Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Itsestään huolehtiminen = laihdutus?

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

maanantai 8. kesäkuuta 2009

Itsestään huolehtiminen = laihdutus?

Paluu sivistyksen pariin ja arkeen! Vietin viikonlopun pääosin autossa istuen ja maaseudun rauhassa, mikä olikin oikeastaan aika mukavaa pitkästä aikaa. :) Oli kiva huomata, että kysymyksiä on esitetty paljon ja niitä ehtii edelleen esittää muutaman päivän ajan!

Kysymysten joukossa pisti kuitenkin ikävästi silmään pari kommenttia, joihin haluaisin hieman puuttua tässä postauksessa ihan erikseen, koska ne eivät oikein mielestäni kuulu tuonne kysymyspostauksen asioihin. Väärinkäsitysten välttämiseksi ja virheellisten olettamusten oikaisemiseksi haluan sanoa muutaman sanasen. Jotkut siis edellisen postauksen kommenttiosiossa esittivät huolensa siitä, että vaikutan siltä kuin laihduttaisin, vaikka olen jo ennestään hyvin hoikka. En oikeastaan ihan ymmärrä, mistä nuo laihdutuspuheet ovat saaneet alkunsa, koska en ole missään vaiheessa maininnut haluavani olla hoikempi, tarkkailevani painoani, olevani dieetillä tai liikkuvani hoikistuminen mielessäni. Huolenpito on tavallaan ihan herttaista, mutta tuollaisten negatiivisesti sävyttyneiden oletusten esittäminen ei. :)



Minulla on tätä postausta kirjoittaessani hyvin samankaltainen fiilis, kun joitakin viikkoja sitten kirjoittaessani postausta syömishäiriöistä ja toisten painon kommentoimisesta. Siihen viitaten, otsikkokin kulkee samoilla linjoilla. Kaikille huolestuneille ja muuten vain skandaalinnälkäisille tiedoksi, että EI, en todellakaan yritä laihduttaa. Enkä ymmärrä, miksi edes yrittäisin. :) Mielestäni minulla ei ole minkäänlaista tarvetta pudottaa painoa - ennemminkin sitä voisi tulla vaikka muutama kilo lisääkin. Ja oikeastaan sehän tässä koko jutussa onkin pointtina! On nimittäin eri asia, koostuuko paino rasvasta vai lihaksesta. ;)



Olen siis nyt reilun kuukauden ajan varovasti aloitellut kuntoiluharrastusta, jolla ei tosiaan ole mitään tekemistä laihduttamisen kanssa. Olen ollut aina luonnostani hoikka, enkä ole oikeastaan koskaan harrastanut aiemmin liikuntaa. Mutta oli ihminen miten hoikka hyvänsä, liikunta ei koskaan ole pahaksi (ainakaan niin kauan, kun sitä ei tehdä väärin tarkoitusperin). Päinvastoin! On aika hassua, että jos hoikka ihminen, jolla ei näennäisesti ole tarvetta elämäntapamuutokseen, saa ensimmäiseksi kuntoilun aloitettuaan kuulla laihdutus-epäilyjä. Entäpä jos vain haluan päästä kuntoon, edistää omaa terveyttäni ja hyvinvointiani? Hoikkuus ei myöskään automaattisesti tarkoita sitä, että keho on timmi ja kiinteä. Yksikään vartalo ei taatusti ole kiinteä ilman liikuntaa. Olenkin nyt siinä tilanteessa, että haluan muuttaa löllöt lihaksiksi.



Kuntoiluprojektin alkuvaiheessa minulle tehtiin myös kuntotesti, joka todisti, että olen oikeasti aivan rapakunnossa. Sen, jos jonkin, pitäisi kertoa, että olen liikunnan tarpeessa. Hoikkuus ei ole mikään tae siitä, että ihminen on hyvässä kunnossa. Itse toivon liikunnasta saavani paitsi lihaksia ja kiinteyttä, myös jaksamista ja voimia ihan arkipäivän elämään. Sehän on ihan fakta, että hyväkuntoinen ihminen on energisempi ja yksinkertaisesti jaksaa paremmin. Kannattaa myös muistaa, etten ole mikään teinityttö enää. Olen aikuinen ihminen ja uskon, että osaan pitää homman hallinnassa, etenkin kun en koe minkäänlaista tarvetta laihtua kuntoilun myötä.



Mitä minulle laadittuun ruokavalioon tulee, niin sekään ei missään tapauksessa johdattele minua syömään entistä vähemmän. Jokainen, joka oikeasti luki sen tekstin, ymmärtänee, että joudun lisäämään syömistäni joiltain osin aika paljonkin. Ruokavalion tarkoituksena on nimenomaan pitää huoli siitä, että saan kaikki tarvittavat ravintoaineet sekä tarpeeksi energiaa, koska liikuntaharrastuksen kautta sitä myös kuluu enemmän. Ja jos nyt pyrin uusien, terveellisempien elämäntapojen myötä jättämään turhaa sipseillä mässytystä pois, niin se tuskin on terveydelle kovin vaarallista. :D

Rautalangasta vääntäen: en yritä laihduttaa, enkä ole mielestäni missään tapauksessa laihduttamisen tarpeessa. Tavoitteiksi olen kuntoilun osalta asettanut itselleni paremman kunnon, paremman olon ja kirkkaimpana tavoitteena on edelleen: tiukka pylly. ;) Mutta muistetaan, että tiukkakin pylly voi olla naisellinen. Minä ainakaan en halua, enää lähempänä kolmeakymppiä näyttää samalta kuin teinivuosina (=12-vuotiaalta pikkupojalta). Vaikka henkisesti minussa asuukin yhä pikkutyttö, saan tässä iässä ihan mieluusti näyttää jo naiselta. :)



Kuvat: 1, 2, 3, 4, 5 & 6

Tunnisteet: ,

34 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mut kiinteytyminen = laihtuminen, tietää mittanauha. ;)

8. kesäkuuta 2009 klo 9.25  
Anonymous nanna kirjoitti...

Tiedän mitä tarkoitat. Tuntemani laihat ihmiset ovat laihoja ilman, että tekeisivät mitään sen eteen. Tällöin heillä ei ole hyvää kuntoa, vaikka hoikkia ovatkin. Jos olisin itse luonnostaan todella hoikka en varmaan laiskuuttani jaksaisi urheilla (koska nykyään teen sen liikunnan ilon lisäksi myös hoikkuuden tavoittelemiseksi ja pysymiseksi). Ymmärän silti hyvin niitä, jotka haluavat hoikkuuden lisäksi hyvän kestävyyskunnon ja lihaksia. Onnea siis kuntosalitreeneille.

Ja toisin kuin monet luulevat, myös laihoilla ihmisillä on selluliittia. Varsinkin niillä jotka eivät harrasta liikuntaa. Ikäväkseni voin myös todeta, että selluliitti on osittain (!) perinnöllistä. On todella lihavai ihmisiä joilla ei ole lähes lainkaan selluliitia ja laihoja joilla on (urheilusta huolimatta). Siis äidin takamusta tarkkailemaan.

8. kesäkuuta 2009 klo 9.49  
Anonymous Seireeni kirjoitti...

Anonyymille: Kiinteytyminen ei ole yhtä kuin laihtuminen, vaan lihasten esille saaminen. Käsivarsi voi olla laiha ja löysä tai sitten kauniin kurvikas lihaksista, samalla ympärysmitalla. Tähän taas vaaditaan "läskin korvaamista lihaksella", ja koska lihas painaa enemmän kuin sama määrä läskiä, niin tulos ei voi vaa'alla olla mitenkään miinusmerkkinen.

8. kesäkuuta 2009 klo 10.27  
Blogger Cherrry kirjoitti...

Niin, itsekin ihmettelin, että miten jotkut ovat saaneet päähänsä tuon laihtumisen.. Kuntosaliharjoittelu, runsas proteiinien ja hiilareiden syöminen tulisi juuri ehkä nostaakin painoa muutaman kilon, niin että se olisi lihasta. Pitää kuitenkin muistaa, että lihas painaa enemmän kuin läski, noin yleisesti. Ja sillä painoharjoittelulla saakin niitä muodokkaampia takamuksia paremmin! Mun mielestä tosi jees toi homma, kunhan tosiaa muistaa sen runsaan ruokailun, kun treenaa :)

Olet postauksissasi välittänyt positiivista suhtautumista omaan vartaloon jo ennenkin, siinä voisi olla muilla naisilla oppimisen paikka! :) Tsemiä treenaukseen!

8. kesäkuuta 2009 klo 10.29  
Blogger Lena kirjoitti...

Itse olen hieman samassa tilanteessa olen laiha hyvien geenien ansiosta, mutta muuten olen ihan rapakunnossa. Nytten tässä olenkin miettinyt hyvää urheilumuotoa itselleni, saa nähdä tulisiko se salin kautta, vai uimahallien vai jonkun muun.

8. kesäkuuta 2009 klo 10.40  
Blogger Joa kirjoitti...

Hyvä postaus! Toivottavasti nyt kaikki tajuavat tarkoitusperäsi. :) Olet oiva esimerkki muille, jotka luulevat, että hoikkuus on kaiken a ja o. Mieluummin suurikokoisempi ja lihaksikas, kuin laiha luikku, joka koostuu rasvasta. ;) Harmi, etteivät kaikki sitä tajua, että liikuntaa ei pitäisi harrastaa vain kulutusmielessä. Media vain painottaa koko ajan tätä puolta. Huoh.

8. kesäkuuta 2009 klo 10.43  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiinteytyminen=laihtuminen anonyymille tiedoksi vaan, että vaikka mittanauhan mukaan oliskin laihtunut, painoa on saattanut tulla lisää!
Lihasmassa painaa kaksi kertaa enemmän kuin rasva jne. Kun itse urheilin paljon telinevoimistellessani, painoin 14-vuotiaana enemmän kuin nyt painan, lihakseni kun ovat pienentyneet lopetettuani, ja paino on pdonnut vain sen takia.
Tuntemani voimistelijat painavat monesti paljon enemmän kuin nämä laihat, ja ovat parempikuntoisia.
Laiha=hyväkuntoinen on aika ontuva logiikka.

8. kesäkuuta 2009 klo 10.43  
Anonymous iii kirjoitti...

Löllöt lihaksiksi ei ole mahdollista sellaisenaan. JOKO laihdutat rasvaa pois TAI kasvatat lihasta, mutta molempien tekeminen yhtäaikaa ei pidemmän päälle vain onnistu; edellinen vaatii miinus- ja jälkimmäinen pluskaloreita. Eli ts. nyt jos Jennin ruokamäärät ovat plussalla, sekä rasva- että lihasmäärät kasvavat ja näin tapahtuu myös takamuksessa, rasva ei sieltäkään katoa ilman rasvanpolttoa ja miinuskaloreita. "Kiinteytyminen" on siis seurausta peräkkäisestä operaatioista: lihasten kasvatus ja rasvan poltto. Eli ensimmäisen anonyymin tavoin voisi sanoa, että "kiinteytyminen" = MYÖS laihtuminen, muussa tapauksessa kyseessä on vain lihasten kasvatus (ja rasvamääränkin lisäys).

8. kesäkuuta 2009 klo 11.20  
Blogger Styledrop kirjoitti...

Mieluummin minäkin katselen lihaksikkaita, terveellisen näköisiä ihmisiä. huolestuneena kuitenkin ole huomannut joissakin kommenttibokseissa, että bloginpitäjää (yleensä nuori)joka on hyvin hoikka mutta ei fitissä kunnossa, niin häntä ihaillaan. Kun taas sitten joku, joka on hieman isompikokoinen, mutta fitissä kunnossa, niin se ei välttämättä olekaan niin ihailtua. Nurinkurista. Tuntuu juuri, että laihuus on kaiken a ja o, ei niin väliä vaikka sen eteen ei olisi tehtykään mitään.

Ja kyllä hyvin hoikillakin se vartalo on yhtä löllö kuin isompikokoisella, jos sen eteen ei ole tehty työtä. Vasta treenaamalla, tulee se kiinteä, terveellinen vartalo. Itse olen ainakin huomannut sen, kun on alkanut liikkumaan, että ei kiinnosta enää laihtuuko yhtään vaan kunhan tulee lihaksia näkyviin, jolloin vartalo voi olla isompikin, mutta lihaksien ansiosta paremman näköinen kuin laihempana.

8. kesäkuuta 2009 klo 11.40  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itsehän en ole mitenkään hoikka :D mutta lihasta on ja sitä tulee helposti, siis jos vähinkään jaksaa enemmän harrastaa liikuntaa. Vartalotyypeissä on eroja, ja omat lihakseni ovat tyyppiä "iso,leveä ja pyöreä" kun taas esim. pitkillä ja hoikilla lihakset voivat olla enemmän pitkänomaiset. Esim. minulla on aina ollut hyvin lihaksikkaat ja timmit pohkeet, joita seiskaluokalla luokkakaverini (poika) ihaili "jalkapalloilijan pohkeiksi". En ole rapakuntoinen, vaan tietyissä lajeissa vedän hoikkien kavereittan ohi niin että napsahtaa. Kaikki on niin kovin suhteellista. Mutta tämän tekstin yhteydessä herää taas kysymys, että mitäs kenenkään omat asiat kuuluu muille ja mitä nillityskulttuuri on, että jokaiseen sanaan tartutaan ja sitten "syytellään"? Itselleni ei ole ainakaan lukijana tullut mieleen, että kuntoiluharrastuksesi johdattaa sinua laihtumaan ja jos sitä haluaisitkin, niin minkäs sille sitten kukaan muu mitään mahtaa. Jos on ikinä sattunut mihinkään pro-anoreksiablogiin, niin niistä käy kyllä heti ilmi, että millä asialla ollaan. Toki on hyvä puuttua, jos näkee, että nyt on ihminen joka tarvitsee apua, mutta silti, pitääkö jokaisen kohdalla epäillä, että nyt ei hyvin mene???

8. kesäkuuta 2009 klo 11.41  
Blogger Johanna kirjoitti...

Musta sun teksti oli ihan selkeä eikä siitä olisi pitänyt tulla sitä kuvaa, että haluat laihduttaa. Ehkä se on vain se yleiskäsitys, että vain ylipainoisten tarvitsisi liikkua ja miettiä syömisiään. Suurin motivaatiohan kun usein on juuri se painon pudottaminen eikä (etenkään) ylipainoisten ole välttämättä helppo ymmärtää miten joku jaksaisi nähdä tuota vaivaa "vain" hyvän kunnon, kiinteän kropan ja terveellisten elämäntapojen vuoksi jos näkyvää liikapainoa ei ole.

Mulla on samoin menossa elämäntapojen kohennus (ja samalla painonpudotuskin) ja seuraan mielenkiinnolla kirjoituksiasi liikunnasta ja ravinnosta :)

8. kesäkuuta 2009 klo 12.27  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Blogiasi lukee varmasti moni vähän nuorempi tyttö. Joskus myös aikuistuminen vie aikaa vähän vanhemmillakin tytöillä.. Nuo laihdutuspuheet ovat sellaisia mustavalkoisia juttuja. Samantapaisia kuin iltapäivälehtien lööpit. Tietysti voi aina yrittää kertoa asiansa läpeensä perustellusti, ettei kukaan vain ymmärrä väärin. Siinä kuitenkin sisältö kärsii ja into kirjoittaa, koska vaikka kuinka yrittäisi, joku voi silti (haluta) ymmärtää väärin.

Toivon, että jatkat esimerkkiäsi ja osaat laittaa nuo puheet omaan arvoonsa. Olet mielestäni ihana nuori nainen, jonka elämästä on hauska lukea. Olen itse kanssasi saman ikäinen ja huomaan välillä, miten mietimme samoja asioita (tuli mieleen vaikka alusvaatteiden uusimistarpeesta kertova juttusi).
Itseasiassa itse jouduin vaikeaan tilanteeseen muutaman vuoden nuoremman tytön kanssa vähän aikaa sitten. Tajusin, että jos toinen ei ole aikuinen, vaan tyttö, on vain ymmärrettävä, ettei toinen ole kypsä sellaiseen keskusteluun, johon itse olisi. Asiasta jäi huono mieli, mutta en sille mitään voi. Se vain tuli eteeni, minusta riippumatta. Ehkä tilanteesi on vähän samankaltainen..

Huh, tulipas pitkä pätkä, mutta toivon, että joku pointti jutustani löytyi. =)

-yellow

8. kesäkuuta 2009 klo 13.10  
Anonymous Ellen kirjoitti...

Juu, ennen kaikkea kyllä ihmetyttää, että jos se että olet aikuinen ihminen ja ilmeisesti varsin hyvällä itsetunnolla varustettu ei vakuuta, niin luulisi ihmisten edes tajuavan, että sullahan on ammattilainen asiaa suunnittelemassa ja "valvomassa". Ihan käsittämätöntä tollanen nillitys, kun kaikesta huomaa, että nimenomaan haluat vain kohottaa kuntoasi.

Tsemiä vaan :D

8. kesäkuuta 2009 klo 13.13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kun aloitin juoksuharrastuksen viisi vuotta sitten, niin yllätys oli, että laihtumisen sijaan jaloista tulikin niin lihaksikkaat, että farkkukoko kasvoi numerolla. Että näin :)

8. kesäkuuta 2009 klo 13.26  
Anonymous Mary kirjoitti...

Jotenkin todella surullista, että kuntoilu (= liikunta) ja terveet elämäntavat ja ruokailu yhdistetään heti laihduttamiseen.

8. kesäkuuta 2009 klo 13.43  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi1: Kuten muutamat täällä kommenttiosiossa ovatkin jo todenneet, niin nuo kaksi asiaa eivät mene ihan noin yksi yhteen. :) Kuntoilu yleensä sekä vähentää kehossa olevan rasvan määrää (yhdessä terveellisten elämäntapojen kanssa) sekä kasvattaa lihaksia, ja nämä asiat yhdessä edesauttavat kiinteytymistä. :)

Nanna: Kiitos tsempistä! :) Tällä hetkellä fiilis kuntoiluun on tosi motivoitunut, pitää vain jaksaa ahkerasti käydä salilla ja lenkillä. :) Oma pointtini tämän uuden harrastuksen myötä on juuri kestävyyskunnon parataminen, lihasten saaminen ja kiinteytyminen. Ja tosiaan, selluliittia voi olla hyvin myös hoikilla ihmisillä. Itse sain tämän ikäväkseni omakohtaisesti todeta muutama vuosi sitten. Onneksi tilanne ei ole kovin paha, mutta toivon että liikunnan myötä myös selluliitit kaikkoaisivat. :)

Seireeni: Kiitos tarkennuksesta. Näin minäkin olen asian ymmärtänyt. :)

Cherry: Kiitos kivasta kommentista. :) Haluankin välittää eteenpäin sellaista ajatusta, että olen sinut itseni ja vartaloni kanssa. Toivon, että muutkin löytävät sitä kautta itsestään positiivisia ja kauniita piirteitä. :) Ja jos muutosta haluaa, niin sen voi tehdä vain itse! :)

Lena: Haluan kannustaa sinua rohkeasti vain kokeilemaan jotakin liikuntaa. Alussa se varmasti tuntuu ihan kamalalta, mutta voin kertoa että viimeksi tänään olen taas kokenut sellaisen itseni ylittämisen tunteen, että näin hyvää fiilistä ei kovin helpolla saada. :) Kehitys on juuri alkuvaiheessa myös nopeaa, joten on mahtava huomata, miten koko ajan jaksaakin enemmän! Lenkkeily on oikeastaan aika mukavaa, varsinkin hyvässä seurassa. Kannattaa kokeilla myös uintia, pyöräilyä ja muita kivoja kesä-aktiviteetteja. Niiden kautta kunto kohoaa vähän kuin huomaamatta. :) Salitreenauksen pariin kannustaa vaikka jonkun ammattilaisen kanssa yhdessä laadittu saliohjelma, kun ei tarvitse palloilla siellä sitten sormi suussa. :) Tsemppiä liikuntaharrastuksen aloittamiseen!

Joa: Tuo on ihan totta, että mediassa ovat kamalan paljon esillä nimenomaan laihdutus ja rasvanpoltto, mutta harvoin kerrotaan, että kauniissa vartalossa on myös lihasta. Saati sitä, että lihas painaa enemmän kuin läski, joten vaaka ei ole loppupeleissä paras mahdollinen mittari. Minusta mediassa voitaisiin enemmän painottaa juuri sitä hyvää oloa ja jaksamista kuin hössöttää vain laihduttamisesta.

Anonyymi2: Kiitos sinullekin tarkennuksesta. :) Laihuudella ei tosiaan ole mitään tekemistä hyvän kunnon kanssa. Juuri siksi minäkin aloitin tämän projektini tai elämäntapamuutokseni, että halusin oikeasti päästä kuntoon ja siinä sivussa saada sitten lihaksia ja kiinteyttä. :)

Iii: Pointtini ei ollutkaan, että lihakset olisivat löllöt. :) Idea oli siis se, että lihaksia kasvattamalla niitä keho kiinteytyy väkisinkin. Rasvaa minulla ei kehossani onneksi kauheasti ole ylimääräistä, joten nyt panostankin nimenomaan siihen lihasten kehittämiseen. Laihtuminen sen sijaan on kyseenalainen termi - mitataanko sitä sitten mittanauhalla vai vaa'alla? Lihakset painavat enemmän kuin läski ja saattavat mittanauhan alla näyttää suurempia lukemiakin. :)

8. kesäkuuta 2009 klo 13.53  
Blogger Jenni kirjoitti...

Styledrop: Minustakin on kiinnostavaa, että tuollaisia luonnostaan laihoja mutta monesti huonokuntoisia nuoria naisia ihaillaan kovasti. Ehkä osa ihailusta perustuu juuri siihen, että on kadehdittavaa olla luonnostaan hoikka, joutumatta tekemään asialle mitään. Minä kaipaan myös kehooni tällä hetkellä enemmän lihaksia, koska minusta sellainen hillityn lihaksikas vartalo on yksinkertaisesti kauniimpi kuin laiha luikku. :)

Anonyymi3: Tuossa tuli myös tosi hyvä pointti: ihmiset ovat rakenteeltaan monesti hyvin erilaisia. Minä taas olen juuri sellainen pieni ja hento, joten lihakseni ovat varmasti ihan erilaiset kuin esimerkiksi sinulla. Tiedän myös monia vankkarakenteisempia tyyppejä, joilla on loistava kunto. :) Olen myös ihan samaa mieltä siinä, että nämä asiathan eivät tosiaan kuulu kenellekään muulle kuin minulle, mutta halusin selventää tätä laihdutus-juttua, koska en todellakaan halua kenenkään luulevan, että laihdutan. Siinä samalla antaisin nimittäin aika huonoa esimerkkiä monelle.

Johanna: Olet oikeassa kyllä. Eivätkä varmasti kaikki hoikatkaan ihmiset tajua, miksi joku luonnostaan laiha haluaa kuntoilla. Minulle juuri nuo mainitsemasi syyt ovat päämotivaation lähde tässä jutussa. :) Tsemppiä muuten valtavasti omaan kuntoiluharrastukseesi!

Anonyymi4/Yellow: Ymmärrän erittäin hyvin, mitä ajat takaa. :) Mietin itsekin, että mieluusti jättäisin tuollaiset kommentit omaan arvoonsa, mutta tässä kohtaa halusin hiukan vääntää rautalangasta ihan tarkoituksella. Syy tälle postaukselle on se, että blogiani lukee paljon nuoria, vaikutuksille alttiita tyttöjä. En missään tapauksessa halua antaa kenellekään virheellistä mielikuvaa, että laihdutan, koska en halua näyttää huonoa esimerkkiä. Asia on minulle tärkeä, joten halusin sen takia nostaa sen tämänkaltaisen huomion keskipisteeksi.

Olet kuitenkin täysin oikeassa siinä, että joidenkin kanssa on turha kiistellä tai väitellä, eikä blogi mielestäni muutenkaan ole mikään ihanteellinen ympäristö erimielisyyksien tai väärinkäsitysten setvimiselle. Mutta tässä tapauksessa tuohon laihdutukseen liittyviä kommentteja oli tullut jo sen verran monta, että halusin varmistaa, ettei kenenkään tarvitse tämän jälkeen arvuutella, mikä on kuntoiluni perimmäinen syy. :) Ja myös tuoda ilmi, etten todellakaan koe tarvetta olla laihempi. Kiitos muuten vielä tosi kivasta palautteesta. :)

Ellen: Niinpä juuri. :) Ymmärtäisin huolen paremmin, jos kyseessä olisi minua kymmenen vuotta nuorempi tyttö tai jos teksteistäni huokuisi huono itsetunto, tms. Mutta näemmän mitä tahansa voidaan käsittää väärin. :D Halusin kuitenkin oikaista väärät käsitykset, jotta kukaan ei jää siihen luuloon, että pyrkimykseni todella olisi laihduttaa.

Anonyymi5: Noinhan siinä tosiaan voi käydä. :D Täytyy toivoa, ettei minulle kuitenkaan, koska menisivät niin monet ihanat housut hukkaan. ;)

Mary: No sanopa muuta. :P Hyvinvointiahan tässä haetaan!

8. kesäkuuta 2009 klo 13.53  
Anonymous Heidi kirjoitti...

Pitkällä tähtäimellä kuntoilu ja kiinteytyminen on hyväksi keholle. Ihan turha on kenenkään enää nelikymppisenä narista kun keho ei muokkaudu mihinkään jos kuntoilua ei ole aloitettu tarpeeksi ajoissa. Itse urheilen sen vuoksi, että lihakset vain näyttävät yksinkertaisesti niin hyvältä: ryhti pysyy suorassa ja vaatteet sopivat jos keho on muokattu tasapainoisesti. Kaiken lisäksi mieli pysyy virkeänä ja yleinen viihtyvyys omassa kehossa parantuu.

8. kesäkuuta 2009 klo 14.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mä oon kanssa hyvin hoikka, mutta se ei tarkoita sitä ettenkö haluaisi rasvaprosenttia alemmas ja sehän ei tarkoita itsensä nälkiinnyttämistä. Vaikka olen hoikka, on rasvaprosenttini melko suuri.

Kysäisepä siltä sun personal trainerilta, että miten selluliitin saa reisistä veke. ;) Liikunta varmasti auttaa, mutta mitä ruokavaliossa tulisi erityisesti huomioda ja mitä tulisi välttää?

Onko se muuten niin, että jos haluaa alentaa rasvaprosenttia, niin pitäisikö ensin hankkiutua rasvasta eroon ja sitten lähteä kasvattamaan lihaksia vai toisinpäin? Vai yhtäaikaa? :D

8. kesäkuuta 2009 klo 14.10  
Blogger Elina J. kirjoitti...

Ensimmäiselle anonyymille haluaisin huomauttaa, että kiinteytyminen voi tarkoittaa myös kasvamista. Kyykyt ovat ainakin minulla tehneet sen, että on pitänyt ostaa isompia housuja.

8. kesäkuuta 2009 klo 15.11  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

AI NYT VOIS YULLA PARI KILOO LISÄÄ?? viimeks kun painoit 56kg olo oli pöhöttynyt:D

älä puhu itseäs pussiin.

8. kesäkuuta 2009 klo 15.14  
Blogger Jenni kirjoitti...

Heidi: Nimenomaan! :) Totesin itse, että en halua nelikymppisenä katua, etten tehnyt asialle jotakin silloin kun vielä voin. ;) Se oli myös hyvä motivaattori liikkumisen aloittamiselle!

Anonyymi1: Niinpä. :) En osaa vielä vastata noihin kysymyksiisi, mutta lupaan jossain vaiheessa kysellä PT:ltä vinkkejä.

Ele: Juurikin näin. :) Minusta yleisesti ottaen mittanauhaa ja vaakaa paremmin totuuden kertovat oma olo ja peili. :)

Anonyymi2: Voi elämä. :D Oletko tullut ajatelleeksi, että on aika eri asia, ovatko ne kilot lihasta vai läskiä? Kun tunsin oloni pöhöttyneeksi, painonnousu johtui ainoastaan ylenmääräisestä roskaruoan mättämisestä ja liikunnan puutteesta. Olen puhunut treenipostausten yhteydessä nimenomaan lihasmassan kasvattamisesta, mikä nyt on tavoitteena ja se ei taatusti saa minua tuntemaan oloani pöhöttyneeksi. Lihas painaa enemmän kuin läski ja mieluusti vaihdan turhan rasvan kehostani lihakseksi, vaikka paino siinä nousisikin. Ei ehkä kannata keskittyä tuijottelemaan vain niitä vaa'an lukemia. ;) Järjen käyttö on myös sallittua. :D

8. kesäkuuta 2009 klo 15.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu kuin itsestä lukisi näistä postauksistasi. :) Minäkin olen luonnostani hoikka (olen muuten juuri sen 165 cm ja 52 kg kuin sinäkin :D), mutta aivan rapakunnossa. Ajatuksena on alkaa tehdä asialle jotakin, ei todellakaan ole mukavaa kun ei oikein minkäänlaisia urheilusuorituksiakaan jaksa tehdä. Se tiukka pyllykin olisi ihan jees. :D Tässäkin asiassa sama homma kuin sinulla, vaikka hoikka olenkin, mielelläni silti voisin vähän kiinteytyä. ;D

Tuollaiset anonyymien kommentit ovat erittäin inhottavia, mutta näkee selvästi, ettei ainakaan osa niiden kirjoittajista vain tiedä mistä puhuu. Itsestänikin tuntuu, että jos tässä alkaa liikkumaan ja huolehtimaan syömisestään enemmän, on heti muutama ihminen kimpussa laihdutusepäilyksineen. -.-

8. kesäkuuta 2009 klo 15.48  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

läskit siellä läähättää, kun eivät itse jaksa ahteriaan nostaa koneen ja keittiön väliä pidemmäs. muaaah,ärsyttää tollanen voiii kun olen huooooolissani jos "LAIHDUTAT" sulla on VARMASTI anoreksia!!11

8. kesäkuuta 2009 klo 18.46  
Blogger Opetussuunnitelma, arviointi ja koulutuksen kehittäminen kirjoitti...

Hyvin oot pistänyt kuntoilun idean yhteen pakettiin, näin se juuri onkin (tai pitäisi olla)! Kuntoilun pitäisi mun mielestä enemmänkin edustaa sanaa terveys kuin laihdutus tai mielikuvia jostain anoreksisista tytöistä lenkillä... Toivottavasti mielikuvat alkaa tästäkin pikkuhiljaa muuttua ja saat lihaksia mitä esitellä! :D

8. kesäkuuta 2009 klo 18.51  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi1: Hassua, miten samankokoisia olemme ja samanlainen taustakin vielä. :) Haluan oikeasti kannustaa sinua liikunnan pariin, koska minäkin aloitin ihan nollasta silloin reilu kuukausi sitten ja nyt jo huomaan isoja eroja jaksamisessa. :) Rohkeasti vain lenkkipolulle, vaikka alku usein onkin vähän kankeaa!

Tottakai tuollaiset typerät kommentit aina joskus ärsyttävät ja tuntuu toisinaan äärimmäisen turhauttavalta vääntää rautalangasta ilmiselviä asioita. Olen kuitenkin todennut, että pyrin suhtautumaan ja vastaamaan likimain kaikkiin kommentteihin asiallisesti. Jos samaa, typerää asiaa ruvetaan jauhamaan useampaan otteeseen, poistan kommentit ja jätän reagoimatta. Tässä hommassa on hyvä muistaa, että jotkut provosoivat ihan ärsyttääkseen ja osa taas ei nuoremmuuttaan (tai muista syistä) vain ymmärrä, vaikka kuinka selittäisi. :D

Anonyymi2: Se voi olla. :) Minuakin kyllä aidosti ihmetyttää, miten kunnon kohotus liitetään automaattisesti syömishäiriöihin ja laihduttamiseen. Kertoo mielestäni aika vääristyneestä ajatusmaailmasta. :P

Sarppuli: Niinpä niin. :) En olisi ihan heti uskonut, että joku näinkin tervehenkisen ihmisen jutuista voi vetää moisia johtopäätöksiä, mutta meitä on moneen junaan. ;) Ja lupaan esitellä lihaksiani, heti kun on jotakin näytettävää. :D

8. kesäkuuta 2009 klo 19.47  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus! :)

9. kesäkuuta 2009 klo 9.37  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Toki liikunta ja terveelliset elämäntavat on kaikille hyväksi, oli sitten minkäkokoinen tahansa. Sinä kun olet (ainakin kuvista päätellen) kovin hoikka, niin tietysti kiinteän pepun tavoittelu voi joistakin olla hämmentävää. Sä kun olet niin soma jo nyt! :) Itse ymmärrän kyllä, mitä haet takaa, mutta koska lukijakunnassasi on varmasti nuorta väkeä, niin kannattaa olla varovainen, ettei näistä liikunta-aiheisista kiinteytys -jutuista tule kellekkään ns. "pakkomiellettä". Bloggareita kun nykyisin matkitaan niin paljon. Muuten blogisi on kyllä tosi hyvä, kiitos siitä ja hyvää kesää!

9. kesäkuuta 2009 klo 11.12  
Blogger Jenni kirjoitti...

Anonyymi1: Kiitos. :)

Anonyymi2: Kyllä minäkin sen ymmärrän, että varsinkin nuoremmille ja sellaisille, joilla termit ovat hakusessa, tällainen hoikan ihmisen kunto- ja kiinteytysprojekti voi aiheuttaa hämmennystä. Ja oikeastaan sen takia halusinkin juuri tehdä tämän postauksen, että varmasti ei jäisi kenellekään epäselväksi, mistä tässä hommassa on kyse. En missään tapauksessa haluaisi antaa huonoja vaikutteita jollekin herkässä iässä olevalle. :) Kiitos aivan ihanasta palautteesta ja aurinkoista kesää! :)

9. kesäkuuta 2009 klo 11.42  
Blogger Maiski / Nuotin vierestä kirjoitti...

Se on kyllä jännittävä huomata, miten paljon keskustelua terveelliset elämäntavat aiheuttaa. :) Mulle nää on ainakin ollut inspiraatiopostauksia, ja ajattelin itsekin kohentaa olematonta kuntoani ja koota ruokaympärään vähän muutakin kuin karkkia... :)

9. kesäkuuta 2009 klo 18.27  
Blogger sannis kirjoitti...

Ihana asenne sulla! Ja tsemppiä elämäntapojen muutokseen! Jotenkin tuntuu, että nykyisin laihuuteen liitetään automaattisesti paljon ihailtavia asioita esim. hyvä kunto, terveet elintavat, pärjääminen "kaikessa", onnellisuus.. Eikä se tiettykään mene aina niin!

Ei kai kuntoilu ja terveet elämäntavat muuten ole vain laihduttavien etuoikeus;)

Mukavaa lukea sun blogia ja nyt vielä näitä treenipostauksia!

9. kesäkuuta 2009 klo 23.41  
Blogger Kaisa kirjoitti...

Joo, en ymmärrä. Aina oletetaan että hoikat ihmiset on hyvä kuntoisia :D Joskus muutama vuosi sitten olin varsinkin erittäin hoikka ja silti täysin rapakunnossa. Minun ei kuulemma tarvinnut liikkua muuta kuin koulumatkat (toinen vinkki painon nousuun oli muistaakseen että lisää voita leivälle :D:D). Rapakunnossa olen edelleenkin.. Olisi pitänyt kuntoilla nuorempanakin niin nyt sitä ei olisi vaikeaa aloittaa :D

Ystävät eivät huolestuisi kuntoilusta tai ruokavalion muutoksesta, puolitutut ehkäpä..

10. kesäkuuta 2009 klo 10.05  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

siis mä en ymmärrä, miten ihmeessä joku on saanut sun terveellisestä elämänmuutoksesta väännettyä taas jotain negatiivista x_x välillä tuntuu, että ihmiset oikeasti lukee näitä muotiblogeja kuin piru raamattua ja haluaa oikein tahallaan ymmärtää väärin. Yhtälailla laihatkin tarvitsee sitä liikuntaa pysyäkseen terveenä ja hyväkuntoisena :)

mäkin oon saanut sun ansiosta hirveeti inspiraatiota ja vihdoin vuosien löysäilyn jälkeen potkinut itseni taas liikkumaan. ja se on ihme! :D kiitos siis hirveästi sulle jenni. toivottavasti sun liikuntakuulumisia saa luke jatkossakin :)

10. kesäkuuta 2009 klo 18.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi Anonyymi sanoi...

mut kiinteytyminen = laihtuminen, tietää mittanauha. ;)

täydellinen räjähtäminen, ei se näin mene, itse asiassa kun laiha ihminen, ei ennen liikuntaa harrastanut ihminen lähtee liikuntaa harrastamaan paino nousee koska lihashan painaa enemmän kuin "läski" jota tosin sulla ei ole :D

20. marraskuuta 2009 klo 12.09  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu