Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Boxes of Surprises

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

maanantai 14. joulukuuta 2009

Boxes of Surprises


Moni on kiihkeästi toivonut tarkempaa esittelyä Boxes of Surprises -joulukalenteristani. En oikein pitänyt järkevänä julkaista jokaista kalenteriluukkua erikseen, joten teen mieluummin tällaisen yleisen "parhaat palat"-esittelyn. :D Jos luukuista paljastuu vielä ennen joulua jotakin aivan fantastista, esittelen sen varmasti. Älkää siis peljätkö!

Ihan ensialkuun sanottakoon sen verran, että on hienoa, että tällaisia vähän erilaisia juttuja viitsitään tehdä. Perinteisten joulukalentereiden rinnalle onkin kaivattu jotain uutta ja kekseliästä. Vaikka idea on hauska, joudun kuitenkin antamaan kalenterista myös hiukan kritiikkiä. En oikein tiedä, mitä olisin toivonut "laatikoissa" olevan, mutta olen monta luukkua avattuani vähän pettynyt. Kenties olisin odottanut monilta taiteilijoilta ja designereilta suurempaa luovuutta kuin vaikkapa pieni, tylsällä fontilla kirjoitettu tekstinpätkä. Olen käsittänyt, että nämä luukkujen kuvat ovat siis valokuvia ihan oikeista laatikoista, jotka mukana olleet tyypit ovat saaneet täyttää haluamallaan tavalla. Jos tarjolla on kohtalaisen kokoinen kolmiulotteinen tila, en ihan ymmärrä, miksi moni ei ole hyödyntänyt sen tarjoamia mahdollisuuksia. Ehkä luovuus ei olekaan niin helppo laji. ;)
Luukuista on paljastunut kuitenkin myös tosi kivojakin juttuja. Eelovin luukusta (13) löytyi ihastuttava lintuasetelma ja Laura Väinölä sen sijaan oli täyttänyt laatikkonsa (11) origami-henkisillä paperikoristeilla. Sauli Sirviön luukussa (1) komeili pari punaisia buutseja, joihin liittyvää lisämateriaalia voi käydä tutkiskelemassa netissä. Kaiken kaikkiaan tykkäsin eniten laatikoista, joissa juuri tuota kolmiulotteisuutta oli selvästi hyödynnetty ja parhaassa tapauksessa luukun kääntöpuolikin oli jollain tavalla koristeltu. Yksi osa kalenterin hienoutta ovat myös itse numerot, jotka ovat myös taiteilijoiden/suunnittelijoiden itsensä työstämiä. Tässäkin nähdään, miten jotkut ovat turvautuneet tuttuun ja turvalliseen ja toiset taas ovat revitelleet oikein kunnolla. Arvaatte varmaan sanomattakin, kummat ovat enemmän minun mieleeni... ;)
Tunnisteet: , ,

8 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulle tuo kalenteri on ollut totaalinen pettymys. Se näyttää ihan makeelta keittiössä, mutta siitä puuttuu kokonaan joulufiilis! En todellakaan ymmärrä joidenkin taiteilijoiden ratkaisuja (esim. laatikot 2&9).
Onneksi olin kaukaa viisas ja ostin ihan tavallisenkin kuvakalenterin, mistä löytyy enkeleitä ja kynttilöitä ja muuta klassista kamaa ;)!
Ihanaa joulun odotusta sulle! Enää 10 päivää pukkiin! :)
Johanna

14. joulukuuta 2009 klo 11.26  
Anonymous Annu kirjoitti...

No voi plööh. :( Tätä hieman epäilin, enkä siksi ostanut kalenteria, vaikka ensin tuntui, että "se on pakko saada!!"

14. joulukuuta 2009 klo 11.46  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla on kanssa tuo kalenteri, ja suoraan sanottuna liian monena päivänä on luukuun avaamisen jälkeen olo ei ole ilahtunut vaan pettynyt. Ehdottomasti epäonnistunein luukku tähän mennessä on kolmonen - sne avaamisen jälkeen alkoi suorastaan kiukuttaa! Miksi ihmeessä maksoin tästä 19€?

14. joulukuuta 2009 klo 13.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kiitos, kiva kuulla mielipiteesi kalenterista. sitten off the topic: näin gradua itsekin tekevänä olisi kiinnostava kuulla, miten sinun opinnäytteesi on edennyt, ja mitä suunnittelet tekeväsi sen jälkeen. mulle on nimittäin jäänyt aika epäselväksi mitä töitä tällä hetkellä teet, ja liittyvätkö ne esim. muotiin.

14. joulukuuta 2009 klo 13.25  
Anonymous saara kirjoitti...

jee kiitos postauksesta :) ihania kuvia sieltä löytyi. sievoinen pettymys kuitenkin. olin kans ihan "pakkosaada!".

14. joulukuuta 2009 klo 15.41  
Anonymous Eppu kirjoitti...

Kivannäkönen kalenteri, harmi jos ei täysin miellytä.

Kyselisin sellasta, että haittaako sua jos lainaan yhtä sun hiuspostauksen kuvaa? Oon menos kampaajalle ja yhes kuvas sul on sellanen tukka, jonka haluisin itelleni. Voin "värittää" kasvosi piiloon, mutta näyttäisin kuvaa mielelläni malliksi!

14. joulukuuta 2009 klo 18.18  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minäkin odotin, että kalenteri olisi sisältänyt jotain pieniä kauniita erikoisia tavaroita, tyyliin sormus/jouluinen koriste/villinnäköinen kynttilä/tai vastaavaa. onhan ne kuvat ja tekstitkin ihan kivoja, mutta en mä niistä nyt tollasta kalenterihintaa maksais.

14. joulukuuta 2009 klo 20.19  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi1/Johanna: Onpa kurja kuulla, että muillekin kalenteri on ollut vähän pettymys. En itse niinkään kaivannut joulu-teemaa, mutta petyin hiukan siihen, että jotkut mukana olleet tyypit ovat selvästi aika hutaisten suunnitelleet juttunsa. Toivottavasti tulevina aikoina tästä tulee parempi. Ja ihanaa joulun odotusta myös sinulle! :)

Annu: Joo, vähän harmi, ettei tuo sitten ihan vastannutkaan odotuksia. Mutta mielenkiinnolla vielä odottelen viimeisten luukkujen avaamista. :)

Anonyymi2: Minulla on ollut vähän samansuuntaisia tunnelmia. Erityisen pettynyt olen ollut juuri noihin luukkuihin, joista on paljastunut vain tekstiä. :(

Anonyymi3: Tuntui kurjalta, että olin intoillut kalenterista kovasti etukäteen ja lukijat olivat kyselleet postauksen perään tosi paljon, koska tiesin, että tästä ei olisi mitään super-ylistävää sanottavaa. Idea kuitenkin on kalenterissa hyvä ja toivon, että jotain samansuuntaista kehitellään myös tulevina aikoina. :) Opiskelu- ja työjutuista voin kertoa sen verran, että gradu on yhä kesken, mutta aika loppusuoralla jo mennään. Työasioista en tällä hetkellä viitsi kauheasti puhua, mutta olen tällä hetkellä mukana eräässä mielenkiintoisessa, blogimaailmaan liittyvässä proggiksessa. :)

Saara: Joo, mukana on ollut tosi vaihtelevia luukkuja. Toiset avattuani olen ilahtunut ja toiset avattuani pettynyt. Olisin silti odottanut kalenterilta hiukan enemmän.

Eppu: Päällepäin kalenteri on tosi hyvännäköinen ja erityisesti luukkujen suunnittelu miellyttää meikäläisen silmää. Moni avattu luukku on kuitenkin tuottanut pettymyksen, koska odotin jotakin luovempaa ja mielenkiintoisempaa. Ja hiuskuvaa saa toki käyttää inspistarkoitukseen ja esimerkkinä kampaajalla. :)

Anonyymi4: Minäkään en aluksi ollut varma, onko kyse kuvakalenterista vai jostakin muusta. Mutta kustannukset olisivat varmasti nousseet aika hurjiksi, jos kalenteri oikeasti olisi sisältänyt tavaroita. Idea kalenterissa on hyvä, mutta toteutus ei ehkä ole nyt onnistunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla.

15. joulukuuta 2009 klo 14.09  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu