotuisat poikkeukset käsittävät lähinnä ex-tempore-arkikekkeröinnit-kun-menikin-hupsheijaa-yllättävän-myöhään-ja-jotenkin-askelkin-on-tavallista-huterampi, joita seuraavia aamuja varten vaatekaapissa on valmiiksi laitettuna jokin maailmaa pelkäävässä fiiliksessä itsetuntoa kohottava luottoasu. Mutta voi silloin sitä sen käsilaukun pakkaamisen ja kahvinpurujen mittaamisen aiheuttamaa kirosanamyrskyä.. ;)

23. marraskuuta 2009 klo 22.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Turvavaatteet on kyllä hyvä olla olemassa :) vaikka itse joudun harvoin paniikkiin aamuisin, sillä kuulun niihin jotka asettelevat illalla seuraavan päivän vaatteensa tuolin selkänojalle :D

-mansikka-

23. marraskuuta 2009 klo 23.46  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei mitä kokoa toi sun farkkupaita on? :) itse en tajua mitään noista topshopin kokotaulukoista ja pohdin 6 ja 8 väliltä..

23. marraskuuta 2009 klo 23.47  
Blogger indie kirjoitti...

Olen tämän vuoden aikana yrittänyt vähentää noin puolet vaatekaapistani ja yllätys yllätys nyt aamutkin sujuvat paremmin, eikä tarvitse enää turvautua "turvallisiin luottoasuihin" joista mulle tulee niiiiiiin huono mielikuva. Sitä kun hankkii vaatteita joissa on se jokin perusvaatteiksi niin ne kiiressä aamulla vedetyt vaatteet päällä ei tunnu niin, noh, perusleggarineulesuomalaiselta. Esim. harmaa kasmirneule ja diskohousut ovat mun mielestä ihan luova ja mahtava variaatio tosta ja rakastan vetää ne aamuisin kahdessa sekunnissa päälle.

24. marraskuuta 2009 klo 2.38  
Blogger nahjulia kirjoitti...

Sama ongelma mullakin oli, kunnes iltasin päätin jonkun kivan vaatteen jonka huomenna laittaisin, ja sitten seuraavana aamuna tarvitsi vain koota asu jo sen tietyn vaatteen ympärille :) ei sekään kyl aina onnistu...

24. marraskuuta 2009 klo 16.49  
Blogger Jenni kirjoitti...

Fudge: Kuulostaa hyvältä. :) Onnea metsästykseen!

MouMou: Niinpä! Eikä niiden turvavaatteidenkaan välttämättä tarvitse olla tylsiä - helposti yhdisteltäviä vain. :)

Dolce far niente: No ainakin nämä kyseiset vaatekappaleet ovat sen verran arkisia, etten niitä ehkä iltamenoihin laittaisi. Mutta omistan muutaman sellaisen "helpon" baarivaatteenkin, joihin voi aina luottaa. :) Tosin nykyään en kyllä käy oikein bilettämässä koskaan, että bilevaatteita tulee tuskailtua kovin harvoin. :D

Reetta: Olen varma, että suurin osa omistakin myöhästymisistäni johtuu nimenomaan aamu-unisista vaatekriiseistä. :D

Em<3: Ei kestä. :) Ja kuten MouMoulle tuossa jo totesin, niin niiden helppojen vaatteiden ei silti välttämättä tarvitse olla tylsiä. Riittää, että ne ovat helposti yhdisteltävissä. :)

Liina: Ostin ne Lontoosta jostakin rihkamakaupasta. :)

Vesiheinikki: Oi, se on ihana! :) Tuon soittoon varmaan myös herää aika tehokkaasti. :D

Varpu: En aina itsekään tajua, miten ehdin päivittää niin usein. :D Blogi on vain jo niin tärkeä osa arkea, että tulee osittain luonnostaan raivattua sille aikaa aikataulusta. :) Ja siis joo, minullakin tulee aamuisin monesti tosi kiire juuri siksi, että unohdun sovittelemaan eri kokonaisuuksia ja mikään ei ole hyvä!! :D

Milaina: Minulla on myös aina halu keksiä jotakin uutta ja siksi samoihin turvallisiin vaatteisiin pukeutuminen voi tuntua tosi tylsältä toisinaan. Ja sana "aamumyllerrys" kuvaa todella hyvin myös oman kämppäni tilaa, kun tulen töistä kotiin. :D Ja oikeasti myöhästyn myös bussista usein myllertäessäni, haha. Aina on jotakin hukassa! Onneksi minulla busseja kulkee vähän väliä. :D

Raita 2: Suosittelen lämpimästi etsimään tuollaisia helposti yhdisteltäviä uusia suosikkivaatteita - ne ovat kaaos-aamujen pelastus!

Tuikku: Minä yleensä herään tosi hyvissä ajoin, ettei tulisi kiire. Ja silti tulee aina! :D Jotenkin olen vain aamuisin niin kohmeessa, että kaikki ottaa aikaa ja epämääräiseen haahuiluun kuluu puolet ajasta. :D Onneksi noita arkikekkeröintejä on varsin harvoin meikäläisellä. Tosin olen huomannut, että sellaisina paniikkiaamuina, kun olen nukkunut vaikkapa pommiin, suoriudun usein aamutoimistani paljon normaalia nopeammin. :D

Anonyymi1/Mansikka: Voi että haluaisin oppia tuon taidon. :D Mutta inspiraationi on iltaisin aina kaikkein köyhimmillään. :D

Anonyymi2: Olisikohan se ollut kokoa 8. Vastaa Suomen kokoa 36. :)

Indie: Toisaalta turva-asujenkaan ei tarvitse välttämättä olla tylsiä. :) Eivätkä esimerkiksi paljettihousut sovi ihan jokaiselle työpaikalle, vaikka makeat ovatkin. :D Mutta hyviä ideoita kyllä, kiitos! ;)

Nahjulia: Ja parhaimmillaan juuri se vaate, minkä olit ajatellut pelastavan aamusi, onkin pyykkikorissa. :D Will I ever learn? ;)

25. marraskuuta 2009 klo 10.44  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu