Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Taisteluun paukkupakkasia vastaan, vol. 2

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

maanantai 21. joulukuuta 2009

Taisteluun paukkupakkasia vastaan, vol. 2


Ajatukset taitavat olla jo joulussa ja lomassa, kun blogi tuntuu tällä hetkellä jäävän prioriteeteissä hiukan sivuun. Vielä parin päivän rutistus töiden ja kaiken viime hetken jouluvalmistelu-hässäkän kanssa ja sen jälkeen pääsen äidin helmoihin rentoutumaan. Sitä on odotettu!

Onneksi pakkanen on hiukan hellittänyt, niin ei tarvitse toppautua aivan yhtä massiiviseen vaatevarustukseen kuin viime viikolla. Pääsin perjantaina pukemaan sen kaikkein lämpimimmän talvitakkini eli kelsiturkin, sillä mittari näytti liki -20 astetta ja ulkona puhalsi jäätävä viima. Karvavuorella varustettu nahkapintainen takki ei päästä tuulta lävitseen ja on ihanan lämmin. Ikivanha takki on peräisin jostain äitini suvun puolelta ja päätyi minulle joitakin vuosia sitten, kun ei näyttänyt kenellekään muullekaan kelpaavan. :D Tätini oli tekemässä täysin priimakunnossa olevasta takista koirilleen nukkuma-alustaa, koska kukaan ei ollut huolinut sitä käyttöönsä. Onneksi osuin väliin!

Luotin perjantain varustuksessa kelsiturkin lisäksi ohueen villapaitaan, pitkiin kalsareihin, villasukkiin ja vanhoihin maihareihin. Kokonaisuutta täydensivät vielä pitkä, pariin kertaan kaulan ympäri kietaistu kaulahuivi, tupsupipo sekä kahdet lapaset päällekkäin. Päällimmäiset noista ovat muuten kaikkien aikojen lempparini, jotka ovat peräisin äitini nuoruudesta. Hauskaa sinänsä, että perjantain asussa oli paljon elementtejä menneisyydestä - ikivanha kelsiturkki, 10 vuotta sitten hankitut maiharit sekä äidin vanhat lapaset. :)


Tunnisteet:

15 kommenttia:

Anonymous Vanill kirjoitti...

Hauska takki, mutta jos saisin tuon itselleni niin viilaisin helmasta 30 senttiä pois. Tuosta tulisi kivan a-linjainen :>

21. joulukuuta 2009 klo 9.25  
Blogger Jenni kirjoitti...

Vanill: Minulle tässä on pääasia se lämmittävyys. ;) Eli mitä pidempi, niin sen parempi!

21. joulukuuta 2009 klo 9.36  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mä mietin sellaista, että onko teillä erikseen pitkät kalsarit vaatekaapissa. siis legginsien lisäksi. vai sanotaanko legginssejä pitkiksi kalsareiksi sillon kun niitä käytetään housujen alla... mukavaa joulun odotusta!

21. joulukuuta 2009 klo 9.41  
Blogger Sirpa kirjoitti...

Ihanan pitkä ja lämmin takki varmasti! :)

21. joulukuuta 2009 klo 10.02  
Blogger Prefecta kirjoitti...

On kyllä mainio Jelly meets the seventies -tutkielma!

http://anotherfabday.blogspot.com

21. joulukuuta 2009 klo 10.22  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi1: Minulla on sekä että, leggingsejä ja pitkiä kalsareita. :) Sanoisin, että pitkät kalsarit ovat sellaiset, jotka on tarkoitettu nimenomaan toisen vaatteen alle ja leggingsit sitten hiukan salonkikelpoisemmat versiot eli sellaiset joita voi käyttää ihan näkyvästi. Olen kyllä käyttänyt sukkahousumateriaalia olevia leggingsejä myös housujen alla, koska ne ovat usein mukavammat kuin varsinaiset pitkät kalsarit. Ohuet ja hyvin ihonmyötäiset leggingsit kun istuvat esimerkiksi kapeiden housujen tai paksumpien leggingsien alle paremmin. :)

Sirpa: Takki on kyllä tosi lämmin. :) Pakkasta pitää kyllä olla selvästi yli -10 astetta, että edes harkitsen tuon pukemista. :D

Prefecta: Kyllä vain. :D Trumpettilahkeet vain puuttuvat! ;)

21. joulukuuta 2009 klo 10.33  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

tosi kaunis takki! ja mikä tärkeintä näillä säillä - se on varmasti tosi lämmin. onneks satuit väliin pelastamaan sen! :) pakkasilla on ihan hyvä ottaa järki käteen pukeutumisen kanssa, kunnon tamineet pitkiä kalsareita, OIKEIN.

21. joulukuuta 2009 klo 10.47  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

toi anonyymi herätti mussa hilpeyttä koska oon joskus kelannut ihan samaa leggarit-pitkät kalsarit -mysteeriä. joskin tajusin vähän aikaa sitten että en kyllä ikinä käyttäs omia pitkiä kalsareitani leggingsien tapaan ja taas toistepäin. ne jotka on mulle leggarit, ei varmasti lämmitä yhtään. pitkät kalsarit on mielellään villahousut. ei täällä ees pärjäis pahimmilla pakkasilla ilman niitä, vaikken missään erikoisen pohjoisessa vielä asukaan.

+ tälleen ohi aiheen menneen kommentin jälkeen totean myös että toi takki on mielettömän hyvännäköinen sulla!

21. joulukuuta 2009 klo 10.47  
Blogger Saraseeeni kirjoitti...

Todella upean näköinen turkki! Itsekin olen perinyt turkin muistaakseni isotädiltäni, mutta hiukan arastelen sen käyttöä, pelkään että eläinaktivistit hyökkäävät päälle : /

Kun kuitenkin en ole itse ostanut turkkia, enkä varmaan koskaan ostakaan, mutta mielestäni turkkeja juuri kannattaakin pistää kiertoon, ettei ns. uudet eläimet joudu kärsimään.

Todella vaikea muotoilla ajatustaan tähän kunnolla..

21. joulukuuta 2009 klo 11.26  
Blogger Jenni / North and South kirjoitti...

ehkä kovat pakkaset herättää meissä kaikissa jotain todella alkukantaista, heh. :) huomasin nimittäin itse tepastelevani pari päivää sitten äitini kouluaikoina ostamissa huopatossuissa!

21. joulukuuta 2009 klo 12.02  
Blogger Lotu kirjoitti...

Myös mulla on ollut käytössä äidiltä peritty 25 vuotta vanha kelsiturkki. Näillä pakkasilla se on yksinkertaisesti paras mahdollinen takki.

Kerran olen turkkini takia ottanut yhteen tutun vegaanin kanssa. Mutta kun selitin, miten paljon parempi kaikille maapallon eläimille se mun vanha turkkini on verrattuna kaverin puuvilla/ties mikä keinokuitu -toppikseen, johan kaveri sulki suunsa. Puuvillan kasvatus ja kuljetus syö valtavasti lunnonvaroja, samoin keinokuitujen tekeminen. Niiden aiheuttamat päästöt suurentaa otsoniaukkoa, minkä vuoksi taas uv-säteily pääsee aiheuttamaan elämille ongelmia. Ilmaston lämpeneminen taas muuttaa eläinten elinoloja. Mun Suomessa valmistettu turkki on hiilijalanjäljeltään aika paljon pienempi kuin jokin uusi toppatakki. Ja harva toppis säilyy täysin uuden veroisena 25 vuotta.

Toki turkitkin täytyy kierrättää tehokkaasti, jotta ne oikeasti olisivat ekologisia. Omaa turkkia yritän hoitaa niin hyvin, että se kiertäisi vielä seuraavatkin 25 vuotta lämmittämässä minua tai sukulaisia.

Itse kyllä suosin kelsiturkkia myös sen takia, että ne lampaat saa elää kuitenkin vähän paremman elämän kuin minkit ja häkkiketut. Lisäksi lampaat käytetään kokonaan hyödyksi, eli niiden liha tulee hyötykäyttöön nahkojen lisäksi. Ja vielä kolmanneksi kelsiturkit kestää paremmin kuin kettu- ja minkkiturkit, joten niitä on helpompi kierrättää vuosikymmeniä.

21. joulukuuta 2009 klo 12.33  
Blogger hanska kirjoitti...

mullakin on jossain eksän äidin vanha aito seitkytlukulainen kelsiturkki, missäköhän se jossain vaan on? pitääpä ottaa asiaksi oikein etsiä se.

21. joulukuuta 2009 klo 14.41  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kuinka pitkä oot?

21. joulukuuta 2009 klo 21.23  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi1: Kiitos. :) Ihmettelen oikeasti välillä, miten jotkut nuoret tytöt hilluvat -15 asteen pakkasessa tyyliin ballerinat jalassa ja ohut takki auki. Todistin tällaista näkyä viimeksi viime viikolla!

Laura: Haha, kyllä siinä oikeasti on ero, ovatko kyseessä kalsarit vai leggingsit. :D Tosin leggingsejä käytetään varmasti myös kalsari-tarkoituksessa, kalsareita (toivon mukaan) harvemmin leggingseinä. :D Villahousutkin minulta löytyy, mutta kutisen niin helposti, että niiden alle on laitettava jotkut ohuet leggingsit/kalsarit ensin. Ja kiitos takkikehuista! :)

Saraseeeni: Minua ei niinkään tämän kelsiturkin kanssa pelota, mutta minkkiturkissa en ihan heti välttämättä lähtisi kaduille pyörimään. Koen, että kelsiturkki on aika eri asia, koska myös lampaan liha hyödynnetään eikä eläintä siis kasvateta vain sen turkkia varten. Varsinaiset turkiseläimet sen sijaan kuolevat pelkästään nahkansa takia. Mutta olen samaa mieltä siinä, että käytettynä turkiksen ostaminen on hyväksyttävämpää kuin uutena.

Jenni / North and South: Oijoi, huopikkaat! Siinä on kyllä hienot kengät. :D Pelkäisin kuitenkin itse varmaan muksahtavani kumoon niillä. :D

Lotu: Omanikin on varmasti ainakin 30 vuotta vanha, ellei paljon vanhempikin. :) Minusta tällaiset kestävät ja hyvin tehdyt vaatteet pitääkin käyttää loppuun. Ja se on täysin totta, että olisi oikeasti tuhlausta ostaa uusi toppatakki, jos käytössä on tällainenkin. :) Itse uskon, että tämä takki säilyy hyvänä varmasti vielä useammallekin tulevalle sukupolvelle. :)

Hanska: Nyt etsimään, niin ehdit vielä tänä talvena käyttää sitä! :)

Anonyymi2: Olen suunnilleen 165 cm. :)

22. joulukuuta 2009 klo 12.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

haha hassua miten viihdytään eri lämpötiloissa, minä esimerkiksi painelin ainostaan villasukkahousuilla, pitkällä neuleella, toppapusakallani ja lapasilla kouluun vaikka pakkasta oli täällä n -25 muutama päivä sitten, hyvin tarkeni :) Mutta ymmärrän kyllä hyvin että toisia paleltaa !

22. joulukuuta 2009 klo 17.11  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu