Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Shoppailu seis!

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

torstai 26. marraskuuta 2009

Shoppailu seis!


Samaan hengenvetoon, kun höpöttelin puolitahattomasta nettilakostani, voisin haastaa teidät myös pienimuotoiseen shoppailulakkoon! Tämän viikon perjantaina 27.11.2009 vietetään nimittäin Älä osta mitään -päivää. :) Yksi päivä ei tietenkään ihmeitä tee, mutta tällaisen tapahtuman kynnyksellä on hyvä aina herätellä itseään hiukan miettimään omia kulutustottumuksiaan. Nadja ilmoittikin jo pitävänsä kokonaisen shoppailemattoman viikon yhden päivän sijaan. Olen itse samoilla linjoilla, eikä tapanani muutenkaan ole shoppailla viikoittain.

Olen jo pitkään suosinut pukeutumisessani filosofiaa, jonka mukaan etsin mieluummin jo olemassaolevista vaatteistani erilaisia yhdistelmiä ja mahdollisuuksia kuin ostan jatkuvasti uutta. Toki jokainen kaipaa välillä jotakin uutta, mutta pyrin nykyään ostamaan vain vaatteita, joihin oikeasti rakastun. "Ihan kivat" jääköön kaupan hyllyyn! Parantamisen varaa olisi varmasti silti. :) Aloitetaan nyt tästä yhdestä täysin shoppailuvapaasta päivästä, kuka on mukana? ;)


PS. Vinkkejä shoppailulakon ajalle voi tsekata täältä! :)


Tunnisteet: ,

19 kommenttia:

Blogger milaina kirjoitti...

itse olen jo omat shoppailulakkoni viettänyt, joskin syystä, joka ei edes varsinaisesti liittynyt itseeni :D olin jossain vaiheessa ihan älyttömän addiktoitunut blogeihin ja luin uusia vaateostospostauksia ihan hyperinnolla. jossain vaiheessa nuo blogit sitten aiheuttivat mulle kamalan ison tavaranpaljousahdistuksen, vaikka roinan määrä omassa vaatekaapissani ei ollutkaan lisääntynyt yhtään :D siinä lukiessani bloggareiden ostoksista minua ei enää huvittanut ostaa mitään. onneksi huuto.net on ihan hyvä paikka omatunnon lievittämiseen - multa on tänä syksynä lähtenyt ihan mielettömät kasat tavaraa eteenpäin paketteina :)

mutta tykkään kovasti tuosta filosofiastasi :D liikashoppailu (tai muutenvaanshoppailu) on aika buu, vaikka myönnän, että itsekin harrastin sitä joskus aiemmin tosi paljon: jos koulu loppui kolmelta, saatoin hengailla parikin tuntia vaatekaupoilla, jotta saisin vanhemmilta kyydin kotiin. aika kalliin kyydin.. :p

26. marraskuuta 2009 klo 8.48  
Blogger Aino kirjoitti...

Mulla on ollut pienimuotoinen shoppailulakko päällä kuluneen syksyn ajan. Oikeastaan ainoat sallitut ostokset on olleet second hand tavarat ja esim sukat ja alusvaatteet. Lakko ei tosin koskenut Tallinnan matkaa mutta sieltäkin ostin vaan muutaman vaatteen, joita kaikkia oikeasti halusin ja tarvitsin.

26. marraskuuta 2009 klo 9.02  
Blogger Linda kirjoitti...

Mäkin olen jo pidemmän aikaa toteuttanut tuota "ihan kivat jääköön hyllyyn" filosofiaa. Olen sittemmin huomannut, että päätökseni jälkeen ostamieni tavaroiden hinnat ovat nousseet roimasti, mutta samalla niitä tulee varmasti käytettyä. Tavarat myös kestävät käytössä pidempään.

Kahdesta kulutuksen muodosta en tosin kanna huonoa omatuntoa: kirppariostokset ja palvelut. Katson nimittäin, että kirppari/käytetyn tavaran hakkiminen vähentää jätettä ja palvelut työllistävät muita ihmisiä.

26. marraskuuta 2009 klo 9.03  
Blogger -L- kirjoitti...

Täällä ainakin osallistutaan "Älä osta mitään"- päivään koko perheen voimin!! :) (miehen osalta helppoa, koska hän niin harvoin muutenkaan mitään ostaa) Ruokaostoksetkin tehdään jo tänään niin ei tarvitse huomenna ostaa yhtikäs mitään! Kukkaro jääköön kotiin koko päiväksi!!

26. marraskuuta 2009 klo 9.33  
Blogger Prefecta kirjoitti...

Mullakin on jo valmiiksi meneillään "älä osta mitään turhaa roinaa äläkä ainakaan epämääräisiä rytkyjä" -kampanja, päätin nimittäin, että kaapin jokaisen vaatteen pitää olla sellainen, että olo siinä on vähintään fab ja sitten mä käytän niitä mitä siellä on.

Mulle ei tommoset "saan shoppailla kirppiksellä" -luvat sovi, kun raahaan sieltä kuitenkin kotiin kasan jotain ihania laukkuja (ja niitä on t-o-d-e-l-l-a-k-i-n ihan riittävästi jo nyt).

Perjantaina mennään kyllä ruokakauppaan ja ostetaan viikonlopun safkat...

26. marraskuuta 2009 klo 9.44  
Blogger Majayna kirjoitti...

Voisin muuten olla perjantaina tässä mukana, mutta minun pitää ostaa junalippu :). Oon kuitenki tän syksyn aikana pitäny pari-kolme kuukautta shoppailulakkoa, eli kaikki vaatteet, kengät ja asusteet on ollu kiellettyjen listalla. Teki kyllä varsin hyvää lompakolle ja mielelle.

26. marraskuuta 2009 klo 9.54  
Blogger Laura kirjoitti...

Olen kyllä mukana. Itsekin olen
vähennettyä tuota shoppailua tässä syksyn aikana. Mukaan on lähtenyt ainoastaan "rakkautta ensi silmäyksellä" ihanuudet joita tulee sitten pidettyä päälläkin.

26. marraskuuta 2009 klo 10.11  
Anonymous frce kirjoitti...

Mut hei, huomenna jenkeissä on Black Friday eli hyviä tarjouksia tiedossa. Toivottavasti koskee myös paikallisia nettikauppoja.

26. marraskuuta 2009 klo 10.26  
Blogger Sirpa kirjoitti...

Olen tosi ylpeä itestäni, sillä viime kuussa en ostanut mitään turhaa, pelkästään ruokaa ja välttämättömät asiat ja maksoin toki laskut! Tuntui aika kivalta saada melko paljon säästötilille! :)

26. marraskuuta 2009 klo 10.40  
Blogger Auri kirjoitti...

Itse ainakin ajattelin perjantaina olla ostamatta mitään ja muutenkin joulukuussa ostaa vain ne muutamat joululahjat, joita väistämättä tulee ostettua.

Suurimman osan kanssa ollaan (mm. perheessä ja poikaystävän kanssa) sovittu, että saa ostaa pienen lahjan jos keksii jotain todella osuvaa, mutta mielellään ei mitään turhaa. Luultavasti hankin siis lähinnä jonkin kivan lautapelin, jota sitten voidaan pelailla perheen ja tuttujen kanssa. Mielestäni siitä on iloa enemmän kuin jokaisen omista väkisin ostetuista paketeista.

26. marraskuuta 2009 klo 10.43  
Blogger Johanna kirjoitti...

Huomenna jääköön lompakko kotiin! Olen kans nyt syksyllä yrittänyt karsia turhia shoppailuja, ihan jo muuttuneen rahatilanteenkin takia. Myös rajallinen vaatesäilytystila pienessä asunnossa pitää huolen siitä, ettei kaappitilaa saa viedä vaatteet, joita ei tule käytettyä.

Tykkään tosi paljon blogistasi Jenni. Olet symppis ja "down to earth" :)

26. marraskuuta 2009 klo 12.03  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi ei. lähden tänään juuri Lontooseen, joten taitaapa huominen mennä kyllä aika pitkälti shoppaillessa :/ :D

26. marraskuuta 2009 klo 13.23  
Anonymous Alisa kirjoitti...

Ihan hyvä idea, toivottavasti kannatus on maailmanlaajuisesti mittava. Jenkeissä tosiaan tuo on "suurempi uhraus" kuin koto-Suomessa noiden isojen alennuksien takia. :)

Jotenkin kyllä tuntuu myös hieman kummalta että yhden viikon ostolakko on erityisen tsemppauksen ja maininnan asia, itsellänikin (samoin kuin ilmeisesti sinulla) usein menee huomaamatta useita viikkoja ostamatta muuta kuin ruokaa ja muita vastaavia perustarvikkeita.

26. marraskuuta 2009 klo 14.48  
Blogger tannttu kirjoitti...

Huomenna just menossa Helsinkiin niin ei oikeen onnistu :p
Sen jälkeen kyllä oikeesti vois alottaa shoppailulakon, ku on vähän liikaa noita vaatteita :p

26. marraskuuta 2009 klo 15.35  
Anonymous Niina kirjoitti...

On se kumma, kun ÄOM-päivä osuu aina palkkapäivään :D Kun on puoli kuuta joutunut siirtämään tarpeellisiakin hankintoja palkkapäivään, niin en varmana ole ostamatta, koska ei ole mitään ideaa siirtää ostamista vain seuraavalle päivälle.

Älä osta mitään -kuukausi voisi henkilökohtaisella tasolla olla merkittävämpi. Olenkin tehnyt itselleni listan oikeasti tarpeellisista asioista, joita saan joulukuun aikana rahatilanteen salliessa ostaa, mutta vaatekaupoista (myös nettikaupat) ajattelin pysyä kaukana vuoden vaihteeseen asti :)

26. marraskuuta 2009 klo 17.57  
Blogger sansu kirjoitti...

Mun on helppo tarttua haasteeseesi, sillä olen jo jonkun aikaa ollut shoppailulakossa, ja olenkin blogissani asiasta kirjoitellutkin.:) Tosin shoppailulakkoni on suurimmaksi osaksi pakon sanelemaa, sillä tilini alkaa uhkaavasti näyttää nollaa näin vuoden lopussa:D

26. marraskuuta 2009 klo 18.18  
Blogger Elina kirjoitti...

Helppoa olla ostamatta mitään kun olen ensin koulussa ja sitten töissä koko perjantain. :)
En kyllä enää muutenkaan shoppaile niin paljon kuin ennen ja silloin kun ostan panostan laatuun. :)

26. marraskuuta 2009 klo 19.54  
Blogger Elian Huijair kirjoitti...

lakko kannattaa aina!!!
tässä niitä vinkkejä
eikun siis säännöt

http://fashition.blogspot.com/

27. marraskuuta 2009 klo 0.41  
Blogger Jenni kirjoitti...

Milaina: Itselleni blogit toimivat usein juuri päinvastaiseen tapaan. Bongailtuani tarpeeksi blogeista jotakin, olen saanut siitä jo tarpeekseni, ennen kuin ehdin hankkia itselleni saman. :D Blogiharrastuksen myötä myös oma linja pukeutumisessa on selkiytynyt ja huomaan koko ajan olevani valmiimpi luopumaan yhdestä sun toisesta vaatekappaleesta. :) Ja hei, onnittelut että olet päässyt eroon turhasta "muutenvaanshoppailusta"!

Aino: Minusta juuri tuollaiset "lempeät" lakot ovat yleensä kaikkein toimvimpia. Kun itselleen ei ole liian ankara, on helpompi pitää säännöistäkin kiinni. :)

Linda: Se on oikeasti aika hyvä filosofia, koska yleensä ne ovat juuri ne "ihan kivat", jotka päätyvät kaappien perukoille käyttämättöminä. Olen myös samaa mieltä siinä, että palveluita voi ostaa, koska niiden kautta työllistää usein pieniä yrittäjiä. :) Mitä kirppistelyyn tulee, niin se on hyvä juttu, niin kauan kuin pysyy kohtuudessa. Olen huomannut, että jotkut alkavat edullisen hinnan huumaamina haalia kirppareiltakin aivan järkyttäviä määriä tavaraa.

-L-: Loistavaa! :) Minullakin päivästä tulee täysin ostokseton!

Prefecta: Hienoa, olen ylpeä sinusta. :) Kirppiksellä käy helposti monelle juuri noin, jos hinnat ovat kovin edullisia. Jos homma lähtee lapasesta, kannattaa rajoittaa kirpparivisiitit vaikka max. yhteen kertaan kuukaudessa. :)

Majayna: No uskoisin, että junalippu voidaan tässä tapauksessa antaa anteeksi. :D

Laura: Ja eikö olekin ihanaa, kun näet niitä rakkauksia omassa vaatekaupassa epämääräisten ihankivojen sijaan! :)

Frce: Täytyy pysyä kaukana siis kaikista jenkki-verkkokaupoista. ;)

Sirpa: Minibudjetilla kitkuttaessa harvoin jää muutenkaan paljoa säästöön, mutta työssäkäyvällä tuo näkyy varmasti nopeasti tilillä. :)

Auri: Minusta on kiva antaa kaikille läheisimmille jotakin. Kavereiden kanssa ei juurikaan ole ollut tapana ostella joululahjoja, mutta kaikille perheenjäsenille kyllä hankin aina jotakin pientä. Mutta olen samaa mieltä siinä, että en halua ostaa turhaa, vaan yritän keksiä jotakin, mistä lahjansaajalle olisi ihan oikeaa hyötyä ja iloa.

Johanna: Kiitos kivasta kommentista! :) Minulla on vähän sama tilanne täällä yksiössäni tuon säilytystilan suhteen, eikä budjettikaan päätä huimaa! :D On ollut ihana huomata, miten nykyään ennemminkin mietin, mistä vaatteistani voisin jo luopua sen sijaan, että havittelisin koko ajan jotakin uutta.

Anonyymi1: No sattuipas huono tsägä. :D Voit pitää oman Älä osta mitään -päivän sitten vaikka ensi viikolla! :)

Alisa: Olen kyllä vähän samaa mieltä siinä, että tuntuu hassulta, kuinka viikko shoppailematta on monelle suurikin saavutus. Eikö tuo ole ihan tavallista useimmille? :D

Tannttu: Pidät sitten tuon edellisen anonyymin tavoin oman Älä osta mitään -päivän tai -viikon vaikka ensi viikolla. :)

Niina: No se on kyllä totta. :D Itsellänikin sama juttu, mutta tein eilen onneksi ison satsin ruokaakin, ettei tarvitse pariin päivään edes kokata! ;) Mutta tuo loppuvuoden suunnitelma kuulostaa varsin hyvältä, onnea matkaan!

Sansu: No ei ole hurraamista minullakaan. :D Lontoon visalasku odottaa maksamistaan ja verotuksessakin sain mätkyjä, yhyy.

Elina: Mutta ihan oikeasti pelkkä kaupoista poissa pysytteleminen auttaa shoppailuintoon kummasti. Kun ei näe niitä houkutuksia ympärillä, on helpompi pysyä vahvana. :)

Elian Huijair: Kiitos vinkeistä! :)

27. marraskuuta 2009 klo 11.51  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu