Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kysymyksiä ja vastauksia, osa 2

Pupulandia

25-vuotiaan tyttösen pohdintoja tyylistä, muodista, kauneudesta ja sen sellaisesta.

tiistai 16. kesäkuuta 2009

Kysymyksiä ja vastauksia, osa 2


Jälleen seuraa vastauksia esittämiinne kysymyksiin! Tällä kertaa aiheina opiskelu ja työ, uskonto ja politiikka sekä vaatteet ja pukeutuminen. :) Kolmas ja viimeinen osa luvassa loppuviikosta.


Opiskelu ja työ


Kävitkö lukion? Missä lukiossa olit?
- Kävin lukion ja olin Oriveden lukiossa.

Mitä aineita kirjoitit ylppäreissä ja millä arvosanoin?
- Kirjoitin 7 ainetta: äidinkieli L, englanti E, ruotsi E, venäjä E, ranska M, reaali M ja pitkä matematiikka C.

Mitä opiskelet?
- Opiskelen puheviestintää Jyväskylän yliopistossa, jäljellä tosin on enää gradu.

Miten teit valinnan jatko-opinnoista?
- Tuskailin kauan sen suhteen, mitä haluaisin opiskella. Lopulta keksin viestintäalan ja sen jälkeen piti enää valita tarkempi suunta. Tutkin abivuonna huolella kaikki mahdolliset opinto-oppaat ja puheviestintä vain kuulosti juuri minulle sopivalta alalta. Päätin silloin, että hakisin sinne niin monta kertaa, että pääsisin. Onneksi lykästi jo ensimmäisellä yrityksellä. :)

Mitä gradulle kuuluu?
- Gradulle kuuluu ihan hyvää. :) Se edistyy hitaasti mutta varmasti. Olen tehnyt itselleni aika tiukan aikataulusuunnitelman ja tarkoituksena olisi valmistua alkusyksystä.

Mitä akateemisuus merkitsee sinulle?
- Hmm, en ole koskaan edes miettinyt asiaa niin kovasti... Mutta äkkiseltään sanoisin, että se merkitsee omalta osaltani kunnianhimoa, siistiä sisätyötä ja riittävää toimeentuloa.Käytkö töissä vai millä saat rahat riittämään?
- Käyn töissä ja toimeentulossa ei tällä ole kyllä hurraamista. Opintotukea ei enää tipu, joten pyrin valmistumaan melko nopeasti.

Missä oot töissä ?
- Työskentelen freelancerina Sanoma Digitalille. Käytännössä hoitelen pääosin Tyylitaivas-nettisivuston ylläpitohommia.

Mitkä on tulevaisuuden suunnitelmasi ammatin suhteen ja muutoinkin?
- Olen vähän sellainen, etten tee yleensä mitään kovin tarkkoja suunnitelmia etukäteen, koska ikinä ei voi varmasti tietää, mitä elämä tuo tullessaan. :) Ammatin suhteen minulla on haaveissa ensisijaisesti nyt se, että saisin heti valmistuttuani oman alan töitä. Erityisesti minua kiinnostaa ura viestintätoimistossa. :)

Mikä susta tulee isona?
- Vanha ja viisas, toivottavasti. :D

Missä ammatissa et osaisi kuvitella itseäsi?
- En osaisi kyllä kuvitella itseäni asiakaspalvelualalle enää, siitä on jo ihan tarpeeksi kokemusta menneisyydessä. ;) Suoraan sanottuna on aika vähän ammatteja, mihin osaisin kuvitella itseni. Mutta onneksi alavalinta onkin jo aika tarkkaan tehty!
Politiikka ja uskonto


Mikä on sellainen poliittinen aihe, joka siuta kiinnostaa?
- No ainakin ilmasto- ja ympäristöasiat kiinnostavat.

Kävitkö äänestämässä eurovaaleissa?/Käytätkö yleensä äänioikeuttas? (jos et niin miks)
- Nyt täytyy häpeäkseni tunnustaa, että näissä viimeisimmissä eurovaaleissa en äänestänyt. Yleensä kyllä käytän äänioikeuttani aina. Tällä kertaa yritin moneen otteeseen selvittää vaalikoneiden avulla, kuka olisi minulle sopiva ehdokas. Tuntui kuitenkin, ettei sopivaa oikein löytynyt, joten päätin sitten lopulta jättää kokonaan äänestämättä.

Oletko muuten poliittisesti aktiivinen?
- En ole poliittisesti aktiivinen.

Mitä mieltä olet "uskonasioista", uskonnosta jne? Oletko tapakristitty, uskovainen, ateisti, hindu, uskotko jälleensyntymään?
- En ole uskonnollinen. Kuulun luterilaiseen kirkkoon, mutta sanoisin ennemminkin olevani ateismiin kallellaan oleva agnostikko. En myöskään usko jälleensyntymään. Mielestäni uskonto on jokaisen henkilökohtainen asia - kukin uskokoon niin kuin itsestä oikelta tuntuu.
Vaatteet ja tyyli


Millanen tyyli sulla oli ylä-asteella?
- Minulla ei yläaste-aikoihin ollut mitään erityistä tyyliä. Farkut, toppi ja neule olivat aika perus-univormu. Pukeuduin tuohon aikaan melko tylsästi, koska omaa rahaa vaatteiden ostoa varten ei juuri ollut, eivätkä vanhemmat kovin avokätisesti tukeneet vaateostoksiani.

Missä vaiheessa löysit oman tyylisi?
- Sanoisin, että mennessäni yliopistoon tyylini alkoi kehittyä nykyiseen suuntaansa. Minulla oli yhtäkkiä omaa rahaa käytössäni ja pystyin vapaammin päättämään omasta pukeutumisestani. Tyylini on aina ollut aika vaihteleva ja pukeudun mielialan mukaan, mutta nykyisenkaltainen tyylini on ollut suunnilleen viimeiset kolme vuotta.

Koetko että tyylisi on jotenkin kehittynyt blogin pitämisen myötä?
- Tyylini on varmasti jonkin verran muuttunut tai kehittynyt näiden parin vuoden aikana, mutta en tiedä onko se niinkään blogini ansiota vai ihan luonnollista kehitystä. :) Blogin myötä olen kyllä saanut rohkeutta kokeilla erilaisia tyylejä ja olen pukeutumisestani itsevarmempi.

Kuka/ketkä on sun tyyli-ikoneitas vai onko sellasia?
- Minulla ei oikeastaan ole erityisemmin tyyli-ikoneita tai en seuraa kenenkään tietyn tyypin tyyliä kovin aktiivisesti. Ammennan tyyli-inspiraatiota ennemmin ympärilläni olevista ihmisistä ja blogeista.

Mitkä blogit vaikuttavat eniten tyylimieltymyksiisi?
- En voi sanoa, että mikään blogi kovin suoraan vaikuttaisi tyylimieltymyksiini. Seurailen inspis-mielessä enemmänkin katumuotiblogeja, mutta suomalaisita muotiblogeista inspiraatiota olen saanut ainakin Stellalta ja Auroralta. :)

Suosikkiblogisi ja -nettikaupat?
- Suosikkiblogeja minulla on monia, niitä löytyy muun muassa tuolta oman blogini sivupalkista. :) Verkkokaupoista en kauheasti tilaile vaatteita, joten on vaikea nimetä mitään erityistä suosikkia.Onko sulla lempivaatetta?
- No lempivaatteita on aika moniakin. :) Muutamia mainitakseni voisin sanoa ihkaensimmäiset kunnon pillifarkkuni, Volcomin neonkeltainen t-paita, ikivanhat miesten pyjamahousut, Tiger of Swedenin harmaa toppi/minimekko sekä vaaleanpunainen suosikkihuivini. Moni muukin kyllä ansaitsisi päästä listalle, mutta nämä tulivat ensimmäisenä mieleen.

Rumin vaatteesi?
- Hmm... Ei minulle tule nyt mitään aivan kamalaa mieleen! Tuolla "lenkkivaate"-hyllyllä on kyllä aika kauheita rytkyjä. :D Joitakin kulahtaneita vanhoja toppeja ja college-housuja, jotka on menneisyydessä muiden toimesta nimettä "maailman rumimmiksi housuiksi". Eikun hei, kyllä se taitaa sittenkin olla äitini vanha kissakuvioitu yöpaita. :D

Lempikenkäsi?
- Ikuisuussuosikkini ovat valkoiset reikäbuutsini sekä Eccon ruskeat kävelykengät, jotka tosin ovat hiukan aikansa eläneet jo nyt. Tällä hetkellä suosikkeja ovat myös mustat perusballerinat, ruskeat saappaat sekä ruskeat sandaalit. :)

Lempiasusteesi?
- Suosikkiasusteitani ovat kynsilakka (kyllä, se voi olla asuste :D ), musta tekonahkalaukkuni, ruskea kirpparilta löytämäni suosikkilaukku, Antti Asplundin vaaleanpunainen risti sekä Fawn Fatalen ihana kukkapanta.

Kivoimmat vaatekaupat?
- Tykkään esimerkiksi Dieselistä, Helsinki 10:stä, Beamhillista sekä Tiger of Swedenistä. Useimmin tulee kuitenkin finanssisyistä ostettua vaatteita edullisemmista putiikeista kuten H&M:ltä, JC:stä ja Gina Tricot'sta sekä kirppareilta.

5 suosikkivaatemerkkiä?
- Diesel, Cheap Monday, H&M Trend, CTRL ja Vila. Yleisesti ottaen en ole kuitenkaan kovin merkkiuskollinen, vaan ostelen vaatteita vähän sieltä täältä. :)

Mitkä värit sopivat mielestäsi parhaiten sinulle?
- Olen siinä mielessä aika onnekas, että tosi monet värit tuntuvat sopivan minulle. Pastellivärejä lukuunottamatta minulle taitavat sopia lähes kaikki värit. Omia suosikkejani ovat perusvärien kuten mustan, valkoisen ja harmaan ohella keltainen ja sinivihreät sävyt.

Kuinka paljon käytät rahaa vaatteisiin ja kosmetiikkaan, ja missä menevät hintojen kipurajat?
- Summat vaihtelevat aika paljon rahatilanteen mukaan. Sanoisin, että keskimäärin käytän vaatteisiin ja kosmetiikkaan ehkä 100-200 euroa kuussa, joskus enemmänkin. Hintojen kipurajoissakaan ei ole mitään ehdotonta summaa, mutta yleensä mietin jo aika tarkkaan, jos vaatteen hinta menee yli 50 euron. En ole toistaiseksi koskaan maksanut vaatteesta yli sataa euroa. Kosmetiikan osalta kipurajat ovat aika alhaiset, meikkituotteen pitää irrota alle 20 euron.Jos saisit unelmakodin, niin minkälainen vaatehuone sinne tulisi?
- Kyllä se varmasti olisi suuri walk-in-closet. :D Äitini on joskus vitsaillut, että tarvitsisin oman huoneen kengilleni - sekään ei olisi yhtään hassumpi idea. ;)

Mitkä kolme vaatekappaletta ottaisit mukaan autiolle saarelle?
- No bikinit tietysti! Lisäksi voisin ottaa jonkun mukavan t-paitamekon sekä jonkun suuren ja pitkän huivin.

Mikä on "kipurajasi" korkkareissa, kuinka korkeat menee korkeintaan?
- En ole koskaan viihtynyt korkkareissa mitenkään superhyvin. Korkeimmat omistamani korot taitavat olla jotakin 7-8cm ja siinä on minulle ihan riittävästi. :D

Kamalin muoti-ilmiö tällä hetkellä?
- En syty itse oikein eläinkuoseille enkä koko lahkeenmitalta revittyihin farkkuihin. En kyllä inhoa mitään tämänhetkisistä muoti-ilmiöistä mitenkään erityisen syvästi.

Jos sun pitäis pitää viikko samoja vaatteita päälläs, ni mitä pitäisit?
- Varmaankin valitsisin jotakin tosi mukavaa. :D Leggingsit ja joku trikoomekko!

Yks vaatekauppa mistä ostaisit pelkästään loppuelämäs vaatteita?
- No esimerkiksi H&M olisi aika helppo, koska sieltä saa likimain kaikkea. Jos raha ei olisi este, niin varmaan Gaudete. ;)

Mihin maahan lahjoittaisit kaikki sun vaatteet ja kengät jos ois pakko?
- Jonnekin kehitysmaahan, en nyt osaa äkkiseltään päättää mihin tarkalleen.Kuvat Dieselin kevät- ja kesämallistoista.

Tunnisteet:

7 kommenttia:

Anonymous ruu kirjoitti...

et ole koskaan maksanut vaatteesta yli sata euroa? :o olen ihan kummissani että tuollainen on edes mahdollista :D

16. kesäkuuta 2009 klo 23.35  
Anonymous Blume kirjoitti...

Mainitset yhdeksi lempikenkäpariksesi Brysselistä ostetut sandaalit. Muistatko, missä päin Brysseliä törmäsit näihin Hush Puppies -ihanuuksiin? Muistatko peräti kaupan nimeä? :) Olen itse juuri reissussa Brysselissä...

Huippublogi sulla - tykkään!

17. kesäkuuta 2009 klo 0.21  
Blogger Jenni kirjoitti...

Ruu: Ryhdyin oikein miettimään vielä uudelleen kommenttisi myötä sitä kysymystä ja muistelemaan. Mutta kyllä se vain paikkansa pitää! :D Joistakin kengistä taisin joskus maksaa 120 euroa, mutta en tosiaan ole koskaan maksanut vaatteesta yli sataa euroa. Olen aika hai alennusmyynneissä. ;)

Blume: Ne kengät on ostettu sellaisesta liikkeestä, joka on muistaakseni siinä ihan sen pääshoppailukadun (Rue Neuve) vieressä, ja muistaakseni se oli Hush Puppiesin oma liike. Katselin Google Mapsin kartasta, että mikä se katu olisi voinut olla ja tulin siihen tulokseen, että mahdollisesti Rue Du Fossé Aux Loups.

Toinen vinkki Brysselin matkaajalle vielä: kannattaa aivan ehdottomasti piipahtaa maailman suloisimmassa pikku-baarissa, joka sijaitsee Rue De La Violettella, joka taas on siinä ihan Grande Placen vieressä. Se on sellainen sokkeloinen ja kummallinen paikka, jossa on aivan ihana tunnelma. Paikan erikoisuus ovat erilaiset marjaviinit, joten suosittelen niitä! Paikan nimi on Goupil Le Fol ja sitä voi olla hiukan vaikea löytää, mutta katu ei ole pitkä ja kuppilan ikkunan tunnistaa epämääräisestä romusta, jonka joukossa on muun muassa täytetty kettu. :D Rue De La Violettella sijaitsee myös kiva second hand -kauppa nimeltä Episode.

17. kesäkuuta 2009 klo 8.14  
Anonymous nanna kirjoitti...

luin varsin mielenkiintoisesta muoti/tyyli ilmiostä viikonloppuna. olivia lehti nimittäin ilmoitti että juuri kasvu on in. en voinut muuta kuin pyöritellä silmiäni. ja jos juurikasvua ei löydy omasta takaa niin sen voi toki värjätä. siis värjätä itselleen juurikasvun!!!! onkos tyhmemmästä kuultu

17. kesäkuuta 2009 klo 9.05  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Asutko kuitenkin nykyään Helsingissä? Olen vasta löytänyt blogisi ja koko ajan kuvitellut sinut hesalaiseksi opiskelijaksi! Jyväskylän yliopistossa kun tässä itsekin puurretaan.. :)

Tsemppiä gradun tekoon!

17. kesäkuuta 2009 klo 10.01  
Blogger Jenni kirjoitti...

Nanna: No onpa tosiaan typerän kuuloinen juttu! :D Tai no, näppärää niille, joilla se juurikasvu on. ;) Mutta tuo taitaa koskea lähinnä tummaa juurikasvua - vaalea kun näyttää usein siltä, kuin olisi päälaelta kalju. :D

Anonyymi: Kyllä, nykyään asun Helsingissä. :) Muutin viime vuoden loppukeväästä Helsinkiin työharjoittelupaikan perässä, mutta olin hoitanut opiskeluni niin, ettei minun enää tarvinnut palata Jyväskylään. Nyt puurran siis gradua täältä Helsingistä käsin. Ja kiitos tsempistä! :) Terkkuja sinne Jyväskylään!

17. kesäkuuta 2009 klo 10.15  
Anonymous Blume kirjoitti...

Kiitos vinkeistä :)

17. kesäkuuta 2009 klo 12.43  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu