Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Välineurheilua, ainakin vähän

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

tiistai 14. heinäkuuta 2009

Välineurheilua, ainakin vähän


Juoksu ei ole välineurheilua, mutta kuten aiemmin tekemässäni motivaatio-postauksessa totesin, on hemmetin paljon kivempi lähteä lenkkipolulle kauniissa urheiluvaatteissa kuin vanhassa, rähjäisessä mainos-t-paidassa - tai näin ainakin minulla. Uusien juoksukenkien ostaminen ei tosin ole turhamaisuutta, koska hyvät kengät ovat hommassa hyvin pitkälti kaiken A ja O. Hyvät sukat ovat muuten myös aika tärkeä juttu, jotta vältyttäisiin pahimmilta rakoilta ja hiertymiltä. Mitä sitten tulee näihin muihin varusteisiin, jokainen voi itse päättää, tarvitseeko välttämättä sen hengittävän juoksutopin tai sadetta pitävän takin. Minä ainaki tarvitsen. ;)



Olen liikuntaharrastukseni alusta asti kuolannut himoiten kauniita urheiluasuja - etenkin Adidaksen Stella McCartney -mallistoa. Itsehillintäni piti siihen asti, kunnes ehkä noin kuukausi sitten vierailin vanhempieni kotipaikkakunnalla pienessä urheiluliikkeessä, jossa pikkuveljeni sattuu olemaan kesätöissä. No kun veikka oli myyjänä, niin pitihän sitä sitten vähän saada sovitella. Ja eihän siinä hyvin käynyt, ainakaan lompakkoni kannalta. :D Suuntasin heti määrätietoisesti juoksuvaaterekille ja kasasin käsivarrelleni järjettömän röykkiön toinen toistaan ihanamman näköisiä ja värisiä riepuja.



Ensimmäisenä kiskoin jalkaani upean virtaviivaiset juoksutrikoot, ja yllättäen näytin niissä itsekin jopa melko virtaviivaiselta. :D Pinkein yksityiskohdin koristellut trikoot olivat jalkoja imartelevan ilmeensä lisäksi vieläpä järjettömän mukavat päällä. Koska olisin voinut muuttaa housuihin melkeinpä asumaan, totesin, että niiden oli lähdettävä mukaan. Seuraavana sovitusvuorossa oli aivan mahtava neonkeltainen juoksutoppi - mikä upea väri! :D Kuvat eivät valitettavasti kyllä todellakaan tee oikeutta tuolle jalolle värille, mutta sanotaan niin, että autot eivät varmasti aja päälle, kun kirmaan katujen varsilla tuossa paidassa! Topissa ehkä parasta (värin lisäksi siis) olivat sisäänrakennetut urheiluliivit sekä se, että selkäpuoli on melkein kokonaan ohutta verkkomateriaalia, joten se hengittää mukavasti hikoillessa. Bongasinpa kaupasta vielä samanvärisen ohuen juoksutakinkin. No olisihan sille takille nyt tullut paha mieli, jos olisin ottanut vain topin. Ja kas, yhtäkkiä seisoin kassalla juoksutrikoot, -toppi ja -takki kainalossani.



Vaikka maksun hetkellä ostokset hiukan kirpaisivat, en ole ehkä ikinä ollut mistään ostoksestani niin innoissani kuin näistä urheiluvarusteista. :D Hengailin lähes koko seuraavan vuorokauden vain virtaviivaisissa trikoissani ja neonvärisessä topissani! ;) Juoksutrikoita en ole vielä ehtinyt testailemaan, koska sää on ollut niille vähän turhan lämmin, mutta toppi ja takki ovat olleet jo ahkerassa käytössä. Urheiluvarustehankintani huipentuivat juhannuksen tienoilla, kun alusvaatemerkki Change ilmoitti ystävällisesti halunsa sponsoroida liikuntaharrastustani urheiluliivien ja -alushousujen muodossa. Olenkin jo pidemmän aikaa ollut aikeissa hankkia ihan kunnon urheiluliivit, joten tarjous ei olisi voinut sattua paljon parempaan saumaan. :) Onnekkaasti liivit istuvat minulle kuin hanska ja pöksytkin pysyvät paljon paremmin paikoillaan kuin tavalliset pikkuhousut. Ja täytyy sanoa, että eron kunnollisten urheiluliivien ja vähän-niin-kuin-urheiluliivien välillä (, jollaiset minulla oli ennestään) huomaa kyllä välittömästi. On aika jännä tunne, kun hyppiessä ja pomppiessa ympäriinsä, tissit eivät hievahdakaan mihinkään suuntaan. :D



Mielenkiintoisinta on oikeastaan se, että liikuntaharrastuksen myötä olen tosissani alkanut himoita kaikenlaisia teknisiä urheiluvaatteita, joista en ole aiemmin ollut pätkääkään kiinnostunut. Minulle tuottaa huomattavasti vähemmän tuskaa kuluttaa rahaa esimerkiksi juoksutoppiin kuin ihan vain tavalliseen toppiin - siitäkin huolimatta, että ensimmäinen on taatusti yleensä kalliimpi. Mietin jo innolla, mitä seuraavaksi hankkisin... Tai no, annetaan tuon lompakkoni levätä nyt hetki. ;)

Tunnisteet: ,

21 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

14. heinäkuuta 2009 klo 10.12  
Blogger Riikka kirjoitti...

Paljonko changen urheiluliivit maksaa? Pelaan koripalloa ja siinä on ihan välttämätön olla hyvät urheiluliivit! Tuntuu ettei mistään löydy kohtuuhintaisia hyviä yksilöitä.

En muuten ymmärrä miten joku suhteellisen isorintainen pystyy pelaamaan koripalloa (ja sama pätee muussakin urheilussa) normaaleissa rintsikoissa! Niitäkin tapauksia tullut vastaan, ja se ei voi olla mukavaa! Itse en ainakaan pystyisi hyppelee ja juoksentelee jos tissit pomppis mukana.

14. heinäkuuta 2009 klo 10.18  
Anonymous Henna kirjoitti...

Mulla on käynyt ihan samalla tavalla oman aloitetun juoksuharrastuksen kanssa!! Ei sitä turhaan pauhata toppien hengittävyydestä ja kuivana pysymisestä, ne topit on oikeasti paras lenkkikaveri mp3 jälkeen. En voisi enää kuvitellakkaan meneväni juoksemaan jollain puuvilla paidalla! Mulla on itellä kans neonvihreä adidaksen toppi joka on ehkä maailman hienoimman värinen ja lisäksi niin pirun mukava:) Vielä mä haaveilen kanssa niistä Stellan vaatteista....oih:)

14. heinäkuuta 2009 klo 10.24  
Blogger Sofia kirjoitti...

Mulla on kans nuo Changen urheilurintaliivit, ovat olleet tosi hyvät ja mitään venymistä en ole huomannut puolen vuoden käytön jälkeen vielä yhtään. Ovat kuulemma voittaneet parin fitness- ja terveyslehden urheilurintsikkavertailunkin, jossa on ollut mukana SA:ta ja muita urheilumerkkejä.
Huono puoli niissä vaan on, että niitä ei saa painijaselkäisenä. vähän tylsää kun olkaimet näkyvät toppien alta.

14. heinäkuuta 2009 klo 10.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva postaus! Nyt kun me vähän rehevämmät naiset alotetaan urheilu, niin tietenkin meidän pitäisi jostain löytää omaa kokoamme olevia urheiluvaatteita :D (oltiin tietty tää täysin unohdettu ja ajateltu vetää jossain mainospaidoissa ja vanhoissa verkkareissa), mutta koska tarkotuksena olis saada sitä motivaatiota urheiluun, niin tää postaus osu ja upposi. Mehän tarvitaan vaatteet! Tiedätkö, että onko noissa Changen urheiluliiveissä/alushousuissa kokoja myös isommille tytöille? :D Nää ympäriinsä hilluvat riisisäkit olis nimittäin hyvä vangita jonkin tukevan liivin sisälle, muuten ei tuu urheilusta mitään, eikä viittis niskankaan taakse solmia, se on kivuliasta! ;)

KIITOS! :)

14. heinäkuuta 2009 klo 11.13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä näyttivät ostoksesi. Itselläni taitaa olla takki ja toppi mustina. :)

Vaikka tuo hinta kirpaisee ostaessa, niin se maksaa kyllä itsensä takaisin. Vanhimmat Niken juoksutrikoot taitavat olla vuodelta 1999 tai 2000 ja näyttävät sekä tuntuvat uusilta, hintaa oli silloin ~500mk. Ja käytetty on paljon, kun parhaimpina aikoina oli 8 harjotusta viikossa ja parit eri trikoot oli noiden vanhimpien lisäksi käytössä.
Myöskin mallit on Nikellä suht klassisia, en usko, että nuo minunkaan vuosituhannen vaihteen yksilöt kauheasti herätä huomiota.

Kauheaa Niken hypetystä. :) Esimerkiksi Adidaksesta en tykkää a) trikoot näkyvät läpi takamuksesa b) tasaisin väliajoin kolmeraitaa on niin so last season.

Kerran erehdyin ostamaan henkkamaukalta jotkut urheiluhousut ja olisko ollut puolta vuottakaan, niin piti heittää roskiin. Eli sama kun heittäisi rahaa roskiin.

14. heinäkuuta 2009 klo 11.22  
Anonymous nipa kirjoitti...

ebaysta saa Stellan urheilutamineita lompakkoystävällisempään hintaan :)

14. heinäkuuta 2009 klo 11.40  
Blogger Tiia kirjoitti...

Nikellä on kyllä ihania treenivaatteita! Oon ihan koukuttunut ja haluaisin vaan käyttää kaikki rahani niihin. :D Teen itse myös semmosta että saatan ostaa hyväksi kokemani topin jostain aleista monessa värissä! :D Ja mun mielestä treenivaatteisiin ei voi ikinä panostaa liikaa! Rahaa menee, mutta se maksetaan aika lailla takaisin, kun tissit pysyy kuosissa ja toppi hengittää treenin aikana. :D

14. heinäkuuta 2009 klo 11.55  
Blogger Jenni kirjoitti...

Riikka: No kun en itse maksanut liiveistä penniäkään, niin en tietenkään nyt muista tarkalleen. Mutta hinta oli jotakin 50-60 euron väliltä. Varmasti edullisemmallakin löytää jostain, mutta nuo ovat olleet ainakin erinomaisen hyvät. :)

Olen kyllä miettinyt myös samaa, että on luojan lykky, että minulle ei ole tätä rintavarustusta suotu tämän enempää. Kookkaat rinnat varmasti ovat melkoinen rasite urheilua harrastaessa. Mutta tokihan nekin saa kuriin kunnon liiveillä, mutta en ylipäänsä tajua, miten naiset pystyvät harrastamaan liikuntaa ilman tukevia liivejä. :/ Siinä on kyllä hankinta, josta ei kannattaisi tinkiä.

Henna: On minulla muutama puuvillatoppikin, ja voin ne yllä juosta ihan mieluusti, mutta kyllä käyttömukavuus on tuollaisessa kunnon urheilutopissa aivan omaa luokkaansa. Ja kauniita! :)

Papaija: Aijaa, hyvä tietää. :) Olen kyllä itse tykännyt niistä myös tosi paljon, vaikka vielä en ole ehtinyt ehkä viittä kertaa enempää kokeilla. Minuakin vähän harmitti tuo selkäpuoli, kun ei ole painijamallia, mutta onneksi minulla on monenmallisia toppeja. :)

More to love!-Peppi: Kiitos. :) Joo, vaikka muuten liikkuisi vanhoissa rytkyissä, niin niihin urheiluliiveihin kannattaa kyllä panostaa (etenkin jos on yhtään rehevämpi tuosta rintaosastosta). Changen liivien kokoskaalasta en osaa tarkemmin sanoa, mutta yleisesti ottaen Changen kokovalikoima on aika laaja. Homma selviää parhaiten varmaankin ihan liikkeessä piipahtamalla. Mielestäni noita putiikkeja on ihan ympäri Suomen. :) Myös esimerkiksi Sokoksella on suht kattavasti urheiluliivejä tarjolla. Kannattaa sitten muistaa, että liivit saavat olla ihan reilusti napakat - itse mietin ensimmäisellä juoksukerralla uusissa liiveissäni, että saankohan kunnolla henkeä. :D Mutta hyvin kulki niin juoksu kuin hengityskin, tissit vain pysyivät paikallaan. :)

Anonyymi: Katselin myös joitakin mustia, mutta päätin, että tämä tyttö tarvitsee väriä. ;) Neonkeltaisessa on myös se hyvä puoli, että iho näyttää tuollaista väriä vasten paljon ruskettuneemmalta kuin oikeasti onkaan. :D Minä en mitenkään tietoisesti tai tarkoituksella valinnut juuri Niken tuotteita, vaan ne nyt sattuivat kouraan ja olivat sopivan näköisiä ja hintaisia. :) Tykkään kyllä Adidaksesta myös, mutta tarkempaa kokemusta ei ole, paitsi niistä juoksukengistä, jotka kyllä ovat olleet erinomaiset. :) Mutta tosiaan, ovathan nuo urhelumerkkien vaatteet tosiaan hiukan eri tasoa kuin H&M:n trikoot, kokeiltu on täälläkin.

Nipa: Kiitos hei vinkistä! ;) Pitäisiköhän minun sittenkin harkita eBay-neitsyyden menetystä...

Tiia: Minustakin treenivaatteiden ostaminen on jotenkin ihan eri tavalla palkitsevaa kuin muu shoppailu. Treenikamppeet joutuvat myös aika paljon kovemmalle koetukselle kuin tavalliset vaatteet, joten pitäähän niitä ollakin. Hiki, kova kulutus ja jatkuva pesu kuluttavat materiaaleja, joten olen järkeillyt asian niin, että parempi kun niitä kamppeita hankkii reilusti. ;) Haha.

14. heinäkuuta 2009 klo 11.58  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jes loistavaa! Täytyy käydä tutustumassa valikoimiin, koska on niin raivostuttavaa yrittää esim. hölkätä, kun joutuu tönimään tissejä naaman edestä! :D

14. heinäkuuta 2009 klo 12.05  
Anonymous Sussu kirjoitti...

Oon harrastanu juoksua kohta kaks vuotta, mutta en ole vielä rohjennut ostaa pitkiä trikoita. Ehkä syksyllä vois olla jo niidenkin aika, kun nyt kesällä hankin polvimittaiset trikoot. Jostain syystä ne tuntuu paljon vähemmän paljastavalta kuin kokopitkät, hassua kyllä :D

Mahdollisia trikoita ennen hankintalistalla on lyhyet shortsit ja joku hihaton toppi näille kesähelteille, sillä ne polvipituisetkin trikoot meinaa olla vähän turhan kuumat. Pitää käydä ainakin Stadiumissa kurkkaileen, siellä on monesti aika halvalla juoksukamppeita. Ja niin joo, sitä pitää vielä ihmetellä, että miksi ihmeessä urheilutopit tuntuu olevan aina ihan hurjan lyhyitä? Joku pitempi toppi tuntuis niin paljon enemmän omalta kuin ihan vyötärölle jäävät :/

14. heinäkuuta 2009 klo 12.27  
Blogger Herttainen kirjoitti...

Haha, mulla kävi vähän samalla tavalla kun ostin semmoset pyöräilytrikoot joissa on se pehmuste haaroissa. Ne oli jopa alessa ja makso reilu 30 € niin helposti laitoin sen rahan menemään. Alesta löytyi myös kaks teknistä paitaa yht. 15 € ja kyllä oli pikkasen pro-olo Ahvenanmaalla mankeloidessa :D

Mulla on toistaiseksi mainiosti riittänyt ikivanha Björn Borgin sporttitoppi ja jumpassa mulla yleensä on aina jumppapuku alla, sen verran pienet rinnat että ei ole häirinnyt. Mutta kun siitä topista aika jättää (kuminauha alkanut vähän rispaantua) niin sitten sijoitan kyllä ihan oikeisiin urheilurintsikoihin.

14. heinäkuuta 2009 klo 12.58  
Blogger tipitii kirjoitti...

Mä oon elvyttämässä hiljalleen juoksuharrastusta ja olisin niin ilonen uusista juoksukamoista. Niillä sinnepäin vaatteilla juokseminen ei tosiaankaan oo niin houkuttelevaa kuin ihanilla juoksuvaatteilla ;)

14. heinäkuuta 2009 klo 13.02  
Blogger Unknown kirjoitti...

Oon tosi iloinen sun puolesta, kun olet onnistunut pitämään tuosta kuntoilusta kiinni :) Mä nimittäin aloitan lenkkeilyn n. kuukauden välein ja aina into lopahtaa :--D

14. heinäkuuta 2009 klo 13.59  
Blogger Bisquits kirjoitti...

Itsekin investoin pari kuukautta sitten uusiin juoksukenkiin, -sukkiin ja housuihin. Kummasti nekin motivoivat juoksemaan! :-) Vielä hankinnassa olisi kunnon urheiluliivit ja sadetta pitävä takki, mutta toistaiseksi ei ole ollut aikaa mennä etsimään niitä. Pian aion tehdä senkin!

14. heinäkuuta 2009 klo 16.11  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Paljonko maksoit noista vaatteista yhteensä? :D

14. heinäkuuta 2009 klo 18.14  
Blogger Marika kirjoitti...

Hihhi. Olen huomannut saman. :) Tykkään ihan älyttömästi katsella urheiluvaatteita ja kivoissa vaatteissa on vain niiin paljon ihanampi reenailla. Juoksutrikoot on ihan parasta varsinkin silloin, kun valmentaja kuvaa hyppyjä ja pitäisi nähdä jalkojen asento (kollareista niitä ei nää) ja ovathan ne todella mukavat jalassa! Monet katsovat kieroon, mutta itse tykkään todella paljon. Eräällä ystävälläni (seiväshyppääjä) on muuten tuollaiset trikoot! :)

14. heinäkuuta 2009 klo 20.40  
Blogger June kirjoitti...

Mulla on vähän sama - en pode huonoa omatuntoa, jos ostan satasella urheiluvaatteita ;) Toisin kuin kenties joidenkin muiden 'turhien' vaatteiden ostelusta kokisin. Lisäksi oikeasti on eroa, treenaako puuvillaisessa t-paidassa vai keinokuituisessa, kosteutta ihoa pois siirtävässä topissa!

Taidankin tästä lähteä lenkille....

15. heinäkuuta 2009 klo 19.16  
Blogger Jenni kirjoitti...

More to love!-Peppi: No minulla ei ole koskaan tuollaisia ongelmia ollut. :D Mutta varmasti raivostuttavaa. ;)

Sussu: Tuo on muuten jännä juttu, että ne polvipituiset tai vajaamittaiset juoksutrikoot tuntuvat jotenkin paljon "vähemmän pahoilta" kuin ne kokotrikoot! :D Mutta kyllä minä ajattelin noissa pöksyissä rohkeasti kirmailla sitten viileämpien säiden tullen. ;) Minullakin on ostoslistalla jotkut kivat shortsit, koska tällä hetkellä juoksuun kelpaavat vain kahdet, jotka ovat vähän liiankin lyhyet. :D Ja olen tehnyt myös topeista saman havainnon, että pituus on kaikissa aika lyhyt! Minäkin tykkäisin vähän pidemmästä mallista enemmän.

Rva Herttainen: Kun ostaa urheilukamppeita, niin se on vähän kuin laittaisi rahaa johonkin "hyvään tarkoitukseen". :D Mutta joo, suosittelen, että jossain vaiheessa kannattaa kuitenkin hankkia kunnon urheiluliivit - tuntu on ihan erilainen, kun tavallisissa. :)

Tipitii: Mahtavaa! :) Ja voit sitten vähän aikaa lenkkeiltyäsi palkita itsesi vaikka jollain uudella ihanalla juoksuvaatteella. ;)

Kameleontti: Kiitos kannustavasta kommentista. :) Minullakin on into aina aiemmin lopahtanut, mutta nyt olen jotenkin tosi motivoitunut. Pari viime viikkoa ovat olleet vähän aiempaa vaisumpia, mutta olen silti kiltisti vähintään kerran tai pari käynyt joka viikko! :) Ja urheilukertoja on yhteensä ollut vähintään kolme joka viikolle. :)

Bisquits: Hyvä hyvä! :) Ihana mennä uusissa kamppeissa lenkkipolulle! Ja juoksutsemppiä!

Anonyymi: Paljonkohan niille nyt tuli hintaa... Takki ainakin oli jossakin alennuksessa, mutta yhteissumma taisi olla jotakin 130e. Mutta ajattelin, että ei se nyt niin kamala summa kolmesta laadukkaasta urheiluvaatteesta ollut. :)

Marika: Enpä tullut edes ajatelleeksi, että noissa trikoissa on myös se hyvä puoli, että näkee liikeet paljon paremmin. :) Niin ja sitten ne jalkalihakset tietty! ;) Haha.

Bubble: Hyvä tyttö! :D Mutta todella, kyllä noilla kunnon kamppeilla on kivempi liikkua kuin varusteilla, jotka ovat vain vähän sinnepäin. :)

16. heinäkuuta 2009 klo 16.10  
Blogger matti kirjoitti...

Itse olen ratkaissut kaikki lenkkivaateongelmat sillä periaattella, että en lenkkeile. Mottoni on: juokse, niin kuolet terveempänä. No ei vaan, ääretön laiskuus vaan estää mulla kaiken.

19. heinäkuuta 2009 klo 20.50  
Blogger anki kirjoitti...

olen ruvennut miettimään oikeiden urheilupaitojen hankkimista, kun peruspuuvillatoppeihin tuppaa jäämään tunkkainen haju, vaikka pesenkin ne yleensä heti treeneistä kotiin päästyäni. onko tietoa, pysyvätkö ns. tekniset urheiluvaatteet paremmin raikkaana?

16. elokuuta 2009 klo 18.47  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu